HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#2181 Felhasználó inaktív   lacam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 11. 19:45

Idézet: lacam - Dátum: 2007. okt. 11., csütörtök - 11:29

SziasztoK!

Szerintetek ez a nyomda mennyire "beteg"?

KÉP

Ilyet köpött ki nyomtatófej igazításkor. (canon i320)

Fej vagy tinta problem lehet?

Már régóta xar volt, de ma reggel kipucoltam. Az "A" oszlopon kívül nagyjából ok a dolog (bár a "keresztbe csíkozás" [D és F sornál jobban megfigyelhető] gondolom nem egészséges) de az az "A" oszlop nagyon "érdekes"...

Mit lehet ezzel csinálni? Kuka? (nem mondom hogy szépen nyomtat, de számomra még a türhető kategória)

Üdv!

megj.: másik oldalon is tesztnyomtattam, kipróbáltam a színeket... (csak mert átüt a lapon a sok "A"-betű :D )

:rolleyes:
-= Chaintech 9VJL3 - P4 2,4GHz Northwood - 512MB Noname DDR333 - GeForce 6600 (256MB) - 80GB Seagate Barracuda - 120GB Seagate Barracuda - Pioneer DVD-120 - LG 52x24x52 - Pioneer 107D - Plextor PX-760A - Pinnacle PCTV Pro =-
Skype elérhetőségem: |Hívás|

#2182 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 07:31

Idézet: lacam - Dátum: 2007. okt. 11., csütörtök - 20:45

:rolleyes:

A fekete fej néhány fúvókája eltömődött. Ha a fejjel kijött már párszáz lap, illetve "száradt", akkor ez nem meglepő. Lehet próbálkozni pucolni tovább, de nincs értelme. Ha a csíkok ennyire "agresszívak", az azt jelenti, hogy bizonyos fúvókák eldugultak. Kidobni azért nem kell, főleg, ha patronnal együtt fejet is cserél az ember... A pucolás helyett meg lehet próbálni "kihajtani" a fejet, nyomtatni valami "sűrű" képet, bár ez eszi a tintát, talán "beindul". Ha nem, akkor nem nagyon lehet következmény nélkül tisztítani.  :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2183 Felhasználó inaktív   lacam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 08:11

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 7:31

A fekete fej néhány fúvókája eltömődött. Ha a fejjel kijött már párszáz lap, illetve "száradt", akkor ez nem meglepő. Lehet próbálkozni pucolni tovább, de nincs értelme. Ha a csíkok ennyire "agresszívak", az azt jelenti, hogy bizonyos fúvókák eldugultak. Kidobni azért nem kell, főleg, ha patronnal együtt fejet is cserél az ember... A pucolás helyett meg lehet próbálni "kihajtani" a fejet, nyomtatni valami "sűrű" képet, bár ez eszi a tintát, talán "beindul". Ha nem, akkor nem nagyon lehet következmény nélkül tisztítani.  :smoker:

HUh, köszi a választ! Most legalább már tudom mire számíthatok a nyomdámmal...nemmellesleg a patronnal csak tintát cserélek, ezeknél a típusoknál (300ft a patron) a fejet sajnos nem, úgyhogy nem tehetek mást, mint megúsztatok fekete tintában pár A4-est és remélem a legjobbakat.

Ha így sem sikerül, nincs valami spéci anyag, amivel nekieshetek a mosásnak? (ecet, vagy tudomisén, királyvíz  :D )

Üdv!
-= Chaintech 9VJL3 - P4 2,4GHz Northwood - 512MB Noname DDR333 - GeForce 6600 (256MB) - 80GB Seagate Barracuda - 120GB Seagate Barracuda - Pioneer DVD-120 - LG 52x24x52 - Pioneer 107D - Plextor PX-760A - Pinnacle PCTV Pro =-

#2184 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 08:59

Eszedbe ne jusson akármilyen vegyszerrel, alkohollal mosogatni a fejet, kivéve, ha jobban tönkre akarod tenni!
Tisztításhoz forróvízbe (kb fél cm-nyi) kell állítani a fejet. Elektronikát ne érje víz. Hagyod ázni fél órat, esetleg órát, aztán valami nedvszívó anyagra (pzs, szilvia, stb.) állítod és hagyod, hogy egy kicsit kiszívja a fejből a feloldott festéket. Amikor már nem vizes a fej (törölgetés, kis szárítás), berakod a nyomtatóba, utána a patronokat, aztán teszt, meg fejtisztítás.
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#2185 Felhasználó inaktív   lacam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 10:57

