HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#421 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 27. 07:27

Idézet: enzimke - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 15:34

:think:

Ebből kitaláltam, hogy színes patron volt, megfelelő helyre mentek a festékek? Érintkezőket töröld át valami tiszta kendővel.

Ha nem akkor kell egy másik patront keresni ....
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#422 Felhasználó inaktív   enzimke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 09:45

Ok minden!

Jól megvizezett PZS-re raktam a fejet.1 percig aztán arrébb raktam megint 1 perc.Ezt 5-ször megcsináltam. Letöröltem. 4-5 fejtisztítás.És minden OK!

Amit ne felejtsetek el töltés után a mellékelt fecskendővel kicsi tintát átszívni a fúvókákon  ;)

Köszönöm a közreműködést  :respect:

És egyben fel is teszem az újabb kérdést Canon IP 4200-as nyomtatóhoz merjek e használni utángyártott patront a miniatűr fúvókák miatt amik 1 pikoliteres cseppeket szórnak :(

Szerkesztette: enzimke 2005. 10. 27. 09:48 -kor

#423 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 09:56

Én az i560-ban (ua. mint a pixma 3000) régóta azt használok és semmi gond velük.

De az IP 4200-asba nem 8-as sorozatú patronok mennek? Ebből tudomásom szerint nincsen még utángyártott.

#424 Felhasználó inaktív   enzimke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 10:11

Idézet: Zsul - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 10:56

Én az i560-ban (ua. mint a pixma 3000) régóta azt használok és semmi gond velük.

De az IP 4200-asba nem 8-as sorozatú patronok mennek? Ebből tudomásom szerint nincsen még utángyártott.

Kérdésed jogos :)

A tednek 2 pikos a csppje ha jól tudom.Vagy a fúvóka ugyanaz csak ebbe kisebb cseppet tud elő állítani :confused:

Igen jól tudod de előbb utóbb lesz.És hogy merje e az ember utánygyártottal használni. :think:

Még a nyomi nincs meg egyelőre tájékozódok :)

#425 Felhasználó inaktív   SonicY3K 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 27. 11:55

Sziasztok.

Most találtam rá erre a fórumra és úgy látom itt hozzáértő emberekre bukkanhatok, akikre most nagy szükségem van.
Egy Canon S400-as nyomtatóm van, amiben most csak fekete patront használok. A színesek már vagy 2 éve kifogytak, azokat kivettem. Most ismét szeretnék színes patronokat használni. Üzletben láttam, hogy fejjel együtt is lehet venni. Különböző árakról is olvasok (fej nélkül). Pár hete a 4 patront fejjel együtt 14e Ft körül láttam. Ez a reális ára, vagy olcsóbban is megkaphatom valahol? Eddig csak egy helyen láttam fejjel együtt. Akárhogy keresem, fejjel együtt nem lehet kapni máshol. :( Így árviszonyítási alapom sincs. (Ahol láttam: ...mert hülye azért nem vagyok...)

Nem nyomtatok túl gyakran, ezért lenne még egy kérdésem... Hosszabb távon melyik éri meg jobban:
1. Venni ebbe a nyomtatóba patronokat, és azok esetleg beszáradnak.
2. Venni egy színes lézernyomtatót (ha jól tudom, abba nincs ami beszáradjon).

Lefordítva: néha szükségem van 30-40 színes oldal nyomtatására, utána pedig van, hogy fél évig nem nyomtatok semmit.

Kérem írjátok le a lehetőségeket. Előre is köszönöm.

Sonic

#426 Felhasználó inaktív   fferi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 14:38

Idézet: SonicY3K - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 12:55

Sziasztok.

Most találtam rá erre a fórumra és úgy látom itt hozzáértő emberekre bukkanhatok, akikre most nagy szükségem van.
Egy Canon S400-as nyomtatóm van, amiben most csak fekete patront használok. A színesek már vagy 2 éve kifogytak, azokat kivettem. Most ismét szeretnék színes patronokat használni. Üzletben láttam, hogy fejjel együtt is lehet venni. Különböző árakról is olvasok (fej nélkül). Pár hete a 4 patront fejjel együtt 14e Ft körül láttam. Ez a reális ára, vagy olcsóbban is megkaphatom valahol? Eddig csak egy helyen láttam fejjel együtt. Akárhogy keresem, fejjel együtt nem lehet kapni máshol. :( Így árviszonyítási alapom sincs. (Ahol láttam: ...mert hülye azért nem vagyok...)

