HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#1461 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 26. 09:15

Idézet: lendi - Dátum: 2006. szept. 26., kedd - 8:39

Kérdezem, hogy van-e valakinek tapasztalata, ill. az egyes cégek által kínált önresetelő chip megoldást jelenthetne-e? Megjegyzem: nem kizárt, hogy 1 éven túli némelyik patron.

Sajna ilyet csak töltöttem, így nem tudom, hogy konkrétan chip baja van-e nyomidnak. Az általam használt chipekkel eddig semiféle gond nem volt. Csak jobban illik odafigyelni a tintafogyásra.
Az önresetelő chipeket elfogadják a nyomtatók, én célszerűbbnek tartanám ha mechanikus resetje lenne. Így elkerülhetőbb lenne a fej esetleges beégése.

#1462 Felhasználó inaktív   lendi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 26. 09:25

...én célszerűbbnek tartanám ha mechanikus resetje lenne.

Sajnos én nem találtam sehol sem resetelő készüléket, sem leírást az esetleges manuális reset lehetőségről. Ha valaki látott ilyet kérem jelezze.

#1463 Felhasználó inaktív   sohta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 27. 17:25

Úgy látom pörög a topic, így merészelek kérdezni 2-t.

Egy irodába kellene lézernyomtató. Sajnos infot nem kaptam arról, hogy színes vagy csak sima fekete kell. Egy tintasugaras HP-t kellene kiváltania.
Legelső szempont a gazdaságosság: minél költséghatékonyabban nyomtasson ill. a tonercsere költsége se legyen túl magas. (de asszem ez a költséghatékony nyomtatásban már benne van)

Pályázatok, adóbevallások, hivatalos levelek, rendezvény programok, stb... szintű anyagokat kell majd vele nyomtatni. Erre a sima lézer megfelelő is lenne, de régebben említették, hogy esetenként 1-2 képet is nyomtatnának a különböző rendezvényeken készült jól sikerült fotókból.

Mivel a képek nyomtatása igencsak ritkán ill. kis számban történne nem tudom megéri-e ezért egy színes lézernyomtató.

Pár típus, amiből válogatni lehet már sokat segíthet. Lovetta meg sejtésem szerint 40-100ezer közötti lenne rá. De ezt majd később fogják közölni velem.
Sose nézz hátra, mert véletlenül lefejelsz egy oszlopot :)

#1464 Felhasználó inaktív   -vadaszg- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 27. 22:26

Sziasztok,

A HP Laserjet 1018-ról van valakinek véleménye? Holnap venném meg, mert tönkrement az officeJet-em  :mad:
Azért néztem ki ezt, mert ehhez viszonylag olcsón lehet kapni tonert, bár nem tudom milyen ez:
http://www.depo.hu/?pn=product&c_main=68&c...id=60269&page=1

Néztem még a Samsungot & Lexmarkot is, de mégis csak a HP-hez lehet kapni a legtöbb felújított/feltölött tonert. Mert pl. eredeti HP toner ~20k, ennyi a printer is...

üdv,

Gábor

Szerkesztette: -vadaszg- 2006. 09. 27. 22:29 -kor

#1465 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 28. 04:57

Idézet: -vadaszg- - Dátum: 2006. szept. 27., szerda - 23:26

Sziasztok,

A HP Laserjet 1018-ról van valakinek véleménye? Holnap venném meg, mert tönkrement az officeJet-em  :mad:
Azért néztem ki ezt, mert ehhez viszonylag olcsón lehet kapni tonert, bár nem tudom milyen ez:
http://www.depo.hu/?pn=product&c_main=68&c...id=60269&page=1

Néztem még a Samsungot & Lexmarkot is, de mégis csak a HP-hez lehet kapni a legtöbb felújított/feltölött tonert. Mert pl. eredeti HP toner ~20k, ennyi a printer is...

