HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#531 Felhasználó inaktív   vpety 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 24. 09:47

Idézet: ferrum - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 21:27

S750: kicsit pontosabban ezt a sárga/zöld villogást melyik hányszor és közelebb jutunk a megoldáshoz

Heuréka, a helyzet változott! 7x villan, megnéztem Manuelt, azt írja: "Nyomtatófej meghibásodott. Távolítsa el és telepítse újra a nyomtatófejet."
Eltávolítani mechanikusan még megy, de hogy telepítsem a nyomtatófejet?
Közben megvan mit írt ki a hiba kezdetekor: "Az elhasznált tinta gyűjtőtartája majdnem megtelt" Ez viszont 8 villanás lenne kézikönyv szerint  :think:

#532 Felhasználó inaktív   Pushy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 24. 09:56

Idézet: vpety - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 8:27

Egyszerűen: egy hosszú zöld/egy hosszú sárga felváltva. Se a folytatás gombra nem reagál, se arra ha felnyitom. Marad a villogás.

Szia!

A sárga/zöld felvillanásokban rendszer van! 2 féle hibaüzenet kategória létezik:

1. zölt-sárga-sárga-...-sárga-zöld ciklikus váltása. A sárga felvillanások száma a hibaüzenet hordozója.
Használati utasításban benne van a magyarázat, user el tudja hárítani.

2. hosszúzöld-sárga/zöld-sárga/zöld-...-sárga-hosszúzöld ciklikus váltása. Szintén a sárga felvillanás száma mérvadó. Magyarázat szervizmanuálban. Szervizben elhárítható hiba.

A Te eseted valszeg ez utóbbi lesz. HA a printmonitor olyasmit ír ki, hogy hulladékttintatartály megtelt (Waste ink full error), akkor bizony a nyomtató élettartamára tervezett fent említett alkatrész cserélendő, eeprom resetelendő, egyáltalán az egész nyomi kitakarítandó, újrakenendő - ha még használni akarod. Ilyenkor a fejet is illik cserélni, bár ez állapot függő.

Fordulj bizalommal a Canon Hungária szervizéhez. T:1/237-5900/szerviz

Nem olcsó egy ilyen javítás, ellenben egy gyors, megbízható nyomtatód marad, vagy veszel egy iP3000-est kb hasonló áron, mint a javítás lenne.

Üdv!

Pushy
"Mi neck vedelnis es't!"
Asterix (ford. Tímár György)

#533 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 11:10

Idézet: Tomi Filth - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 20:46

Aham! Csakhogy az ami 1300 Ft, az pont az, ami nekem nem jó!  :rolleyes: Az egy nyomtató tőbb gép, és semmmi más. Ami már jobb nekem, az az 5000 Ft-os, reverzibilis. És az csak kettes. egy gép két nyomtató. a 4-es meg már 10K!  :think:

@Didy: Szal akkor még mindig nem érné meg házilag barkácsolni?  :confused:

Biztos vagy benne, hogy nem jó?
3 egyforma csatlakozó van rajta, Rajtad mólik, hogy melyik kábelből veszel kettőt, illetve egyet.
Ha két printerswitch kábelt veszel, meg egy nyomtató kábelt (vagy ha van, akkor nem veszel), akkor két gép egy nyomtató felállásban fog működni. Szerintem . ;)
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#534 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 11:35

Idézet: Csirke - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 11:10

Biztos vagy benne, hogy nem jó?
3 egyforma csatlakozó van rajta, Rajtad mólik, hogy melyik kábelből veszel kettőt, illetve egyet.
Ha két printerswitch kábelt veszel, meg egy nyomtató kábelt (vagy ha van, akkor nem veszel), akkor két gép egy nyomtató felállásban fog működni. Szerintem . ;)

Jaja, mondom én az 1. verzió egyszerű mint egy faék. Pont ez a jó benne, nem kell mindent túlbonyolítani, még akkor sem ha 21. század van...
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#535 Felhasználó inaktív   Cyber_net 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 18:27

Hi mindenkinek! A következő kérdésem lenne: létezik-e nyomtatókhoz olyan átalakító, amely az USB-s nyomtatóm kábelét at tudná alakítani úgy, hogy a gépbe párhuzamos porton keresztül csatlakozhasson? Azért lenne szükségem rá, mert egy régi DOS-os program csak a párhuzamos porton csatlakozó nyomtatót tudja kezelni, a jelenlegi USB porton keresztül csatlakoztatott nyomtatómat pedig nem.  :(  Tehát ha vki tud ilyen kábelről (már ha létezik egyáltalán ilyen), akkor kérem írjon! Előre is köszönet!

