HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#381 Felhasználó inaktív   gyurxi551 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 18. 14:57

Egy apró alap kérdés:  :D
a BJC iP 4000ben miért van 2 fekete patron? Asszem ugye BCI3bk és 6 bk. Egyik szöveghez a másik képhez? Vagy? 
Bár én 90%ban fekete szöveget nyomtatok, majd amelyik elfogy azt cserélem, csak mégis érdekelne.

köszi

#382 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 18. 16:22

Igen, az egyik főleg szöveghez, a másik pedig főleg fotónyomtatáshoz...
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#383 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 19. 22:18

hmm most derult ki, hogy van még1 bibi a nyomtatóval, történetesen egyszerre több lapot húz be :)
lehet ezt javítani valamivel/valahogyan?

#384 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 20. 08:00

Sziasztok. Technikai analfabéta lévén, készüljetek a legrosszabra. Baromi nagy hülyeségeket fogok kérdezni  :omg:
Nos. Tegnap meglett a Pixma 2000. Ebben csak 2 darab patron van egy fekete, meg egy színes. Ha töltetni akarom, akkor azt hogyan kell megtenni?? Az utánygyártott csak minden 3  körül lenne jó, mert vszeg a vörös bordó felület miatt, amit nyomtatni kell, azt jobban fog fogyni, mint a kék és sárga. Vennem kell utántöltő kittet?? Meg külön festéket? Hányszor lehet használni egy ilyen kittet?? Hogy kell utántölteni? Szétkell szedni a patront? és így tovább.... :D
THX
tus
üdv
tus

#385 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 20. 08:26

Ha nagyon eltolódik a színfelhasználásod, akkor lehet neked jobban megérte volna egy olyan Canon pixma amiben már szinenként lehet cserélni a patronokat. Ezeket a típusokat azért nem szokták töltögetni, mert a fej (ami drága egy patronban) külön van, a festék pedig ismét külön. Az utángyártott patronok ára közelít egy utántöltőéhez, ezért nem nagyon éri meg pepecselni a töltögetéssel.

Ha mégis úgy érzed, hogy ennyire aránytalanul fogsz színeket használni (és kapsz olyan utántöltőt ami van külön szinenként) akkor egy injekciós fecskendővel nyomhatsz festéket a tintapárna (ahol a fejjel érintkezik a patron) alá, de akár lassan csepegtetve fel is fogja azt inni a hordozóanyag.

#386 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 20. 09:38

Idézet: Zsul - Dátum: 2005. okt. 20., csütörtök - 9:26

Ha nagyon eltolódik a színfelhasználásod, akkor lehet neked jobban megérte volna egy olyan Canon pixma amiben már szinenként lehet cserélni a patronokat. Ezeket a típusokat azért nem szokták töltögetni, mert a fej (ami drága egy patronban) külön van, a festék pedig ismét külön. Az utángyártott patronok ára közelít egy utántöltőéhez, ezért nem nagyon éri meg pepecselni a töltögetéssel.

Ha mégis úgy érzed, hogy ennyire aránytalanul fogsz színeket használni (és kapsz olyan utántöltőt ami van külön szinenként) akkor egy injekciós fecskendővel nyomhatsz festéket a tintapárna (ahol a fejjel érintkezik a patron) alá, de akár lassan csepegtetve fel is fogja azt inni a hordozóanyag.

Köszi :)

Sajnos ezekhez nem nagyon értek. Ha veszek valami hw-t, akkor utánanézek minden egyes procikájának. De sajnos ez gyorsan kellett és nem is annyira érdekelt, hisz csak egy szükségszerű  eszköz.
thx
tus
üdv
tus

#387 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 20. 11:11

Akkor a legkézenfekvőbb utángyártott patront venni, a töltögetés amúgy sem nagyon éri meg ennél a típusnál...