üdv,

Gábor

ha nem teszed ki nagy strapának, jó. Samihoz van töltőpor, de a HP ellétottsága verhetetlen
. Plusz sok esetben jó hozza 1-2 más tipusú hp toner csak a tonerről le kell vágni 1-2 tájolóbütyköt

#1466 Felhasználó inaktív   drh 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 28. 10:14

Hello
Nemrég vásároltam Epson D68-t, érdekelne milyen patront érdemes venni bele. A gyári fogyóban ugyanis.
Milyen nem gyárival érdemes hajtani?

köszi

#1467 Felhasználó inaktív   sohta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 29. 12:52

Idézet: sohta - Dátum: 2006. szept. 27., szerda - 18:25

Egy irodába kellene lézernyomtató. Sajnos infot nem kaptam arról, hogy színes vagy csak sima fekete kell. Egy tintasugaras HP-t kellene kiváltania.
Legelső szempont a gazdaságosság: minél költséghatékonyabban nyomtasson ill. a tonercsere költsége se legyen túl magas. (de asszem ez a költséghatékony nyomtatásban már benne van)

Pályázatok, adóbevallások, hivatalos levelek, rendezvény programok, stb... szintű anyagokat kell majd vele nyomtatni. Erre a sima lézer megfelelő is lenne, de régebben említették, hogy esetenként 1-2 képet is nyomtatnának a különböző rendezvényeken készült jól sikerült fotókból.

Mivel a képek nyomtatása igencsak ritkán ill. kis számban történne nem tudom megéri-e ezért egy színes lézernyomtató.

Pár típus, amiből válogatni lehet már sokat segíthet. Lovetta meg sejtésem szerint 40-100ezer közötti lenne rá. De ezt majd később fogják közölni velem.

Úgy néz ki, hogy mégiscsak játszik a színes lézer, ha gazdaságosabb egy HP tintasugarasnál. Pontos típust nem tudok a HP-ról (ez van jelenleg az irodában), de fax-os minden az egyben készülék.

Mely ketyerék jelenleg a best buy-ok mono ill. színes lézer nyomtatók közül?

#1468 Felhasználó inaktív   obi1 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 10. 01. 12:34

Helloztok!

keresem a Canon i990 nyomtató teljes magyar használati útmutatóját!

canon=ágyúúúúúúúúúúúúúúúú

Aki tud segítsen!

Ahol vettem a nyomtatót ott nem adtak ill. nem is óhajtanak adni!???? :confused:  :confused:  :confused:
Ennél a cégnél nem igazán érdemes venni semmit, mivel jól átvágnak és utána futkozhatsz fűhöz-fához!!!

Ezt azért írom ide, hogy mindenki okkuljon az Én példámból!! :omg:  :reklamacio:

Netsys Kft
1143 Budapest, Utász u. 7.
Tel: 422-1942 Fax: 422-1943

Az ügy ott tart már 1 éve, hogy a Fogyasztóvédelmi Felügyelet már megbüntette Öket és a Canon Hungária Kft-t is több 100.000 Ft-ra és kötelezte is a Magyar nyelvű Használati útasítás átadására, de még semmi!

Egyébként angol User manual-t sem kaptam!!!

A Beüzemelési útmutatóban viszont az alábbiak olvashatóak:

A karbantartásról bővebben a Felhasználói kézikönyvben olvashat.

Felhasználói kézikönyv tartalomjegyzék:

- A nyomtató részei és azok funkciói

- A nyomtatóillesztő-program funkciói

- Rendszeres karbantartás

- Nyomtatási hordozók

- Hibaelhárítás

- Műszaki adatok

Előre is köszönöm a segítséget!  :up:  :up:  :up:

#1469 Felhasználó inaktív   sohta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 03. 11:26

Idézet: sohta - Dátum: 2006. szept. 27., szerda - 18:25

Sz@rt pörög, így kikínlódtam 1-2 infot goggle és a gyártók "hiteles" infoi alapján.

Amire jutottam:

- színes lézer hanyagolva a kib@szott magas Tonerárak/kicsi kapacitás miatt: színes Toner ~2000oldal (5%os fedettséggel/toner), ára 24000Ft/Toner

- HP OfficeJetK550  56000Ft, 4patronos, Nagykapacitású patron fekete(59ml, 7500Ft, 2350oldal [5% fedettség]), színes(17ml, 5400Ft/szín, 1200oldal[15% fedettség]), nyomtatófej 15k/fekete + 12k /színes

- HP Business InkJet 1000 45000Ft, 4patronos, fekete(69ml, 7300Ft, 1400oldal [5% fedettség]), színes(28ml, 7400Ft/szín, 1750oldal[15% fedettség]), nyomtatófej 10k / db

- Canon iP6600d 50000Ft, 6patronos, fekete(3000Ft, 450oldal[5% fedettség]), színes(3000Ft/szín, 450oldal[5% fedettség])

Néztem még pár készüléket, de azok üzemeltetési költségben rosszabbak voltak.