Nem nyomtatok túl gyakran, ezért lenne még egy kérdésem... Hosszabb távon melyik éri meg jobban:
1. Venni ebbe a nyomtatóba patronokat, és azok esetleg beszáradnak.
2. Venni egy színes lézernyomtatót (ha jól tudom, abba nincs ami beszáradjon).

Lefordítva: néha szükségem van 30-40 színes oldal nyomtatására, utána pedig van, hogy fél évig nem nyomtatok semmit.

Kérem írjátok le a lehetőségeket. Előre is köszönöm.

Sonic

Szerintem maximum patront vegyél a nyomtatóba,ha beszárad egy idő után,akkor legfeljebb kiszeded a fejet (és a fejből a patront) és kb.60 fokos vízben kimosod a fejet.Vagy pedig veszel egy színes lézernyomtatót,azt nekem adod,és én nagyon szívesen nyomtatok neked időnként INGYEN 30-40 oldalt ! :D

Szerkesztette: fferi 2005. 10. 27. 14:40 -kor

qtyqrutty.Lógaki,kilóga...Logika !!!
AMD Athlon™ XP2400+,Asrock K7S8X,Samsung 2x512 DDR400,GeForce4 MX440,Samsung 160Gb/7200/2M,Hitachi 160Gb/7200/8M,Pioneer DVR-109,LG GSA4163B,Codegen 300x,Sampo Alphascan 777,Canon MPC 190

#427 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 14:49

Fej kimosása már le lett írva pár hozzászólással ezelött.

14e ár fej+4 patron >> :up:

Szines lézer >> 100e körül, egy komplett tonercsere kb szintén 100e... Érdemes ezt neked? Nem hiszem...  :(

Beszáradás: ha 2 hetente nyomtatsz vele egy színes csíkot (amiben minden bennevan) akkor nem szárad be..

#428 Felhasználó inaktív   SonicY3K 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 18:34

Idézet: Zsul - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 15:49

Fej kimosása már le lett írva pár hozzászólással ezelött.

14e ár fej+4 patron >> :up:

Szines lézer >> 100e körül, egy komplett tonercsere kb szintén 100e... Érdemes ezt neked? Nem hiszem...  :(

Beszáradás: ha 2 hetente nyomtatsz vele egy színes csíkot (amiben minden bennevan) akkor nem szárad be..

Igen, a fejkimosást olvastam... megpróbálom... Ha nem sikerül, akkor legfeljebb veszek egy fejet. :)
Ami a 100e körüli lézernyomtatót illeti: még gondolkozom rajta, hogy megéri-e. Ha csak olyan 2-3 évente kell teljes tonercserét csinálnom, akkor miért ne? Persze ezt még a pénztárcám és a választék majd eldönti.

#429 Felhasználó inaktív   fferi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 19:05

Idézet: SonicY3K - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 19:34

Igen, a fejkimosást olvastam... megpróbálom... Ha nem sikerül, akkor legfeljebb veszek egy fejet. :)
Ami a 100e körüli lézernyomtatót illeti: még gondolkozom rajta, hogy megéri-e. Ha csak olyan 2-3 évente kell teljes tonercserét csinálnom, akkor miért ne? Persze ezt még a pénztárcám és a választék majd eldönti.

Ha mondjuk félévente nyomtatsz 30-40 oldalt akkor miért éri meg kb.100e Ft-ért venni egy lézernyomtatót ? :think: Ilyen sok felesleges pénzed van ?Mert ha igen akkor keress meg privátban és tudok jobb helyet a pénzednek ! :rolleyes:
AMD Athlon™ XP2400+,Asrock K7S8X,Samsung 2x512 DDR400,GeForce4 MX440,Samsung 160Gb/7200/2M,Hitachi 160Gb/7200/8M,Pioneer DVR-109,LG GSA4163B,Codegen 300x,Sampo Alphascan 777,Canon MPC 190

#430 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 23:24

Idézet: didyman - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 6:22

Na azzal nem kellett volna... :( :D
Tiszta alkohol kell neki, izopropil... :)

az pont nem volt kéznél :D bent van melóhelyen :D
amugy nekem a körömlakklemosó jóval több szennyeződést le szokott szedni :) miért jobb az alkohol? (erre) :D

