Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások
Elküldve: 2005. 08. 20. 15:06
Van egy Lexmark Z25 nyomtatóm, amit már több hónapja nem tudok eladni, még 2e-t sem.
Úgy döntöttem, mivel lesz most akcjóóban fekete patron 17B (10n0017), veszek egyet.
Azt tudom, hogy ez a tipus csökkentett kapacitású, de azt szeretném megkérdezni, ez a csökkentés csak a bele töltött tinta mennyiségét jelenti, vagy a térfogat/szivacs kisebb mint a 10n0016-ban.
Azért érdekel, hogy ha kifogyott a gyári tinta, tudok-e normál mennyiséget utántöltetni?
Köszi
Elküldve: 2005. 08. 21. 09:32
Epson c86-os patront lehet utántöltetni?
Elküldve: 2005. 08. 22. 08:17
Idézet: nonamequest - Dátum: 2005. aug. 20., szombat - 15:06
Van egy Lexmark Z25 nyomtatóm, amit már több hónapja nem tudok eladni, még 2e-t sem.
Úgy döntöttem, mivel lesz most akcjóóban fekete patron 17B (10n0017), veszek egyet.
Azt tudom, hogy ez a tipus csökkentett kapacitású, de azt szeretném megkérdezni, ez a csökkentés csak a bele töltött tinta mennyiségét jelenti, vagy a térfogat/szivacs kisebb mint a 10n0016-ban.
Azért érdekel, hogy ha kifogyott a gyári tinta, tudok-e normál mennyiséget utántöltetni?
Köszi
Valószínűleg nem készítenek kétféle patront, egyszerűen demo mennyiségű tintát töltenek bele. Ha kiürült akkor a normál mennyiségű tintának bele kell mennie, arra viszont vigyázz, hogy ne töltsd túl..
Elküldve: 2005. 08. 22. 08:19
Idézet: sixx69 - Dátum: 2005. aug. 21., vasárnap - 9:32
Epson c86-os patront lehet utántöltetni?
Lehet, csak felesleges. Utángyártott epson patront olcsóbban kapsz mint utántöltő tintát. Tájékozódáshoz ajánlom Csirke shopját ITT vagy az aláírásomat...
Elküldve: 2005. 09. 02. 16:20
Régen jártam erre.
Szóval, most kezd kifogyni az első G&G patron garnitúrám a Canon i560-as nyomtatómban. Azt vettem észre, hogy az utángyártottal mintha kevesebbet tudtam volna kinyomtatni. Hamar kifogyott.
Kíváncsiságból bejelöltem az oldalán, hátha az állás alatt szivárog el, de nem, csak a nyomtatás alatt fogy vészesebben.
Tapasztalta más is ezt? Mi lehet az oka? Én a hígabb tintára gyanakodok.
Végülis nem nagy gond, mert 4 garnitúrát veszek 1 eredeti árán, csak mégis furcsa.
Elküldve: 2005. 09. 04. 16:26
Idézet: Kicsiati - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 17:20
Régen jártam erre.
Szóval, most kezd kifogyni az első G&G patron garnitúrám a Canon i560-as nyomtatómban. Azt vettem észre, hogy az utángyártottal mintha kevesebbet tudtam volna kinyomtatni. Hamar kifogyott.
Kíváncsiságból bejelöltem az oldalán, hátha az állás alatt szivárog el, de nem, csak a nyomtatás alatt fogy vészesebben.
Tapasztalta más is ezt? Mi lehet az oka? Én a hígabb tintára gyanakodok.
Végülis nem nagy gond, mert 4 garnitúrát veszek 1 eredeti árán, csak mégis furcsa.
Ha hamarabb kifogy, akkor az csak az miatt lehet, hogy kevesebb tinta van benne. Legalábbis szerintem. A nyomtatóból távozó csepp a tinta 'hígságától' független (x pl).
G&G-nél és Qink-nél nem tapasztaltunk mennyiségi eltérést az eredetihez képest, persze ez nem jelenti azt, hogy nincs.
(anno szórólapon teszteltünk, az volt a referencia :Đ)
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/
Elküldve: 2005. 09. 06. 13:46
Egyszer a könyvelőm (akinek én szállítok tonereket) hívott, hogy tudnék e inkább eredetit hozni mert ez most nagyon gyorsan kifogyot... :confused: Kérdeztem, hogy az előzőek is túl gyorsan kifogytak? Nem azok nem... Következő kérdésem: Nem ÁFA negyedév van?
Elküldve: 2005. 09. 06. 14:33
Idézet: Csirke - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 16:26
Nem lehet kevesebb tinta benne, mert átlátszó a tartály, és tele van. A mérete meg szabvány.
Most már nem tudom lecsekkolni, mert nem igen fogok eredeti patront venni bele, de úgy tűnik, nem nyomtattam annyit vele mint az eredetivel.
Elküldve: 2005. 09. 06. 14:37
Idézet: Zsul - Dátum: 2005. szept. 6., kedd - 13:46
Az igaz, hogy mostanában pl a borítókat nem fénymásoló, hanem matt fotópapírra nyomtattam. Lehet, hogy akkor azért fogyott gyorsabban.
Fejtisztítás nem volt sok, mert direkt nem kapcsolom ki a nyomtatót, mert ugye minden bekapcsolásnál fejet tisztít, és én ezt el akarom kerülni. Na, nem a tintafogyás miatt, hanem nem akarom, hogy a hulladéktároló megteljen, mert akkor mehet a szervizbe.
