HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#2481 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 02. 09:56

Idézet: Gyoma - Dátum: 2008. szept. 1., hétfő - 10:05

sziasztok!

Lenne egy kérdésem, mi a véleményetek a köv. 2 nyomtatóról (főleg tapasztalatokra lennék kíváncsi, megéri-nem éri meg, jó,nem jó?...)
HP LaserJet 1020
HP LaserJet M1120

Köszi előre is!

Gyoma

1020: 'csak' nyomtató, létezik hozzá por, ugy toner, ha elromlik a nyomtató, akkor szvsz kuka (szerintem jó választás, ha elfogadod, hogy ez nem egy nagy kapacitású, munkacsoportos nyomtató)
M1120: multifunkciós, viszont nincs lapadagoló a szkenner részhez!! Ez szerintem hatalmas hátrány. Újabb, chipes toner, tehát küzdhetsz az olcsó fenntartásért.

Ha nem kell a multifunkció, akkor szerintem egyértelmű. Ha kell, akkor én másikat választanék az M1120 helyett.
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#2482 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 02. 09:59

Idézet: ns2550 - Dátum: 2008. aug. 25., hétfő - 7:41

A HP Laserjet 2550 egyszer használatos szines lézernyomtató?

Fenti típusú nyomtatómmal főleg műszaki rajzokat nyomtatok és vásárlása óta kb 5000 normál oldalnak megfelelő fekete-fehér és 50-nél nem több szines oldalt nyomtattam. (Az induló készlet fekete tónerét nemrégen cseréltem, abból max 10-15% fogyott). A nyomtató leállt, és képalkotó henger cserét kér. A szines tónerek jelzőfényei is villognak, azokat is cserélni kellene hamarosan.
A teljes csere HP shop árakon áfával 106 650 Ft. Alig több mint fele ennyiért új szines lézert lehet kapni. Most dobjam ki a nyomtatót? Gyári adatok szerint legalább 4x ennyit kellene a képalkotó hengernek bírnia.
Úgy tudom hogy a képalkotó hengerben egy chip figyeli és számolja a nyomtatás mennyiségét. Nem ismeri valaki hogy lehetne ezt lenullázni és még 15 000 lap kinyomtatására bírni a képalkotó hengert hogy elérje a gyárilag megadott elhasználódási szintet? Mert az jelenleg tökéletes állapotban van, és nagyon sajnálnám a környezetet szennyezni egy kb. 25%-ban elhasznált képalkotó hengerrel.

Örülnék ha valakinek lenne meholdása a problémára.

Ha jól telepítetted, akkor van egy ikon az asztalon, amivel meg tudod nézni, hogy állnak a tonerek, meg a képalkotó henger.
Azt azért vedd figyelembe, hogy a dobozos toner nagy valószínűséggel több port tartalmaz, mint a nyomtató mellé járó!
Ha új nyomtatót veszel, akkor elsősorban a kellékek árával (esetleg utángyártott, vagy porozható) törődj, és ne a gép árával, meg nevével.

#2483 Felhasználó inaktív   Gyoma 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 02. 12:27

Idézet: Csirke - Dátum: 2008. szept. 2., kedd - 8:56

1020: 'csak' nyomtató, létezik hozzá por, ugy toner, ha elromlik a nyomtató, akkor szvsz kuka (szerintem jó választás, ha elfogadod, hogy ez nem egy nagy kapacitású, munkacsoportos nyomtató)
M1120: multifunkciós, viszont nincs lapadagoló a szkenner részhez!! Ez szerintem hatalmas hátrány. Újabb, chipes toner, tehát küzdhetsz az olcsó fenntartásért.

Ha nem kell a multifunkció, akkor szerintem egyértelmű. Ha kell, akkor én másikat választanék az M1120 helyett.

Köszi a véleményt! Kicsit vitatkoznék,m nálunk a melóhelyen 1020-as van és viszonylag sokat nyomtatunk vele. Tehát szerintem nagy kapacitású, bár összehasonlításom nincs nagyon.

M1120: mit jelent az,h chipes toner? Azaz pontosabban mik a hátrányai, előnyei? Miért kell küzdenem az olcsó fenntartásért? (sokat fogyaszt?). Ebben az árkategóriában tudsz esetleg másikat ajánlani, ami szerinted jobb lenne?

#2484 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 02. 12:39

Sziasztok! Lexmark E-120-hoz keresnék fényhengert. Ha valaki tud segíteni, megköszönném.

#2485 Felhasználó inaktív   csige 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 02. 13:51

Sziasztok!

