Szia!
A következő képpen működik nálam a dolog, így szerintem elég érthető lesz:
Eladok tonereket, patronokat. Ha valaki tud adni eredeti vagy Pearl Type üreset akkor egy cserés árat számítok fel.
Természetesen a tonereket nem lehet a végtelenségig tölteni, sőőt... Tehát az ár úgy van kikalkulálva, hogy ha nem jó amit visszaadtak akkor aznnak az árát "benyelem", de nem megy a szemétbe hanem azokat a tonereket nem töltve, hanem újraépítve (gyakorlatilag csak a mü. házat hagyják meg) ami persze jóval drágább ugyan de én ezeket a köv körben olyan cégeknek adom el, akitől az üres egyértelműen hozzám kerül vissza... Ez azért jó, mert az újraépítettet megint lehet 2x tölteni, arról nem is beszélve hogy az utángyártott hengerek néha jobb minőségűek mint az eredeti

Tehát bukok a dolgon egy icipicit, de ez így még mindig jó és a toner sem kerül a szemétbe...
Hogy mi lesz azzal amit nem tudunk semmire sem használni: Nem a konténerbe megy, vagy legalábbis nálunk nagyon nem... Először összegyűlik pár darab (50-60) amit megpróbálok értékesíteni valamilyen másik csatornán, ha ez nem megy akkor elküldöm ahhoz az üzemhez ahol a tonereket gyártják és ők egy veszélyes-anyag megsemmisitőbe szállítják. Mivel nekem nincs engedélyem veszélyesanyag szállításra (bár ez simán kijátszható azzal a kiskapuval, hogy a toner csak onnantól számít vesz. anyagnak hogy a szemétbe menne, ha feldolgozzák akkor alapanyag

), ezért az említett cég állít ki igazolást a dologról, vagy ha valaki a szállítással is kukacoskodik, akkor egy másik gyártó vállalja (aki rendelkezik száálítási engedélyel is) hogy kihelyez egy gyűjtőt, és bizonyos időközönként elszállítja.
Remélem így érthetőbb. Jelzem ezek az eljárások a cégemre vonatkoznak, más lehet másként csinálja. Jobban vagy rosszabul...
Szerkesztette: Zsul 2005. 07. 26. 07:29 -kor