#536 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 19:42

Idézet: Cyber_net - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 18:27

Hi mindenkinek! A következő kérdésem lenne: létezik-e nyomtatókhoz olyan átalakító, amely az USB-s nyomtatóm kábelét at tudná alakítani úgy, hogy a gépbe párhuzamos porton keresztül csatlakozhasson? Azért lenne szükségem rá, mert egy régi DOS-os program csak a párhuzamos porton csatlakozó nyomtatót tudja kezelni, a jelenlegi USB porton keresztül csatlakoztatott nyomtatómat pedig nem.  :(  Tehát ha vki tud ilyen kábelről (már ha létezik egyáltalán ilyen), akkor kérem írjon! Előre is köszönet!

Létezik. Bár, a nevével ellentétben, ez szerintem párhuzamosból csinál USB-t, és nem fordítva. De szerintem létezik mind két irányban.
ATEN UC-1284 USB - párhuzamos átalakító
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#537 Felhasználó inaktív   ferrum 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 20:02

Sziasztok

A fent említett ATEN átalakító szerintem arra való, hogy a számítógép USB portjára lehet csatlakoztatni a nyomtatót annak párhuzamos csatlakozója segítségével. Arra nem alkalmas, hogy USB-s nyomtatót hajtsunk meg a számítógép párhuzamos portjáról. Ugyanis az átalakítót be sem lehet dugni a számítógép párhuzamos portjába. (szóismétlés rulez)
Sajna olyan átalakítórol nem tudok -ez nem jelenti azt, hogy nincs- amit a számítógép párhuzamos portjába lehet dugni és meghajtja az USB-s nyomtatót.

#538 Felhasználó inaktív   TSR 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 21:18

ÜDv!
Most 'döglött be' a HP920-as vén ketyerém.
15-ös fekete és 78-as színes patronokkal ketyeg'ett' , mind a kettő gyári de 2-3szor már újratöltögettem őket JETTEC féle 'konzum' tintával.
Működött is 'szépen' bár ezzel a tintával kissé vastagabb betűk rajzolódtak mint az origin HP-val.

A mai nap fogta és előjött a pirosas villogó led a patron problémát jelezve....
Bármit csinálok kikapcs-bekapcs, tinták ki- be törlöm a fejet, töltöm a tintát, semmi csak villog tovább..

Kellene bele egy új színes? Erre gyanakodom, hogy a szinessel lehet a problém, mivel feketéből van egy félig használt eredeti és erre cserélve se változik a kép.
(vagy valami tintával megtelt, kipucolni, átprogramozni probléma mit amit feljebb olvastam a canonnal)

#539 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 09:16

Idézet: Cyber_net - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 18:27

A program DOS alatt fut, vagy Windows alatt DOS ablakban? Ha ez utóbbi akkor nagyon egyszerű a megoldás: egy DOSPRNT nevű programocska No1 módon kezeli az USB-s nyomtatókat DOS progikhoz..

#540 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 09:22

Idézet: Cyber_net - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 19:27

Ha a progi működik Windows alatt, akkor a printer portot át kell irányítani a megfelelő USB portra, és elméletileg kész. Nem kell venni semmit.

Egyébként - legjobb tudomásom szerint - nem létezik ilyen átalakító. (szoktam hazudni ;))

#541 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 09:25

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 20:42

Létezik. Bár, a nevével ellentétben, ez szerintem párhuzamosból csinál USB-t, és nem fordítva. De szerintem létezik mind két irányban.
ATEN UC-1284 USB - párhuzamos átalakító

Ezt a kütyüt usb portra tudod csatlakoztatni, és printer portos nyomtatót tudsz rákötni. Nézd meg az usb csatit rajta.

#542 Felhasználó inaktív   ferrum 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 14:43

Idézet: TSR - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 22:18

ÜDv!
Most 'döglött be' a HP920-as vén ketyerém.
15-ös fekete és 78-as színes patronokkal ketyeg'ett' , mind a kettő gyári de 2-3szor már újratöltögettem őket JETTEC féle 'konzum' tintával.
Működött is 'szépen' bár ezzel a tintával kissé vastagabb betűk rajzolódtak mint az origin HP-val.

A mai nap fogta és előjött a pirosas villogó led a patron problémát jelezve....
Bármit csinálok kikapcs-bekapcs, tinták ki- be törlöm a fejet, töltöm a tintát, semmi csak villog tovább..

Kellene bele egy új színes? Erre gyanakodom, hogy a szinessel lehet a problém, mivel feketéből van egy félig használt eredeti és erre cserélve se változik a kép.
(vagy valami tintával megtelt, kipucolni, átprogramozni probléma mit amit feljebb olvastam a canonnal)

Hello

Ha jól tudom a HP DJ 920 driver-ben jelzi, hogy mi a baja a nyomtatónak, melyik patron a rossz. Azonban lehet, hogy ez csak a driver full installja esetén van így.

