HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#481 Felhasználó inaktív   MrTee 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 07. 14:21

hello!

most lestem körbe a fórumon, de nem találtam semmit a problémámmal kapcsolatban.

a gond az, hogy van egy régi, még a dos-os időkből származó program, ami különböző számításokat végez (vezeték keresztmetszet, hosszúság alapján 2 tartó közti lógást, stb...), és ez a program anno mátrixos nyomtatóra (valszeg epson) nyomta csak ki a kimenetét.

már nincs mátrix nyomtató dos is csak kicsit van. esetleg valakinek van valami ötlete, hogy hogyan tudom használni mégis a programot?  :confused:

minden ötlet érdekel!

üdv
T

#482 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 07. 16:50

Idézet: MrTee - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 14:21

hello!

most lestem körbe a fórumon, de nem találtam semmit a problémámmal kapcsolatban.

a gond az, hogy van egy régi, még a dos-os időkből származó program, ami különböző számításokat végez (vezeték keresztmetszet, hosszúság alapján 2 tartó közti lógást, stb...), és ez a program anno mátrixos nyomtatóra (valszeg epson) nyomta csak ki a kimenetét.

már nincs mátrix nyomtató dos is csak kicsit van. esetleg valakinek van valami ötlete, hogy hogyan tudom használni mégis a programot?  :confused:

minden ötlet érdekel!

üdv
T

Dosos progik futtatásához (sejtem XP ről vagy 2K-ról van szó) van valami freedos nevű progi ami állítólag elég jól műxik...

A nyomtatási gondjaidat pedig egy dosprnt nevű progi fogja megoldani, ami akár USB-s nyomin keresztül is tökéletesen nyomtat DOSból... Ha nem találod sehol akkor írj egy PÜ-t...
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#483 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 16:53

Idézet: Kory - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 8:59

ÜDV.

Valakinek esetleg van infója arról hogy az EPSON DFX 5000 (nagyteljesítményű mátrix-nyomtató, kb. 11 éves) tápegysége KOMPATIBILIS -e az EPSON DFX 5000+ nyomtatóéval (2 éves, gyakorlatilag teljesen ugyanúgy néz ki, kisebb változtatások persze vannak)?

Az a helyzet hogy az 5000+ tápja tönkrement (nevetséges, ~480 ezer Ft-os gép, és 2 évet bírt), most szakszervízben van, azt mondják rá az Epsonnál, a javítás kb. 110 ezer Ft-ba fog kerülni, tönkrement a tápegysége (néha, de egyre gyakrabban kikapcsolt a gép lapbehúzáskor, vagy lapvastagság méréskor, utána nem lehetett bekapcsolni vagy fél óráig).

Továbbá: van egy leselejtezett DFX 5000-ünk is, aminek viszont látszólag jó a tápja (szépen bekapcsol) (bár van más hibája, de az nem a táp).

Na most nekem senki nem hajlandó (érthető okokból) infót adni erre....Elég idegesítő dolog ez, persze nekik az az érdekük, hogy vegyük meg a "zsír új" tápot, meg a javítást csináltassuk meg...

Viszont ha helyben meg lehetne oldani a javítást (tápot át egyikből a másikba ha jó), szinte ingyen lenne, persze a az 5000+ most nincs itt, így nem is tudom megnézni milyen táp van benne. Az 5000-et szét tudnám szedni most.

Szerintetek létezik valami PDF-ahol le van írva ez?

Elvileg megegyezik, de ezt úgy fogod tudni a legegyszerűbben eldönteni, ha szerzel egy multimétert és kiméred... Esetleg segítségül hívsz egy műszerészt...

Ha nagyon nem akar összejönni, akkor keress meg mailban vagy írj PÜ-t, pár dologban lehet én is tudok segíteni...

#484 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 11. 07. 17:34

Idézet: MrTee - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 14:21

lógást, stb...), és ez a program anno mátrixos nyomtatóra (valszeg epson) nyomta csak ki a kimenetét.

