HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#291 Felhasználó inaktív   nonamequest 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 20. 15:06

Sziasztok !
Van egy Lexmark Z25 nyomtatóm, amit már több hónapja nem tudok eladni, még 2e-t sem.
Úgy döntöttem, mivel lesz most akcjóóban fekete patron 17B (10n0017), veszek egyet.
Azt tudom, hogy ez a tipus csökkentett kapacitású, de azt szeretném megkérdezni, ez a csökkentés csak a bele töltött tinta mennyiségét jelenti, vagy a térfogat/szivacs kisebb mint a 10n0016-ban.
Azért érdekel, hogy ha kifogyott a gyári tinta, tudok-e normál mennyiséget utántöltetni?
Köszi

#292 Felhasználó inaktív   sixx69 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 21. 09:32

Előre is elnézést, ha volt:

Epson c86-os patront lehet utántöltetni?

#293 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 22. 08:17

Idézet: nonamequest - Dátum: 2005. aug. 20., szombat - 15:06

Sziasztok !
Van egy Lexmark Z25 nyomtatóm, amit már több hónapja nem tudok eladni, még 2e-t sem.
Úgy döntöttem, mivel lesz most akcjóóban fekete patron 17B (10n0017), veszek egyet.
Azt tudom, hogy ez a tipus csökkentett kapacitású, de azt szeretném megkérdezni, ez a csökkentés csak a bele töltött tinta mennyiségét jelenti, vagy a térfogat/szivacs kisebb mint a 10n0016-ban.
Azért érdekel, hogy ha kifogyott a gyári tinta, tudok-e normál mennyiséget utántöltetni?
Köszi

Valószínűleg nem készítenek kétféle patront, egyszerűen demo mennyiségű tintát töltenek bele. Ha kiürült akkor a normál mennyiségű tintának bele kell mennie, arra viszont vigyázz, hogy ne töltsd túl..
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#294 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 22. 08:19

Idézet: sixx69 - Dátum: 2005. aug. 21., vasárnap - 9:32

Előre is elnézést, ha volt:

Epson c86-os patront lehet utántöltetni?

Lehet, csak felesleges. Utángyártott epson patront olcsóbban kapsz mint utántöltő tintát. Tájékozódáshoz ajánlom Csirke shopját ITT vagy az aláírásomat...

#295 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 16:20

Üdv!

Régen jártam erre.  :)
Szóval, most kezd kifogyni az első G&G patron garnitúrám a Canon i560-as nyomtatómban. Azt vettem észre, hogy az utángyártottal mintha kevesebbet tudtam volna kinyomtatni. Hamar kifogyott.
Kíváncsiságból bejelöltem az oldalán, hátha az állás alatt szivárog el, de nem, csak a nyomtatás alatt fogy vészesebben.
Tapasztalta más is ezt? Mi lehet az oka? Én a hígabb tintára gyanakodok.
Végülis nem nagy gond, mert 4 garnitúrát veszek 1 eredeti árán, csak mégis furcsa.
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#296 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 16:26

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 17:20

Üdv!

Régen jártam erre.  :)
Szóval, most kezd kifogyni az első G&G patron garnitúrám a Canon i560-as nyomtatómban. Azt vettem észre, hogy az utángyártottal mintha kevesebbet tudtam volna kinyomtatni. Hamar kifogyott.
Kíváncsiságból bejelöltem az oldalán, hátha az állás alatt szivárog el, de nem, csak a nyomtatás alatt fogy vészesebben.
Tapasztalta más is ezt? Mi lehet az oka? Én a hígabb tintára gyanakodok.
Végülis nem nagy gond, mert 4 garnitúrát veszek 1 eredeti árán, csak mégis furcsa.

Ha hamarabb kifogy, akkor az csak az miatt lehet, hogy kevesebb tinta van benne. Legalábbis szerintem. A nyomtatóból távozó csepp a tinta 'hígságától' független (x pl).

