HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#1721 Felhasználó inaktív   nuddle 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 11. 15:15

Idézet: fgege - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 22:07

Kedves Mindenki!

Nyomtató vásárláshoz szeretném a segítségeteket kérni...

Otthoni használatra szeretnék nyomtatót venni (épp most ment tönkre a HP3820-asom, nem mozgatta a nyomtatáshoz a fejet, csak kattogott, épp elutaztam külföldre, úgyhogy állítólag ettől már a fej is beszáradt). Már több tintasugaras nyomtatóm is volt (Epson, talán Canon is), és kicsit az az érzésem, hogy elég gyorsan cserélődnek, és arra gondoltam, hogy esetleg lézert vennék.
Szükségleteim:
- Otthoni
- Nem nyomtatok képeket
- Színesen sem nyomtatok túl sokat (tehát kibírnám a fekete-fehér nyomtatóval)
- Nem nyomtatok gyakran (sőt előfordul, hogy hosszú ideig nem vagyok otthon)
- Ha nyomtatok, akkor változó mennyiséget (van, hogy 3 oldalt, van hogy 50-et)
- Nem szeretnék gyakran patront/tonert cserélni
- Fontos a későbbi költséghatékonyság, a nyomtatóra akár 26e-t is rá tudok szánni, csak tartson minél tovább

Amennyiben tintasugaras, akkor ha jól olvastam a fórumokon, akkor olyat érdemes venni, amiben a fej külön van (Canon), és itt jobb is a megtakarítás?
Amennyiben lézer (inkább efelé hajlok), akkor a Samsung ML-1610-en gondolkodtam, egész jó az ára (valahol 20-23e körül), vagy esetleg Hp 1018 (23-24e)? Linux-ot is használok, és ha jól látom a HP nem kompatibilis, a Samsung viszont inkább (van erről valami említés a leírásában).
A két nyomtató:
http://www.depo.hu/?pn=product&c_main=68&c...id=31827&page=1
http://www.depo.hu/?pn=product&c_main=68&c...id=27075&page=2

Az lenne az elsődleges, hogy legyen a dolog költséghatákony, Samsung töltést találtam 6-7ezerért (2000-2200 oldalt mondanak rá), aztán 4 töltés után veszek új tonert (legalábbis ezt tanácsolják).
Viszont drágább (30feletti) lézerbe nem ruháznék, mert nem használnám ki (fentebb írtam, hogy nem nyomtatok sokat és gyakran).
Igaz az, hogy a lézerek tovább tartanak?

Írjátok meg légyszi, hogy mikor érdemes mit venni (mik melyik típus előnyei), esetleg nekem mit ajánlanátok...

Nagyon köszi!

Gergő

Szerintem ha sokat áll a nyomtatód és keveset használod, akkor jobban teszed ha gyárit teszel bele.
Az jobban bírja a várakozást.
Persze ebből a 2000 oldal körüli tervezésből nem egyértelmű, hogy mennyit szeretnél nyomni.
Nekem egy színes lézerem van, egész évben kb. 1500 oldalt nyomtattam vele.
Szerintem ez nem sok, de a tonerek 80-85%-osak és mindig szép a nyomat.
És utálnám ha bekapcsolás után csíkozna és tisztítgatással meg ügyeskedéssel kellene tölteni az időt.
Ezek a mai gyári tonerek szerintem évekig is kibírják úgy hogy nem veszítenek a minőségükből.

#1722 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 11. 18:23

Idézet: nuddle - Dátum: 2007. jan. 11., csütörtök - 15:15

Szerintem ha sokat áll a nyomtatód és keveset használod, akkor jobban teszed ha gyárit teszel bele.
Az jobban bírja a várakozást.....
Nekem egy színes lézerem van....
És utálnám ha bekapcsolás után csíkozna és tisztítgatással meg ügyeskedéssel kellene tölteni az időt.
Ezek a mai gyári tonerek szerintem évekig is kibírják úgy hogy nem veszítenek a minőségükből.

Könyörgöm ne keverjük már a szezont a fazonnal.

-Ami sok állás után kevésbé bírja ;
-amit bekapcsolás után (ha rosszminőségű anyagot használva) tisztogatni ügyeskedni kell
-ami akár gyári anyagot használva hajlamos a beszáradásra
AZ A tintasugaras nyomtató !!!

A lézernél TÖKMINDEGY hogy gyári vagy utángyártott tonert vagy toner port használsz NEM befolyásolja az alábbiakat:
- bekapcsolás után nincs csíkozás (máskor sem)
- ha hónapokig (esetleg tovább) nem használod akkor is tökéletesen nyomtat
(Nyilván van kevesebb-több eltérés más paraméteriben. )

#1723 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 21:05

Idézet: Charles - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 18:55

Hello!

