HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#1741 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 14. 23:16

Idézet: PcCave - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 21:07

Nagyon jóminőségű por van 1000-ért is :)
2-3 ezerért megtölteni szokták nem csak a port eladni.
Valamint e körül van az egyszer használt eredeti üres tonerek átvételi ára.

Házi -home made- töltés:
A mostani HP tonerok nemmindegyikében van töltőkupak. A toner házán célszerű lukat vágni vagy marni akár jobb dekorkéssel. Kell még 1 tölcsér és 1 hurkapálca (ezzel lehet a tölcsérbe ragadt port lazítani) valamint széles (5cm) ragasztószalag a lik lezárásához (lehetőleg ne a barna fajta). Valamint jó nagy szabad felület amit letakarsz pl. csomagolópapírral.

Azért olcsó a por (mármint az, amelyiket Te láttad), hogy teljen még hurkapálcára is. ;)

Komolyan: nem hiszem, hogy jó minőségűnek lehet nevezni az a port, amit hurkapálcával kell a tonerbe 'gyömöszölni'. Érdekes módon nekem simán megy bele, max nagyon finoman a tölcsér oldalát kocogtatom meg.

A tonereken pedig van betöltőnyílás. Én nem kultiválom a 'fúrjunk lyukat' dolgot, de tény, hogy célravezető.
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#1742 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 07:36

Idézet: Csirke - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 23:16

Azért olcsó a por (mármint az, amelyiket Te láttad), hogy teljen még hurkapálcára is. ;)

Komolyan: nem hiszem, hogy jó minőségűnek lehet nevezni az a port, amit hurkapálcával kell a tonerbe 'gyömöszölni'. Érdekes módon nekem simán megy bele, max nagyon finoman a tölcsér oldalát kocogtatom meg.

A tonereken pedig van betöltőnyílás. Én nem kultiválom a 'fúrjunk lyukat' dolgot, de tény, hogy célravezető.

Nem azért olcsó a por :)
Ha a "töltő"nyíláson át töltöd akkor oda sokkal nagyobb tölcsér is belefér. A nagyobb tölcséren nem akad fel a por. A vékonyon (nem kell nagy lukat fúrni vagy csak olyan van kéznél) a gyári por is felakadhat (pl.áttöltésnél). Az egész a tölcsér átmérőjének és annak a kérdése, hogy milyen gyorsan öntöd a port a tölcsérbe.

Nem mindegyik fajta HP toneren van töltőnyílás  pl. 49A :)
Lukfúrás: Lehetőleg nem így töltök, de home made, 1-2 darabos dolgokról beszélünk, szvsz.
Ahhoz meg azért nem éri meg spec szerszámokat, kinyomókat, sajtolót készíteni. Plusz némi gyakorlat sem árt.
Luk-olvasztót lehet a neten is találni, igaz elég borsos áron.
A tördelés is hagy némi kívánnivalót maga után. Rosszul néz ki, balesetet okozhat, néhány tonertnél vezető vagy rögzítőfül is áldozatul eshet, szvsz.

Illő még megjegyezni, hogy mindkét módszer csak 1x használt (gyári vagy normálisan felújított) tonerra érdemes használni. Mire 2-2,5 töltetet elhasznál a toner addigra ált. a használt porgyűjtője megtelik, utánna okádja magából a por -mindenfele. Nyilván ez is eltávolítható akár szétszedés nélkül is.

#1743 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 16:04

Idézet: debaj - Dátum: 2007. jan. 11., csütörtök - 21:32

Öntudatra ébredt a windowsod, és szabotálja a munkádat :eek: :D

Mint írtam, a gép nem az enyém. Egyéb brilliáns ötlet? :)

Idézet

Egy olyan gondom lenne, hogy nem tudtam nyomtatni Windows 98 alól egy OKI 8W Lite nyomtatóval...

A gép az enyém volt, és odaajándékoztuk, az ottani gépen Win98 van. Felraktam az USB driver-t hozzá majd a meghajtót. De az installálás végén illetve később a "Tesztoldal nyomtatás"-kor a windows
egy ablakban ezt írta ki kb:

"A windows megakadályozta, hogy a program hozzáférjen a művelethez".

Párhuzamos kábellel próbálva is ugyan ez a hiba! A nyomtató korábban nálunk (XP Home) működött.
Mi lehet ez a hiba?

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#1744 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 16:34

Sziasztok!