G&G-nél és Qink-nél nem tapasztaltunk mennyiségi eltérést az eredetihez képest, persze ez nem jelenti azt, hogy nincs. ;)
(anno szórólapon teszteltünk, az volt a referencia :Đ)
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#297 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 13:46

Ezt így nem tudod mérni... Nagyon sok mindentől függ, hogy mennyi festék fogy. A két leglényegesebb szerintem az, hogy milyen anyagokra nyomtatsz (fotópapír rengeteg festéket szív el), és hogy hány erős fejtisztítás volt (Ez pedig megint sok mindentől függ, és erősen harapja a tintát). Végül gondold át, hogy milyen lefedettségű doksikat nyomtatsz, 1 100%-os lefedettségű kép tintájából kijön vagy 20 átlagos lap.

Egyszer a könyvelőm (akinek én szállítok tonereket) hívott, hogy tudnék e inkább eredetit hozni mert ez most nagyon gyorsan kifogyot... :confused:  Kérdeztem, hogy az előzőek is túl gyorsan kifogytak? Nem azok nem... Következő kérdésem: Nem ÁFA negyedév van?  :think: -De... (kb 10x annyit nyomtattak, persze gyorsan kifogy, lapszámra van nem hónapra ) :cool:

#298 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 14:33

Idézet: Csirke - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 16:26

Ha hamarabb kifogy, akkor az csak az miatt lehet, hogy kevesebb tinta van benne. Legalábbis szerintem. A nyomtatóból távozó csepp a tinta 'hígságától' független (x pl).

Nem lehet kevesebb tinta benne, mert átlátszó a tartály, és tele van. A mérete meg szabvány.
Most már nem tudom lecsekkolni, mert nem igen fogok eredeti patront venni bele, de úgy tűnik, nem nyomtattam annyit vele mint az eredetivel.
Saját képekről is!

#299 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 14:37

Idézet: Zsul - Dátum: 2005. szept. 6., kedd - 13:46

Ezt így nem tudod mérni... Nagyon sok mindentől függ, hogy mennyi festék fogy. A két leglényegesebb szerintem az, hogy milyen anyagokra nyomtatsz (fotópapír rengeteg festéket szív el), és hogy hány erős fejtisztítás volt (Ez pedig megint sok mindentől függ, és erősen harapja a tintát). Végül gondold át, hogy milyen lefedettségű doksikat nyomtatsz, 1 100%-os lefedettségű kép tintájából kijön vagy 20 átlagos lap.

Az igaz, hogy mostanában pl a borítókat nem fénymásoló, hanem matt fotópapírra nyomtattam. Lehet, hogy akkor azért fogyott gyorsabban.
Fejtisztítás nem volt sok, mert direkt nem kapcsolom ki a nyomtatót, mert ugye minden bekapcsolásnál fejet tisztít, és én ezt el akarom kerülni. Na, nem a tintafogyás miatt, hanem nem akarom, hogy a hulladéktároló megteljen, mert akkor mehet a szervizbe.
Saját képekről is!

#300 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 20:09

Akkor megtaláltuk a választ a kérdésedre... A fotópapír nyeli a tintát, főleg ha 100%-os lefedettségnél nyomtatsz..

#301 Felhasználó inaktív   Kamile 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 23:08

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2005. szept. 6., kedd - 14:37

nem akarom, hogy a hulladéktároló megteljen, mert akkor mehet a szervizbe.

Ezt magyarázzátok meg? erre már énis gondoltam, ahol a fejet tisztítt ott van valami ahova lefolyik a festél arról a kis műanyg lapról?

Gtalk: weasel.razr@gmail.com

#302 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 07:21

A nyomtató aljában van egy szivacs/itatóspapír szerű vastag lap (legalábbis amit én eddig szétszedtem abban az volt), és amikor a nyomtató fejet tisztít, akkor ide kerül a felesleges tinta. Nem tudom kinek mi a tapasztalata, de én 6 év alatt sem tudtam megtölteni a Canon 240-es párnáját, aztán lehet más meg mást mond, de nem hiszem hogy ez ennyire súlyos probléma lenne....