Egy olyan gondom lenne, hogy nem tudtam nyomtatni Windows 98 alól egy OKI 8W Lite nyomtatóval...

A gép az enyém volt, és odaajándékoztuk, az ottani gépen Win98 van. Felraktam az USB driver-t hozzá majd a meghajtót. De az installálás végén illetve később a "Tesztoldal nyomtatás"-kor a windows
egy ablakban ezt írta ki kb:

"A windows megakadályozta, hogy a program hozzáférjen a művelethez".

Párhuzamos kábellel próbálva is ugyan ez a hiba! A nyomtató korábban nálunk (XP Home) működött.
Mi lehet ez a hiba? :(

Üdv!

Erre senki?  :eek:  :(

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#1724 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 21:32

Öntudatra ébredt a windowsod, és szabotálja a munkádat :eek: :D

#1725 Felhasználó inaktív   Astron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 12. 17:29

van ugy néha hogy ugy akarok nyomtatni pl word ből,hogy nincs benne papir,és kiirja hogy kifogyott a papir,beleteszem,és a világér sem akarja utána kinyomtatni,pedig benne van a nyomtatási listában.
onnan meg lehetetlen kitörölni,bármit csinálok.kikapcsolom a nyomtatot,resetelek,de még mindig ott van a dokumentum a nyomtatási listán.pedig megnyomom hogy felfüggesztés,vagy törlés,de nem törli onnan.van erre vmi progi,vagy vmi más mód?
Asrock X58 Extreme, Intel I7-930 Boxed, Corsair XMS3 DDR3-RAM 6GB PC3-1600 Kit, Geforce Gigabyte GTX460 1GB, Samsung Spinpoint F3 HDD (HD322GJ), CM590 ház, Enermax Pro82+ 425w táp

#1726 Felhasználó inaktív   t4rz4n 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 12. 20:09

Sziasztok!

A következő a problémám: van egy hp1010es nyomtató. Eddig utangyartott tonert vettem bele, de kifogyott es nem akartam az ujert 10k-t fizetni, igy a koliban az egyik arc 6k-ert utantoltotte nekem. Mikor visszatettem a nyomtatoba es kinyomtattam vele a tesztoldalt hat egy nagyon halvany tesztoldalt tolt ki. kuldtem ra meg vagy 20oldalt de meg mindig semmi. Kiveszem megrazogatom, visszateszem meg mindig semmi, csak a halvany tesztoldal (halvany=eppen hogy latszik). Kerdesem mi elhet a gaz? A csoka elszurta es tonkre vagta a tonert? en vagyok a bena?
Ha vkinek van/volt hasonlo problemaja irja meg lecci a megoldast is vagy az otletet!

elore is koszi bye

#1727 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 12. 22:07

Ha a driverből sötétebbre állítod a nyomatot, mi történik?

#1728 Felhasználó inaktív   nuddle 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 13. 14:31

Idézet: t4rz4n - Dátum: 2007. jan. 12., péntek - 20:09

Sziasztok!

A következő a problémám: van egy hp1010es nyomtató. Eddig utangyartott tonert vettem bele, de kifogyott es nem akartam az ujert 10k-t fizetni, igy a koliban az egyik arc 6k-ert utantoltotte nekem. Mikor visszatettem a nyomtatoba es kinyomtattam vele a tesztoldalt hat egy nagyon halvany tesztoldalt tolt ki. kuldtem ra meg vagy 20oldalt de meg mindig semmi. Kiveszem megrazogatom, visszateszem meg mindig semmi, csak a halvany tesztoldal (halvany=eppen hogy latszik). Kerdesem mi elhet a gaz? A csoka elszurta es tonkre vagta a tonert? en vagyok a bena?
Ha vkinek van/volt hasonlo problemaja irja meg lecci a megoldast is vagy az otletet!

elore is koszi bye

Próbáld meg meg erőssebbre állítani a tónust a nyomtatási panelen vagy cserélj papírt.
Ha ez nem jön be, akkor kérd vissza a 6k-t és tegyél még hozzá 4-et, hogy legyen egy frankó gyárid.

#1729 Felhasználó inaktív   t4rz4n 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 13. 16:02

Idézet: nuddle - Dátum: 2007. jan. 13., szombat - 14:31

Próbáld meg meg erőssebbre állítani a tónust a nyomtatási panelen vagy cserélj papírt.
Ha ez nem jön be, akkor kérd vissza a 6k-t és tegyél még hozzá 4-et, hogy legyen egy frankó gyárid.

Köszi a valaszokat. csak hetfon tudom megnezni hogy muxik-e a dolog, akkorra megyek vissza.

