HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#391 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 10. 21. 08:19

Idézet: Thoty - Dátum: 2005. okt. 19., szerda - 23:18

hmm most derult ki, hogy van még1 bibi a nyomtatóval, történetesen egyszerre több lapot húz be :)
lehet ezt javítani valamivel/valahogyan?

Behúzógörgőket pucold meg jó alaposan alkohollal, meg esetleg a lapot odaszorító műanyagnyelv rugóját kell még megedzeni.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#392 Felhasználó inaktív   blancer 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 21. 09:09

Idézet: didyman - Dátum: 2005. okt. 21., péntek - 9:16

A DJ690 is lézernyomtató? :Đ
Processzornak a RAW mód szokott jó lenni. Ha a tesztoldal tökéletes, akkor a nyomtatást indító alkalmazással lehet bibi, illetve az eszközillesztő eltávolítása-újratelepítése hozhat ereményt.

Tudom h nem jó helyre írtam bocsi!

Újra raktam és még mindíg nem tudok választani 300 és 600 dpi közt.
Most próbáltam, h a Word-ből és az Excell-ből rosszul nyomtat, viszont Outlookból, és Operából tartalmat jól.

valami ötleted lenne vagy inkább mennyjek másik helyre érdeklődni?
Abit TH7II-RAID, Intel P4 1.6, 2*256 RAMBUS(800), Geforce3 Ti500, 120 Samsung HDD, 10 Maxtor

#393 Felhasználó inaktív   galileo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 23. 19:34

Idézet: Thoty - Dátum: 2005. okt. 19., szerda - 23:18

hmm most derult ki, hogy van még1 bibi a nyomtatóval, történetesen egyszerre több lapot húz be :)
lehet ezt javítani valamivel/valahogyan?

Amit cserélni kell: szeparátor pad.

#394 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 23. 23:41

Idézet: galileo - Dátum: 2005. okt. 23., vasárnap - 20:34

Amit cserélni kell: szeparátor pad.

Köszi :)
És olyat hol, mennyiért lehet kapni?

Egyébként most szedtem szét, megtakarítottam a görgőket jó alaposan, kicsit próbáltam a rugón is igazítani, összeraktam, de mégse lett jó :( de már nagyon profi vagyok a szétszedésében-összerakásában :D :D :D

#395 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 05:10

A görgőket mivel pucoltad? Erősen-alaposan kell, esetleg valami érdesítés sem árt (nekem van erre rendszeresítve egy spéci, NYÁK-tisztító radír).
A szeparátor, javító kit-ben eléggé drága dolog ahhoz képest, érdemes próbálkozni :) .
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#396 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 08:31

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2005. okt. 20., csütörtök - 16:22

Egyetértek!
Régebben nekem is volt egy Canon nyomtatóm, amibe ugyan ilyen patronok kellettek.
Próbáltam töltögetni, de feladtam.
Az alulról töltés azért nem jó, mert ha túlfolyik a tinta, akkor a tetején át tud folyni a többi színbe. Magyarul összekeverednek a színek.
Először is, le kell vágni a kupakját a patronnak, ami nagyon nehéz,  és úgy kell felűről tölteni bele a festéket. Ha sikerül is levágni, akkor le is kell ragasztani, mert túl nagy a lyuk a tetején, és a sok levegőtől kifolyik a festék.
Inkább venni kell utángyártott patront. Nevetséges áron árúlják.
Több helyen lehet kapni. 450-550 Ft-ért.

THX

Kérdés. Mijarák az az 5% fedettség?? :think:

:offtopic: Indítottam saját topikot, mert sok gondom van. Ha valkinek aki ért hozzá és van türelme nézzen bele lécci  :offtopic:
üdv
tus

#397 Felhasználó inaktív   MPCRS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 08:49

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2005. okt. 20., csütörtök - 16:22

Inkább venni kell utángyártott patront. Nevetséges áron árúlják.
Több helyen lehet kapni. 450-550 Ft-ért.

És vajon miért kerül az eredeti ár negyedébe-hatodába egy utángyártott patron?  :omg:

Eddig 2 nyomtatóm ment tönkre az utángyártott patronoktól, több már nem fog...  :rolleyes:

#398 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 10:03

Nah akkor sorban:

Idézet

Kérdés. Mijarák az az 5% fedettség??

A fedettség azt jelöli, hogy a nyomtatás után a papír felületének hány százalékát takarja festék. Eree azért van szükség, mert ha nincs egy átlagos elfogadott mérték (mint szöveg esetében az 5%) akkor nem lehet viszonyítani a nyomtatható példányszámot. Ezek alapján könnyen belátható, hogy egy teljesen fekete lap kinyomtatása (100% fedettség) annyi tintát használ el, amennyiből 20 oldalnyi szöveget (5%-os fedettség esetén) lehet kinyomtatni.