#388 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 20. 15:22

Egyetértek!
Régebben nekem is volt egy Canon nyomtatóm, amibe ugyan ilyen patronok kellettek.
Próbáltam töltögetni, de feladtam.
Az alulról töltés azért nem jó, mert ha túlfolyik a tinta, akkor a tetején át tud folyni a többi színbe. Magyarul összekeverednek a színek.
Először is, le kell vágni a kupakját a patronnak, ami nagyon nehéz,  és úgy kell felűről tölteni bele a festéket. Ha sikerül is levágni, akkor le is kell ragasztani, mert túl nagy a lyuk a tetején, és a sok levegőtől kifolyik a festék.
Inkább venni kell utángyártott patront. Nevetséges áron árúlják.
Több helyen lehet kapni. 450-550 Ft-ért.
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#389 Felhasználó inaktív   blancer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 08:01

Idézet: didyman - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 22:01

Lencsetakarítás: Szétszeded. A lézert takaró kabinet alatt vannak a lencsék. Ezeket fülpiszkálóval, lehetőleg a lencsék deformálása nélkül érdemes pucolni, makacs koszok ellen izopropil-alkoholllal.
600dpi: Az XP saját szoftvere? Állítsd be, hogy engedje.

Szia!

Nekem is az a bajom h nem nyomtat 600-as dpi-ben és nem tudom átállítani mert ahol lehetne ott csak szürkén jelenik meg (a 300x300 dpi) és nem engedi változtatni.
Még annyi, hogy nagyon sz...ul nyomtat egyszerűen olvashatatlan, olyan mintha fogyna a festék, vagy piszkos lenne, de próbáltam tísztítani a programjával, és semmi, mellesleg a tesztoldal tökéletresen jön ki.
Amúgy melyik processzort (a tesztoldalon adatformátum) kell használnia: RAW, NT EMF?

Amúgy HP DeskJet690c

Előre is köszönöm!

by:White
Abit TH7II-RAID, Intel P4 1.6, 2*256 RAMBUS(800), Geforce3 Ti500, 120 Samsung HDD, 10 Maxtor

#390 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 10. 21. 08:16

A DJ690 is lézernyomtató? :Đ
Processzornak a RAW mód szokott jó lenni. Ha a tesztoldal tökéletes, akkor a nyomtatást indító alkalmazással lehet bibi, illetve az eszközillesztő eltávolítása-újratelepítése hozhat ereményt.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#391 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 08:19

Idézet: Thoty - Dátum: 2005. okt. 19., szerda - 23:18

hmm most derult ki, hogy van még1 bibi a nyomtatóval, történetesen egyszerre több lapot húz be :)

Behúzógörgőket pucold meg jó alaposan alkohollal, meg esetleg a lapot odaszorító műanyagnyelv rugóját kell még megedzeni.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#392 Felhasználó inaktív   blancer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 09:09

Idézet: didyman - Dátum: 2005. okt. 21., péntek - 9:16

A DJ690 is lézernyomtató? :Đ
Processzornak a RAW mód szokott jó lenni. Ha a tesztoldal tökéletes, akkor a nyomtatást indító alkalmazással lehet bibi, illetve az eszközillesztő eltávolítása-újratelepítése hozhat ereményt.

Tudom h nem jó helyre írtam bocsi!

Újra raktam és még mindíg nem tudok választani 300 és 600 dpi közt.
Most próbáltam, h a Word-ből és az Excell-ből rosszul nyomtat, viszont Outlookból, és Operából tartalmat jól.

valami ötleted lenne vagy inkább mennyjek másik helyre érdeklődni?
Abit TH7II-RAID, Intel P4 1.6, 2*256 RAMBUS(800), Geforce3 Ti500, 120 Samsung HDD, 10 Maxtor

#393 Felhasználó inaktív   galileo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 23. 19:34

Idézet: Thoty - Dátum: 2005. okt. 19., szerda - 23:18

Amit cserélni kell: szeparátor pad.

#394 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 23. 23:41

Idézet: galileo - Dátum: 2005. okt. 23., vasárnap - 20:34

Amit cserélni kell: szeparátor pad.

Köszi :)
És olyat hol, mennyiért lehet kapni?