Van a cégnél pár Samsung SCX-5315 ös multi funkciós kütyü. A kérdés az lenne hogy kinek van vmi tapasztalata erről a készülékről, mivel itt nincsenek használva, csak mint fénymásoló.
Szervízigényes készülék, vagy igénytelen, érdemes e nagyobb kapacitásra használni, vagy inkább másikat kellene választani?

Köszönöm!

#2486 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 03. 11:19

sos kérdés lenne.

2300l-ben felújított toner (dobbal együtt, ugye).

Tökéletesen nyom(na) de a foselektronikát (a tonerén) felújításkor nem resetelték és megállt azzal, hogy elhasználódott a dob. Lehet ezt valahogy gyorsba resetelni? Festék van még benne egy csomó és ofkorsz a dobnak sincs semmi baja.

Szerkesztette: JonesC 2008. 09. 03. 11:20 -kor

world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2487 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 03. 12:45

Idézet: Gyoma - Dátum: 2008. szept. 2., kedd - 13:27

Köszi a véleményt! Kicsit vitatkoznék,m nálunk a melóhelyen 1020-as van és viszonylag sokat nyomtatunk vele. Tehát szerintem nagy kapacitású, bár összehasonlításom nincs nagyon.

M1120: mit jelent az,h chipes toner? Azaz pontosabban mik a hátrányai, előnyei? Miért kell küzdenem az olcsó fenntartásért? (sokat fogyaszt?). Ebben az árkategóriában tudsz esetleg másikat ajánlani, ami szerinted jobb lenne?

:)
A kicsit vitatkoznékhoz:
Mit jelent az, hogy 'viszonylag sokat nyomtat'-tok? 5000 oldal a hivatalos terhelhetősége. Ezt szvsz kb. duplájára is ki lehet használni. Nagy kapacitás alatt viszont nem ezt kell érteni. 20-30, de inkább 50e oldal havi terhelést már nagy kapacitásnak lehet nevezni. :)
Szóval ne a tintasugarasokhoz mérd.

A chipes tonernél az a baj, hogy a nyomtató a chip alapján mondja, hogy kifogyott a toner, nem pedig a tényleges festékmennyiség alapján. Ha töltesz bele port, ugyanúgy nem fog nyomtatni, amíg nem nullázod a chipet, vagy nem cseréled (ha tudod).

És sajna az új nyomtatók közül szinte mindegyik chipes. :(

Ha van lehetőséged 1020-as venni/szerezni, akkor hajrá!!!

Ha mindenféleképpen multifunkciós kellene, akkor 2612-es, vagy 7115-ös tonerrel működőt keress.
3030, 3052, 3055, 3330, stb.

#2488 Felhasználó inaktív   Gyoma 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 04. 08:39

Idézet: Csirke - Dátum: 2008. szept. 3., szerda - 11:45

:)
A kicsit vitatkoznékhoz:
Mit jelent az, hogy 'viszonylag sokat nyomtat'-tok? 5000 oldal a hivatalos terhelhetősége. Ezt szvsz kb. duplájára is ki lehet használni. Nagy kapacitás alatt viszont nem ezt kell érteni. 20-30, de inkább 50e oldal havi terhelést már nagy kapacitásnak lehet nevezni. :)
Szóval ne a tintasugarasokhoz mérd.

A chipes tonernél az a baj, hogy a nyomtató a chip alapján mondja, hogy kifogyott a toner, nem pedig a tényleges festékmennyiség alapján. Ha töltesz bele port, ugyanúgy nem fog nyomtatni, amíg nem nullázod a chipet, vagy nem cseréled (ha tudod).

És sajna az új nyomtatók közül szinte mindegyik chipes. :(

Ha van lehetőséged 1020-as venni/szerezni, akkor hajrá!!!

Ha mindenféleképpen multifunkciós kellene, akkor 2612-es, vagy 7115-ös tonerrel működőt keress.
3030, 3052, 3055, 3330, stb.

Szia!

Igen, nem tudom, h mennyi a sok :), ezért is írtam a "viszonylag sokat". Mi kb. havi 1500 oldalt nyomtatunk, durva becsléssel.

Én kinéztem magunknak a 3052-t, megnéztem hozzá az utángyártott tonereket, nem vészes áron vannak. 1 kérdésem lenne: ezek akkor már/még nem chipes tonerrel működnek? (arra gondolok,h nem, nemhiába írtad példaként ezeket, de aért biztos-ami biztos alapon rákérdezek :) )

Köszi az infókat!