Most cseréltem először tonert a Lexmark E230-as nyomtatómban. A tesztlap kinyomtatása után azt vettem észre, hogy nem kezdte el nullától számolni a kinyomtatott lapokat, hanem megy folyamatosan a számlálás. Nem kell valamit resetelni?
Azt felismerte, hogy másik toner van benne, mert az eddigi 1.5K kapacitás helyett 2.5K ír ki, valamint a serial száma is más a tonernek, csak azt hiányolom, hogy most ha elfelejtem, hogy a kezdő tonerral mennyit nyomtattam ki, akkor nem fogom tudni, hol járok ezzel az új tonerral.
Elég bonyolultan fejeztem ki magam, de remélem azért lehet érteni.  ;)

Ja, és eddig a kezdő tonernál a tesztlapon rajta volt, hogy hány %-nál jár a toner, ennél csak azt írja rá, hogy Toner Level: OK.
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#1745 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 13:29

Lenne egy kisebb problemam. Canon i865. Az utobbi idoben csak lemezekre nyomtattam vele. Ma papirra szerettem volna nyomtatni vele, s latom, hogy kifogyott a tinta. Kicsereltem, s elkezdtem a nyomtatast...valami azonban nagyon nem volt koser, mert rettentoen csikozta a feketet...pontosabban, rengeteg feher csik volt a feketen...gondoltam, hogy a fejnel beszaradt az a resz. Ranyomtam 3-4 fejtisztitast, valamelyest segitett. Ezutan 2szer beaztattam meleg vizbe a fejet. Valamelyest javult a helyzet, de meg mindig nem az igazi. Az a furcsa, hogy amikor fokozott fejtisztitast engedek a nyomtatora, akkor sokkal rosszabb lesz :(  Csinaltam fejigazitast is. Piszkozat modban meg mindig van egy vekony csik, ahol nincs nyomat, azonban amikor normal modban nyomtatok, akkor azon a helyen nem hogy nincs festek, hanem tul eros, vagyis, mintha akkor tul sok festeket nyomna. A 4 fotopatronnal semmi gaz, azok nagyon szepen teszik a dolgukat...egyedul a 3eBK-val van problemam. Mit tudok tenni?

#1746 Felhasználó inaktív   SmithZ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 19. 11:22

Sziasztok! Lenne 1 kérdésem mi a véleményetek "hp photosmart c3180 all-in-one printer" gépről?
Ha citrommal kínál az élet, kérj hozzá Martinit!

#1747 Felhasználó inaktív   fejerlac 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 14:00

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 16:34

Sziasztok!

Most cseréltem először tonert a Lexmark E230-as nyomtatómban. A tesztlap kinyomtatása után azt vettem észre, hogy nem kezdte el nullától számolni a kinyomtatott lapokat, hanem megy folyamatosan a számlálás. Nem kell valamit resetelni?
Azt felismerte, hogy másik toner van benne, mert az eddigi 1.5K kapacitás helyett 2.5K ír ki, valamint a serial száma is más a tonernek, csak azt hiányolom, hogy most ha elfelejtem, hogy a kezdő tonerral mennyit nyomtattam ki, akkor nem fogom tudni, hol járok ezzel az új tonerral.
Elég bonyolultan fejeztem ki magam, de remélem azért lehet érteni.  ;)

Ja, és eddig a kezdő tonernál a tesztlapon rajta volt, hogy hány %-nál jár a toner, ennél csak azt írja rá, hogy Toner Level: OK.

Hi Kicsiati,
van 1 primitív de biztos módszer a számlálásra: az új tonerral nyomott első tesztlapből kivágom az oldalszámot (stb. infot) és ráragasztom a toner egy alkalmasnak ígérkező síkjára celluxsszal. Mindig kéznél lesz. :o

#1748 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 19. 16:21

Nemtom, nem -e jó neked az InkMonitor nevű progi, nekem eddig bevállt.
KomposztWC

#1749 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 20:18

Idézet: fejerlac - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 14:00

Hi Kicsiati,
van 1 primitív de biztos módszer a számlálásra: az új tonerral nyomott első tesztlapből kivágom az oldalszámot (stb. infot) és ráragasztom a toner egy alkalmasnak ígérkező síkjára celluxsszal. Mindig kéznél lesz. :o

Ha más nincs akkor ez lesz.  ;)
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#1750 Felhasználó inaktív   Jesters 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 16:58

Sziasztok!

Van egy Hp 3550-es deskjet nyomtatóm. Már vagy a 6. patront vettem meg, és mindig ugyanaz a hiba. Utántöltés elött még tökéletesen nyomtat, de amint utántöltöm a kép ami nyomtatok azon látszik, hogy abszolut nem használ hozzá Magentát(Piros).

De érdekes, hogy elötte vagy 10 színes patront elhasználtam úgy, hogy legalább 7-8x utántöltöttem. Féltöltöttem és utána jó is lett.

Szóval a probéma, hogy csak a Yellow és Cyan jelenik meg, a Magenta az nem.
Ha új patront teszek bele, akkor elsőre tökéletes a nyomtatás!!
Ha puha ruhával megtörlöm a patront, akkor mind a harom szín látszik, tehát nincs beszáradva!

Mi lehet a probléma? Már teljesen tanácstalan vagyok.

A segítséget előre is kösznön!!!

#1751 Felhasználó inaktív   vino-et-veritas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 22:43

Kedves Fórumozók!

Sajnos nincs időm valamennyi oldalt átnézni, ezért biztos "alapkérdést" teszek fel: "Milyen nyomtatót vegyek?"

Eddig itthon és a munkahelyemen is sokféle típus "vett körül" (HP lézerek és tintasugarasok, Epsonok, Canonok). Ami a váltást most elindította az, hogy itthonra vásárolt immár második Epson mondja be az unalmast (korábban egy C20, most meg egy C64).
Az Epson régi változatait (StylusColor 660, 440) a munkahelyemen ma is (!) használjuk, szinte gond nélkül, de úgy tűnik, hogy az újabb sorozatok csapnivalók!

