HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon Pixma nyomtatók - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon Pixma nyomtatók Kérdések, tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   Roltii 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 31. 20:13

Idézet: pik20 - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 5:26

Nem írnál bővebben róla, minőség, ár stb. ;)

Hi

minőség: egy kis helyen vettem észre az A4-es lapon hogy picit becsíkozta (épp egy szőrős karnál:D) egyébként rendben volt... mit mondjak még, fényességgel nincs probléma,bár azért nem premium glossy, legalábbis Canon ezt még nem szokta annak nevezni:D
A 10+2 darab lap került 1890-be az MM-be, nem a legolcsóbb, de még mindig olcsóbb mint a Canon ugyanott...és persze akinek kell számla...
Mást nem nagyon tudok írni...otthonra teljesen jó

Üdv

Balázs

#242 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 01. 06:11

Idézet: Roltii - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 19:13

Hi

minőség: egy kis helyen vettem észre az A4-es lapon hogy picit becsíkozta (épp egy szőrős karnál:D) egyébként rendben volt... mit mondjak még, fényességgel nincs probléma,bár azért nem premium glossy, legalábbis Canon ezt még nem szokta annak nevezni:D
A 10+2 darab lap került 1890-be az MM-be, nem a legolcsóbb, de még mindig olcsóbb mint a Canon ugyanott...és persze akinek kell számla...
Mást nem nagyon tudok írni...otthonra teljesen jó

Üdv

Balázs

Nézd meg a TDK 270gr  professional photopaper-t!
20db kerül ~1800ft-ba
Minősége parányit marad el a Canon Pro papírjától, de csak nagyon szúrós szemmel nézve! ;)

#243 Felhasználó inaktív   Roltii 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 18:18

Idézet: pik20 - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 5:11

Nézd meg a TDK 270gr  professional photopaper-t!
20db kerül ~1800ft-ba
Minősége parányit marad el a Canon Pro papírjától, de csak nagyon szúrós szemmel nézve! ;)

ok, megnézem,hol lehet kapni? (Bp?)

Üdv

B

#244 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 20:27

Idézet: Roltii - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 17:18

ok, megnézem,hol lehet kapni? (Bp?)

Üdv

B

Én egy nagykerben vettem cégesen, de biztos lehet máshol is kapni, javaslom a neten nézz utána, konkrét boltot nem tudok mondani.
Egy ismerősöm vett, majd megkérdezem hol! :cool:

#245 Felhasználó inaktív   Roltii 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 05. 15:10

Idézet: pik20 - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 19:27

Én egy nagykerben vettem cégesen, de biztos lehet máshol is kapni, javaslom a neten nézz utána, konkrét boltot nem tudok mondani.
Egy ismerősöm vett, majd megkérdezem hol! :cool:

nagyker is jó:D feltéve ha nem valami eldugott kicsi hely:D

Üdv

B

#246 Felhasználó inaktív   karl-s 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 06. 28. 23:06

sziasztok. van valakinek tapasztalata a procolor márkanevü patronokkal kapcsolatban? (canon)

#247 Felhasználó inaktív   Norbi27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 10:44

Idézet: karl-s - Dátum: 2005. jún. 28., kedd - 23:06

sziasztok. van valakinek tapasztalata a procolor márkanevü patronokkal kapcsolatban? (canon)

Hello

Én ilyet használok már 4 hónapja. Eddig semmi gond nem volt vele. Nem látok különbséget ahhoz képest, amit az eredetivel nyomtattam.

#248 Felhasználó inaktív   Kamile 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 04. 06:26

Matt papírt keresek kb 130 grmmossat és minimum 1400 DPI.s minőségüt!
Ha valaki tud, ilyenről esetleg címről, az kérem írjon ide! :respect:

Gtalk: weasel.razr@gmail.com

#249 Felhasználó inaktív   Kamile 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 04. 06:28

Sziasztok!

Canon IP3000-es nyomtatóval rendelkezek. Szinte be sem kell mutatnom, 3 színes és egy fekete patron foglaltatik benne. A színesek "6"-os, a fekete "3"-as csoportjelzéssel.

Kipróbáltam már egykét utángyártott patront átlagba 500-600-ft/db volt, most viszont rendeltem az ITmedia-tól akcióban hírdetett 300ft/barabáron Datawhrite patronokat, és kipróbálás alatt a színesek jónak bizonyultak de a fekete nem fest

Maradt még a régi utángyártottaímból egy fekete, amit betettem, és egy fejtisztittás után tökéletessen működött.

Van valami tippetek, hogy lehetne, helyre hozni?

Gtalk: weasel.razr@gmail.com

#250 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 07:08

Idézet: Kamile - Dátum: 2005. júl. 4., hétfő - 5:28

Sziasztok!