#2489 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 05. 09:13

Idézet: Gyoma - Dátum: 2008. szept. 4., csütörtök - 9:39

Szia!

Igen, nem tudom, h mennyi a sok :), ezért is írtam a "viszonylag sokat". Mi kb. havi 1500 oldalt nyomtatunk, durva becsléssel.

Én kinéztem magunknak a 3052-t, megnéztem hozzá az utángyártott tonereket, nem vészes áron vannak. 1 kérdésem lenne: ezek akkor már/még nem chipes tonerrel működnek? (arra gondolok,h nem, nemhiába írtad példaként ezeket, de aért biztos-ami biztos alapon rákérdezek :) )

Köszi az infókat!

A 3052-es 2612-es tonerrel megy, ami nem chipes. 2eFt körül van a por hozzá, és kb. 5-6eFt a toner.
Nekünk a faxos elődje üzemel kb. 50e nyomtatott oldallal, de talán 2 eredeti tonert látott.

Jó választás, ha nem kell a fax. (ha kell, akkor 3055)

#2490 Felhasználó inaktív   olahjojo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 08. 15:31

Sziasztok!

Szeretném segítségeteket kérni abban, hogy van itthon egy új HP Photosmart C4205-ös színes tintapatronos, nyomtató/szkennelő/másoló gép. (multifunkciós másképpen)
Feketét hibátlanul nyomtat, de a színes valami galibát okoz neki gépen... bővebben: már cseréltem drivert stb-t, a tesztoldal hibátlan, de akármilyen képet akarok nyomtatni ami színes, azt piros árnyalattal teszi...
Valakinek valami ötlete?

Válaszotok várom!

Ifj. Oláh József
06-70-229-46-48

#2491 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 15:08

Amiket lehet kapni Samsung kisebb lézereket, azokhoz ugye még van Windows 98 driver?

Samsung 2250-ünk és 2010-ünk van azokhoz még volt (ezek még kaphatóak?). Vagy ajánljatok olyan nyomtatót, amihez van Win98 driver, USB van.

Szerkesztette: Kory 2008. 09. 16. 15:08 -kor

#2492 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 20. 07:46

Idézet: olahjojo - Dátum: 2008. szept. 8., hétfő - 16:31

...de akármilyen képet akarok nyomtatni ami színes, azt piros árnyalattal teszi...
Valakinek valami ötlete?

Ha szines szöveget nyomtatsz (mondjuk cyan, magenta, sárga sorokat), akkor az jó?
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#2493 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 20. 07:48

Idézet: Kory - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 16:08

Amiket lehet kapni Samsung kisebb lézereket, azokhoz ugye még van Windows 98 driver?

Samsung 2250-ünk és 2010-ünk van azokhoz még volt (ezek még kaphatóak?). Vagy ajánljatok olyan nyomtatót, amihez van Win98 driver, USB van.

windows 98?
Te a múltban élsz? :)
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#2494 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 09. 20. 18:17

Idézet

windows 98? Te a múltban élsz?

Ő? A cégnél futbak programok, amik a fejlesztő szerint elérhető legmodernebb rendszerrel: Clipper86-tal vannak irogatva.
Könyvelő ismerősnél winME fut. Nem kell több a programjának, a tempó megfelelő és nem óhajt még 20eFt se beruházni újabb masinába, mert így jó neki.

U.i.: A samukhoz nincsenek unidriverek? A HP-k pl máig mennek a windóz alap HPLaserjet driveréver.

Szerkesztette: Tron65 2008. 09. 20. 18:19 -kor

Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

#2495 Felhasználó inaktív   ampersand 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 20. 20:20

Hello

Éppen egy új nyomtató vásárlására készülök, és remélem sok tanáccsal fogtok ellátni ahhoz, hogy a lehető legmegfelelőbb nyomtatót választhassam.

Nálam a lényeg a tartósság, és az olcsó fenntartási költség. Jó lenne a jó minőség is, amivel már szép képeket is tudnák nyomtatni. Jó lenne nekem egy multifunkciós berendezés, mivel fénymásolóra is szükségem lenne, de ha nem akkor jó a sima nyomtató is. És persze az ár is számít.

Előre is kössz a segítséget.

#2496 Felhasználó inaktív   olahjojo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 23. 15:01

Idézet: Teaway - Dátum: 2008. szept. 20., szombat - 7:46

Ha szines szöveget nyomtatsz (mondjuk cyan, magenta, sárga sorokat), akkor az jó?

