HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#521 Felhasználó inaktív   Tomi Filth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 22. 17:25

Idézet: Csirke - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 17:19

Egy sima átkapcsolónak ebben az esetben is kellene működnie, nem?!?

Én úgy trószáltam meg, hogy közösítettem a lábakat ugye, és csak a nullát kötöttem kapcsolóra, a közös nullát. De sajna nem műxik úgy a dolog.  :( Minden lábat egyszerre kellene átkapcsolni, hogy menyjen a dolog.  :confused: Oda meg iszonyat drága egy olyan kapcsoló. Kis áramkörrel megoldható lenne,nem bonyi, de akkorsem értek az ilyenekhez... nem a világom...  :rolleyes:

#522 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 17:37

Idézet: Tomi Filth - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 18:25

Én úgy trószáltam meg, hogy közösítettem a lábakat ugye, és csak a nullát kötöttem kapcsolóra, a közös nullát. De sajna nem műxik úgy a dolog.  :( Minden lábat egyszerre kellene átkapcsolni, hogy menyjen a dolog.  :confused: Oda meg iszonyat drága egy olyan kapcsoló. Kis áramkörrel megoldható lenne,nem bonyi, de akkorsem értek az ilyenekhez... nem a világom...  :rolleyes:

Nem házilagos dologra gondoltam, hanem pl. ilyenre:
http://www.fer-mel.h...&cikkszam=05049
vagy:
http://www.fer-mel.h...&cikkszam=05055
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#523 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 11. 22. 17:58

Fityfenét. Sokáramkörös, kétállású kapcsolók egész olcsón vannak. Kapuáramkörökkel tényleg egyszerűbb, a 4066 erre van kitalálva...
Szerk: közben Csirke belinkelte a házatáját :D . 1300Ft körül nem is biztos, hogy megéri szöszölni vele otthon.

Szerkesztette: didyman 2005. 11. 22. 18:00 -kor

Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#524 Felhasználó inaktív   Tomi Filth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 19:46

Idézet: Csirke - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 17:37

Nem házilagos dologra gondoltam, hanem pl. ilyenre:
http://www.fer-mel.h...&cikkszam=05049
vagy:
http://www.fer-mel.h...&cikkszam=05055

Aham! Csakhogy az ami 1300 Ft, az pont az, ami nekem nem jó!  :rolleyes: Az egy nyomtató tőbb gép, és semmmi más. Ami már jobb nekem, az az 5000 Ft-os, reverzibilis. És az csak kettes. egy gép két nyomtató. a 4-es meg már 10K!  :think:

@Didy: Szal akkor még mindig nem érné meg házilag barkácsolni?  :confused:

#525 Felhasználó inaktív   vpety 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 23. 18:11

dydyman lezárta épp csak megnyitott topicomat. Indok nem volt. Titokzatosan ennek a topicnak a linkjét adta csak meg. Arra gondoltam, más már felvetette ugyanazt itt is. Követtem a jelet, mivel itt S750ről 18 oldalon keresztül nem volt szó (nem én mondom, hanem a kereső).....arra gondolok, kérdésemet itt kellene feltenni. Jöjjön, aminek jönnie kell:
Sziasztok, nekem egy S750-es van pár éve. Tegnap a fekete és a kék tintát kivettem és úgy próbáltam vele tesztet nyomtatni. Kiírt vmit (sajnos végig nem olvastam) vmi olyasmit, hogy a használt patron tele van, töröljem a nyomtatási feladatot, kapcsoljam ki-be a nyomtatót és ha a hiba továbbra is fennáll, forduljak a jóistenhez. Azóta bekapcsolás után a fej kimozdul balra, visszaáll alapba a lapadagoló kicsit "teker" majd a led sárga/zölden felváltva villog (hibát jelez) Reset gombot nem találtam benne. Valakinek 5lete?