Canon IP3000-es nyomtatóval rendelkezek. Szinte be sem kell mutatnom, 3 színes és egy fekete patron foglaltatik benne. A színesek "6"-os, a fekete "3"-as csoportjelzéssel.

Kipróbáltam már egykét utángyártott patront átlagba 500-600-ft/db volt, most viszont rendeltem az ITmedia-tól akcióban hírdetett 300ft/barabáron Datawhrite patronokat, és kipróbálás alatt a színesek jónak bizonyultak de a fekete nem fest

Maradt még a régi utángyártottaímból egy fekete, amit betettem, és egy fejtisztittás után tökéletessen működött.

Van valami tippetek, hogy lehetne, helyre hozni?

Én már nyomtam a kukába s300-as nyomtatómat 1db fekete utángyártott miatt!!
Azé' ne keseredj el! ;)

#251 Felhasználó inaktív   dimitrij 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 07. 27. 18:31

Sziasztok!

Szeretnék vennie egy ilyen nyomtatót. Arra lennék kíváncsi, hogy kb hány cd-t lehet kinyomtatni feltöltés nélkül.(tudom nem egyszerre fogy ki az összes, csak úgy kb.) Persze szinesen akarok nyomtatni.

A másik kérdés, hogy kézileg is után lehet-e tölteni, és ha igen nehézkes-e, meg károsodik-e a fej az ilyen dolgoktól.
A válaszokat előre is kösszi.

#252 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 27. 19:13

szerintem vagy százat biztos, ha nem még többet is talán.
az utantoltos kerdesedre nem tudom a valaszt ;)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#253 Felhasználó inaktív   dimitrij 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 07. 27. 19:54

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 20:13

szerintem vagy százat biztos, ha nem még többet is talán.
az utantoltos kerdesedre nem tudom a valaszt ;)

Kösszi. akkor még megpróbálok szétnézni a neten.

#254 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 14:34

Idézet: dimitrij - Dátum: 2005. júl. 27., szerda - 18:31

Sziasztok!

Szeretnék vennie egy ilyen nyomtatót. Arra lennék kíváncsi, hogy kb hány cd-t lehet kinyomtatni feltöltés nélkül.(tudom nem egyszerre fogy ki az összes, csak úgy kb.) Persze szinesen akarok nyomtatni.

A másik kérdés, hogy kézileg is után lehet-e tölteni, és ha igen nehézkes-e, meg károsodik-e a fej az ilyen dolgoktól.
A válaszokat előre is kösszi.

Hali!

Mennyit bír: csak egy kis matek  :)
3-as fekete 5% lefedettség mellet 330 oldal
6-os fekete 5% lefedettség mellett  440 oldal
6-os szines 5% lefedettség mellett  440 oldal

Nos ha mindegyik tele van akkor elvileg 4*440+330 oldal jön ki 5%-nál [2090 oldal/5%]

Mivel te full színeset nyomtatnál gondolom ezért 100%-nál ez [104.5 oldal/100%]

egy A4-es oldal 21*29,7cm = 0,06237 m2

egy CD lemez felülete= 0,059*0,059*pi - 0,02*0,02*pi =  0,00967925 m2

Ezek után könnyen belátható, hogy egy A4 lap felülete egyenlő 6,44 Cd lemez írható felületével.

Mindezekből egyenesen következik, hogy egy tintaszett 673 darab CD lemez feliratozására elég feltételezvén, hogy mindegyik patronból egyenlő arányban fogy a festék.

Természetesen mivel fogalmam sincsen arról, hogy a CD lemezen található réteg mennyivel több tintát szív el mint a sima papír, illetve az hogy a számításban bárhol lehet hiba így könnyen belátható, hogy az egész nem ér semmit és azt hogy másnaposan ne fórumozzatok mert ilyen hülyeségeket fogtok írkálni

A patronokat meg minek töltenéd, amikor utántöltőt sem kapsz annyiért mint utángyártott patront, tekintve hogy a fej külön van. Valószínüleg nem is létezik hozzá utántöltő....

Ajánlom magamat illetve Csirke ..::FER-MEL::.. webshopját...
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#255 Felhasználó inaktív   hemo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 23:50

Sziasztok!

Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy dvd boritóhoz nekem most 135 Grammos papirom van, "color copy" Ez most elég? Vagy van "Forte" special coated ami 230 grammos, matt. 750FT "Tescó"

Vagy egyik sem? Most ne csillagászati papirokat mondjatok.

A másik kérdés, pl. fényképezőről bevitt képet nyomtatnék fotopapirra. Most "Forte" foto quality van ami 170 grammos. 900 FT 10 lap "Tescó"

Most ez elég, vagy nagyobb grammos kell?
Most a gramm az csak a tömege, tehát vastagabb a papir. Most mekkora egy rendes amire rendesen a boltban előhivják?