Ezek alapján a Canon-t kizártam és a két HP közül az OfficeJet K550 az amit talán jobban megéri megvenni.

Sajnos a gyártók által megadott ill. Amazon.com-on talált kapacitásokat tudtam felhasználni, amik ugye némileg talán eltérnek a mindennapos használati értékektől. Na meg sajnos azt sem tudtam meg, hogy fénykép nyomtatása estén ez mekkora kb. kapacitást jelent

Bár ahogy így visszaolvasom elég furcsa a 2 HP esetén, hogy fekete patron esetén az OfficeJet-nél 59ml-ből 2350oldal jön ki, míg a Business InkJet-nél 69ml-ből csak 1400oldal. Különös.

Esetleg valakinek ehhez megjegyzése/más javaslata?

#1470 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 03. 12:38

Idézet: sohta - Dátum: 2006. okt. 3., kedd - 12:26

Sz@rt pörög, így kikínlódtam 1-2 infot goggle és a gyártók "hiteles" infoi alapján.

Néztem még pár készüléket, de azok üzemeltetési költségben rosszabbak voltak.

Ezek alapján a Canon-t kizártam és a két HP közül az OfficeJet K550 az amit talán jobban megéri megvenni.

Bár ahogy így visszaolvasom elég furcsa a 2 HP esetén, hogy fekete patron esetén az OfficeJet-nél 59ml-ből 2350oldal jön ki, míg a Business InkJet-nél 69ml-ből csak 1400oldal. Különös.

Esetleg valakinek ehhez megjegyzése/más javaslata?

Pörgés: most mi döntsünk helyetted?

Színes lézer: van fincsi olcsó utángyártott toner hatod-tizenketted áron !!!

patron/toner kapacitás / oldal:
Ahány teszt annyiféle. Durván 1 doboz (2500 oldal) A4-et tudtunk kinyomtatni 40 ml tintával. HP 840,845,920,930,950,56-os patron vagy canon ip1500 nyomikkal. A szöveg mindig más volt, de ugy kb. 5%os fedettség lehetett.

#1471 Felhasználó inaktív   sohta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 03. 13:36

Idézet: PcCave - Dátum: 2006. okt. 3., kedd - 13:38

Pörgés: most mi döntsünk helyetted?

Színes lézer: van fincsi olcsó utángyártott toner hatod-tizenketted áron !!!

patron/toner kapacitás / oldal:
Ahány teszt annyiféle. Durván 1 doboz (2500 oldal) A4-et tudtunk kinyomtatni 40 ml tintával. HP 840,845,920,930,950,56-os patron vagy canon ip1500 nyomikkal. A szöveg mindig más volt, de ugy kb. 5%os fedettség lehetett.

Mivel nem vagyok járatos nyomtatásban, így gondoltam (ill. javasolták), hogy itt tegyem fel a kérdéseimet ezügyben, de válasz/megjegyzés csak tőled jött ebben a Topicban (megint egy új gép topicban azért már több is).

Nem kell helyettem dönteni, de jó lenne egy olyasmi info, amit írtál (hivatalos oldalakon is olvastam, de nem tudom mennyire lehet készpénznek venni azokat az adatokat)

Első lépésben színes lézert nézegettem, de elrettentett a magas toner ár (kb. 75k a 3 szín), amihez eléggé alacsony kihozatal tartozik (2000 oldal). Mivel nemigen fglalkoztam eddig nyomtatással így nemtudom mennyibe lenne utángyártott Tonert venni vagy töltetni.

Ezért is próbáltam informálódni. Ha lenne tapasztalatom ezügyben, akkor valszeg nem irogatnám ide a hülyeségeimet  :)

Amúgy utánanézegettem a 59ml/2350oldal 69ml/1400oldal dolognak. HP-nál 59ml/2580oldal infot találtam, míg a Business InkJet-et nem tették be az adatbázisukba  :confused:

Lehet túl sokat variálok ezen a dolgon. Megmondom, hogy vegyenek K550-est, amivel nem járnak rosszul.