#303 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 14:48

Idézet: Zsul - Dátum: 2005. szept. 7., szerda - 7:21

A nyomtató aljában van egy szivacs/itatóspapír szerű vastag lap (legalábbis amit én eddig szétszedtem abban az volt), és amikor a nyomtató fejet tisztít, akkor ide kerül a felesleges tinta. Nem tudom kinek mi a tapasztalata, de én 6 év alatt sem tudtam megtölteni a Canon 240-es párnáját, aztán lehet más meg mást mond, de nem hiszem hogy ez ennyire súlyos probléma lenne....

Igen ám, de a mai nyomtatókban nem csak egyszerű szivacs van, hanem egy számláló is, ami talán a fej egységben lehet. A lényeg, hogy ez a száláló nézi, hogy mennyi fejtisztítás volt (ebbe bele tartozik a bekapcsoláskori fejtisztítás is) és egy bizonyos értéknél blokkolja a nyomtatót.
Ezután, már csak a szervízben tudják resetelni miután kicserélték a filcet is.
Álítólag minden belkapcsoláskor fejet tisztít, ezért hagyom inkább készenlétiben, úgy kevesebb a fejtisztítás.
Saját képekről is!

#304 Felhasználó inaktív   Hassan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 23:47

Zsul, a Pearl Type készít Lexmarkhoz is tonereket?

OFF
"www.balatonprint.hu" feliratú matricák kezdenek feltűnni Veszprém villanyoszlopain, tudsz róla? :)

#305 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 09. 06:36

Igen készít! (7 féle Lexmark toner, és kb. ue. tintapatron elérhető)  Talán ebben a márkában érhető el a legtöbb nyomtatótípushoz kellék...

Tudok a veszprémi matricákról, nagyon igyekszünk, hogy olyan helyre ne kerüljön ami nem megengedett..

Ha valakinek veszprémbe, siófokra kell valami, azt személyesen oda tudom adni, járok arra eleget :)

na de ennyit az OFF-ból...

Üdv: Zsül

#306 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 09. 08:39

Csak szerintem nagyon gázosak ezek a szponzorált szókiemelések? Sokszor alig van köze a szónak a reklámozott témához... Na mind1...

#307 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 08:46

ENNEK a topicnak a tartalmára itt írnék pár sort:

Nem az a baj, hogy töltött tonert vettél, hanem az hogy házilag barkácsoltat.

Ha HP-s dobozban volt akkor -->fogyasztóvédelemhez fordulj

Ha nem eredeti dobozban volt, akkor vidd vissza a céghez ahol vetted --> kérd vissza a lóvét

A hologram nélküli toner nem feltétlenül hamisítvány, csak lehet hogy szürkeimportal jött be az országba...

Ha töltött / felújított tonert veszel nem kell félned a garanciavesztéstől, mivel ez nem a használatra vonatkozik, hanem csak a toner által okozott konkrét káresetre. Arra viszont vigyázz, hogy a töltött kategóriából megbízható márkát vegyél (Ecoline, Pearl Type, vagy más amiről van biztos infód), lezárt dobozban legyen, a toner lezárt fóliatasakban és rázkódásmentes csomagolásban.
Ja és szalag minden tonerben van, amiben nincsen azt azonnal vidd vissza mert gagyi garázscéges gányolást sóztak rád.... 

#308 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 17:34

Ma jutottam el odaig, hogy ki kellett nyomtatnom 400db cd-boritot 200-200 elo es hatlapot. Illetve a lemezre. Amivel kezdtem az a gyari Canon Patron (a nyomtato i865), a minosege tokeletes volt. Aztan jott 2db Qink patron. Ezeknel mindtha kicsit halvanyabb lett volna a szin...nem volt olyan szep sarga, mint az eredetivel. Aztan jott 1 utso patron, amit a Dretschlertol vettem. Na az megint ugyanolyan gyonyoru elettel teli szines volt, mint az eredeti patronnal produkalt kep. Hozzateszem azert fogyott ennyi sarga, mivel az egesz borito szinte csak narancssarga volt. Amit meg nem ertek, hogy a Qinkbol cserelnem kellett keket es pirosat is (mivel azok is alig voltak mar az eredeti patronban), és meglepodve tapasztaltam, hogy a sarga tartalyokban kb. fel centivel kevesebb tinta volt mint a pirosbol es kekbol. Ugyanaz a marka...ez miert lehet? Mellesleg ra sincs irva a dobozara, hogy hany ml lenne benne. Eddig minden mas markaban ra volt irva.