Kérdéseim:

1. Kinek milyen tapasztalata van a Canon iP4200 vagy iP4300 sorozatával?
2. Mennyire lehet jól használni a CD/DVD nyomtatás-funkciót, illetve a kétoldalas nyomtatást?
3. Milyen tintafogyasztással, illetve költségekkel lehet nagyjából számolni?
4. Milyen a nyomtatási minőség (normál, fotó, CD) - persze ez mindig szubjektív... stb., stb., stb.

A válaszokat előre is köszönöm.

Üdv, Vino
Üdv, Vino

#1752 Felhasználó inaktív   vino-et-veritas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 22:54

Közben eszembe jutott még valami.

Lehet-e az Epson C64 fejét tisztítani/cserélni házilagos módszerekkel.
Tisztítófolyadék, stb. már volt bevetve, de semmilyen komoly eredményt sem hozott.
Persze lehet, hogy én voltam ügyetlen.

Ha valakinek valamilyen jó és bevált módszere lenne, azért is hálás lennék.

Köszönettel,

Vino
Üdv, Vino

#1753 Felhasználó inaktív   Tyutyu_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 20:08

Sziasztok!

A HP gyártott egy tipushibás nyomatót. (Gondolom többet is de erről biztosan kiderült hogy az.)
Ez a HP Deskjet 3820. De ugyan ez a jelenség  HP 3816, 5110 nyomtatóknál is.
A tipushibás törött fogaskereket kicseréltem.
A patron tisztító szán már minden gond nélkül mozog, viszont a nyomtatófej valahogy mindig megakad a "fémlemezbe".(Fotót készítettem.)
Elvileg minden a helyére került vissza, az illesztésekre is figyeltem. Nem tudom mi lehet a gond?

Ha bárki tud segíteni egy-két szerelési trükkel vagy bármilyen leírással az nagyon szuper lenne!

Üdv.
Tyutyu

Csatolt fájl:

#1754 Felhasználó inaktív   csige 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 24. 11:02

Sziasztok!
Van a cégnél egy OKIPAGE 14e típusú nyomtató, most előjött neki az hogy nullázzam a fotohenger számlálóját, és sehol nem találtam a nten, hogy hogy lehetne, csak más típusokhoz, de az nem vált be. Volt valakinek dolga ilyen nyomtatóval?

#1755 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 24. 17:15

Idézet: Tyutyu_ - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 20:08

Sziasztok!

A HP gyártott egy tipushibás nyomatót. (Gondolom többet is de erről biztosan kiderült hogy az.)
Ez a HP Deskjet 3820. De ugyan ez a jelenség  HP 3816, 5110 nyomtatóknál is.
A tipushibás törött fogaskereket kicseréltem.
A patron tisztító szán már minden gond nélkül mozog, viszont a nyomtatófej valahogy mindig megakad a "fémlemezbe".(Fotót készítettem.)
Elvileg minden a helyére került vissza, az illesztésekre is figyeltem. Nem tudom mi lehet a gond?

Ha bárki tud segíteni egy-két szerelési trükkel vagy bármilyen leírással az nagyon szuper lenne!

Üdv.
Tyutyu

A fogaskerék törését szvsz 90%-ban az okozza, hogy a használt tintát felfogó tartály és filcből átszivárog a tinta(sár) a fogaskerékhez illetve a fejlezáró meghanikához. Vagyis karbantartással megelőzhető lenne.

Ami 20-30 darab megfordult nállam szervizileg, üzemeltetésileg azok közül egynek sem volt az általad leírt gondja.

#1756 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 24. 17:16

használ valaki dostousb vagy hasonló progit? Lenne pár kérdésem, ha lehet inkább PÜ.

#1757 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 24. 18:32

Idézet: PcCave - Dátum: 2007. jan. 24., szerda - 18:16

használ valaki dostousb vagy hasonló progit? Lenne pár kérdésem, ha lehet inkább PÜ.

dosprn
kérdés jöhet
;)

#1758 Felhasználó inaktív   EG0 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 00:17

Idézet: PcCave - Dátum: 2007. jan. 24., szerda - 17:16

Hi, nem küldtél nekem elérhetőséget még tavaly, és aktuális lenne.
..kész a gépem (2005-ben nem fogom fejleszteni, becsszó)!

#1759 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 05:44

EGO: PÜ ként ment.

Csirke: Kösz  :respect: . Megnézem, utánna kérdésözön :) Az eddigiek vagy nem mentek vagy rosszul vagy nem úgy vagy csak én bénáztam valamit.

#1760 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 08:17

Idézet: PcCave - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 6:44

EGO: PÜ ként ment.

Csirke: Kösz  :respect: . Megnézem, utánna kérdésözön :) Az eddigiek vagy nem mentek vagy rosszul vagy nem úgy vagy csak én bénáztam valamit.

dosprn működik, legalábbis nekem némi állítgatás után ment, de fizetős.

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90