#431 Felhasználó inaktív   SonicY3K 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 13:24

Idézet: fferi - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 20:05

Ha mondjuk félévente nyomtatsz 30-40 oldalt akkor miért éri meg kb.100e Ft-ért venni egy lézernyomtatót ? :think: Ilyen sok felesleges pénzed van ?Mert ha igen akkor keress meg privátban és tudok jobb helyet a pénzednek ! :rolleyes:

A kérdés jogos, de: nem egyszer előfordult már, hogy nagyobb képet akartam nyomtatni, és a kép egyes részein hagyott egy szép fehér csíkot. Plusz néha a fej is "elállítódik". Szóval nem vagyok teljesen megelégedve ezzel a nyomtatómmal. Nekem egy megbízhatóbbra lenne szükségem. Gondolom a lézerrrel nem lenne ennyi bajom. Ha csak néha-néha nyomtatok pár oldalt, és mondjuk így 10 évig is működőképes, jó minőségű nyomtatóm van, amibe szinte tonert sem kell vennem, akkor megéri a drága nyomtató. Akkor éves szintre lebontva 10e körül jön ki. Ha a jelenlegi nyomtatómba pedig évente vennem kell egy teljes patronkészletet, akkor ugyanott tartok. Akkor már inkább a minőség.

#432 Felhasználó inaktív   enzimke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 13:28

Idézet: SonicY3K - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 14:24

A kérdés jogos, de: nem egyszer előfordult már, hogy nagyobb képet akartam nyomtatni, és a kép egyes részein hagyott egy szép fehér csíkot. Plusz néha a fej is "elállítódik". Szóval nem vagyok teljesen megelégedve ezzel a nyomtatómmal. Nekem egy megbízhatóbbra lenne szükségem. Gondolom a lézerrrel nem lenne ennyi bajom. Ha csak néha-néha nyomtatok pár oldalt, és mondjuk így 10 évig is működőképes, jó minőségű nyomtatóm van, amibe szinte tonert sem kell vennem, akkor megéri a drága nyomtató. Akkor éves szintre lebontva 10e körül jön ki. Ha a jelenlegi nyomtatómba pedig évente vennem kell egy teljes patronkészletet, akkor ugyanott tartok. Akkor már inkább a minőség.

Idővel egyes tonerek csomósodnak, fényhenger lakkja öregszik ;)
Ha keveset nyomtatsz szineset ne vegyél szines nyomtatót.
Digitális képet inkább hívasd elő olcsóbb!
Ha meg mást elmész egy fénymásoló salonba és kinyomtatják neked ;)

#433 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 10. 28. 13:47

A lézerrel van egy komoly baj. Az, ebben a formában, igényes grafika nyomtatására, színesben nem alkalmas. A dolog kulcsa abban van, hogy a lézer nem tudja keverni és árnyalni (nézz meg egy sima, mono lézer által nyomtatott képet) a színeket egymással, csak egymás mellé lepöttyinteni-így a kevert szín két, egymáshoz közeli pixel átlagaként alalkul ki (plakátot már láttál közelről, ugye? Na olyan lesz ez is :-) ).  Aztán, a fényképekhez alkalmas-jó (ugyan a lézer nem "válogatós", sirályra is szépen nyomtat, csak gondolom, nem sirályon szeretnéd kitenni-gyűjteni) papírok nem biztos, hogy hőállóak.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#434 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 13:50

Idézet: Thoty - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 0:24

az pont nem volt kéznél :D bent van melóhelyen :D
amugy nekem a körömlakklemosó jóval több szennyeződést le szokott szedni :) miért jobb az alkohol? (erre) :D

...Mert nincsenek benne a gumit keményítő, vagy rongáló olajok, adalékanyagok, ami a körömlakklemosóban akad. Az aceton meg önmagában sem...Hát nem tudom, valahol hallottam infó, hogy azzal gumit nem szabad, de nincs indokom-izopropil szép és jó, nem marja fel a plexit és nincs benne bergamott olaj :Đ
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#435 Felhasználó inaktív   fferi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 13:59

Főként enzimke válaszával értek egyet én is.Ha ilyen keveset akarod használni a nyomtatót,akkor felesleges venned bármilyen nyomtatót,inkább nyomtattass máshol,vagyha fotóminőséget akarsz akkor pedig hívattasd elő a képeket. ;)

