HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#761 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 11. 20:00

Canon MP110-MP130-ba BCI-24-es patronok mennek. Viszont aki tud újonnan ilyet, szóljon! ;)
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#762 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 20:02

Idézet: Xabi - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 11:09

Nálam a dosprn-el parancssorból se bírok nyomtatni, a print akármi.txt parancsra kifagy a 'csába... (nem a dosprn, az megy nyugisa, hanem a parancssornál elakad a dolog, és csak ctrl-C-vel áll vissza)
X.

Ezt a parancsot még sosem használtam. Dos alatt a copy akarmi.txt lpt1: paranccsot használom.

#763 Felhasználó inaktív   LeslieT 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 11. 22:05

Hello,
Nemrég (kb 3 hete) vettem egy Epson DX3800-as multifunkciós nyomtatót. A problémám az, hogy nyomtatás nélkül folyamatosan eltûnt belõle a fekete tinta. Eddig pontosan 25oldal szöveg lett vele nyomtatva, azért ennél kicsit többet kellett volna vinnie. Ami idegesít az az, hogy nem is nyomtatáskor ment el a tinta, hanem ha pl kikapcsoltam majd be akkor csökkent, vagy ha rámentem a patron cserére (de valójában nem csináltam semmit), akkor ismét kevesebbet jelzett. Teljesen nyilvánvaló hogy nem fogyhatott ki fizikailag (nincs elfolyás sem, stb), hanem a patron eletronikája tiltott le. Most látom, hogy már a szines is elkezdett fogyni a nemnyomtatástól, ahhoz képest hogy már egy hete semmit nem nyomtatott, szines oldalt pedig amióta megvan egyáltalán nem.
A dolog azért idegesítõ, mert hiába is vinném vissza, nem tudom bizonyítani hogy nem nyomtattam ki a patront.
Találkozott már valaki ilyen hibával? Az Epson patronjai az fizikailag detektálják a folyadékszintet, vagy egy bizonyos kiköpött tintamennyiség után tiltanak? Akik utántöltögetnek biztos tudják, ez konkrétan T0611 tipusú patron.

#764 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 08:31

Idézet: LeslieT - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 22:05

Hello,
Nemrég (kb 3 hete) vettem egy Epson DX3800-as multifunkciós nyomtatót. A problémám az, hogy nyomtatás nélkül folyamatosan eltûnt belõle a fekete tinta. Eddig pontosan 25oldal szöveg lett vele nyomtatva, azért ennél kicsit többet kellett volna vinnie. Ami idegesít az az, hogy nem is nyomtatáskor ment el a tinta, hanem ha pl kikapcsoltam majd be akkor csökkent, vagy ha rámentem a patron cserére (de valójában nem csináltam semmit), akkor ismét kevesebbet jelzett. Teljesen nyilvánvaló hogy nem fogyhatott ki fizikailag (nincs elfolyás sem, stb), hanem a patron eletronikája tiltott le. Most látom, hogy már a szines is elkezdett fogyni a nemnyomtatástól, ahhoz képest hogy már egy hete semmit nem nyomtatott, szines oldalt pedig amióta megvan egyáltalán nem.
A dolog azért idegesítõ, mert hiába is vinném vissza, nem tudom bizonyítani hogy nem nyomtattam ki a patront.
Találkozott már valaki ilyen hibával? Az Epson patronjai az fizikailag detektálják a folyadékszintet, vagy egy bizonyos kiköpött tintamennyiség után tiltanak? Akik utántöltögetnek biztos tudják, ez konkrétan T0611 tipusú patron.

Az Epson patronok és úgy általában a nyomtatás elég érdekes kérdés:

A legtöbb felhasználótól azt hallottam, hogy Epson nyomtató eredeti patronnal és Epson papírra olyan nyomatot csinál mint semmi más...

Viszont:

-Horror árat kérnek az eredeti (fej nélküli) patronokért amik csak tintatartályok...

-Ha beszérad a fej akkor gáz van, nem olyan egyszerű cserélni mint a Canonnál..