Szerkesztette: vpety 2005. 11. 23. 18:17 -kor

#526 Felhasználó inaktív   ferrum 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 20:27

Hello

S750: kicsit pontosabban ezt a sárga/zöld villogást melyik hányszor és közelebb jutunk a megoldáshoz

#527 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 11. 23. 21:48

Idézet: vpety - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 18:11

dydyman

Kezdő vagy itt, ha jól sejtem- a keresőn kívül mindig érdemes megnázni az első oldal "forró" témáit. A téma neve pedig elég sokat elárul, azt hiszem-ezért nem fűztem magyarázatot.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#528 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 08:30

Szerintem se pepecselj házi gyártású nyomtatókapcsolóval. Teljesen jól működnek a Csirke által bemutatott darabok. Hogy úgymondjam: Letisztultak :) Ilyenek már akkor is működtek, amikor a fórumozók többsége még a piroslábost húzkodta a homokozóban...
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#529 Felhasználó inaktív   vpety 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 09:27

Idézet: ferrum - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 21:27

S750: kicsit pontosabban ezt a sárga/zöld villogást melyik hányszor és közelebb jutunk a megoldáshoz

Egyszerűen: egy hosszú zöld/egy hosszú sárga felváltva. Se a folytatás gombra nem reagál, se arra ha felnyitom. Marad a villogás.

#530 Felhasználó inaktív   vpety 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 09:29

Idézet: didyman - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 22:48

Kezdő vagy itt, ha jól sejtem.....

Ja-Ja. Csak frappánsan akartam terelni az égésemről. :)

#531 Felhasználó inaktív   vpety 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 09:47

Idézet: ferrum - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 21:27

Heuréka, a helyzet változott! 7x villan, megnéztem Manuelt, azt írja: "Nyomtatófej meghibásodott. Távolítsa el és telepítse újra a nyomtatófejet."
Eltávolítani mechanikusan még megy, de hogy telepítsem a nyomtatófejet?
Közben megvan mit írt ki a hiba kezdetekor: "Az elhasznált tinta gyűjtőtartája majdnem megtelt" Ez viszont 8 villanás lenne kézikönyv szerint  :think:

#532 Felhasználó inaktív   Pushy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 09:56

Idézet: vpety - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 8:27

Egyszerűen: egy hosszú zöld/egy hosszú sárga felváltva. Se a folytatás gombra nem reagál, se arra ha felnyitom. Marad a villogás.

Szia!

A sárga/zöld felvillanásokban rendszer van! 2 féle hibaüzenet kategória létezik:

1. zölt-sárga-sárga-...-sárga-zöld ciklikus váltása. A sárga felvillanások száma a hibaüzenet hordozója.
Használati utasításban benne van a magyarázat, user el tudja hárítani.

2. hosszúzöld-sárga/zöld-sárga/zöld-...-sárga-hosszúzöld ciklikus váltása. Szintén a sárga felvillanás száma mérvadó. Magyarázat szervizmanuálban. Szervizben elhárítható hiba.

A Te eseted valszeg ez utóbbi lesz. HA a printmonitor olyasmit ír ki, hogy hulladékttintatartály megtelt (Waste ink full error), akkor bizony a nyomtató élettartamára tervezett fent említett alkatrész cserélendő, eeprom resetelendő, egyáltalán az egész nyomi kitakarítandó, újrakenendő - ha még használni akarod. Ilyenkor a fejet is illik cserélni, bár ez állapot függő.

Fordulj bizalommal a Canon Hungária szervizéhez. T:1/237-5900/szerviz

Nem olcsó egy ilyen javítás, ellenben egy gyors, megbízható nyomtatód marad, vagy veszel egy iP3000-est kb hasonló áron, mint a javítás lenne.

Üdv!

Pushy
"Mi neck vedelnis es't!"
Asterix (ford. Tímár György)

#533 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 11:10

Idézet: Tomi Filth - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 20:46

Aham! Csakhogy az ami 1300 Ft, az pont az, ami nekem nem jó!  :rolleyes: Az egy nyomtató tőbb gép, és semmmi más. Ami már jobb nekem, az az 5000 Ft-os, reverzibilis. És az csak kettes. egy gép két nyomtató. a 4-es meg már 10K!  :think:

@Didy: Szal akkor még mindig nem érné meg házilag barkácsolni?  :confused:

Biztos vagy benne, hogy nem jó?
3 egyforma csatlakozó van rajta, Rajtad mólik, hogy melyik kábelből veszel kettőt, illetve egyet.
Ha két printerswitch kábelt veszel, meg egy nyomtató kábelt (vagy ha van, akkor nem veszel), akkor két gép egy nyomtató felállásban fog működni. Szerintem . ;)

#534 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 11:35

Idézet: Csirke - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 11:10

Biztos vagy benne, hogy nem jó?
3 egyforma csatlakozó van rajta, Rajtad mólik, hogy melyik kábelből veszel kettőt, illetve egyet.
Ha két printerswitch kábelt veszel, meg egy nyomtató kábelt (vagy ha van, akkor nem veszel), akkor két gép egy nyomtató felállásban fog működni. Szerintem . ;)

Jaja, mondom én az 1. verzió egyszerű mint egy faék. Pont ez a jó benne, nem kell mindent túlbonyolítani, még akkor sem ha 21. század van...