Üdv: big
hemo

#256 Felhasználó inaktív   brainticket 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 00:05

Idézet: hemo - Dátum: 2005. aug. 7., vasárnap - 0:50

Sziasztok!

Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy dvd boritóhoz nekem most 135 Grammos papirom van, "color copy" Ez most elég? Vagy van "Forte" special coated ami 230 grammos, matt. 750FT "Tescó"

A másik kérdés, pl. fényképezőről bevitt képet nyomtatnék fotopapirra. Most "Forte" foto quality van ami 170 grammos. 900 FT 10 lap "Tescó"

Most a gramm az csak a tömege, tehát vastagabb a papir. Most mekkora egy rendes amire rendesen a boltban előhivják?

borítókra én 150g-os pelikan fotó papírt használok, nem is drága és gyönyörűen nyomtat rá a nyomtató.
az előhívott fotók nem tudom hány grammosak, kb 200-220-ra tippelem.

#257 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 06:25

Idézet: hemo - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 22:50

Sziasztok!

Az igazán király az 250-270gr-os papír, ha jó FOTÓT akarsz.
Tapasztalatom szerint a vékony papírok méretüknél fogva (vastagság) nem képesek annyi réteget tartalmazni mint a vastagok. Ezekről a rétegekről a jobb papírokon kisebb regényeket írnak.
Egy tény: mind Canonon, mind Pelikan, TDK a vastagabb papírra összehasonlíthatatlanul szebb a nyomat, mint a vékonyabb típusaikra.

DVD borítóra sztem a 130-150 gr-os gyengébb papír bőven jó, hiszen egy nyomdai eljárással készült, isten tudja milyen minőségű -de közel sem fénykép- anyagot kell nyomtatni, amit azután egy bazi vastag műanyag fólia mögé teszel be.
Nekem a 150-200gr-os normál papír ( canon, Xerox) is tök jónak tűnik, én ezt használom és a normál állásban nyomtatok rá. Ez alig drágább mint a sima normál papír.

A képeidre ne sajnáld a drága papírt! Én JÓ papírt ~100FT/A4 (ez az olcsó kategória) alatt még nem találtam!! :smoker:

#258 Felhasználó inaktív   hemo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 08:51

Idézet: pik20 - Dátum: 2005. aug. 7., vasárnap - 5:25

Az igazán király az 250-270gr-os papír, ha jó FOTÓT akarsz.
Tapasztalatom szerint a vékony papírok méretüknél fogva (vastagság) nem képesek annyi réteget tartalmazni mint a vastagok. Ezekről a rétegekről a jobb papírokon kisebb regényeket írnak.
Egy tény: mind Canonon, mind Pelikan, TDK a vastagabb papírra összehasonlíthatatlanul szebb a nyomat, mint a vékonyabb típusaikra.

DVD borítóra sztem a 130-150 gr-os gyengébb papír bőven jó, hiszen egy nyomdai eljárással készült, isten tudja milyen minőségű -de közel sem fénykép- anyagot kell nyomtatni, amit azután egy bazi vastag műanyag fólia mögé teszel be.
Nekem a 150-200gr-os normál papír ( canon, Xerox) is tök jónak tűnik, én ezt használom és a normál állásban nyomtatok rá. Ez alig drágább mint a sima normál papír.

A képeidre ne sajnáld a drága papírt! Én JÓ papírt ~100FT/A4 (ez az olcsó kategória) alatt még nem találtam!! :smoker:

Köszönöm, értem!

De jobb fotopapirt amiket soroltál hol lehet kapni?

Gondolom árban helyek között is nagy különbség van.
Ezek a médiák stb elég drága boltnak tűnnek..

A beállitásoknál akkor kiválasztom , hogy A4-es, és ott van vagy 5 fajta fotopapir, most a papiron fel lesz tűntetve, hogy milyen?

az enyémre az van irva, hogy photo qualitys glossy, most ez a " Glossy photo paper"?
A pro, a +, a high resolution, ezeket mint ráirják a jobb papirra?

dvd-nél is van 2 fajta papir, egy cseppes, és egy csepp nélküli
Ezek között van különbség?

Szerkesztette: hemo 2005. 08. 07. 09:00 -kor

hemo

#259 Felhasználó inaktív   hemo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 22:31

Azt a 118mm átlót nem lehet még kitolni?
Nekem személy szerint a verbatin lemeznél még látszik a fehér.

Nincs erre valakinek ötlete?
hemo

#260 Felhasználó inaktív   hemo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 09:49

hahóóóóóóóóóóó!!

Sehol sincs senki?
Régebben olyan hévvel beszélgettetek, eltűnt mindenki?
hemo

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.