-Van ugyan hozzá fillérekért utángyártott patron, de a minőségük eléggé hullámzó és a tapasztalatok szerint a fej is gyorsabban szárad be ezekkel... (Megjegyezném Canon utángyártottaknál semmi gondom sem volt egyik típussal sem)

-Ismerősöm Epson nyomijában sikerült a beszáradt fejet sima fejtisztítással rendbehoznom, de ráment egy teljes fekete patron tehát a fejtisztítás Epsonéknál nagyon zabálja a tintát.

Ergo: Ha keveset nyomtatsz, ritkán és minden új nyomtatásnál fejet tisztít akkor lehet, hogy nem is az elektronika zavarodott meg, hanem a nyomi aljában lévő tintatárolóban van a drága tintád...  A patronon lévű chip pedig szerintem csak a kinyomtatott oldalakat számolja, tekintve hogy kis készülékkel lehet resetleni a chipet...
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#765 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 09:46

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 9:31

...
Ergo: Ha keveset nyomtatsz, ritkán és minden új nyomtatásnál fejet tisztít akkor lehet, hogy nem is az elektronika zavarodott meg, hanem a nyomi aljában lévő tintatárolóban van a drága tintád...  A patronon lévű chip pedig szerintem csak a kinyomtatott oldalakat számolja, tekintve hogy kis készülékkel lehet resetleni a chipet...

Itt a pont.  :respect:

#766 Felhasználó inaktív   LeslieT 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 10:42

Idézet: Csirke - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 10:46

Itt a pont.  :respect:

Pályafutása során kb 20-szor lett bekapcsolva, és 4-szer nyomtatott. Azt nem gondoltam volna, hogy bekapcsoláskor is fejet tisztít, mert az egy külön funkció, és írja is: hogy csak indokolt esetben, mert az tintavesztéssel jár. Akkor ezek szerint teljesen felesleges új patront is venni bele, mert az sem fog sokkal többet bírni, így szart sem ér az egész nyomtató. Én csak ritkán nyomtatok, és akkor is keveset, de ezek szerint ennyi pénzért ennyit bírt. Hihetetlen, hogy ma mit meg nem engedhetnek maguknak a gyártók...

#767 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 01. 12. 11:39

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 13:06

Vásárlás előtt senkinek nem jut eszébe gondolkozni????

Nem. Csak occsó legyen.

Vagy ha usernek megindoklok egy nyomtatót, hogy _ez_ jó, és kész, akkor utána mellétesz még vagy 4-et, és számoljak többféle költségvetést. Nomost ez nyomingerenként simán 1/2-1 óra, ami elviszi a fél napomat. Ezt meg beleszámolni nem lehet, így nem sűrűn adok szaktanácsot, meg nyomtatót sem  :D
Make love not Wor.

#768 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 14:05

Idézet

Pályafutása során kb 20-szor lett bekapcsolva, és 4-szer nyomtatott. Azt nem gondoltam volna, hogy bekapcsoláskor is fejet tisztít, mert az egy külön funkció, és írja is: hogy csak indokolt esetben, mert az tintavesztéssel jár. Akkor ezek szerint teljesen felesleges új patront is venni bele, mert az sem fog sokkal többet bírni, így szart sem ér az egész nyomtató. Én csak ritkán nyomtatok, és akkor is keveset, de ezek szerint ennyi pénzért ennyit bírt. Hihetetlen, hogy ma mit meg nem engedhetnek maguknak a gyártók...

Ez sajnos kell a megfelelő működéshez. Te sem szeretnéd ha egy hónap után bekapcsolt nyomtatód az első 5 sor nyomtatnivalót a tintával keveredett enyves papírporral kenné oda neked, vagy csak szimplán beszáradna...

Ugyan külön funkció a fejtisztítás, de a nyomtatók nagy része bekapcsoláskor tisztít fejet valamilyen mértékben.