Idézet

És vajon miért kerül az eredeti ár negyedébe-hatodába egy utángyártott patron?

Azért kerül a töredékébe egy utángyártott patron, mert nem kell a nevet megfizetned. Egy ilyen patron gyártási költsége 1-2 forint, tekintve hogy csak műanyag házból, szivacsszerű anyagból és tintából áll.

Ez nem igaz a fejjel rendelkező patronokra, mivel ott a fej utángyártása -megegyező minőség esteén- az eredetihez közelíti az árat. éppen ezért a fejjel rendelkjező patronokat nem szokták -vagy csak ritkán- utángyártani, hanem inkább az eredetit tisztítják és töltik fel, mert azon a fej is eredeti és ez a legfontosabb..

Idézet

Eddig 2 nyomtatóm ment tönkre az utángyártott patronoktól, több már nem fog...

Mert nem mindegy milyen utángyártott patront használsz... Sajnos elég nehéz választani ha nincs aki megossza veled a tapasztalatokat... Nekem pl annyi eredeti patront látott a Canon i560-as nyomtatóm amennyit adtak hozzá... Azóta rengeteget nyomtatok, többféle médiára és a fejnek semmi gondja, tökéletesen nyomtat..

Én is sokat hallottam olyan nyomtatókról amelyikeket tönkretett az utángyártott tinta, vagy legalábbis azzal nem voltak hajlandóak működni...

Pont ezért jó egy ilyen topic, mert meg lehet osztani a másikkal, hogy kinek mi jött be, melyik márka/típus megbizható. Őszintén leírom, hogy mig az utángyártott Canon patronok csodálatosan teljesítenek, addig az Epson utángyártottakra (és csak azokra) kezdtek páran panaszkodni, így azon gondolkozom hogy ezeket máshonnan fogom vásárolni... (Ezeket a patronokat nem a forgalmazó gyártja mint a többi tonert/patront, ők is veszik valahonnan. A Canont is, azzal meg az égvilágon semmi probléma nem volt eddig nagy terhelés mellett sem... Ez van...)
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#399 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 11:19

Idézet: Zsul - Dátum: 2005. okt. 24., hétfő - 11:03

Nah akkor sorban:

A fedettség azt jelöli, hogy a nyomtatás után a papír felületének hány százalékát takarja festék. Eree azért van szükség, mert ha nincs egy átlagos elfogadott mérték (mint szöveg esetében az 5%) akkor nem lehet viszonyítani a nyomtatható példányszámot. Ezek alapján könnyen belátható, hogy egy teljesen fekete lap kinyomtatása (100% fedettség) annyi tintát használ el, amennyiből 20 oldalnyi szöveget (5%-os fedettség esetén) lehet kinyomtatni.

Azért kerül a töredékébe egy utángyártott patron, mert nem kell a nevet megfizetned. Egy ilyen patron gyártási költsége 1-2 forint, tekintve hogy csak műanyag házból, szivacsszerű anyagból és tintából áll.

Ez nem igaz a fejjel rendelkező patronokra, mivel ott a fej utángyártása -megegyező minőség esteén- az eredetihez közelíti az árat. éppen ezért a fejjel rendelkjező patronokat nem szokták -vagy csak ritkán- utángyártani, hanem inkább az eredetit tisztítják és töltik fel, mert azon a fej is eredeti és ez a legfontosabb..

Mert nem mindegy milyen utángyártott patront használsz... Sajnos elég nehéz választani ha nincs aki megossza veled a tapasztalatokat... Nekem pl annyi eredeti patront látott a Canon i560-as nyomtatóm amennyit adtak hozzá... Azóta rengeteget nyomtatok, többféle médiára és a fejnek semmi gondja, tökéletesen nyomtat..

Én is sokat hallottam olyan nyomtatókról amelyikeket tönkretett az utángyártott tinta, vagy legalábbis azzal nem voltak hajlandóak működni...

Pont ezért jó egy ilyen topic, mert meg lehet osztani a másikkal, hogy kinek mi jött be, melyik márka/típus megbizható. Őszintén leírom, hogy mig az utángyártott Canon patronok csodálatosan teljesítenek, addig az Epson utángyártottakra (és csak azokra) kezdtek páran panaszkodni, így azon gondolkozom hogy ezeket máshonnan fogom vásárolni... (Ezeket a patronokat nem a forgalmazó gyártja mint a többi tonert/patront, ők is veszik valahonnan. A Canont is, azzal meg az égvilágon semmi probléma nem volt eddig nagy terhelés mellett sem... Ez van...)