#1472 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 03. 20:03

Idézet: sohta - Dátum: 2006. okt. 3., kedd - 14:36

de jó lenne egy olyasmi info, amit írtál (hivatalos oldalakon is olvastam, de nem tudom mennyire lehet készpénznek venni azokat az adatokat)

Ezért is próbáltam informálódni. Ha lenne tapasztalatom ezügyben, akkor valszeg nem irogatnám ide a hülyeségeimet  :)

Kezdjük a végén: nyugi akinek tapasztalata van és ilyen kéréssel fordulnak hozzá (márminthogy fillérre kell a lapköltség) az se tud hirtelen dönteni.

Sajnos az infók nagyából igazak. Nagy eltérések a színes nyomtatásnál adódnak. Tudod: ha van pl 1 szinte tiszta sárga kép akkor szinte csak a sárga fogy de ha van egy alulexponált sötét kép akkor bizony fogy mind a 3 szín (vagy több ha többvan) és még a fekete is beléphet. Ez ugye kapásból 4szeres fogyasztás.

#1473 Felhasználó inaktív   sohta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 03. 21:17

Idézet: PcCave - Dátum: 2006. okt. 3., kedd - 21:03

Sajnos az infók nagyából igazak. Nagy eltérések a színes nyomtatásnál adódnak. Tudod: ha van pl 1 szinte tiszta sárga kép akkor szinte csak a sárga fogy de ha van egy alulexponált sötét kép akkor bizony fogy mind a 3 szín (vagy több ha többvan) és még a fekete is beléphet. Ez ugye kapásból 4szeres fogyasztás.

Ennyit azért tudtam magamtól is  :cool:

A problémám abból adódik, hogy bizony kb.-re sem tudom mennyit lehet nyomtatni egyik ill. másik technológiával (pl. 60-90oldal/tonerkészelt v. patronkészlet).

Amit írtál (40ml/kb. 2500oldal) az bizony tök jó számomra, mert így a tintasugaras fekete nyomtatása bizony kielégítő lesz és ez már átbillenti a mérleg nyelvét a lézer oldaláról, főleg, ha igaz a HP oldalán olvasott színes nyomtatási kapacitás.

#1474 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 03. 21:43

Idézet: sohta - Dátum: 2006. okt. 3., kedd - 22:17

Amit írtál (40ml/kb. 2500oldal) az bizony tök jó számomra, mert így a tintasugaras fekete nyomtatása bizony kielégítő lesz és ez már átbillenti a mérleg nyelvét a lézer oldaláról, főleg, ha igaz a HP oldalán olvasott színes nyomtatási kapacitás.

HP 15, 45, 56, 26(ha jól elékszem vagy 27) és a Canon BCI24B-nél tapasztalat ez a tintafogyás. A többi HP-él eléggé saccra, de nemigazán van kirívó eltérés.

#1475 Felhasználó inaktív   WildBoar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 11:50

Sziasztok!

Nem tudja valaki mi annak a proginak a neve (esetleg honnan lehet letölteni), amivel az EPSON nyomtatókból ki lehet iktatni a lockot?  :confused:
Ugyanis egy bizonyos mennyiségű nyomtatás után nem lehet vele többet nyomtatni, csak ha szervízben kicserélnek egy alkatrészt (persze tök drágán), ami a felesleges tinta felszívására szolgál (állítólag - prohardveren ezt írogatták). Úgy tudom, hogy egy EPROMban tárolódik az erre szolgáló infó, de ki lehet belőle törölni a progival és akkor tovább használható.

Tud valaki segíteni?
Előre is thx.
Asus M3A-H/HDMI (780G chipset), AMD Athlon X2 6000+ (CZ), GeIL Black Dragon Kit 2*1GB 800MHz, WD 500GB Sata2, Int. HD3200 GPU (egy darabig elég lesz)

#1476 Felhasználó inaktív   EG0 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 06. 12:56

Hi!

Megbombázlak titeket kérdésekkel! :-)

1. Havi kb. 10.000-20.000 lapos nyomtatáshoz milyen lézert ajánlanátok, ami: - nagyon megbízható kis karbantartási igényű; - nagyon olcsó és min. 10.000-es kapacitású a tonere (és/vagy jó minőségben tölthető), jól bírja fényhengere és Linux (nyomtatószerver + accounting célra) drivere is jó? Én Kyocera-kat nézegettem, esetleg más? Vagy Kyo-n belül tapasztalatok?  :cool:

2/a, Van egy rakat kiürült HP 2612A és Brother TN 6300/6600 tonerem (munkahely..), ezt hol veszik át jó áron? Eredeti és utángyártottak vegyesen.