Régebbi HP lézeren, 4L például legjobb cucc, de mostani Kyocera 1020D is tud DOS módot simán.
Make love not Wor.

#485 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 17:35

Idézet: Zsul - Dátum: 2005. nov. 7., hétfő - 16:53

Elvileg megegyezik, de ezt úgy fogod tudni a legegyszerűbben eldönteni, ha szerzel egy multimétert és kiméred... Esetleg segítségül hívsz egy műszerészt...

Ha nagyon nem akar összejönni, akkor keress meg mailban vagy írj PÜ-t, pár dologban lehet én is tudok segíteni...

Aham, most már olyan szempontból változott a helyzet, hogy "szorult helyzet" lévén megcsináltatjuk új alkatrészből az 5000+-t, aztán másra meg marad az 5000. (a nyomtató most Pesten van, szal már nincs is lehetőségem méregetni)

(OFF: ezen a héten remélem már el fogom tudni küldeni a régebben megbeszélt patronos-toneres csomagot).

#486 Felhasználó inaktív   MrTee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 17:38

köszi a válaszokat! megnézem a dosprintet.

T

#487 Felhasználó inaktív   IThomas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 07. 23:24

Van egy HP6578D tipusu patronom,ami jelenleg éppen kiürült.
Újra szeretném tölteni,csak az a baj hogy a patronra rá van írva a következő dátum:
2006.01.15.

Szerintetek van okom félni attól ha most újratöltöm a cuccost akkor 2 hónap múlva dobhatom a kukába?Vagy ez azért nem túl jellemző? Amúgy egy 940C -m van!

Ui:Érdekes módon a fekete patronon SEMMILYEN dátum nincs ráírva..azt még a nyomtatóhoz kaptam..már 2* újra lett töltve.
Viszont a szines patront  kb 1 éve kaptam meg,természetesen ez is eredeti HP(Csak sajna dátumozva..)! :think:
Real Eyes Realize Real Lies!!!

#488 Felhasználó inaktív   fferi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 13:41

Idézet

Legfelül a dátum az a gyártási dátum vagy a lejárati dátum lehet a dobozon ?

Erre tud valaki válaszolni ? :rolleyes:
qtyqrutty.Lógaki,kilóga...Logika !!!
AMD Athlon™ XP2400+,Asrock K7S8X,Samsung 2x512 DDR400,GeForce4 MX440,Samsung 160Gb/7200/2M,Hitachi 160Gb/7200/8M,Pioneer DVR-109,LG GSA4163B,Codegen 300x,Sampo Alphascan 777,Canon MPC 190

#489 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 13:55

Idézet: fferi - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 13:41

Erre tud valaki válaszolni ? :rolleyes:

Nem azért mondom, de ha jövőbeni dátum, akkor nyilván csak lejárati dátum lehet, nem? :)

Ha múltbeli a dátum, akkor tippelni kell :)

#490 Felhasználó inaktív   fferi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 14:09

Idézet: Kory - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 14:55

Nem azért mondom, de ha jövőbeni dátum, akkor nyilván csak lejárati dátum lehet, nem? :)

Ha múltbeli a dátum, akkor tippelni kell :)

Hát most nagyon sokat segítettél :confused:
Ha jövőbeni dátum lenne feltüntetve nem kérdeznék ekkora hülyeséget ! :omg:
AMD Athlon™ XP2400+,Asrock K7S8X,Samsung 2x512 DDR400,GeForce4 MX440,Samsung 160Gb/7200/2M,Hitachi 160Gb/7200/8M,Pioneer DVR-109,LG GSA4163B,Codegen 300x,Sampo Alphascan 777,Canon MPC 190

#491 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 14:11

HP-kon eddig én lejárati dátumot láttam, bár túl sok még nem fordult meg a kezeim között.

#492 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 14:45

Idézet: fferi - Dátum: 2005. nov. 8., kedd - 14:09

Hát most nagyon sokat segítettél :confused:
Ha jövőbeni dátum lenne feltüntetve nem kérdeznék ekkora hülyeséget ! :omg:

Az aktuális hozzászólásban nem volt benne, milyen eredeti gyártmányról van szó, HP-ken én is eddig csak lejárati időt láttam feltüntetve.