Egyébként most szedtem szét, megtakarítottam a görgőket jó alaposan, kicsit próbáltam a rugón is igazítani, összeraktam, de mégse lett jó :( de már nagyon profi vagyok a szétszedésében-összerakásában :D :D :D

#395 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 05:10

A görgőket mivel pucoltad? Erősen-alaposan kell, esetleg valami érdesítés sem árt (nekem van erre rendszeresítve egy spéci, NYÁK-tisztító radír).
A szeparátor, javító kit-ben eléggé drága dolog ahhoz képest, érdemes próbálkozni :) .

#396 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 08:31

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2005. okt. 20., csütörtök - 16:22

Egyetértek!
Régebben nekem is volt egy Canon nyomtatóm, amibe ugyan ilyen patronok kellettek.
Próbáltam töltögetni, de feladtam.
Az alulról töltés azért nem jó, mert ha túlfolyik a tinta, akkor a tetején át tud folyni a többi színbe. Magyarul összekeverednek a színek.
Először is, le kell vágni a kupakját a patronnak, ami nagyon nehéz,  és úgy kell felűről tölteni bele a festéket. Ha sikerül is levágni, akkor le is kell ragasztani, mert túl nagy a lyuk a tetején, és a sok levegőtől kifolyik a festék.

THX

Kérdés. Mijarák az az 5% fedettség?? :think:

:offtopic: Indítottam saját topikot, mert sok gondom van. Ha valkinek aki ért hozzá és van türelme nézzen bele lécci  :offtopic:
üdv
tus

#397 Felhasználó inaktív   MPCRS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 08:49

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2005. okt. 20., csütörtök - 16:22

És vajon miért kerül az eredeti ár negyedébe-hatodába egy utángyártott patron?  :omg:

Eddig 2 nyomtatóm ment tönkre az utángyártott patronoktól, több már nem fog...  :rolleyes:

#398 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 10:03

Nah akkor sorban:

Idézet

Kérdés. Mijarák az az 5% fedettség??

A fedettség azt jelöli, hogy a nyomtatás után a papír felületének hány százalékát takarja festék. Eree azért van szükség, mert ha nincs egy átlagos elfogadott mérték (mint szöveg esetében az 5%) akkor nem lehet viszonyítani a nyomtatható példányszámot. Ezek alapján könnyen belátható, hogy egy teljesen fekete lap kinyomtatása (100% fedettség) annyi tintát használ el, amennyiből 20 oldalnyi szöveget (5%-os fedettség esetén) lehet kinyomtatni.

Idézet

És vajon miért kerül az eredeti ár negyedébe-hatodába egy utángyártott patron?

Azért kerül a töredékébe egy utángyártott patron, mert nem kell a nevet megfizetned. Egy ilyen patron gyártási költsége 1-2 forint, tekintve hogy csak műanyag házból, szivacsszerű anyagból és tintából áll.

Ez nem igaz a fejjel rendelkező patronokra, mivel ott a fej utángyártása -megegyező minőség esteén- az eredetihez közelíti az árat. éppen ezért a fejjel rendelkjező patronokat nem szokták -vagy csak ritkán- utángyártani, hanem inkább az eredetit tisztítják és töltik fel, mert azon a fej is eredeti és ez a legfontosabb..

Idézet

Eddig 2 nyomtatóm ment tönkre az utángyártott patronoktól, több már nem fog...

Mert nem mindegy milyen utángyártott patront használsz... Sajnos elég nehéz választani ha nincs aki megossza veled a tapasztalatokat... Nekem pl annyi eredeti patront látott a Canon i560-as nyomtatóm amennyit adtak hozzá... Azóta rengeteget nyomtatok, többféle médiára és a fejnek semmi gondja, tökéletesen nyomtat..

Én is sokat hallottam olyan nyomtatókról amelyikeket tönkretett az utángyártott tinta, vagy legalábbis azzal nem voltak hajlandóak működni...

Pont ezért jó egy ilyen topic, mert meg lehet osztani a másikkal, hogy kinek mi jött be, melyik márka/típus megbizható. Őszintén leírom, hogy mig az utángyártott Canon patronok csodálatosan teljesítenek, addig az Epson utángyártottakra (és csak azokra) kezdtek páran panaszkodni, így azon gondolkozom hogy ezeket máshonnan fogom vásárolni... (Ezeket a patronokat nem a forgalmazó gyártja mint a többi tonert/patront, ők is veszik valahonnan. A Canont is, azzal meg az égvilágon semmi probléma nem volt eddig nagy terhelés mellett sem... Ez van...)

