HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#411 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 25. 12:46

Figyuka!
A/4-es leporelló nincs !!!!
Fanfold 8*12colos van.
Az A/4 az 11.67 col. Nemcsoda, hogy csúszik a lapdobás.
Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

#412 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 07:00

Idézet: didyman - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 13:23

...Azaz megijedsz tőle és busman átkokat szórva világgá szaladsz a sivatagba, gumót keresni és strucctojást csenni? :confused:

/off báááázz, a szerkesztés gombot nyomtam a válasz helyett :omg: :lama:

:offtopic: Azon se csodálkoztam volna, ha a válasz melletti jelzés gombot nyomtad volna meg és panaszkodsz magadnak, mekkora tuskó ez a tus :Đ :offtopic:  :beer:
üdv
tus

#413 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 08:07

Szia!

A te gondod nem a papírban keresendő. A lapdobás hibáját a nyomtató beállításaival korrigálni lehet, de úgy látom te is nagyon megszoktad az Epsonok általános megoldását, hogy a gombok kombinációjával lehet beállítani dolgokat. Ez még a LX 300 nál is így volt, de az LX 300+ (ami egyébként szinte teljesen megegyezik a kistesóval) a gyári CD-n adott szoftverrel állítható be. A gépről küldi át az infókat a nyomtatónak, ezért illik a wines drivert is feltenni (ellentétben a 300-assal, ahol ha dosból közvetlenül LPT-re nyomtató progi esetén errew semmi szükség nem volt.

Továbbiakban ha lehet az ilyen problémákat az időközben univerzálissá vált "Mindent a nyomtatásról" című topicban tegyétek fel, így többen okulhatnak a dologból, illetve valószínűleg a válaszok is gyorsabban érkeznek majd mintha a 26. oldalról kellene előkeresni a totyikot.
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#414 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 08:27

Idézet: MPCRS - Dátum: 2005. okt. 24., hétfő - 8:49

És vajon miért kerül az eredeti ár negyedébe-hatodába egy utángyártott patron?  :omg:

Eddig 2 nyomtatóm ment tönkre az utángyártott patronoktól, több már nem fog...  :rolleyes:

Mint már más is írta a nyomtatógyártók, mélyen az előálítási ár alatt árulják a készüléket, és a tintákból hozzák be a veszteséget. Az utánygyártók ezért tudják ilyen olcsón adni a tintát.

Nekem is ment tönkre nyomtatófej, de nem vagyok biztos benne, hogy az utángyártott tinta miatt. Egy régi BJC 2000-es volt a készülék, aminek a feje az eredeti patronnal sem bírt volna ki sokat. Egyébként a fej elektronikája ment tönkre, így nem hiszem, hogy a tinta tette volna tönkre.
Most egy Canon i560-ast használok, és tökéletesen nyomtat a G&G patronokkal. Én is sokat filóztam, hogy merjek-e beletenni utánygártott tintát, de sokan meggyőztek, hogy veszélytelen.
Szerintem inkább a töltögetést kell kerülni. Ott aztán belekerülhet a porszemcsétől elkezdve minden ami tönkreteheti a fúvókákat.
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#415 Felhasználó inaktív   enzimke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 12:25

Sziasztok egy nyomtatót meg kellett töltenem.(HP5150) és mostmár semilyen szint nem nyomtat mi lehet a gubanc  :think:

Szerkesztette: enzimke 2005. 10. 26. 12:25 -kor

#416 Felhasználó inaktív   Limonade Joe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 12:52

A szeparátor pad műanyagja nagyon hamar kikopik. Egy fénymásoló szervizes haverom kicserélte parafára, amit időnként le kell pucolgatni és a lapbehúzási hiba a múlté.
Nekem viszont gyakran csinál olyat, hogy PDF-ből nyomtatva csak egy rakás krix-kraxot nyomtat, vagy lehagy egy fél oldalt, a másik felét új lapon nyomtatja, de mintha grafika lenne! Már mindenféle drivert kipróbáltam (az XP sajátját, a HP-től letöltöttet) de a probléma időnként előjön. Sőt néha word-ből is. Ez mi a franc lehet?
Halálom napjáig birtokolom az öröklétet.

#417 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 12:59

Idézet: enzimke - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 12:25

Sziasztok egy nyomtatót meg kellett töltenem.(HP5150) és mostmár semilyen szint nem nyomtat mi lehet a gubanc  :think:

Hali!

Mivel töltötted? Elötte biztos hogy nyomtatott? Megfelelő festéket töltöttél bele? Jó helyre ment a tinta?

Lehet hogy beszáradt, mert régen nem volt használva -> állítsd melegvízbe a fejet (de csak azt) és pár perc után töröld le finoman.

Lehet hogy levegőt nyomtál a patronba -> nyomj pár fejtisztítást...

töltőnyílást lezártad valmivel?

#418 Felhasználó inaktív   enzimke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 13:08

Mivel töltötted? Elötte biztos hogy nyomtatott? Megfelelő festéket töltöttél bele? Jó helyre ment a tinta?