#493 Felhasználó inaktív   fferi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 08. 14:58

Ez konkrétan JR Universal Inkjet BCI-24 Canon-hoz való

#494 Felhasználó inaktív   HWick 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 11:56

Udv Mindenkinek!

Egy hatalmas es egeto problemam van egy HP 1010/es USB-s nyomtato telepitesevel.
A telepito program az alabbi hibauzenettel szall el:

"The hp laserjet 1010 series Setup program has encountered a severe error and will now exit.
  Restart your computer and run Setup again"

Az OP rendszer WinXP Home, ami Win98 -rol lett upgrade-elve.
Volt registry mechanic, meg safe mode, meg amit tudtam, de nem segitett semmi.

Kerlek Benneteket segitsetek, mert egeto a problema.
Ja es a fullos reinstall format c-vel nem johet szoba.

Elore is koszi a segitseget.

HWick

#495 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 13:17

'Asszem eszt már írtam egyszer, de nézd meg a futó service-k között (vez.pult > felügyeleti eszközök > services" a Nyomtatási sor kezelőt (spoolsv.exe) fut e?

Ha igen akkor probáld meg újraindítani, ha nem indítsd el. Ha nem ez volt akkor kitalálunk valamit, nem ismeretlen a dolog voltam így én is, csak régen volt emlékeznem kéne rá  :think:

#496 Felhasználó inaktív   ferrum 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 18:10

Hello

A 1010-el kapcsolatban a következő javaslatom lenne:
- A következő linkről a driver-t letölteni.
- Kicsomagolni xyz könyvtárba. (Ez nem a fullos verzió, hanem csak egy"inf"-es. )
- A nyomtatót bekapcsolni miután összedugtad usb-vel a Win észre fogja venni de mivel nincs hozzá drivere megmutatod neki az xyz alkönyvtárban lévő inf-et és ha fortuna veled van akkor müxik.

http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechS...Item=lj-14163-1

#497 Felhasználó inaktív   IThomas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 20:42

Ennyire nem használ senki HP-t...vagy ennyire nem szoktatok utántölteni? :think:
Senkinek semmi tippje hogy a lejárati dátum a tintához van megadva,vagy maga a patron elektronikája tilt le ha lejárat után akarjuk használni???
Real Eyes Realize Real Lies!!!

#498 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 11. 09. 21:00

Idézet: IThomas - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 20:42

Ennyire nem használ senki HP-t...vagy ennyire nem szoktatok utántölteni? :think:

De használunk, csak nem töltünk újra, valamint lejárat előtt úgyis elfogy :-) Bár most van nálam pár bontatlan lejárt tinta, ki kellene próbálni, de nincs miben...
Make love not Wor.

#499 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 23:02

Idézet: ferrum - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 18:10

Hello

A 1010-el kapcsolatban a következő javaslatom lenne:
- A következő linkről a driver-t letölteni.
- Kicsomagolni xyz könyvtárba. (Ez nem a fullos verzió, hanem csak egy"inf"-es. )
- A nyomtatót bekapcsolni miután összedugtad usb-vel a Win észre fogja venni de mivel nincs hozzá drivere megmutatod neki az xyz alkönyvtárban lévő inf-et és ha fortuna veled van akkor müxik.

http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechS...Item=lj-14163-1

QFT. Vol, hogy nekem is így kellett installálni a hp nyomtatót, ami ezután hibátlanul működött.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#500 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 11. 17:39

Idézet: IThomas - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 21:42

Senkinek semmi tippje hogy a lejárati dátum a tintához van megadva,vagy maga a patron elektronikája tilt le ha lejárat után akarjuk használni???

Én pont ilyen patront használok a HP 6122-ben, 2005.01.27 dátummal, és vígan nyomtat, pedig 2x volt már utántöltve, szal no para. A dátum a benne levő tinta lejáratát mutatja.
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.