HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#571 Felhasználó inaktív   TSR 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 30. 08:49

Idézet: ferrum - Dátum: 2005. nov. 29., kedd - 23:38

Sziasztok

Bocsesz, hogy belekotyogok.
Heti 20 oldal = évi 1040 oldal.
Általad leírt adatokból évi költség (ha semmi extra meghibásodás vagy egyéb nincs):
Legdrágább (Konica-Minolta, Xerox): 7*1040=7280 Ft
Legolcsóbb (Oki): 4*1040=4160 Ft
Megtakarítás: 3120 Ft
Szvsz ha tényleg ennyit fogsz nyomtatni nem rágnám le a körmöm, hogy melyiket vegyem. Ha viszont sokat fogysz nyomtatni, akkor osztom Zsul véleményét és meg kell nézni melyikhez van jó minőségű töltött/felújított festék/dobegység.

nem azt kersetem konkrétan melyikből jövök ki leggazdaságosabban, csak a lehetőségeket vázoltam...
nehogy egy ezer forinttal olcsóbb vagy drágább miatt befürödjön a zember....ha nem tudja mit mikor mennyiért kell cserélgetni

+ha 'hordozható típust' keresek mennyire szeretik mondjuk a hőmérsékletváltozást?
Kocsiba be-ki ... szobahőmérséklet-kint hőmérséklet....
Gondolom célszerű várni kell keveset a nyomtatással míg aklimatizálódik

#572 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 30. 10:36

Idézet: TSR - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 8:49

nem azt kersetem konkrétan melyikből jövök ki leggazdaságosabban, csak a lehetőségeket vázoltam...
nehogy egy ezer forinttal olcsóbb vagy drágább miatt befürödjön a zember....ha nem tudja mit mikor mennyiért kell cserélgetni

+ha 'hordozható típust' keresek mennyire szeretik mondjuk a hőmérsékletváltozást?
Kocsiba be-ki ... szobahőmérséklet-kint hőmérséklet....
Gondolom célszerű várni kell keveset a nyomtatással míg aklimatizálódik

Hát ha cipelni akarod, akkor mindenképpen valami lezárt dobozban vagy bebugyolálva mert ha hidegről beviszed a melegre - még ha vársz is a bekapcsolással - a pára ki fog csapódni benne. Ez úgy általában minden elektronikai eszközre igaz...
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#573 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 11:46

Eddigi tapasztalataim alapján HP 1010-est, illetve 1020-as nyomtatót ajánlottunk, telepítettünk oda, ahova kis kapacitású nyomtatót kerestek. A bele való toner (2612) elég sok HP típusba illik, talán ennek is köszönhető, hogy a felújított toner barátságos áron van (br. 9eFt). EcoLine-nal még nem volt gondunk a kompatibilis tonerek közül.
Azt viszont megjegyezném, hogy nem 3000-oldalas a toner hivatalosan, hanem csak 2000!

A másik, hogy saját részre megcsinálom azt is, hogy 1-2-szer csak port töltök a tonerbe, ami 3eFt alatt van! Ez nagyon nem egyenlő a felújítással, de egy fényhenger azért kibír 5-6000 oldalt. Szvsz. ;)

Szóval a lapköltségek:
eredeti toner: 7.5 Ft/lap
felújított toner: 4.5 Ft/lap
csak por: 1,5 Ft/lap (ez csak a töltetre vonatkozik, mivel előbb-utóbb kell venni legalább felújított tonert!)

A választás lehetősége mindenkinek adott! :Đ
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#574 Felhasználó inaktív   ferrum 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 19:44

Idézet: TSR - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 9:49

csak a lehetőségeket vázoltam...

Hello

Én is a HP nyomira szavazok, de a befürdés lehetősége szerintem ott is megvan. Pl.: papírelakadás elhárításakor sikerül kiszakítani a fixáló fóliát és az alkatrész költség kb. nyomi fele.

#575 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 20:20

Idézet: Csirke - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 11:46

...de egy fényhenger azért kibír 5-6000 oldalt. Szvsz. ;)

Nem HP, hanem Okipage 14ex. A gyárilag 20.000 oldalas fényhengert már 2* reseteltem, tehát úgy 50-60.000 kinyomott oldalnál járhatok. Nem azt mondom, mert ha nagyon éles az ember szeme, látni azért a nyomaton, hogy nem tökéletes, de irodában elmegy.