Elég hülye etalon, ha tényleg 5% lefedettséget írnak :( Ez a "tegyen be papírt a tárólóba" holott van benn, ez mi lehet?? :think:  :reklamacio:
üdv
tus

#400 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 11:55

Ez csak egy viszonyítási alap, ami főleg a lézernyomtatók miatt terjedt el. Ugyanis azokkal nagyrészt szöveget nyomtatnak és egy átlagos ilyen oldalnak kb 5% a lefedettsége.

A tintasugarasoknál ez azért nehezebb, mert sokkal több a színes kép ami erősen növeli a lefedettséget akkor is ha nem az egész oldal kép, hanem csak 2 színes illusztráció van a lapon. Továbbá a tintasugarasnál az sem mindegy, hogy milyen médiára nyomtat az ember, mert pl a fotópapír szívja el a tintát rendesen, a lézernél pedig vagy eco módban van vagy nem, de a felhasznált por mennyisége nem függ a hordozó típusától...

Idézet

Ez a "tegyen be papírt a tárólóba" holott van benn, ez mi lehet??

Biztos hogy a főtálcába tetted a papírt? Ha nem ez a gond, akkor nézd meg nem szorult e bele papír valahol, illetve azt, hogy a papír jelenlétét érzékelő kis kallantyu nem sérült e meg, vagy nem szolult e meg...

#401 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 12:09

Idézet: didyman - Dátum: 2005. okt. 24., hétfő - 6:10

A görgőket mivel pucoltad? Erősen-alaposan kell, esetleg valami érdesítés sem árt (nekem van erre rendszeresítve egy spéci, NYÁK-tisztító radír).
A szeparátor, javító kit-ben eléggé drága dolog ahhoz képest, érdemes próbálkozni :) .

acetonos körömlakk-lemosóval  :D

#402 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 12:24

Az utolsót megnézem, azt a kis kart, mert az első 2 rendben van. Normálisan van benne a papír, kevesebb mint 100 lap és nincs beszorulva.  :think:

Ha viszonylag normális minőséget szeretnék, de takarékoskodni a tintával, akkor a normál beállítás az jó?? 4 funkció van. FF, piszkozat, NOrmal és magas. Canon fénymásoló papírra nyomok dvd borítókat. Saját fotosoppos kreálmány, tehát nem dvd hamisítok, hanem a megrandelőnek dvd-tokba kell a cd és ahhoz borító :)
üdv
tus

#403 Felhasználó inaktív   fferi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 13:11

Idézet: tus - Dátum: 2005. okt. 24., hétfő - 13:24

Az utolsót megnézem, azt a kis kart, mert az első 2 rendben van. Normálisan van benne a papír, kevesebb mint 100 lap és nincs beszorulva.  :think:

Ha viszonylag normális minőséget szeretnék, de takarékoskodni a tintával, akkor a normál beállítás az jó?? 4 funkció van. FF, piszkozat, NOrmal és magas. Canon fénymásoló papírra nyomok dvd borítókat. Saját fotosoppos kreálmány, tehát nem dvd hamisítok, hanem a megrandelőnek dvd-tokba kell a cd és ahhoz borító :)

Nekem Canon MPC 190 multifunkciósom van,ebbe is a BCI-24 való.Eddig min.2000 db színes képet "DVD borító méretet" :rolleyes: nyomtattam vele utángyártott patronokkal.Nekem ami bevált beállítás az a normál minőség,és a tulajdonságokban (ahol a színintenzitást is lehet állítani) visszaveszem az intenzitást (nálam a legalsó) - azaz mínusz 30-ra.A nyomtatott kép minősége nagyon szép marad,viszont nem áztatja szét a fénymásolópapírt a tinta és nem mellékesen így kevesebb tinta is fogy. :up:
qtyqrutty.Lógaki,kilóga...Logika !!!
AMD Athlon™ XP2400+,Asrock K7S8X,Samsung 2x512 DDR400,GeForce4 MX440,Samsung 160Gb/7200/2M,Hitachi 160Gb/7200/8M,Pioneer DVR-109,LG GSA4163B,Codegen 300x,Sampo Alphascan 777,Canon MPC 190

#404 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 14:59

Idézet: MPCRS - Dátum: 2005. okt. 24., hétfő - 9:49

És vajon miért kerül az eredeti ár negyedébe-hatodába egy utángyártott patron?  :omg:

Eddig 2 nyomtatóm ment tönkre az utángyártott patronoktól, több már nem fog...  :rolleyes:

Nagyon sokszor (szerintem mindig) a patronok árán hozza be egy nyomtatógyártó cég a nyomtató értékesítésekor elszenvedett bevételkiesést, vagy veszteséget. Ezt egy utángyártott patronokat előállító cégnél nem kell megfizetni.

