HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#821 Felhasználó inaktív   zozzzi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 27. 17:32

Hali!

Vki tud nekemsegíteni. Van egy HP LaserJet1100 amihez feljavító készlet kellene. Hol lehet ilyet kapni? Azt hiszem úgy hívják, hogy separation pad. Meg az a gumi kütyü is kell - vagy benne van?
Ide írjatok mert nem vagyok mindig itt. zozzzi@freemail.hu  :respect:
Intel E6600 2.40@3.24 GHz; Gigabyte GA-P35-DS4; 4x1024 MB Kingmax DDRII 800 memória, Gainward ATI 4850, 1xWD 36GB sata Raptor, 1xSamsung 200GB sata, 1xSamsung 250GB sata, NEC 7173S sata, ASUS DRW-1814BLT sata DVD RW, Samsung 22"TFT (226CW), Logitech MX5500, Coolermaster Elite+Chieftec CFT-650-A-12B

#822 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 28. 09:21

Üdv!

A Lexmark lézeremnél a kezdő tonerel (1500 oldal) elértem a 300 oldalt, de a toner kapacitását mérő csík még mindig 100%-on áll. (Tesztoldal nyomtatásakor) Remélem ez nem úgy mér mint a canon tintásom, hogy csak akkor jelzi a tinta kifogyását, amikor már csak egy csepp van benne?!
Tudtok valami infór erről?
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#823 Felhasználó inaktív   odi papa 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 29. 19:53

Üvd!

A CANON mp 150 és a HP 1510 multi nyomtatók között vergődöm hogy melyiket válasszam!
Ebben kérnék segítséget.
A nyomtatók és patronok adatait tanulmányozva azt vettem észre hogy a HP szinte fele tintamennyiségel (ml) jóval nagyobb nyomtatási mennyiségre képes.
Lehetséges ez vagy csak a gyártók becsülik túl magukat?
írjon akinek van valami tapasztalata ezekkel a nyomikkal!

Köszi!!! :think:

#824 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 30. 14:36

Idézet: Prometheus - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 8:12

Szeretnék havi 3000 oldal környéki nyomtatást elvégezni.
Legyen benne gyárilag printserver és ha lehet legyen utántölthető a toner hozzá.
Elsőnek egy HP 1022n-t néztem aki megfelel csak a toner 2000-oldalt bír :(
Találtam 3000 oldalas samsung tonert aki viszont szines lézernyomtatóhoz való, amire nincs szükség.

Tud valaki jobbat?
Hálás köszönet.

Persze tudunk jobbat :)

Vegyél egy régebbi nagyobb teljesítményű HP lézert (Pl Hp LJ 4, M, Plus) amibe nagyobb kapacitású toner megy (és olcsó a toner mivel sok az alapanyag hozzá). Ezek a nyomik nagyságrendekkel jobb minőségűek mint a mostaniak.

Csirkének igaza van abban, hogy a 1010 v. 1020 nyomik nem drágák, még a toner ára is elmegy de ha te azzal a nyomtatóval havi 3000 oldalt tolsz ki akkor csak a garanciaidő alatt vagy 3x fogod visszavinni.  Ez a nyomtató otthoni pár oldalas nyomtatásra lett kitalálva és a minősége.. háát...

Továbbá javasolnám a HP LJ 1000-1200 szériát is, de ahol ezeket valóban használják ott inkább kifizetnek egy fixálóhenger cserét (kb egy 120-as ára....) de nem cserélik le mert a 1020 a negyedét nem bírja terhelésbe (nem a hivatalos adatokat kell nézni, mi ilyen nyomtatókat használunk: kb 30 db 1000, 1200 és kb. 20 db 1010, 1020 és az újabbak elég siralmasak míg az ezresekkel szinte semmi gond....)
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#825 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 30. 14:44

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. jan. 30., hétfő - 15:36

Persze tudunk jobbat :)

Vegyél egy régebbi nagyobb teljesítményű HP lézert (Pl Hp LJ 4, M, Plus) amibe nagyobb kapacitású toner megy (és olcsó a toner mivel sok az alapanyag hozzá). Ezek a nyomik nagyságrendekkel jobb minőségűek mint a mostaniak.

Csirkének igaza van abban, hogy a 1010 v. 1020 nyomik nem drágák, még a toner ára is elmegy de ha te azzal a nyomtatóval havi 3000 oldalt tolsz ki akkor csak a garanciaidő alatt vagy 3x fogod visszavinni.  Ez a nyomtató otthoni pár oldalas nyomtatásra lett kitalálva és a minősége.. háát...