#399 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 11:19

Idézet: Zsul - Dátum: 2005. okt. 24., hétfő - 11:03

Nah akkor sorban:

A fedettség azt jelöli, hogy a nyomtatás után a papír felületének hány százalékát takarja festék. Eree azért van szükség, mert ha nincs egy átlagos elfogadott mérték (mint szöveg esetében az 5%) akkor nem lehet viszonyítani a nyomtatható példányszámot. Ezek alapján könnyen belátható, hogy egy teljesen fekete lap kinyomtatása (100% fedettség) annyi tintát használ el, amennyiből 20 oldalnyi szöveget (5%-os fedettség esetén) lehet kinyomtatni.

Azért kerül a töredékébe egy utángyártott patron, mert nem kell a nevet megfizetned. Egy ilyen patron gyártási költsége 1-2 forint, tekintve hogy csak műanyag házból, szivacsszerű anyagból és tintából áll.

Ez nem igaz a fejjel rendelkező patronokra, mivel ott a fej utángyártása -megegyező minőség esteén- az eredetihez közelíti az árat. éppen ezért a fejjel rendelkjező patronokat nem szokták -vagy csak ritkán- utángyártani, hanem inkább az eredetit tisztítják és töltik fel, mert azon a fej is eredeti és ez a legfontosabb..

Mert nem mindegy milyen utángyártott patront használsz... Sajnos elég nehéz választani ha nincs aki megossza veled a tapasztalatokat... Nekem pl annyi eredeti patront látott a Canon i560-as nyomtatóm amennyit adtak hozzá... Azóta rengeteget nyomtatok, többféle médiára és a fejnek semmi gondja, tökéletesen nyomtat..

Én is sokat hallottam olyan nyomtatókról amelyikeket tönkretett az utángyártott tinta, vagy legalábbis azzal nem voltak hajlandóak működni...

Pont ezért jó egy ilyen topic, mert meg lehet osztani a másikkal, hogy kinek mi jött be, melyik márka/típus megbizható. Őszintén leírom, hogy mig az utángyártott Canon patronok csodálatosan teljesítenek, addig az Epson utángyártottakra (és csak azokra) kezdtek páran panaszkodni, így azon gondolkozom hogy ezeket máshonnan fogom vásárolni... (Ezeket a patronokat nem a forgalmazó gyártja mint a többi tonert/patront, ők is veszik valahonnan. A Canont is, azzal meg az égvilágon semmi probléma nem volt eddig nagy terhelés mellett sem... Ez van...)

Elég hülye etalon, ha tényleg 5% lefedettséget írnak :( Ez a "tegyen be papírt a tárólóba" holott van benn, ez mi lehet?? :think:  :reklamacio:
üdv
tus

#400 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 11:55

Ez csak egy viszonyítási alap, ami főleg a lézernyomtatók miatt terjedt el. Ugyanis azokkal nagyrészt szöveget nyomtatnak és egy átlagos ilyen oldalnak kb 5% a lefedettsége.

A tintasugarasoknál ez azért nehezebb, mert sokkal több a színes kép ami erősen növeli a lefedettséget akkor is ha nem az egész oldal kép, hanem csak 2 színes illusztráció van a lapon. Továbbá a tintasugarasnál az sem mindegy, hogy milyen médiára nyomtat az ember, mert pl a fotópapír szívja el a tintát rendesen, a lézernél pedig vagy eco módban van vagy nem, de a felhasznált por mennyisége nem függ a hordozó típusától...

Idézet

Ez a "tegyen be papírt a tárólóba" holott van benn, ez mi lehet??

Biztos hogy a főtálcába tetted a papírt? Ha nem ez a gond, akkor nézd meg nem szorult e bele papír valahol, illetve azt, hogy a papír jelenlétét érzékelő kis kallantyu nem sérült e meg, vagy nem szolult e meg...

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.