HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#1841 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 03. 09:17

Idézet: gustav - Dátum: 2007. ápr. 3., kedd - 8:52

...én otthon töltögetem a lézer tonerjeinket, de most az egyik elkezdett csíkozni....

Minden OPC cserénél illene doblehúzókést is cserélni, ez visszafele is igaz: ha doblehúzót cserélsz célszerű a dobot is cserélni. (persze pl. számlanyomtatáshoz addig gazdaságtalan amíg tényleg nincs vele gond  :Đ )
A csíkozás okai lehetnek még:
- a gumihengeren sérült a bevonat = felújítópasztával átkenni vagy cserélni
- a használt por tartály tele (bár olyankor inkább folyok mint ködöl)
- festékező lehúzókés kopás
- egyéb  :Đ

Hány töltést bír ki az új dobod és mennyibe kerül, ha nem titok?

Szerkesztette: PcCave 2007. 04. 03. 09:23 -kor

#1842 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 03. 10:47

HP Color LJ 2550 képdob cserét kér, meg lehet ezt oldani okosan valahogy? Ill. érdemes-e? Nincs kedve a juzernek 40k körül kiadni egy újért. Thx!
"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag viszont van!"

#1843 Felhasználó inaktív   gustav 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 03. 16:08

Idézet: PcCave - Dátum: 2007. ápr. 3., kedd - 9:17

Hány töltést bír ki az új dobod és mennyibe kerül, ha nem titok?

Azt, hogy mennyit bír ki még nem tudom. Idáig háromszor töltöttem meg, és a dobot akkor raktam bele. Egyébként idáig kb. 6X volt megtöltve, de szerintem más nem volt csinálva vele leszámítva az én dobcserémet. Ezt a dobot btto. 2340-ért vettem, de még olyan mitha új lenne, szinte semmi sem látszik rajta. A dobon egyébként még nyomtatás után is marad festék abban a sávban ahol foltot hagy a papíron. A használt por tartályát egyébként hogyan szokás kitakarítani?

#1844 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 16:39

Idézet: gustav - Dátum: 2007. ápr. 3., kedd - 16:08

A dobon egyébként még nyomtatás után is marad festék abban a sávban ahol foltot hagy a papíron. A használt por tartályát egyébként hogyan szokás kitakarítani?

thx.

A dobon -miután elhaladt a papír felett- mindig marad festékpor. Továbbfordulva a WIPER-blade 'kaparja' le a felesleget a dobról. Ha még mindig marad festék akkor már totál kopott a doblehúzó.

Ha a használt tartály tele van akkor hiába lett lekaparva a festék a lezáró penge (passz hogy mi a pontos neve) melett kiömlik a festék amit a továbbforduló dob magávalvisz. Ilyenkor lesz extrém estben akár a nyomat fele-egésze fekete hátteres/csíkos.

Ürítés:
- fúrj 8-12 mm-es lukat rajta és rázd ki belőle, utánna ragaszd le átlátszó ragasztószalaggal.
- szétszeded a dobot (ahogy fényhenger cserénél) kiveszed a fényhengert valamint a gumihengert.
Az egészet 'becsomagolod' egy nagy papírba (te*co, bau*am, stb előnyben  :Đ ) majd hírtelen
megfordítod és gyengéden ütögeted. Célszerű a wiper blade-t is kivenni (2 csavar) így nem
2-3mm-es résen jön ki a por hanem 30mm-en.
  Összerakásnál a penge élén mindig legyen kenőanyag mert az első 10-100 oldalon komoly
károsodást szenvedHET a dob (lehúzókés paszta vagy dobhintőpor esetleg festékpor)

#1845 Felhasználó inaktív   deao 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 18:32

Sziasztok!

HP PSC 2175-ös nyomtatóm van. Töltöttem a patronokat (mind a hármat: színes, foto, fekete). Eljátszottam az érintkezők leragasztgatását, hogy a feltöltöttséget rendesen érzékelje a gép. A színes és a foto rendben működik, de sajnos a fekete nem.
A feltöltöttséget rendesen érzékeli (tele van), de a nyomtató a patron visszahelyezése után "Bevitel a patron igazítás megkezdéséhez" üzenetet adja, utána meg, ha elvégezte, "Visszavonás" üzenetet ad, és az előző "Bevitel a patron ..." üzenet jelenik meg ismét.
Ha ráküldök egy fekete nyomtatást, üres papírt ad ki.
A helyére tett fotopatronnal rendesen működik.
Tud valaki valamilyen megoldást a patron felélesztésére, vagy kuka? Ha kuka, akkor valyon mi az oka? Én rontottam el valamit? Mert ha igen, akkor nem szeretném még egyszer elkövetni.
Köszönöm!

deao

#1846 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 06. 07:56

Idézet: Jazzos - Dátum: 2007. ápr. 3., kedd - 11:47

HP Color LJ 2550 képdob cserét kér, meg lehet ezt oldani okosan valahogy? Ill. érdemes-e? Nincs kedve a juzernek 40k körül kiadni egy újért. Thx!