Továbbá javasolnám a HP LJ 1000-1200 szériát is, de ahol ezeket valóban használják ott inkább kifizetnek egy fixálóhenger cserét (kb egy 120-as ára....) de nem cserélik le mert a 1020 a negyedét nem bírja terhelésbe (nem a hivatalos adatokat kell nézni, mi ilyen nyomtatókat használunk: kb 30 db 1000, 1200 és kb. 20 db 1010, 1020 és az újabbak elég siralmasak míg az ezresekkel szinte semmi gond....)

Kettőt kell venni a 1020-asból, aztán amíg garis cserére vár, addig használni kell a másikat! :Đ :Đ :Đ

Más: azt tudtátok, hogy a HP nem indítja újra a garanciaidőt nyomtatócsere esetén az új nyomtatóra, ha a vásárló cég?!?! Míg magánszemély esetén igen?!?
Szóval ha valaki leadja garis ügyintézésre a nyomtatót, akkor azt kell mondani, hogy magánszemély a vevő!  :eek:
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#826 Felhasználó inaktív   TSR 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 30. 20:23

Korábban már irhattam a Q-ink vs Canon ütközetről most hogy kifogyott X-re a Qink és fogtam a Canon gyárit visszatettem (eltettem még csutkára kifogyás előtt kb 2 hónapja celluxszal légmentesen lezárva) és nagyon  ott van a szeren a tinta.

Megjegyzem nincs semmi érdekeltségem a gyári Canonok eladási dbszám növelésében

Íme Qinkkel:  :down:

Csatolt fájl:

#827 Felhasználó inaktív   TSR 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 30. 20:25

És íme a canon:  :up:  :respect:

Csatolt fájl:

#828 Felhasználó inaktív   TSR 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 30. 20:34

Minden körülmény (szkener, lapminőség....) állandó csak a patron cseréje történt.....

Újra olvastam a fórumot az elejéről és annyira dicsértétek a qinket.....
(lehet így van csak nem a 3asfeketénél)
ja a nyomtató IP3000 (ebbe külön fejtipus van vagy megegyezik amibe 3eBk kell?)

Lehet bevállalok egy utántöltés kategóriát is az origin patronnal ahol kb900ért vállalták hogy tutti eredeti minőséget kapok.....
MEg veszek egy G&G-t is.....

#829 Felhasználó inaktív   Aramir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 30. 21:29

Idézet: TSR - Dátum: 2006. jan. 30., hétfő - 20:34

Minden körülmény (szkener, lapminőség....) állandó csak a patron cseréje történt.....

Újra olvastam a fórumot az elejéről és annyira dicsértétek a qinket.....
(lehet így van csak nem a 3asfeketénél)
ja a nyomtató IP3000 (ebbe külön fejtipus van vagy megegyezik amibe 3eBk kell?)

Lehet bevállalok egy utántöltés kategóriát is az origin patronnal ahol kb900ért vállalták hogy tutti eredeti minőséget kapok.....
MEg veszek egy G&G-t is.....

A fenti tesztet megismételnéd az utángyártott patronnál úgy, hogy a fekete szinintenzitását pl -10-re állítod?

#830 Felhasználó inaktív   TSR 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 31. 16:50

Idézet: Aramir - Dátum: 2006. jan. 30., hétfő - 22:29

A fenti tesztet megismételnéd az utángyártott patronnál úgy, hogy a fekete szinintenzitását pl -10-re állítod?

nem szívesen szórakozom a qinkkel mert csutkára kiszívta a tintát a tartályból a szivacsba lehet még ugyan csak nemtudom mennyire komálná (a felkiáltójeles jelzéstől kinyomott még vagy 100 A4es oldalt ekkor dobta be az X-et a szoftver....jelezve cseréljek mert a fejben már kárt tehetek a további nyomtatással  :reklamacio: )

majd egy g&g-re kíváncsi leszek, ha hasonló ott játszom azzel a színintenzitással....

Alacsonyabbra véve kevesebb festéket löttyint? Ergo szörösödés csökkenne?????

#831 Felhasználó inaktív   Aramir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 31. 17:36

Idézet: TSR - Dátum: 2006. jan. 31., kedd - 16:50

nem szívesen szórakozom a qinkkel mert csutkára kiszívta a tintát a tartályból a szivacsba lehet még ugyan csak nemtudom mennyire komálná (a felkiáltójeles jelzéstől kinyomott még vagy 100 A4es oldalt ekkor dobta be az X-et a szoftver....jelezve cseréljek mert a fejben már kárt tehetek a további nyomtatással  :reklamacio: )

majd egy g&g-re kíváncsi leszek, ha hasonló ott játszom azzel a színintenzitással....

Alacsonyabbra véve kevesebb festéket löttyint? Ergo szörösödés csökkenne?????