Javaslatom: Vegyél egy olcsó lézert, az a te igényeidnek 100% meg fog felelni, a fekete nyomatok sokkal elegánsabbak lesznek mint tintasugarassal és az nem szárad be, nem tisztít fejet és a hozzá adott toner nálad ki fog bírni vagy 20 évet :) . Az Epson nyomit meg ajándékozd oda valami ismerősnek pár sörért aki utángyártott tintával (még hamarabb beszárad tőle) sok színes képet nyomtat és heti rendszerességgel használja....

Idézet

Nem. Csak occsó legyen.

Vagy ha usernek megindoklok egy nyomtatót, hogy _ez_ jó, és kész, akkor utána mellétesz még vagy 4-et, és számoljak többféle költségvetést. Nomost ez nyomingerenként simán 1/2-1 óra, ami elviszi a fél napomat. Ezt meg beleszámolni nem lehet, így nem sűrűn adok szaktanácsot, meg nyomtatót sem 

Jajj de tipikus! Persze tintasugaras nyominál sehogy sem tudsz költségvetést számolni ami valós is, meg  az időd nagy része megy levesbe... Én egyszer elszórakoztam vele, hogy kiszámoltam hány DVD felületét lehet telenyomtatni egy garnitúra 6-os patronnal. Akkora hülyeség jött ki hogy csak na (talán pixma-s totyikban)
Persze mindig melyik vásárló a legnagyobb sutyerák egy 20e-es nyomtató vásárlásakor? Aki tele van pénzzel...

#769 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 18:18

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 14:05

Jajj de tipikus! Persze tintasugaras nyominál sehogy sem tudsz költségvetést számolni ami valós is, meg  az időd nagy része megy levesbe... Én egyszer elszórakoztam vele, hogy kiszámoltam hány DVD felületét lehet telenyomtatni egy garnitúra 6-os patronnal. Akkora hülyeség jött ki hogy csak na (talán pixma-s totyikban)
Persze mindig melyik vásárló a legnagyobb sutyerák egy 20e-es nyomtató vásárlásakor? Aki tele van pénzzel...

Régebben én is próbáltam számolgatni. Írtam, hogy mennyi DVD, mennyi fénykép..stb nyomtattam vele. Persze eredménytelenül. Nem lehet kiszámolni, max csak annak aki nagyüzemben nyomtat valamilyen anyagot, de még ott is előfordul, mint nálam sokszor, hogy egy színből sokkal előbb fogy ki a tinta.
Ma már nem érdekel annyi amennyi. Főleg a 400Ft-os patron árak mellett.  :D
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#770 Felhasználó inaktív   Xabi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 10:18

Idézet: Csirke - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 20:02

Ezt a parancsot még sosem használtam. Dos alatt a copy akarmi.txt lpt1: paranccsot használom.

Azt a választ kapom rá, hogy 1 file másolása történt meg, és nem történik semmi sem...

X.

#771 Felhasználó inaktív   LeslieT 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 09:10

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 15:05

Javaslatom: Vegyél egy olcsó lézert, az a te igényeidnek 100% meg fog felelni, a fekete nyomatok sokkal elegánsabbak lesznek mint tintasugarassal és az nem szárad be, nem tisztít fejet és a hozzá adott toner nálad ki fog bírni vagy 20 évet :) . Az Epson nyomit meg ajándékozd oda valami ismerősnek pár sörért aki utángyártott tintával (még hamarabb beszárad tőle) sok színes képet nyomtat és heti rendszerességgel használja....

Azért ez nem olyan egyszerű. Az amit vettem az multifunkciós, tehát lehet vele másolni is. Ráadásul szines is. Én nem fotókat akarok nyomtatni, csak azt ha az oldalon néha szines dolog van, akkor azt is kinyomtassa (pl grafikon, stb). Egy ilyen lézer egy vagyonba kerül (egyébként simán azt vettem volna, amúgyis lézerpárti vagyok). Úgy gondoltam, hogy ez a nyomtató meg fog felelni nekem, eddigi tapasztalataimból nem számítottam ilyen hibára (régen volt már tintasugaras nyomtatóm, azzal is ritkán nyomtattam, mégsem volt vele probléma). Na mindegy...
Még egyet kérdeznék: akkor szerintetek az ma nomális, ha 20 bekapcsolás elfogyaszt egy patront? Akkor is hasonló eset állna fenn, ha pl Canon-t, vagy valami mást vettem volna?