Ezzel kapcsolatban kérdezném is (mert azért időszerű lenne a fényhengert lecserélni): a gyárin kívül milyen lehetőségheim vannak? (Már ha van valami.) Ugyanis a gyári fényhenger 47.500,-Ft+áfa...  :reklamacio:  (Amúgy a festék persze jó áron van, és mivel van egy festéktakarékos funkció is, egy 4.000 oldalas toner jó sokáig húzza...)

Ps.: Lehet, hogy elsőre nem érthető, hogy ha ilyen drága a fényhenger, miért tartanám meg az Okikat, de vannak előnyei, ezeket itt most nem részletezném...

Szerkesztette: desiderius 2005. 11. 30. 20:23 -kor

#576 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 20:34

Közben eszembe jutott még egy kérdés, ami foglalkoztat egy ideje.

Kb. napi átlag 20 borítékot kell megcímeznünk. Ezt jelenleg a fentebbi Oki nyomtatókkal csináljuk, kézi adagolással. Ha ezek teljesen behalnak (főleg a fényhenger) és nem lehet olcsón javítani, valamit vennünk kell helyettük, és a célszerűség azt diktálná, hogy kifejezetten olyan nyomtatót, aminek az erőssége a C5 és C6 formátumú boríték (esetleg a nagy, A4-es méretű), lehetőleg automatikus adagolással. Tud valaki ilyen gépet elfogadható áron? (Az igény egy 4-5 fős iroda felhasználása, szóval nem ipari méret meg ár...)

#577 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 30. 21:03

Idézet: FakeJack - Dátum: 2005. nov. 28., hétfő - 14:11

Üdv,

Canon S200 fej mennyiért kapható? Melegvizes fürdő, alkoholfürdő, ráolvasás, stb. sikertelen volt.

Nekem bevált az a technika, hogy kiveszed a patront, Az utántöltöhöz adott tisztitó folyadékot (legalábbis amit a fekete JR universalhoz adtak) egy fecskendövel közvetlenül betöltöm a fejbe (max 2ml), csak anyit hogy ép ellepje a szívó "érintkezőket".
Majd nyomtatok vele annyit, hogy a papiron már nyoma se legyen a szineknek, (a tisztitó szintelen).
Hagyom álni 1-2 órát. Utánna a fecskendővel leszívom a fejböl a tisztító folyadékot. A fej zárt ezért nem folyik ki a tisztitó.
Beteszem az uj patront. Lényeges hogy ne töröld ki a fejet szárazra, mert ha hozzáérsz a szívó érintkezőkhöz akkor nem biztos hogy felszívja majd a tintát. Utánna nyomtatok egy szinsávos ábrát hogy felszivja a szineket. Ha nagyon makacsul beszáradt akkor, amig a tisztitó a fejben van beleállitom meleg vizbe egy percre (csak annyit hogy a fuvokákat ellepje de nehogy belefollyon a viz). majd egy itatos papirra teszem.
Eddig még mindig bejött. Általában minden 2. uj patron után megkellett ismételni a műveletett. De már meguntam a vacakolást és inkább vettem egy másik olcsó nyomtatot. (IP1500=Br 12800Ft)

#578 Felhasználó inaktív   Armand77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 01. 15:01

Sziasztok.

Új alaplapot és processzort vettem , ezért újra kellett telepítenem mindent. Gondoltam egyet és feltelepítettem a windows xp prof 64 bit-es változatát. Fel szerettem volna installálni a HP Deskjet 3650-es nyomtató driverét. Az xp felajánlotta, hogy megkeresi a szükséges elemet, elemeket a neten stb, és hagytam had tegye. Nem talált semmit. Ez még nem is lenne akkora nagy probléma, hisz megvolt a nyomtató drivere egy másik partíción. Amikor tallózással "odavezettem" a windowst, azt írta ki, hogy ez a driver nem ehhez a hardware-hez tartozik. (a régi SP2-es 32 bites xp-nek abszolút megfelelt.)
Utána felnéztem a hp weblapjára , reméltem , hogy lesz külön driver x64 mellé. Ilyet nem találtam. Viszont letöltöttem ehhez a nyomtatóhoz egy több mint 25 megás install packot. Elindítottam, és gratulált stb. és azt írta ki, hogy telepítve van a nyomtató. Néhány másodperc múlva kiírja a rendszer, hogy a nyomtatóval prolémák lehetnek. Bemegyek a "Printers and Faxes"-ba , és nincs ott semmi!
Egyetlen egy bejegyzés sem volt benne. A régi rendszerrel elsőre mindig sikerült feltelepítenem, most viszont próbáltam vagy 15-ször és egyszer sem ment... A hiba az új oprendszerrel kapcsolatos az nyilvánvaló.