#436 Felhasználó inaktív   enzimke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 14:01

Idézet: fferi - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 14:59

Főként enzimke válaszával értek egyet én is.Ha ilyen keveset akarod használni a nyomtatót,akkor felesleges venned bármilyen nyomtatót,inkább nyomtattass máshol,vagyha fotóminőséget akarsz akkor pedig hívattasd elő a képeket. ;)

:respect:

#437 Felhasználó inaktív   Pushy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 19:40

Idézet: didyman - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 12:47

A lézerrel van egy komoly baj. Az, ebben a formában, igényes grafika nyomtatására, színesben nem alkalmas. A dolog kulcsa abban van, hogy a lézer nem tudja keverni és árnyalni (nézz meg egy sima, mono lézer által nyomtatott képet) a színeket egymással, csak egymás mellé lepöttyinteni-így a kevert szín két, egymáshoz közeli pixel átlagaként alalkul ki (plakátot már láttál közelről, ugye? Na olyan lesz ez is :-) ).  Aztán, a fényképekhez alkalmas-jó (ugyan a lézer nem "válogatós", sirályra is szépen nyomtat, csak gondolom, nem sirályon szeretnéd kitenni-gyűjteni) papírok nem biztos, hogy hőállóak.

Kedves didyman!

Mindamellett, hogy meghajolok előtted  :respect: , egy kicsit kiegészíteném ezt az okfejtésedet:
A tintás nyomtatók is így képzik a színes képeket, csak ott nagyobb a felbontás, kissebb képpontokkal operál ezért a szemnek kellemesebb a hatás. Az más kérdés, hogy a foto tintával működő nyomik, a fototinta cseppeket tudják egymásra rétegezni, és így felbontás veszteség nélkül árnyalatot képezni. De a fehér felület (értsd: nem tesz a pixelbe festéket egy-két helyre) akkor is kell a mégvilágosabb árnyalatokhoz, és a fekete a sötétebbekhez, és úgye nincs értelme feketét ráfröccsenteni más színre...

Az S400-as kollegának:

Ilyen kevés nyomtatás bármilyen nyomtatót kinyír, mert beszárad. A tinta elbomlik a levegővel érintkezve 6 hónap után. Arrol nem is beszélve, hogy szétszedi a fejet, ha sokáig áll benne. Szóval lehet itt próbálkozni, de úgyis drágaság lesz a vége.
Inkább a bérnyomtatást javasolnám, vagy ha mindenképpen otthoni megoldás kell, akkor elég oda egy iP1000-es is. Ha tönkremegy, nem olyan nagy a veszteség másikat venni, mint egy komolyabbnál...

Pushy
"Mi neck vedelnis es't!"
Asterix (ford. Tímár György)

#438 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 19:50

Idézet: Pushy - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 20:40

Kedves didyman!

Mindamellett, hogy meghajolok előtted  :respect: , egy kicsit kiegészíteném ezt az okfejtésedet:
A tintás nyomtatók is így képzik a színes képeket...

:omg: :lama:
Pedig ha egy centivel tovább gondolkozom... :Đ

#439 Felhasználó inaktív   fishi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 11:45

Sziasztok!

Kis segítséget kérnék. Nagyon sokfelé olvastam, hgy a rossz tinta az újabb durabrite tintás epsonokban könnyen hazavágja a nyomtatófejet, ezért most nem igazán merek bele újratöltött patront venni, melyik az a márka, amit nyugodt szívvel tudtok ajánlani, tehát ami nagy valószínűséggel nem teszi tönkre a nyomtatómat.
Köszi szépen!

üdv
fishi

#440 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 18:01

Kedves Fishi!

Véleményem szerint az utángyártott epson patronok nagyrészt egy helyen készülnek: Kínában  :mad:

Így azt javaslom, hogy tényleg csak olyan patront használj, amiről valaki távlatokban is csak jót tud mondani. Én személy szerint azon gondolkozom, hogy beszüntetem az utángyártott epson patronok forgalmazását mert ebből nagyon sok a reklamáció...

Érdekes móson a Canon utángyártottak elváráson felül teljesítenek, pedig nagy valószínüség szerint azok is a nagy piros országban készülnek...

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.