#772 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 11:26

Idézet: LeslieT - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 10:10

Azért ez nem olyan egyszerű. Az amit vettem az multifunkciós, tehát lehet vele másolni is. Ráadásul szines is. Én nem fotókat akarok nyomtatni, csak azt ha az oldalon néha szines dolog van, akkor azt is kinyomtassa (pl grafikon, stb). Egy ilyen lézer egy vagyonba kerül (egyébként simán azt vettem volna, amúgyis lézerpárti vagyok). Úgy gondoltam, hogy ez a nyomtató meg fog felelni nekem, eddigi tapasztalataimból nem számítottam ilyen hibára (régen volt már tintasugaras nyomtatóm, azzal is ritkán nyomtattam, mégsem volt vele probléma). Na mindegy...
Még egyet kérdeznék: akkor szerintetek az ma nomális, ha 20 bekapcsolás elfogyaszt egy patront? Akkor is hasonló eset állna fenn, ha pl Canon-t, vagy valami mást vettem volna?

Az normális, hogy bekapcsoláskor 'eszi' a patront, de azért a 20 alkalom egy kicsit erős.
Ez az első garnitúra patron volt?

#773 Felhasználó inaktív   LeslieT 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 16:32

Idézet: Csirke - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 12:26

Az normális, hogy bekapcsoláskor 'eszi' a patront, de azért a 20 alkalom egy kicsit erős.
Ez az első garnitúra patron volt?

Persze (de lehet hogy az utolso is :reklamacio:). Nem tudok rola, hogy csak valami demo patron lett volna.

#774 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 18:56

Idézet: LeslieT - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 10:10

...(régen volt már tintasugaras nyomtatóm, azzal is ritkán nyomtattam, mégsem volt vele probléma)...

És az milyen volt?
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#775 Felhasználó inaktív   LeslieT 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 20:44

Idézet: Teaway - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 19:56

És az milyen volt?

HP DJ 610C. Elég gagyi, de arra jó volt amire nekem kellett.

#776 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 22:45

Miért van az, hogy a Canon PiXma nyomtatóm szebb képet produkál Epson Premium Glossy papíron, mint Canon Photo Paper Pro-n? :D (valahogy színhelyesebbek az árnyalatok)
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#777 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 15. 09:52

Idézet: LeslieT - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 21:44

HP DJ 610C. Elég gagyi, de arra jó volt amire nekem kellett.

Csak mai szemmel nézve. A maga idejében jónak számított.
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#778 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 08:19

Idézet: -=RelakS=- - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 22:45

Miért van az, hogy a Canon PiXma nyomtatóm szebb képet produkál Epson Premium Glossy papíron, mint Canon Photo Paper Pro-n? :D (valahogy színhelyesebbek az árnyalatok)

Epson papírok és tinták állítólag ütnek minden mást. Bár én sohasem használtam Epsont fotónyomtatásra, de több olyan ember is mondta, aki ért is hozzá...

#779 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 09:34

Kolega is megnézte a képeket, majd a sorrendben neki is az Epson tetszett a legjobban
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#780 Felhasználó inaktív   blancer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 17:36

Sziasztok!

Nekem egy oly problémám lenne, hogy van egy HPDeskjet 690c nyomtatóm és a fekete festéket egyszerűen szétkeni a papíron. Ezzel mit lehet kezdeni esetleg állítási lehetőség.

Köszönettel: Whitey
Abit TH7II-RAID, Intel P4 1.6, 2*256 RAMBUS(800), Geforce3 Ti500, 120 Samsung HDD, 10 Maxtor

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.