#1730 Felhasználó inaktív   gerigod 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 13. 16:40

sziasztok, S.O.S segítségre lenne szükségem, egy hp deskjet 710c nyomtatóm van és azt hittem kifogyott belőle a sárga mert a színes nyomtatásoknál egyértelműen hiányzott belőle, vettem tehát egy másik patront, próbálok nyomtatni, megint ugyanazt tapasztalom, a nyomtató nyomtat színest is de csak a másik két színt használja fel hozzá. gyanús lett a dolog, gyorsan csináltam egy képet, rajta 3 négyzet, egy piros, egy kék és egy sárga, na a sárga teljesen üres, a másik kettő rendben van, mindkét patronnal kipróbáltam , a régivel, amiből azt hittem kifogyott és az újjal is, de ugyanaz az eredmény. nincs vmi ötletetek, hogy lehetene megjavítani a gépet, és hogy mi okozza azt a tünetet nála, hogy a patronból nem hajlandó felhasználni a sárgát. köszi,
Gergő

#1731 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 13. 16:52

Gondolom, hogy beszáradt vagy eltömődött a fúvóka. :think:
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1732 Felhasználó inaktív   gerigod 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 13. 17:19

Idézet: Csokis - Dátum: 2007. jan. 13., szombat - 16:52

Gondolom, hogy beszáradt vagy eltömődött a fúvóka. :think:

szia, köszi a gyors választ, esetleg ötlet, hogy tudnám ezt megszerelni, kitisztítani
köszi

#1733 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 13. 18:17

Idézet: gerigod - Dátum: 2007. jan. 13., szombat - 17:19

szia, köszi a gyors választ, esetleg ötlet, hogy tudnám ezt megszerelni, kitisztítani
köszi

fogsz 1 enyhén nedves papírzsepit, szép lassan enyhe nyoméssal végighúzod rajta a fejet. A színes csíkoknak egyenleteseknek kell lennie. Ha mindhárom az akkor tiszta alkohollal tisztítsd meg a fej és a nyomtató érintkezőit.
Ha a sárga nemigazán látszik a zsepin akkor:
1  2-3 perc áztatás 40-60 fokos vízben, a vízbe kb. 1cm-re menjen bele a patron (ez kb az alsó fejrész)
2  teszt
3 ha nem jó akkor goto 1 vagy 4
4 a sárga töltőnyíláson ebyhe túlnyomást hozol létre a patronban miközben nézed a fejet, ha megjelenik a tinta zsepivel letörlöd
5 ha nem jó goto 1
ha mindezt megcsináltad 2-3x és még mindig nem jó akkor vagy a patron vagy a nyomi eldobós. 

#1734 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 13. 18:33

Idézet: t4rz4n - Dátum: 2007. jan. 12., péntek - 20:09

A következő a problémám: van egy hp1010es nyomtató. Eddig utangyartott tonert vettem bele, de kifogyott es nem akartam az ujert 10k-t fizetni, igy a koliban az egyik arc 6k-ert utantoltotte nekem.

2-3 ezerért töltik normális helyen. 3 felett drága 4 felett meg már bepalizásnak minősül de minimim szabadrablás.

Ha a nyomtató beállításain nem változtattál semmit akkor 2 lehetőség van:
1: a fényhengert túl sokáig érte erős fény (de akkor hol erősebb hol halványabb lenne a nyomat)
2: "szart" , "szarul" töltött bele.

még 1-2 gondolat: 10-ért nem kapsz utángyártott tonert inkább csak felújítottat, de legvalószínűbb hogy csak simán kitisztított és újratöltött.
Nyilván minél többet nyomtattak egy tonerral/fényhengerrel annál halványabb lesz a nyomat. De az éppen a kifogyás előtti nyomat és az úrjatöltés utáni nyomat közt nem szabad hogy könnyen érzékelhető eltérés legyen. Ha van akkor vagy a technológia vagy a felhasznált anyag nem megfelelő vagy nem ehhez a tipushoz használandó.
Nyomat fakulást 1010-nél még sok más is előidézhet, de ezek nem egyik pillanatról a másikra jelentkeznek.

#1735 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 13. 19:03

Tudtok jó helyet ajánlani toner töltéshez? (HP 4092)

Őket néztem, közel van, jó ár. Valami tapasztalat?
KomposztWC

#1736 Felhasználó inaktív   Keli85 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 17:40

Sziasztok!