Mi a véleményetek, Ti nem találkoztatok még ilyennel?

(Nem csak ennyi a gond. Az alcohol 120-at ha fel szeretném telepíteni, a telepítés végén 25001-es hibaüzenettel leáll. Próbáltam a Daemon Tools-ot is felrakni , de az sem megy fel...

Gyors válaszotokat megköszönve,

üdv.

Armand
Processzor: Intel® Pentium® 4 CPU 3.00GHz | Alaplap: Gigabyte GA-8I945P-G | Memória: 1024 MB  (DDR2-533) | Táp: Chieftec GPS-400AA | Video: ATI Radeon X550 | Hang: Creative EMU10K1 SB Live! | Op. rendszer: Windows XP | Winchester:  ST3160023A  (160 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100) + SAMSUNG SP2504C  (250 GB, 7200 RPM, SATA-II)  | Meghajtó: _NEC DVD_RW ND-3500AG + LG DVDRAM GSA-H10N  | Egyéb:  |

#579 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 12. 01. 15:06

Idézet: Armand77 - Dátum: 2005. dec. 1., csütörtök - 15:01

tallózással "odavezettem" a windowst, azt írta ki, hogy ez a driver nem ehhez a hardware-hez tartozik. (a régi SP2-es 32 bites xp-nek abszolút megfelelt.)

Mi a véleményetek, Ti nem találkoztatok még ilyennel?

(Nem csak ennyi a gond. Az alcohol 120-at ha fel szeretném telepíteni, a telepítés végén 25001-es hibaüzenettel leáll. Próbáltam a Daemon Tools-ot is felrakni , de az sem megy fel...

Ezek ilyenek, 64 bitnél a jobbik esek, ha közli, hogy nem megy, mert 64 bites, ilyen mondjuk az AVG vírusölő is. Rosszabb, mikor bugzik :-(
Make love not Wor.

#580 Felhasználó inaktív   TSR 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 01. 22:11

Idézet: Zsul - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 11:36

ha hidegről beviszed a melegre - még ha vársz is a bekapcsolással - a pára ki fog csapódni benne. Ez úgy általában minden elektronikai eszközre igaz...

Visszatérve a hp920-asra...ez a nyomi is hordozott volt mikor beállt a színes patronos probléma...
ez lehetséges probléma lehet itt is vagy csak a patron adta be magát??

bár már vagy 1hete áll a szobában a nyomi törölgetem, tisztitgatom a patront (azért túlzásba se viszem) de nem javul, a patronból jön a 3 szín de a piros vagy a kék még folyhat is valahonnan mert trutyis az alja (azért nem tocsog)
Lehet az érintkezőknél is tintás lett? Kilyukadhat/kiszakadhat a patronban valami ha rosszul van töltve?

#581 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 02. 16:06

Idézet: TSR - Dátum: 2005. dec. 1., csütörtök - 23:11

[...]
bár már vagy 1hete áll a szobában a nyomi törölgetem, tisztitgatom a patront (azért túlzásba se viszem) de nem javul, a patronból jön a 3 szín de a piros vagy a kék még folyhat is valahonnan mert trutyis az alja (azért nem tocsog)
Lehet az érintkezőknél is tintás lett? Kilyukadhat/kiszakadhat a patronban valami ha rosszul van töltve?

Szerencsére pont ez a jó benne, hogy bibi esetén az egész egység (fej+patron) cserélhető, persze csak ha az anyagi/érdemi lehetőségek engedik.
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#582 Felhasználó inaktív   csemberlen3 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 03. 08:50

Sziasztok kérdésem lenne, hogy otthoni szines nyomtatóban mennyire jó az OKI3200N, vagy inkább lézert vegyek.Mennyi lehet egy llap nyomtatási költsége egy hp-vel összevetve.

#583 Felhasználó inaktív   TSR 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 03. 13:29

Idézet: desiderius - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 21:20

Nem HP, hanem Okipage 14ex. A gyárilag 20.000 oldalas fényhengert már 2* reseteltem

ez a resetelés házilag megoldható? mennyire bonyolult?
oki b4100-as fényhengere is hasonló lehet?

#584 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 03. 14:03

Idézet: csemberlen3 - Dátum: 2005. dec. 3., szombat - 9:50

Sziasztok kérdésem lenne, hogy otthoni szines nyomtatóban mennyire jó az OKI3200N, vagy inkább lézert vegyek.Mennyi lehet egy llap nyomtatási költsége egy hp-vel összevetve.