A második mondatra: biztos vagy benne, hogy az utángyártott patron tette tönkre?!? :eek:
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#405 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 24. 15:30

Idézet: fcseh - Dátum: 2005. okt. 20., csütörtök - 10:36

Sziasztok!

Szeretnék hozzátok fordulni egy apro viszont annál idegesítőbb hibával hátha ti tudtok nekem ez ügyben segíteni.
A probléma a következő lenne:
Adva van vállalati környezetben egy EPSON LX-300+ mátrix nyomtató. 2003-ban vettük, vagyis kár lenne még lecserélni. Amikor DOS-os PCBér vagy Folyo5 (utalo) programbol nyomtat a kolleganő Win98 HUN SE/WinXP SP2 Home HUN alol erre a márix nyomtatóra A4-es laporelora, hibásan kezeli a nyomtató a lapdobást. Vagyis nem a perforácionál dob lapot a nyomtató hanem az alatt kb. 7-8cm-rellel, igy a lapelválaszto perforáciora is rányomtat.
Ez nem a programok hibája hanem a nyomtatójé (Valoszinüleg, mivelhogy mind a kettőnél ugyanott jelentkezik).
DIP kapcsolo nem található a nyomtaton amin ilyesmit állítani lehetne, tehát valoszinüleg nyomogomb kombináciokkal lehet ezt beállítani, viszont erre a kézikönyv nem terjed ki még az angol nyelvű sem.

Van valakinek valamilyen értelmes ötlete?
Találkoztatok már ilyen hibával?

Előre is köszönöm az informáciokat!

Üdv!

a lap mérete a nyomtató saját menüjében pontosan állítható

#406 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 24. 20:10

A téma címét a topikindítóval közös megegyezésben módosítottam, a téma ezentúl általánosabb, minden nyomtatótípussal foglalkozik, valamint a kellékanyagokkal, médiákkal, és a legkülönfélébb meghibásodásokkal is.
Továbbra is kérek mindenkit, hogy a konkrét üzleti jellegű tevékenységet, árajánlatokat, beszerzéseket privátban, illetve a bolhán beszéljétek meg, a téma pedig maradjon az eszmecsere, tapasztalacsere és segítségnyújtás medrében.
Remélem, reméljük, így még hasznosabb lesz a téma.

#407 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 09:29

Hogy ez a Didymann csávó mindenhol ott van  :rolleyes: : Đ

Megnéztem tegnap, el lett nyomkodva egy gomb rajta és nem a lapadagolóból várta a lapot. Gomb megnyom és már működik is  :cool:
Köszi a tanácsokat normálon megy a nyomtatás. Kereken egy patronból 30 db kép jön ki. 2 színes és egy fekete kell a 60 db képhez, azaz 10 színes és 5 fekete a 300 képhez. kb 6e ft ból megvan a 300 kép.

Quink Canon patron nagyon jó nem láttam különbséget a gyári és a Quink között.Sok cyan megmaradt, ezekkel kinyomtattam a kék alapú képeimet és már ki is fogyott :omg: . Kíváncsi leszek a fej hogy alakalmazkodik a tintához. Ma megint beszerző út volt  :cool:
üdv
tus

#408 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 10:04

Idézet: tus - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 9:29

Megnéztem tegnap, el lett nyomkodva egy gomb rajta és nem a lapadagolóból várta a lapot. Gomb megnyom és már működik is  :cool:

Mondom én...  :cool:

#409 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 11:49

Idézet: Zsul - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 11:04

Mondom én...  :cool:

Nagyon kössze a segítséget  :respect: Olyan nekem a nyomtató, mint 1 busmannak az internet. :omg:

Szerkesztette: didyman 2005. 10. 25. 12:22 -kor

üdv
tus

#410 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 12:23

Idézet: tus - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 12:49

Nagyon kössze a segítséget  :respect: Olyan nekem a nyomtató, mint 1 busmannak az internet. :omg:

...Azaz megijedsz tőle és busman átkokat szórva világgá szaladsz a sivatagba, gumót keresni és strucctojást csenni? :confused:

/off báááázz, a szerkesztés gombot nyomtam a válasz helyett :omg: :lama:

Szerkesztette: didyman 2005. 10. 25. 12:23 -kor

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.