Már egy jó ideje olvasgatom a topicot, de pontos megnyugtató választ nem találtam. Van egy hp laserjet 1010-es nyomtatóm, amihez ugye Q2612A kazetta van. Kicsit meguntam, hogy 2 kifogyott kazetta van a nyakamon és megint "újat" kell vennem (jó jó be is veszik potom árért, tudom), meg 10 ropim sincs éppen. Gondoltam 5 alatt belefér egy töltőpor és maszekba magamnak megpróbálom feltölteni az egyiket, hátha bejön, de nem merem addig a port se rendelni, amíg meg nem találtam a betöltő nyímást a toneren. Ezért kérek egy kis szakmai segítséget, hogy hol és mivel lehetne kinyitni. Feltöltés gondolom nem egy nagy kunszt, bele kell a port tölteni, majd lezárni.

Másik: olvastam, hogy 2-3 rugóért is feltöltik, de hol?

Kérlek segítsetek, előre is köszi!

#1737 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 18:20

Idézet: Keli85 - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 18:40

Sziasztok!

Már egy jó ideje olvasgatom a topicot, de pontos megnyugtató választ nem találtam. Van egy hp laserjet 1010-es nyomtatóm, amihez ugye Q2612A kazetta van. Kicsit meguntam, hogy 2 kifogyott kazetta van a nyakamon és megint "újat" kell vennem (jó jó be is veszik potom árért, tudom), meg 10 ropim sincs éppen. Gondoltam 5 alatt belefér egy töltőpor és maszekba magamnak megpróbálom feltölteni az egyiket, hátha bejön, de nem merem addig a port se rendelni, amíg meg nem találtam a betöltő nyímást a toneren. Ezért kérek egy kis szakmai segítséget, hogy hol és mivel lehetne kinyitni. Feltöltés gondolom nem egy nagy kunszt, bele kell a port tölteni, majd lezárni.

Ha van egy kis barkácskedv, akkor nosza!
2, max 3eFt a por, legalábbis nálunk kb. ennyiért van (2612-eshez valót vegyél!!).
Mivel nincs speciális felszerelésed a szétszedéshez, ezért az egyszerűbb, de látható nyomokat hagyó feltöltést javaslom:
A toner egyik végén van a betöltőnyílás egy kis áttetsző kupakkal lezárva. Ami a bonyolultabb, hogy ez a kupak el van fedve. A kupak felett lévő műanyagdarabot kell levágni/lefúrkálni/letördelni/stb. Nem nagy ördöngösség, meg egyébként is max tönkreteszel egy üres tonert.
A töltéshez műanyag tölcsért szerezz be, vagy fogjál be.

Egy toner 2-3 alkalommal is tölthető. Ha már nem jó (a fényhenger a végét járja), akkor elkezd csíkozni, fekete foltokat nyomtatni.

Ha nem megy, vagy bizonytalan vagy, vagy nem kapsz port, akkor ugorj be hozzánk, aztán elmagyarázom/megmutogatom (már ha bp-i vagy, vagy jársz felénk).
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#1738 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 20:07

Idézet: Keli85 - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 17:40

Sziasztok!

Nagyon jóminőségű por van 1000-ért is :)
2-3 ezerért megtölteni szokták nem csak a port eladni.
Valamint e körül van az egyszer használt eredeti üres tonerek átvételi ára.

Házi -home made- töltés:
A mostani HP tonerok nemmindegyikében van töltőkupak. A toner házán célszerű lukat vágni vagy marni akár jobb dekorkéssel. Kell még 1 tölcsér és 1 hurkapálca (ezzel lehet a tölcsérbe ragadt port lazítani) valamint széles (5cm) ragasztószalag a lik lezárásához (lehetőleg ne a barna fajta). Valamint jó nagy szabad felület amit letakarsz pl. csomagolópapírral.

#1739 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 20:25

Olvasgatva a toner-es utántöltést, eszembe jutott 1 fontos kérdés! Nekem tintasugaras nyomtatóm van, ami fekete + 3 szines tartályt használ. Amikor kiürül bármelyik is és veszek újat, akkor a régi kiürült tartályokkal mit tudok, illetve kellene csinálni? Mert tudtommal ezt se lehet a szemétbe dobni! Van valami átvevőhely esetleg vagy mit kell tennem?! :confused: :think:
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1740 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 20:42

Idézet: Csokis - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 20:25

Olvasgatva a toner-es utántöltést, eszembe jutott 1 fontos kérdés! Nekem tintasugaras nyomtatóm van, ami fekete + 3 szines tartályt használ. Amikor kiürül bármelyik is és veszek újat, akkor a régi kiürült tartályokkal mit tudok, illetve kellene csinálni? Mert tudtommal ezt se lehet a szemétbe dobni! Van valami átvevőhely esetleg vagy mit kell tennem?! :confused: :think:

elektronikai-elektromos hulladéktörvény már áletbelépett. Tintapatronnál nem tudom, de lakossági hulladékudvarba elvihető vagy sok helyen visszaveszik.

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.