Az attól függ, hogy havonta mennyit és mit szeretnél nyomtatni.
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#585 Felhasználó inaktív   csemberlen3 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 03. 15:19

Idézet: Teaway - Dátum: 2005. dec. 3., szombat - 14:03

Az attól függ, hogy havonta mennyit és mit szeretnél nyomtatni.

Igen számitottam erre a visszakérdezésre:)
Havi 100 oldal fekete, és 30 oldal szines oldal 80%-os telitettséggel.

#586 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 03. 16:58

Hello!

Nagyon láma vagyok nyomtatásban, az első nyomtatómat nemrég vettem, egy Canon ip4200-ast.
Azt szeretném, ha valaki nagyon szájbarágósan, mint egy óvodásnak elmondaná, mit kell ahhoz tennem, hogy olyan színeket lássak a nyomtatóból távozni, mint ami a monitoron megjelenik...
Teljesen más a két szín, és így egyelőre képtelen vagyok dolgozni, mert ha a onitoron valamit megcsinálok, nyomtatásban teljesen mást látok, és néha nagyon durva ez a különbség... Photoshopból nyomtatok építészeti terveket, grafikákat....

Ha valaki segítene és leírná nekem, mit és hogyan kellene beállítanom, azt nagyon megköszönném...
:respect:  :respect:  :respect:

kösz.: begbie

#587 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 03. 18:41

Idézet: begbie - Dátum: 2005. dec. 3., szombat - 17:58

Hello!

Nagyon láma vagyok nyomtatásban, az első nyomtatómat nemrég vettem, egy Canon ip4200-ast.
Azt szeretném, ha valaki nagyon szájbarágósan, mint egy óvodásnak elmondaná, mit kell ahhoz tennem, hogy olyan színeket lássak a nyomtatóból távozni, mint ami a monitoron megjelenik...
Teljesen más a két szín, és így egyelőre képtelen vagyok dolgozni, mert ha a onitoron valamit megcsinálok, nyomtatásban teljesen mást látok, és néha nagyon durva ez a különbség... Photoshopból nyomtatok építészeti terveket, grafikákat....

Ha valaki segítene és leírná nekem, mit és hogyan kellene beállítanom, azt nagyon megköszönném...
:respect:  :respect:  :respect:

kösz.: begbie

Ott valami nem stimmel, ha 'nagyon durva' a különbség!
Nem rossz sorrendben raktad bele a patronokat a nyomtatóba?!?  :think:

Némi színeltérés szokott lenni a monitor és a nyomat képe között, pláne LCD monitor esetén, de nem durván szembetűnő.

#588 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 03. 22:06

Idézet: Csirke - Dátum: 2005. dec. 3., szombat - 19:41

Ott valami nem stimmel, ha 'nagyon durva' a különbség!
Nem rossz sorrendben raktad bele a patronokat a nyomtatóba?!?  :think:

Némi színeltérés szokott lenni a monitor és a nyomat képe között, pláne LCD monitor esetén, de nem durván szembetűnő.

Jól vannak betéve a patronok...
Csak egész egyszerűen ami a monitoron egy szürkéskék szín, az kinyomtatva... egyélénk, harsány kék.... :confused:

próbálkoztam már különféle profilokkal, de nem sikerült eredményt elérnem... egyszerűen nem azt látom a papíron, mint a monitoron...

#589 Felhasználó inaktív   csemberlen3 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 04. 07:48

Idézet: begbie - Dátum: 2005. dec. 3., szombat - 22:06

Jól vannak betéve a patronok...
Csak egész egyszerűen ami a monitoron egy szürkéskék szín, az kinyomtatva... egyélénk, harsány kék....   :confused:

próbálkoztam már különféle profilokkal, de nem sikerült eredményt elérnem... egyszerűen nem azt látom a papíron, mint a monitoron...

Szerintem azt sose fogod visszakapni, arra milliós monitorok képesek.
Lehet butaságot mondok, de mintha javítani lehetne ezen a monitor szinhőmérséklet állitásával.

Szerkesztette: csemberlen3 2005. 12. 04. 07:50 -kor

#590 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 04. 11:40

Van valami icm, color management, amivel lehet optimalizálni, illetve van egy olyan program (colorsit), amihez adnak egy kis kártyát, aminek segítségével belövöd a onitor értékeit. Régebben pl. Asus videókártyákhoz járt.
Egy próbát megér.

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31