Elküldve: 2008. 12. 18. 15:42
Üdvözlök mindenkit!
Én is azért kerestem fel ezt az oldalt, mert segítségre szorulok és azt hallottam, hogy ez a legjobb Fórum informatikai ügyekben.
A problémám a következő:
Elromlott a HP Photosmart C4280 multifunkciós nyomtatóm nyomtató illetve másoló része. Csak itthoni felhasználó vagyok, néha hetekig csak 2-3 oldalt nyomtatok, másolni nem is szoktam vele, leginkább még a scannert használom. A scanner kifogástalanul működik.
Az összeköttetés megvan a gép és a számítógép között, minden hibaüzenet és más párbeszédpanel (pld: „új patront helyezett be, érdemes azt igazítani… stb…) jól jön a monitorra.
Pár napja – hétfőn -, az utolsó sikeres nyomtatása előtt erős, géppuskaszerű zajjal indult el a nyomtatás. Ez legfeljebb 3 alkalommal volt így, de mivel a nyomtatás eredménye kifogástalan volt, nem törődtem vele. Egyszerű pdf és word dokumentumokat nyomtattam, és talán egy kép formátumú kottát (nem fotót), mindet A4-es lapra, nem fotópapírra.
Azóta, ha elkezdenék nyomtatni és az A4-es papírt csak a helyére készítem, a gép azonnal behúzza azt, mindenféle parancs nélkül, aztán a behúzás felénél megáll és ad a monitorra egy hibaüzenetet, mely szerint „a nyomtatópatron-tartó nem mozdul, szüntesse meg az elakadást!”
Ki lehet húzni szépen a papírt elől és hátul is, roncsolódás, rongálódás nélkül, de a hibaüzenet marad. Ha pedig leokézom, hogy megszüntettem, és újra odarakom a papírt a helyére, megint kezdi előlről.
A patronok egyébként eredeti HP patronok, a fekete-fehér XL-es, semmi rendkívüli nem történt se velük, se a készülékkel.
A készülék alig múlt 1 éves. Eddig semmi gond nem volt vele, ezt is inkább mechanikai eredetűnek érzem.
Papír nincs és nem is volt sem elől, sem hátul beakadva.
A patronok kézzel eltolhatók balra végig, és jobbra is. A fekete fehéret ki is cseréltem egy bontatlanra, a nyomtató felismerte az új eredeti patront, de ugyanezt csinálja.
Mintha kattanna kettőt a falon, mikor áram alá helyezem, azaz mintha nem balra, hanem jobbra akarna elindulni a két patron a sínen, de ez csak az én ultralaikus megérzésem. A papírbehúzásnál is „téved” a gép, mert nyomtatási parancs nélkül is elkezdi a behúzást. és elnyeli a papírt félig.
Többször áramtalanítottam, de semmit nem jelentett.
Van valakinek esetleg valamilyen ötlete, mi történhetett a nyomtatóval?