#543 Felhasználó inaktív   Cyber_net 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 17:10

Idézet

egy DOSPRNT nevű programocska No1 módon kezeli az USB-s nyomtatókat DOS progikhoz..

Ja a helyzet az h. Windows alatt fut DOS ablakban. Ez mien progi? (bocs láma vagyok ebben az ügyben) És hogy műxik?
THX az eddigi helpet is!

#544 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 11. 25. 19:15

TSR: Ezek a patronok, úgy rémlik, csak korlátozott számban vehetők ki a nyomtatóból-egy 78-as patronnal én is jártam így az ötödik berakás után már nem ismerte fel a patront. De zsul biztos jobban tudja :) .

VPety: Ez nem égés :D . Elnézést a szűkszavúságért, kritikának vettem :respect: :

Zsul: Pedig azok a házi gyártásúak is letisztultak, nagyon egyszerű, mondhatni alap kapcsolás, akinek egy kicsi elektronikai vénája van, meg tudja építeni.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#545 Felhasználó inaktív   tonickclon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 13:58

Sziasztok !
Bocs a közbeszólásért.Segítség kellene.
Hp 12A-tonert szeretnék megtölteni.Töltőanyag már van, de hol öntsem fel? Egyéb tudnival?
Előre is köszönöm! :think:

#546 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 21:05

Idézet: TSR - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 22:18

[...]Bármit csinálok kikapcs-bekapcs, tinták ki- be törlöm a fejet, töltöm a tintát, semmi csak villog tovább..
[...]

Ha lenullázod a patront (reset), akkor mit lép rá a nyomi? Ha ez sem oldja meg, akkor csere.
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#547 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 26. 21:15

Idézet: tonickclon - Dátum: 2005. nov. 26., szombat - 14:58

Sziasztok !
Bocs a közbeszólásért.Segítség kellene.
Hp 12A-tonert szeretnék megtölteni.Töltőanyag már van, de hol öntsem fel? Egyéb tudnival?
Előre is köszönöm! :think:

Az egyik oldalán van egy műanyag lezáró dugó, amit egy fedél takar, de ezt a fedelet csak egy fém tengely kihúzásával lehet leszedni; ehhez viszont meg kell fúrni egy adott ponton a műanyag házat, hogy a tengelyt ki lehessen tolni. Érdemes előtte egy roncs toneren gyakorolni :) Nem mondom, hogy egyszerű eset, de nem lehetetlen.
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#548 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 27. 18:18

Idézet: didyman - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 19:15

VPety: Ez nem égés :D . Elnézést a szűkszavúságért, kritikának vettem :respect: :

Zsul: Pedig azok a házi gyártásúak is letisztultak, nagyon egyszerű, mondhatni alap kapcsolás, akinek egy kicsi elektronikai vénája van, meg tudja építeni.

Idézet

TSR: Ezek a patronok, úgy rémlik, csak korlátozott számban vehetők ki a nyomtatóból-egy 78-as patronnal én is jártam így az ötödik berakás után már nem ismerte fel a patront. De zsul biztos jobban tudja :) .

Hát én 99%-ig biztos vagyok abban, hogy a 78d, 78a patronok nem számolják hányszor vetted ki/raktad be őket. Szerintem inkább érintkező tisztítással kellene kezdeni a patron és a nyomi érintkezőin is.

Idézet

Vazze, hát ki mondta hogy a házi gyártmány nem jó??? Sőt ha hozzáértő csinálja és nem a "gazdaságos" kategóriájú alkatrészekből állítja össze akkor még jobb is. Én csak annyit mondtam, hogy nem kell leszólni valamit azért mert egyszerű, ha nincs rá szükség akkor minek drága és nagyobb hibalehetőségű cuccost venni...

#549 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 11. 27. 18:37

Új patronnal ment tovább, az érintkezőket megpucoltam, persze. Ez van, így járás.

Vazze, tudod, mire válaszoltam? :Đ Erre:

Idézet

Szerintem se pepecselj házi gyártású nyomtatókapcsolóval.

Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#550 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 27. 18:51

Idézet: didyman - Dátum: 2005. nov. 27., vasárnap - 18:37

Új patronnal ment tovább, az érintkezőket megpucoltam, persze. Ez van, így járás.

Vazze, tudod, mire válaszoltam? :Đ Erre:

Hoppácska...  :)  :D

Ezt gondolom arra hogy ez Kép 1.338 Forintért annyira olcsó, hogy lehet nem éri meg nekikezdeni sem a házinak (ami ettől még lehet jobb)..

Na nem magyarázkodom tovább mert még jobban belekeveredek  ;)

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.