2/b, HP2612A töltést / cserét hol érdemes (olcsó és jó minőségű) megejteni? Legjobb lenne akár, ha belvárosba lenne kiszállítás is, egyszerre 2-3 darab lenne mindig. Idáig ECOLINE refill bejött, kb. 7000 pénz, ennél szeretném lényegesen olcsóbban. Ugyanakkor a poros utántöltéshez meg takarításhoz nincs bátorságom hozzákezdeni.

3, Brother HL-12xx, HL-14xx szériába patron van bőven ,de fényhenger cserét jelző led már világít. Hol kapok ilyet? Érdemes venni egyáltalán ára miatt (kapcsiból 42.000-ért találtam csak  :reklamacio:  )? Fel lehet ezeket újítani, vagy mittomén, profin kitakarítani?

Ajánlatokat privibe is várok!  :up:

Szerkesztette: EG0 2006. 10. 06. 12:57 -kor

..kész a gépem (2005-ben nem fogom fejleszteni, becsszó)!

#1477 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 06. 19:10

Idézet: EG0 - Dátum: 2006. okt. 6., péntek - 13:56

Hi!

Megbombázlak titeket kérdésekkel! :-)

1.
2/a,

2/b,

1: kyocera esetleg nagyobb HP

2: PÜ ment.

3: utánanézek, de szólj rám :)

Szerkesztette: PcCave 2006. 10. 06. 19:11 -kor

#1478 Felhasználó inaktív   Marcy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 11:43

Olyan nyomtató után kutatok már egy ideje, ami a vékony számlapapírt nem gyűri össze. (A4-es, gyári sorszámozott) (Nem az ősrégi lukacsosszélűt – az egyik üzletben félreértettek..  d3.gif  de aztán nem tudtak segíteni..  icon_ohmygod.gif )
Éccsapámnak a munkahelyén van egy nagyobb ipari dög, ami megbirkózik velük, de saját céges számlát kezd elég kínos lenni ott nyomtatni. Van ebben bármi tapasztalata bárkinek???  :think:
Ha eladó akad ilyesmi vkinek, jöhet az ötlet!

#1479 Felhasználó inaktív   balazs111 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 20:53

Sziasztok!

Van egy Epson Stylus Color 640-es printerem, amit kb. 3 éve nem használtam. A patron ki van fogyva, de egyébként teljesen mûködõképesnek tûnik. Most szeretném megint használni és vennék is bele egy fekete patront 6 eFt körül, de félek, hogy a nyomtató fejek úgy be vannak száradva, hogy nem tudnám mûködésre bírni. Nem szívesen dobok ki 6000 Ft-ot feleslegesen. Van valakinek tapasztalat azon a téren, hogy ennyi idõ kihagyás után mûkõdni fog-e a printerem, vagy hogy hogyan lehet a beszáradt fejeket kitisztítani? Köszi,

Balázs

#1480 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 06:38

Idézet: balazs111 - Dátum: 2006. okt. 7., szombat - 21:53

Sziasztok!

Van egy Epson Stylus Color 640-es printerem, amit kb. 3 éve nem használtam. A patron ki van fogyva, de egyébként teljesen mûködõképesnek tûnik. Most szeretném megint használni és vennék is bele egy fekete patront 6 eFt körül, de félek, hogy a nyomtató fejek úgy be vannak száradva, hogy nem tudnám mûködésre bírni. Nem szívesen dobok ki 6000 Ft-ot feleslegesen. Van valakinek tapasztalat azon a téren, hogy ennyi idõ kihagyás után mûkõdni fog-e a printerem, vagy hogy hogyan lehet a beszáradt fejeket kitisztítani? Köszi,

Balázs

3 év :)
Az esély konvergál a nullához.
kérdés, hogy mennyire fogyott ki, ha már mielőtt eltetted nem nyomtatott akkor tuti a száradás.
Vannak lötyik (de te is csinálhatsz) amik oldanak valamit rajta, de az egész fejet áztatni kell. És még akkor is ott az esély, hogy nem oldja ki minden kapillárisból, illetve hogy a száradáskor a tinta kristályosodása tönkretette a fejet.

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.