Inktec refill Kitt

Lehet hogy beszáradt, mert régen nem volt használva -> állítsd melegvízbe a fejet (de csak azt) és pár perc után töröld le finoman.

Nem volt beszáradva csak csíkosan nyomtatott aztán meg már majdnem csak feketét :rolleyes:

Lehet hogy levegőt nyomtál a patronba -> nyomj pár fejtisztítást...

Levegőt próbáltam nem nyomni orvosoktól tanult módon kipöcköltem :) Fejtisztítás megvolt szoftverből.A magenta az megvan a többi szín nincs :( :(
töltőnyílást lezártad valmivel?

Nem zártam le mert nem volt ilyen a mellékelt leírásban

Szerkesztette: enzimke 2005. 10. 26. 13:56 -kor

#419 Felhasználó inaktív   enzimke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 26. 15:34

:think:

#420 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 10. 27. 05:22

Idézet: Thoty - Dátum: 2005. okt. 24., hétfő - 13:09

acetonos körömlakk-lemosóval  :D

Na azzal nem kellett volna... :( :D
Tiszta alkohol kell neki, izopropil... :)
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#421 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 07:27

Idézet: enzimke - Dátum: 2005. okt. 26., szerda - 15:34

:think:

Ebből kitaláltam, hogy színes patron volt, megfelelő helyre mentek a festékek? Érintkezőket töröld át valami tiszta kendővel.

Ha nem akkor kell egy másik patront keresni ....

#422 Felhasználó inaktív   enzimke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 09:45

Ok minden!

Jól megvizezett PZS-re raktam a fejet.1 percig aztán arrébb raktam megint 1 perc.Ezt 5-ször megcsináltam. Letöröltem. 4-5 fejtisztítás.És minden OK!

Amit ne felejtsetek el töltés után a mellékelt fecskendővel kicsi tintát átszívni a fúvókákon  ;)

Köszönöm a közreműködést  :respect:

És egyben fel is teszem az újabb kérdést Canon IP 4200-as nyomtatóhoz merjek e használni utángyártott patront a miniatűr fúvókák miatt amik 1 pikoliteres cseppeket szórnak :(

Szerkesztette: enzimke 2005. 10. 27. 09:48 -kor

#423 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 09:56

Én az i560-ban (ua. mint a pixma 3000) régóta azt használok és semmi gond velük.

De az IP 4200-asba nem 8-as sorozatú patronok mennek? Ebből tudomásom szerint nincsen még utángyártott.

#424 Felhasználó inaktív   enzimke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 10:11

Idézet: Zsul - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 10:56

Én az i560-ban (ua. mint a pixma 3000) régóta azt használok és semmi gond velük.

De az IP 4200-asba nem 8-as sorozatú patronok mennek? Ebből tudomásom szerint nincsen még utángyártott.

Kérdésed jogos :)

A tednek 2 pikos a csppje ha jól tudom.Vagy a fúvóka ugyanaz csak ebbe kisebb cseppet tud elő állítani :confused:

Igen jól tudod de előbb utóbb lesz.És hogy merje e az ember utánygyártottal használni. :think:

Még a nyomi nincs meg egyelőre tájékozódok :)

#425 Felhasználó inaktív   SonicY3K 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 27. 11:55

Sziasztok.

Most találtam rá erre a fórumra és úgy látom itt hozzáértő emberekre bukkanhatok, akikre most nagy szükségem van.
Egy Canon S400-as nyomtatóm van, amiben most csak fekete patront használok. A színesek már vagy 2 éve kifogytak, azokat kivettem. Most ismét szeretnék színes patronokat használni. Üzletben láttam, hogy fejjel együtt is lehet venni. Különböző árakról is olvasok (fej nélkül). Pár hete a 4 patront fejjel együtt 14e Ft körül láttam. Ez a reális ára, vagy olcsóbban is megkaphatom valahol? Eddig csak egy helyen láttam fejjel együtt. Akárhogy keresem, fejjel együtt nem lehet kapni máshol. :( Így árviszonyítási alapom sincs. (Ahol láttam: ...mert hülye azért nem vagyok...)

Nem nyomtatok túl gyakran, ezért lenne még egy kérdésem... Hosszabb távon melyik éri meg jobban:
1. Venni ebbe a nyomtatóba patronokat, és azok esetleg beszáradnak.
2. Venni egy színes lézernyomtatót (ha jól tudom, abba nincs ami beszáradjon).

Lefordítva: néha szükségem van 30-40 színes oldal nyomtatására, utána pedig van, hogy fél évig nem nyomtatok semmit.

Kérem írjátok le a lehetőségeket. Előre is köszönöm.

Sonic

#426 Felhasználó inaktív   fferi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 14:38

Idézet: SonicY3K - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 12:55

Sziasztok.