Ja, értem, ok, bár én a szivacsból is kihasználtam régebben a tintát rendessen, hamár egyszer megvettem :D (bár az még az I865-nél volt, az meg ugyen nem irogatott nekem ilyeneket, mint a iP4200-as)

Igen, a szőrősödés jelentőssen csökken már akár -10-nél is, bár én -20-on használom a spórolás végett, kevesebb festéket fröcsköl ki magából, és a papír sem ázik szarrá, ergó a szőrősödés is megszünik. Viszont mindenki magának próbálgassa ki, hogy mennyire veszi le az intenzitást, mert pl -20-nál már nem koromfekete, hanem kicsit világossabb lesz. -10-nél szerintem közelít a gyári tinta kinézetéhez.

#832 Felhasználó inaktív   fferi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 31. 18:27

Én -30-on használom de ez nem csak a feketére,hanem a teljes intenzitásra vonatkozik  :D
qtyqrutty.Lógaki,kilóga...Logika !!!
AMD Athlon™ XP2400+,Asrock K7S8X,Samsung 2x512 DDR400,GeForce4 MX440,Samsung 160Gb/7200/2M,Hitachi 160Gb/7200/8M,Pioneer DVR-109,LG GSA4163B,Codegen 300x,Sampo Alphascan 777,Canon MPC 190

#833 Felhasználó inaktív   Aramir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 31. 18:56

Idézet: fferi - Dátum: 2006. jan. 31., kedd - 18:27

Én -30-on használom de ez nem csak a feketére,hanem a teljes intenzitásra vonatkozik  :D

A -20 nálam is az összes szinre vonatkozik :)
-30-on nem lesz túl világos? Mert szvsz a -20 eléggé határeset.

#834 Felhasználó inaktív   fferi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 31. 19:56

Világosabb egy kicsit igen,viszont abszolút nem áztatja a papírt,és én síma fénymásolópapírra szoktam színes képeket nyomtatni majdnem A4 méretben  :rolleyes:  :)
qtyqrutty.Lógaki,kilóga...Logika !!!
AMD Athlon™ XP2400+,Asrock K7S8X,Samsung 2x512 DDR400,GeForce4 MX440,Samsung 160Gb/7200/2M,Hitachi 160Gb/7200/8M,Pioneer DVR-109,LG GSA4163B,Codegen 300x,Sampo Alphascan 777,Canon MPC 190

#835 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 01. 00:27

kipróbáltam a -20-ra állított nyomtatást :) Az intenzitás -20 valahogy más szívnilágot produkál, mintha a szineket levenném -20-ra, de egy biztos: normál papíron mindenképpen kissé festményszerű lesz a kép, ha közelről nézem...
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#836 Felhasználó inaktív   Aramir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 01. 01:18

Idézet: -=RelakS=- - Dátum: 2006. febr. 1., szerda - 0:27

kipróbáltam a -20-ra állított nyomtatást :) Az intenzitás -20 valahogy más szívnilágot produkál, mintha a szineket levenném -20-ra, de egy biztos: normál papíron mindenképpen kissé festményszerű lesz a kép, ha közelről nézem...

Én a négy szin mellett lévő csúszkákat szoktam -20-ra állítani, vagy -10-re, ha valamivel szebb képet szeretnék kapni, a szin intenzitás csúszkáját nem piszkálom. Asszem idáig félreérthetően írtam, bocsi.

#837 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 01. 12:48

egy biztos: A Tesco-s papírt az ip-4200 tulajok jobb, ha kerülik, mint a leprást...
レラクス

#838 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 01. 14:35

Idézet: -=RelakS=- - Dátum: 2006. febr. 1., szerda - 12:48

egy biztos: A Tesco-s papírt az ip-4200 tulajok jobb, ha kerülik, mint a leprást...

A papír minősége nem csak a nyomtatás minőségét befolyásolhatja hanem a fej élettartamát is.

A gyenge minőségű agyonenyvezett papír vágásakor keletkezett papírpor a tintával összeáll egy csirizes anyaggá ami előszeretettel szárad rá a fejre. Mivel nem csak beszáradt tinta ezért a melegvíz sem oldja ki minden esetben (tekintve hogy papírpor és enyv is van benne.)

Teszkóspapír >> kb. 800 Ft

Xerox/Canon papír >> lehet kapni 750-től.

Miért is használnánk teszkóspapírt???

(megjegyzem egyes "saját márkás" termékek megegyezhetnek valamelyik nívós termékkel is, tekintve hogy ezek "bérgyártásban" készülnek. Más kérdés, hogy a teszkó nem ragaszkodik a minőséghez míg mondjuk a spár általában igen...)

#839 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 01. 15:26

őőő... vágás?!
レラクス

#840 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 01. 19:19

Idézet: -=RelakS=- - Dátum: 2006. febr. 1., szerda - 15:26

őőő... vágás?!

Vágás.... Mivel a papírt ívből vágják és ilyenkor papírpor képződik. Az enyv meg benne van a papírban..

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.