Idézet: sohta - Dátum: 2006. szept. 27., szerda - 18:25
Úgy látom pörög a topic, így merészelek kérdezni 2-t.
Egy irodába kellene lézernyomtató. Sajnos infot nem kaptam arról, hogy színes vagy csak sima fekete kell. Egy tintasugaras HP-t kellene kiváltania.
Legelső szempont a gazdaságosság: minél költséghatékonyabban nyomtasson ill. a tonercsere költsége se legyen túl magas. (de asszem ez a költséghatékony nyomtatásban már benne van)
Pályázatok, adóbevallások, hivatalos levelek, rendezvény programok, stb... szintű anyagokat kell majd vele nyomtatni. Erre a sima lézer megfelelő is lenne, de régebben említették, hogy esetenként 1-2 képet is nyomtatnának a különböző rendezvényeken készült jól sikerült fotókból.
Mivel a képek nyomtatása igencsak ritkán ill. kis számban történne nem tudom megéri-e ezért egy színes lézernyomtató.
Pár típus, amiből válogatni lehet már sokat segíthet. Lovetta meg sejtésem szerint 40-100ezer közötti lenne rá. De ezt majd később fogják közölni velem.
Sz@rt pörög, így kikínlódtam 1-2 infot goggle és a gyártók "hiteles" infoi alapján.
Amire jutottam:
- színes lézer hanyagolva a kib@szott magas Tonerárak/kicsi kapacitás miatt: színes Toner ~2000oldal (5%os fedettséggel/toner), ára 24000Ft/Toner
- HP OfficeJetK550 56000Ft, 4patronos, Nagykapacitású patron fekete(59ml, 7500Ft, 2350oldal [5% fedettség]), színes(17ml, 5400Ft/szín, 1200oldal[15% fedettség]), nyomtatófej 15k/fekete + 12k /színes
- HP Business InkJet 1000 45000Ft, 4patronos, fekete(69ml, 7300Ft, 1400oldal [5% fedettség]), színes(28ml, 7400Ft/szín, 1750oldal[15% fedettség]), nyomtatófej 10k / db
- Canon iP6600d 50000Ft, 6patronos, fekete(3000Ft, 450oldal[5% fedettség]), színes(3000Ft/szín, 450oldal[5% fedettség])
Néztem még pár készüléket, de azok üzemeltetési költségben rosszabbak voltak.
Ezek alapján a Canon-t kizártam és a két HP közül az OfficeJet K550 az amit talán jobban megéri megvenni.
Sajnos a gyártók által megadott ill. Amazon.com-on talált kapacitásokat tudtam felhasználni, amik ugye némileg talán eltérnek a mindennapos használati értékektől. Na meg sajnos azt sem tudtam meg, hogy fénykép nyomtatása estén ez mekkora kb. kapacitást jelent
Bár ahogy így visszaolvasom elég furcsa a 2 HP esetén, hogy fekete patron esetén az OfficeJet-nél 59ml-ből 2350oldal jön ki, míg a Business InkJet-nél 69ml-ből csak 1400oldal. Különös.
Esetleg valakinek ehhez megjegyzése/más javaslata?