Most találtam rá erre a fórumra és úgy látom itt hozzáértő emberekre bukkanhatok, akikre most nagy szükségem van.
Egy Canon S400-as nyomtatóm van, amiben most csak fekete patront használok. A színesek már vagy 2 éve kifogytak, azokat kivettem. Most ismét szeretnék színes patronokat használni. Üzletben láttam, hogy fejjel együtt is lehet venni. Különböző árakról is olvasok (fej nélkül). Pár hete a 4 patront fejjel együtt 14e Ft körül láttam. Ez a reális ára, vagy olcsóbban is megkaphatom valahol? Eddig csak egy helyen láttam fejjel együtt. Akárhogy keresem, fejjel együtt nem lehet kapni máshol. :( Így árviszonyítási alapom sincs. (Ahol láttam: ...mert hülye azért nem vagyok...)

Nem nyomtatok túl gyakran, ezért lenne még egy kérdésem... Hosszabb távon melyik éri meg jobban:
1. Venni ebbe a nyomtatóba patronokat, és azok esetleg beszáradnak.
2. Venni egy színes lézernyomtatót (ha jól tudom, abba nincs ami beszáradjon).

Lefordítva: néha szükségem van 30-40 színes oldal nyomtatására, utána pedig van, hogy fél évig nem nyomtatok semmit.

Kérem írjátok le a lehetőségeket. Előre is köszönöm.

Sonic

Szerintem maximum patront vegyél a nyomtatóba,ha beszárad egy idő után,akkor legfeljebb kiszeded a fejet (és a fejből a patront) és kb.60 fokos vízben kimosod a fejet.Vagy pedig veszel egy színes lézernyomtatót,azt nekem adod,és én nagyon szívesen nyomtatok neked időnként INGYEN 30-40 oldalt ! :D

Szerkesztette: fferi 2005. 10. 27. 14:40 -kor

qtyqrutty.Lógaki,kilóga...Logika !!!
AMD Athlon™ XP2400+,Asrock K7S8X,Samsung 2x512 DDR400,GeForce4 MX440,Samsung 160Gb/7200/2M,Hitachi 160Gb/7200/8M,Pioneer DVR-109,LG GSA4163B,Codegen 300x,Sampo Alphascan 777,Canon MPC 190

#427 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 14:49

Fej kimosása már le lett írva pár hozzászólással ezelött.

14e ár fej+4 patron >> :up:

Szines lézer >> 100e körül, egy komplett tonercsere kb szintén 100e... Érdemes ezt neked? Nem hiszem...  :(

Beszáradás: ha 2 hetente nyomtatsz vele egy színes csíkot (amiben minden bennevan) akkor nem szárad be..

#428 Felhasználó inaktív   SonicY3K 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 27. 18:34

Idézet: Zsul - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 15:49

Fej kimosása már le lett írva pár hozzászólással ezelött.

14e ár fej+4 patron >> :up:

Szines lézer >> 100e körül, egy komplett tonercsere kb szintén 100e... Érdemes ezt neked? Nem hiszem...  :(

Beszáradás: ha 2 hetente nyomtatsz vele egy színes csíkot (amiben minden bennevan) akkor nem szárad be..

Igen, a fejkimosást olvastam... megpróbálom... Ha nem sikerül, akkor legfeljebb veszek egy fejet. :)
Ami a 100e körüli lézernyomtatót illeti: még gondolkozom rajta, hogy megéri-e. Ha csak olyan 2-3 évente kell teljes tonercserét csinálnom, akkor miért ne? Persze ezt még a pénztárcám és a választék majd eldönti.

#429 Felhasználó inaktív   fferi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 19:05

Idézet: SonicY3K - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 19:34

Igen, a fejkimosást olvastam... megpróbálom... Ha nem sikerül, akkor legfeljebb veszek egy fejet. :)
Ami a 100e körüli lézernyomtatót illeti: még gondolkozom rajta, hogy megéri-e. Ha csak olyan 2-3 évente kell teljes tonercserét csinálnom, akkor miért ne? Persze ezt még a pénztárcám és a választék majd eldönti.

Ha mondjuk félévente nyomtatsz 30-40 oldalt akkor miért éri meg kb.100e Ft-ért venni egy lézernyomtatót ? :think: Ilyen sok felesleges pénzed van ?Mert ha igen akkor keress meg privátban és tudok jobb helyet a pénzednek ! :rolleyes:
qtyqrutty.Lógaki,kilóga...Logika !!!
AMD Athlon™ XP2400+,Asrock K7S8X,Samsung 2x512 DDR400,GeForce4 MX440,Samsung 160Gb/7200/2M,Hitachi 160Gb/7200/8M,Pioneer DVR-109,LG GSA4163B,Codegen 300x,Sampo Alphascan 777,Canon MPC 190

#430 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 23:24

Idézet: didyman - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 6:22

Na azzal nem kellett volna... :( :D
Tiszta alkohol kell neki, izopropil... :)

az pont nem volt kéznél :D bent van melóhelyen :D
amugy nekem a körömlakklemosó jóval több szennyeződést le szokott szedni :) miért jobb az alkohol? (erre) :D

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.