#309 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 19:02

Idézet: foxyr - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 18:34

Ma jutottam el odaig, hogy ki kellett nyomtatnom 400db cd-boritot 200-200 elo es hatlapot. Illetve a lemezre. Amivel kezdtem az a gyari Canon Patron (a nyomtato i865), a minosege tokeletes volt. Aztan jott 2db Qink patron. Ezeknel mindtha kicsit halvanyabb lett volna a szin...nem volt olyan szep sarga, mint az eredetivel. Aztan jott 1 utso patron, amit a Dretschlertol vettem. Na az megint ugyanolyan gyonyoru elettel teli szines volt, mint az eredeti patronnal produkalt kep. Hozzateszem azert fogyott ennyi sarga, mivel az egesz borito szinte csak narancssarga volt. Amit meg nem ertek, hogy a Qinkbol cserelnem kellett keket es pirosat is (mivel azok is alig voltak mar az eredeti patronban), és meglepodve tapasztaltam, hogy a sarga tartalyokban kb. fel centivel kevesebb tinta volt mint a pirosbol es kekbol. Ugyanaz a marka...ez miert lehet? Mellesleg ra sincs irva a dobozara, hogy hany ml lenne benne. Eddig minden mas markaban ra volt irva.

Ez érdekes jelenség.
Nálunk volt aki azzal jött vissza, hogy mennyivel élénkebbek, szebbek lettek a szinek a Qink-kel. Hmm.  :confused:

Egyébként gyorsan kibontottam néhány Qink BCI6-os patront, de nem igazán látható mennyiségi eltérés az egyes szinek között. Bár a kéknél elég nehéz megállapítani aszintet, mert elég sötét, de piros és sárga ugyanannyi volt benne. Viszont ml jelölést tényleg nem találtam. Ha jön eredeti Canon patron, akkor azzal is összehasonlítom, de azt hiszem, az nem átlátszó.
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#310 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 10:06

Idézet: Csirke - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 20:02

Ez érdekes jelenség.
Nálunk volt aki azzal jött vissza, hogy mennyivel élénkebbek, szebbek lettek a szinek a Qink-kel. Hmm.  :confused:

Egyébként gyorsan kibontottam néhány Qink BCI6-os patront, de nem igazán látható mennyiségi eltérés az egyes szinek között. Bár a kéknél elég nehéz megállapítani aszintet, mert elég sötét, de piros és sárga ugyanannyi volt benne. Viszont ml jelölést tényleg nem találtam. Ha jön eredeti Canon patron, akkor azzal is összehasonlítom, de azt hiszem, az nem átlátszó.

Most megneztem mind a 3szint...azok is atlatszoak, tehat ossze tudod majd hasonlitani. Egyebkent eleg minimalis a kulonbseg, tehat nem veszes.  Jut eszembe...majdnem porul jartam. Amikor leszedtem a nyilas folul azt a narancssarga pockot, akkor lattam, hogy egy kis tinta van a patron nyilasaban...a szivacson kivul...gondoltam nem lesz gond...aztan mikor beletettem a nyomtatoba, es visszafordultam, hogy a szemetet osszeszedjem lattam, hogy lecsoppent a tinta az agyra...szerencsemre mindig ujsag vagy kemeny papir folott csinalom, igy szinte semmi sem kerult a takarora, de meglodtem, amikor lattam, hogy a 250grammos papirt atitatta 1csepp tinta....azert az nem semmi. :smoker:

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.