Most néztem, igen akkor tökéletes...!
Valami ötlet?
06-70-229-46-48

#2497 Felhasználó inaktív   Initram5 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 24. 10:25

Szeretnék venni a tintanyelő EPSON nyomtatóm mellé egy olyan lézer nyomtatót amivel:

- 90%-ban írásos dokumentumot nyomtatnék de kis betűmérettel is tehát fontos hogy tűéles és minőségi legyen a nyomtatási kép
- A/4-nél nem kell nagyobb tudás
- tudjon kétoldalas nyomtatást csinálni (duplex)
- a későbbi fenntartása legyen minél olcsóbb
- havonta kb. 300-700 oldalt nyomtatnék
- nem gyűri a papírt, nem lassú mint a halál, stb.
- normális szervíze van
- örülnék ha lenne benne beépített WiFi, de ez nem létkérdés

Lexmark, Brother, Kyocera, Xerox, HP, bármi szóba jöhet.
Más funkció (fax, fénymásolás, stb.) nem kell bele.

#2498 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 25. 10:06

Idézet: Tron65 - Dátum: 2008. szept. 20., szombat - 19:17

Ő? A cégnél futbak programok, amik a fejlesztő szerint elérhető legmodernebb rendszerrel: Clipper86-tal vannak irogatva.
Könyvelő ismerősnél winME fut. Nem kell több a programjának, a tempó megfelelő és nem óhajt még 20eFt se beruházni újabb masinába, mert így jó neki.

U.i.: A samukhoz nincsenek unidriverek? A HP-k pl máig mennek a windóz alap HPLaserjet driveréver.

Így van. Mennének végülis XP alatt is az adott programok, csak akkor kapcsiból 5 gépet le is lehet kukázni (500 ezer Ft minimum legál szoftverrel), és nem nyernének vele "semmit". Majd ha tönkremennek, akkor.

Viszont utánanéztem, az EPSON M2000-nek még Windows 3.1-es (!!!) drivere is van.

Milyenek az EPSON lézernyomtatók?
http://www.epson.hu/depot/hu_HU/downloadab...2000_EN_INT.pdf

Egyébként lehet hogy variálással is meg lehet oldani, pl. régebbi HP Laserjet 1200-ak a Win98-mellé, új nyomtató XP mellé.

Samsunghoz nem találtam unidrivert, de a Samsung ML-2010P-hez (2 éves) van Win98 driver, és tökéletesen hajtja a 2008-as ML-1640-et. :D (az ML-1640-hez nincs). Igaz, hogy trükkösen kell felrakni (feltelepíteni az ML-2010P-t, majd rádugni az ML-1640-et és megetetni vele hogy az biza jó lesz, szerencsére a Win98 még gond nélkül benyeli).

Szerkesztette: Kory 2008. 09. 25. 10:08 -kor

#2499 Felhasználó inaktív   Gyoma 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 26. 08:13

sziasztok!

Korábban kérdeztem, hogy milyen fekete-fehér lézernyomtatót lenne érdemes vennem, ami tud fénymásolni és szkennelni is (+ olcsó az üzemeltetése). Kaptam Csirke-től egy tippet: HP LJ 3052, amit viszont már nem lehet rendelni, helyette ajánlották ezt:
Samsung SCX-4521-F

Van valakinek erről valami véleménye? Az ügy sürgős lenne, mivel ebben a hónapban kellene még megvenni.

Köszi előre is!

#2500 Felhasználó inaktív   broland 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 02. 20:27

Sziasztok.
Restellem, de én is csak azért irok, hogy tanácsot kérjek, nem azért, hogy adjak...
Szóval a helyzet az, hogy vásároltam egy Canon Pixma IP4500-as nyomtatót. Hazavittem és kipróbáltam. Illetve szerettem volna kipróbálni. A nyomtatófej beállitása utáni 2 oldalas nyomatot probléma nélkül kinyomta aztán viszont már nem tudtam vele mit kezdeni. Word dokumentumot csak olyat nyomtatott ki, amin csak szöveg van. Ha már egy képet ráraktam, nem nyomtatott. Behúzza a papirt, esetleg egy mozdulatnyit nyomtat aztán megáll. Pár perc múlva jön a hibaúzenet és üresen (vagy fél centi kinyomtatása után) kiadja a papirt.
Ma levittem a boltba, ahonnan vásároltam, feltelepitettük egy gépre és gond nélkül nyomtatott. Ergo nyomtató jó, De akkor miben lehet a hiba? Találkozott már valaki ilyesmivel?
Köszi a választ előre.
üdv
*** Néhány ezer millibár, s tele is a bili már. ***

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127