#535 Felhasználó inaktív   Cyber_net 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 18:27

Hi mindenkinek! A következő kérdésem lenne: létezik-e nyomtatókhoz olyan átalakító, amely az USB-s nyomtatóm kábelét at tudná alakítani úgy, hogy a gépbe párhuzamos porton keresztül csatlakozhasson? Azért lenne szükségem rá, mert egy régi DOS-os program csak a párhuzamos porton csatlakozó nyomtatót tudja kezelni, a jelenlegi USB porton keresztül csatlakoztatott nyomtatómat pedig nem.  :(  Tehát ha vki tud ilyen kábelről (már ha létezik egyáltalán ilyen), akkor kérem írjon! Előre is köszönet!

#536 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 19:42

Idézet: Cyber_net - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 18:27

Hi mindenkinek! A következő kérdésem lenne: létezik-e nyomtatókhoz olyan átalakító, amely az USB-s nyomtatóm kábelét at tudná alakítani úgy, hogy a gépbe párhuzamos porton keresztül csatlakozhasson? Azért lenne szükségem rá, mert egy régi DOS-os program csak a párhuzamos porton csatlakozó nyomtatót tudja kezelni, a jelenlegi USB porton keresztül csatlakoztatott nyomtatómat pedig nem.  :(  Tehát ha vki tud ilyen kábelről (már ha létezik egyáltalán ilyen), akkor kérem írjon! Előre is köszönet!

Létezik. Bár, a nevével ellentétben, ez szerintem párhuzamosból csinál USB-t, és nem fordítva. De szerintem létezik mind két irányban.
ATEN UC-1284 USB - párhuzamos átalakító
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#537 Felhasználó inaktív   ferrum 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 20:02

Sziasztok

A fent említett ATEN átalakító szerintem arra való, hogy a számítógép USB portjára lehet csatlakoztatni a nyomtatót annak párhuzamos csatlakozója segítségével. Arra nem alkalmas, hogy USB-s nyomtatót hajtsunk meg a számítógép párhuzamos portjáról. Ugyanis az átalakítót be sem lehet dugni a számítógép párhuzamos portjába. (szóismétlés rulez)
Sajna olyan átalakítórol nem tudok -ez nem jelenti azt, hogy nincs- amit a számítógép párhuzamos portjába lehet dugni és meghajtja az USB-s nyomtatót.

#538 Felhasználó inaktív   TSR 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 21:18

ÜDv!
Most 'döglött be' a HP920-as vén ketyerém.
15-ös fekete és 78-as színes patronokkal ketyeg'ett' , mind a kettő gyári de 2-3szor már újratöltögettem őket JETTEC féle 'konzum' tintával.
Működött is 'szépen' bár ezzel a tintával kissé vastagabb betűk rajzolódtak mint az origin HP-val.

A mai nap fogta és előjött a pirosas villogó led a patron problémát jelezve....
Bármit csinálok kikapcs-bekapcs, tinták ki- be törlöm a fejet, töltöm a tintát, semmi csak villog tovább..

Kellene bele egy új színes? Erre gyanakodom, hogy a szinessel lehet a problém, mivel feketéből van egy félig használt eredeti és erre cserélve se változik a kép.
(vagy valami tintával megtelt, kipucolni, átprogramozni probléma mit amit feljebb olvastam a canonnal)

#539 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 09:16

Idézet: Cyber_net - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 18:27

A program DOS alatt fut, vagy Windows alatt DOS ablakban? Ha ez utóbbi akkor nagyon egyszerű a megoldás: egy DOSPRNT nevű programocska No1 módon kezeli az USB-s nyomtatókat DOS progikhoz..

#540 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 25. 09:22

Idézet: Cyber_net - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 19:27

Ha a progi működik Windows alatt, akkor a printer portot át kell irányítani a megfelelő USB portra, és elméletileg kész. Nem kell venni semmit.

Egyébként - legjobb tudomásom szerint - nem létezik ilyen átalakító. (szoktam hazudni ;))

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29