Elküldve: 2005. 09. 06. 20:09
Elküldve: 2005. 09. 06. 23:08
Idézet: Kicsiati - Dátum: 2005. szept. 6., kedd - 14:37
Ezt magyarázzátok meg? erre már énis gondoltam, ahol a fejet tisztítt ott van valami ahova lefolyik a festél arról a kis műanyg lapról?
Gtalk: weasel.razr@gmail.com
Elküldve: 2005. 09. 07. 07:21
Elküldve: 2005. 09. 07. 14:48
Idézet: Zsul - Dátum: 2005. szept. 7., szerda - 7:21
Igen ám, de a mai nyomtatókban nem csak egyszerű szivacs van, hanem egy számláló is, ami talán a fej egységben lehet. A lényeg, hogy ez a száláló nézi, hogy mennyi fejtisztítás volt (ebbe bele tartozik a bekapcsoláskori fejtisztítás is) és egy bizonyos értéknél blokkolja a nyomtatót.
Ezután, már csak a szervízben tudják resetelni miután kicserélték a filcet is.
Álítólag minden belkapcsoláskor fejet tisztít, ezért hagyom inkább készenlétiben, úgy kevesebb a fejtisztítás.
Elküldve: 2005. 09. 08. 23:47
OFF
"www.balatonprint.hu" feliratú matricák kezdenek feltűnni Veszprém villanyoszlopain, tudsz róla?
Elküldve: 2005. 09. 09. 06:36
Tudok a veszprémi matricákról, nagyon igyekszünk, hogy olyan helyre ne kerüljön ami nem megengedett..
Ha valakinek veszprémbe, siófokra kell valami, azt személyesen oda tudom adni, járok arra eleget
na de ennyit az OFF-ból...
Üdv: Zsül
Elküldve: 2005. 09. 09. 08:39
Elküldve: 2005. 09. 12. 08:46
Nem az a baj, hogy töltött tonert vettél, hanem az hogy házilag barkácsoltat.
Ha HP-s dobozban volt akkor -->fogyasztóvédelemhez fordulj
Ha nem eredeti dobozban volt, akkor vidd vissza a céghez ahol vetted --> kérd vissza a lóvét
A hologram nélküli toner nem feltétlenül hamisítvány, csak lehet hogy szürkeimportal jött be az országba...
Ha töltött / felújított tonert veszel nem kell félned a garanciavesztéstől, mivel ez nem a használatra vonatkozik, hanem csak a toner által okozott konkrét káresetre. Arra viszont vigyázz, hogy a töltött kategóriából megbízható márkát vegyél (Ecoline, Pearl Type, vagy más amiről van biztos infód), lezárt dobozban legyen, a toner lezárt fóliatasakban és rázkódásmentes csomagolásban.
Ja és szalag minden tonerben van, amiben nincsen azt azonnal vidd vissza mert gagyi garázscéges gányolást sóztak rád....
Elküldve: 2005. 09. 15. 17:34
Elküldve: 2005. 09. 15. 19:02
Idézet: foxyr - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 18:34
Ez érdekes jelenség.
Nálunk volt aki azzal jött vissza, hogy mennyivel élénkebbek, szebbek lettek a szinek a Qink-kel. Hmm. :confused:
Egyébként gyorsan kibontottam néhány Qink BCI6-os patront, de nem igazán látható mennyiségi eltérés az egyes szinek között. Bár a kéknél elég nehéz megállapítani aszintet, mert elég sötét, de piros és sárga ugyanannyi volt benne. Viszont ml jelölést tényleg nem találtam. Ha jön eredeti Canon patron, akkor azzal is összehasonlítom, de azt hiszem, az nem átlátszó.
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/
Elküldve: 2005. 09. 16. 10:06
Idézet: Csirke - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 20:02
Nálunk volt aki azzal jött vissza, hogy mennyivel élénkebbek, szebbek lettek a szinek a Qink-kel. Hmm. :confused:
Egyébként gyorsan kibontottam néhány Qink BCI6-os patront, de nem igazán látható mennyiségi eltérés az egyes szinek között. Bár a kéknél elég nehéz megállapítani aszintet, mert elég sötét, de piros és sárga ugyanannyi volt benne. Viszont ml jelölést tényleg nem találtam. Ha jön eredeti Canon patron, akkor azzal is összehasonlítom, de azt hiszem, az nem átlátszó.
Most megneztem mind a 3szint...azok is atlatszoak, tehat ossze tudod majd hasonlitani. Egyebkent eleg minimalis a kulonbseg, tehat nem veszes. Jut eszembe...majdnem porul jartam. Amikor leszedtem a nyilas folul azt a narancssarga pockot, akkor lattam, hogy egy kis tinta van a patron nyilasaban...a szivacson kivul...gondoltam nem lesz gond...aztan mikor beletettem a nyomtatoba, es visszafordultam, hogy a szemetet osszeszedjem lattam, hogy lecsoppent a tinta az agyra...szerencsemre mindig ujsag vagy kemeny papir folott csinalom, igy szinte semmi sem kerult a takarora, de meglodtem, amikor lattam, hogy a 250grammos papirt atitatta 1csepp tinta....azert az nem semmi.

Súgó
A téma zárva.