Megválaszolom magamnak a kérdést, hátha segít majd egyszer valakin. Egy helyi vállalkozó (kedvű :D) fiatalember számlára 5k+fáért tett bele másik chipet, így addig megy a dob, ameddig jólesik, és el nem használódik teljesen.
"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag viszont van!"

#1847 Felhasználó inaktív   gustav 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 06. 11:46

Köszönöm a segítséget.

Akkor egy lehúzókés csere talán megoldja a problémát. Egyébként arra már rájöttem, ha ennél a tonernél dobot cserélek, akkor nem kell szétszedni az egészet csak a takaró műanyagot kell levenni a végéről és a dobot fogó müa. fület el lehet hajtani (enged annyit amennyi kell és még nem törik) és egy pillanat alatt ki lehet cserélni.

#1848 Felhasználó inaktív   zord 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 08. 10:38

Halihó, remélem jó helyre írok. Hátha tudtok segíteni.

Van egy Canon i865-ös kábé 3 éves megkímélt nyomtatóm.
Már eljátszotta egy csomószor, de most aztán meguntam....  :reklamacio:

Azt csinálja, hogy ha a nyomtatási minőséget nem teszem a legnagyobbra képnyomtatáskor, hanem csak normálon van (alapban ott van) és úgy nyomtatok, akkor csíkos lesz a nyomat. Vagyis színtől függetlenül, a színes rész és a fekete-fehér rész is csíkozódik olyan 3-4 mm-es sávokban.
Mindezt csak kép nyomtatáskor, szövegnél nem (asszem ott másik patront használ).

Patront most cseréltem, utána csináltam egy-két 'fúvókaellenőrzés'-t, majd 'fokozott tisztítás'-t, Inksaver progi kikapcsoltam.
(Más karbantartási funkció nincs - csak a fejcserés, de azt nem csináltam, mivel nem cseréltem fejet... )

És nem most kezdte ezt, már régebben.
Mit lehet csinálni, valami tisztítás manuálisan?

Előre is köszi a segítséget!

#1849 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 08. 19:53

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni.
Vásároltam egy HP Color Laserjet 2605-ös nyomtatót, amely "majdnem" megfelelően működik.

A cyan tonerből egy csíkban "hiányzik" a festék, illetve a nyomatról hiányzik.

Itt a kép, így nyomtat a cyan tonerből:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

A többi szín és a fekete is rendben van, de ez nincs.

A kérdésem az, hogy én rontottam el valamit? A toner lehet "rossz"? Vagy a nyomtatónak van valami baja?

Köszi a segítséget, üdv

SF
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#1850 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 15:48

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2007. ápr. 8., vasárnap - 19:53

A kérdésem az, hogy én rontottam el valamit? A toner lehet "rossz"? Vagy a nyomtatónak van valami baja?

valószinűleg festékező hiba vagy a lézer utjában van valami. Sajnos a kérdéses tipust nem ismerem.

#1851 Felhasználó inaktív   mzeperx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 01:41

Mit ajánlanátok színes lézernyomtatónak, ha elsőrendű szempont az olcsó (gazdaságos) nyomtatás, magyarán a nagykapacitású (20.000 oldal és nem 2000), könnyen beszerezhető, tölthető toner, és egyéb kopóalkatrészek. Nézegettem a HP-ket, és eléggé elképedtem a tonerek ár/kapacitás arányán, ami számomra a vicc kategória. De akkor mi a jó alternatíva? Esetleg használtat is vennék ha a trend a 100 oldalas kapacitásúak felé megy és a jelenlegi repertoárban nincs jó vétel. Elsőssorban a feketének kéne nagynak lennie, de a színes megléte is fontos. Akinek tapasztalata van, kérem ossza meg  :confused:

#1852 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 09:52

Idézet: mzeperx - Dátum: 2007. ápr. 11., szerda - 2:41

Mit ajánlanátok színes lézernyomtatónak, ha elsőrendű szempont az olcsó (gazdaságos) nyomtatás, magyarán a nagykapacitású (20.000 oldal és nem 2000), könnyen beszerezhető, tölthető toner, és egyéb kopóalkatrészek. Nézegettem a HP-ket, és eléggé elképedtem a tonerek ár/kapacitás arányán, ami számomra a vicc kategória. De akkor mi a jó alternatíva? Esetleg használtat is vennék ha a trend a 100 oldalas kapacitásúak felé megy és a jelenlegi repertoárban nincs jó vétel. Elsőssorban a feketének kéne nagynak lennie, de a színes megléte is fontos. Akinek tapasztalata van, kérem ossza meg  :confused:

Szerintem Samsung CLP-500 / 500N / 550 / 550N lesz a Te választásod, amennyiben ezt a kategóriát nézted ki. Chip nélkül tötlhető a tonerje. Pl. a fekete por br. 9-10eFt körül van, a színes por pedig br. 10-11eFt (ami még mindig nem olcsó, de nem is aranyárban van).
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#1853 Felhasználó inaktív   Tiensin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 21:07

Hi!

Tud valaki ajánlani olyan nyomtatót, amelyik képes lenne heti durván 2-3 ezer(színes) matricát nyomtatni anélkül, hogy hamar megadná magát?:D Kb, 200-250 e Ft ba egyáltalán befér egy ilyen nyomtato?:o
Alda, schon mal ne 5000 W bassmachine gehört?

#1854 Felhasználó inaktív   jkaresz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 17:16

Sziasztok!
Érdekelne hogy töltött-e már valaki Xerox 3116 tonert.
Egész pontosan az érdekelne hogy egyáltalán lehet-e tölteni, és hogyan.
Még az első töltése volna, csak nem tudon hogy érdeme-e vele próbálkozni,
vagy inkább vegyek bele egy újat.
Karesz

#1855 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 20:17

Idézet: jkaresz - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 17:16

Xerox 3116 tonert.

Lehet tölteni.

100gr por kell bele. Kb. 1000-1500 bruttó.
Ezekhez ugyanaz a por kell 3110,3115,3116,3117,3120,3121,3122,3150,3210,3310

Ha megadod a patronszámot talán még leírás is akad.

#1856 Felhasználó inaktív   DaniH 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 13. 10:16

Heló!

Volna egy régebbi Epson C42 SX típusú nyomtató otthon, amiből kifogyott a fekete patron, ki is cseréltem.
A nyomtató teljes töltöttséget jelez, mégis a tesztoldal nyomtatása során üres lap jön ki. Ha a színes nyomtatást kapcsolom be, a tesztoldalon látszik a windows logó (ehhez használja a színes patront), de semmi szöveg (ami fekete lenne). Sehol még egy fekete pötty vagy pacni.
Mi lehet a hiba?
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12 GCA/MU d(--) s+: a-- C++ UL P L+>++ E-- W++ N+ o-- K- w O- M- V? PS++(+++) PE++ Y-- PGP- t+ 5- X+ tv- b+ DI+++ D+++ G++ e* h+ r y++
------END GEEK CODE BLOCK------
Gigabyte GA-MA78GM-S2H | AMD X2 5400+ BE | Geil Black Dragon CL4 - 800 2x1 GB | Sapphire HD4670
Hitachi 320GB SATA2 16M | ASUS DRW-2014B1LT

#1857 Felhasználó inaktív   lucako 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 13. 14:59

Hello.
Van egy Epson Stylus Color 640 -esem és állítólag megtelt a memóriája, ha bekapcsolom az összes lehetséges helyen villog és nem tudok vele semmit csinálni! A kérdésem az lenne, hogy a memóriatörlést hogy tudom megoldani, ha egyáltalán az a baja!? Válaszod előre is köszönöm!  lucako

#1858 Felhasználó inaktív   csemberlen3 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 15. 20:01

Sziasztok, kérdésem:
hp1000 nyomtató 7115A toner, már a második toner "csinálja", hogy elkezd 4 cm-enként csikoózni.
Kuka a toner? Mi a frász csinálja ezt alig van itthon vele nyomtatva.

#1859 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 16. 13:34

Idézet: csemberlen3 - Dátum: 2007. ápr. 15., vasárnap - 20:01

Sziasztok, kérdésem:
hp1000 nyomtató 7115A toner, már a második toner "csinálja", hogy elkezd 4 cm-enként csikoózni.
Kuka a toner? Mi a frász csinálja ezt alig van itthon vele nyomtatva.

eredeti? utángyártott? töltött? mennyit nyomtattál vele? stb.

#1860 Felhasználó inaktív   csemberlen3 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 16. 15:29

Idézet: PcCave - Dátum: 2007. ápr. 16., hétfő - 13:34

eredeti? utángyártott? töltött? mennyit nyomtattál vele? stb.

AZ elsőt a géphez adták, a második is gyári, első töltet mindkettő, made in japan felirattal.
1000 oldal körül járhatnak, most visszatettem az az elsőt az még kevésbé zavaróan "szöszös".

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.