Idézet: Csirke - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 8:59

Eszedbe ne jusson akármilyen vegyszerrel, alkohollal mosogatni a fejet, kivéve, ha jobban tönkre akarod tenni!
Tisztításhoz forróvízbe (kb fél cm-nyi) kell állítani a fejet. Elektronikát ne érje víz. Hagyod ázni fél órat, esetleg órát, aztán valami nedvszívó anyagra (pzs, szilvia, stb.) állítod és hagyod, hogy egy kicsit kiszívja a fejből a feloldott festéket. Amikor már nem vizes a fej (törölgetés, kis szárítás), berakod a nyomtatóba, utána a patronokat, aztán teszt, meg fejtisztítás.

Huh, köszii szépen a tippet! Már úszik!  ;)  :D

Meg.: Felülről nézve, a színesek fölött már "áll" a víz (kis csepp jelent meg a tetejükön) de a fekete ennek ellenére száraznak tűnik...mintha nem itatódott volna át. Érdekes lesz az eredmény... :think:

Szerkesztette: lacam 2007. 10. 12. 11:03 -kor

#2186 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 19:15

Idézet: lacam - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 11:57

Huh, köszii szépen a tippet! Már úszik!  ;)  :D

Meg.: Felülről nézve, a színesek fölött már "áll" a víz (kis csepp jelent meg a tetejükön) de a fekete ennek ellenére száraznak tűnik...mintha nem itatódott volna át. Érdekes lesz az eredmény... :think:

Esetleg cserélgesd a vizet alatta, mert gyorsan hűl.
Én már teljesen beszáradt fejet is hoztam vissza így, de az is igaz, hogy volt olyan, amit hiába áztattam, nem lett jobb.
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#2187 Felhasználó inaktív   lacam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 19:32

Idézet: Csirke - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 19:15

Esetleg cserélgesd a vizet alatta, mert gyorsan hűl.
Én már teljesen beszáradt fejet is hoztam vissza így, de az is igaz, hogy volt olyan, amit hiába áztattam, nem lett jobb.

Hali

Igen, cserélgettem a vizet, meg időnként lötyköltem is, kíváncsi leszek az eredményre. Most munkahelyen vagyok, de  meghagytam az otthoniakat, hogy figyeljenek rá, s ha tehetik 10percenként kicsit mozgassák meg a vizét és ha merik ( :D ) cseréljék ki alatta forróra. Majd este 11-kor hazaesek és megnézem hogy milyen eredményt értünk el.

Trükköztem kicsit, mert van otthon süritett levegős sprém (messziről, még véletlenül sem akartam a kelleténél jobban "megkínozni"), kicsit átfújtam, így nemkevés dzsuvától sikerült megtisztítanom...egy idő után már nem lehetett tintát látni a tálban (amibe tettem) ennek ellenére 2-3órát úszott a fej. Ha jól gondolom, most már a száradási fázisban van a cucc...  ;)

Köszönöm szépen a segítséget, majd megírom az eredményt!  :D  ;)

Üdv!

#2188 Felhasználó inaktív   lacam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 13. 11:47

A forróvizes "borogatás" nem segít. A színes nagyjából rendben van, de a fekete nagyon csíkoz. Egyéb a vizen kívül? Nemigaz, hogy semmi nem tudja feloldani a festéket....  :rolleyes: (nekiessek higítóval?!  :eek:  :D ) Az a baj, ha lecserélném, akkor canon IP1000vagy1500vagy2000 et vennék, de sajnos azokat már nem kapni (legalábbis nem találtam sehol) mert ezeket úgyszintén olcsó fenntartani. Nade nem mondok le ilyen gyorsan az i320-asomról...

Alkohol? ....valami mosószer? (tudomisén, PH 5.5-ös kézkímélő típusból, valódi citrommal? [ :D ] ) Semmilyen vegyszer nem segít? Ha áztatom, az bajt nem csinál, igaz? Lehet hogy az lesz, hogy egy napig úszik a táljában.  ;)

:think:

Szerkesztette: lacam 2007. 10. 13. 11:48 -kor

#2189 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 14. 11:55

Idézet: lacam - Dátum: 2007. okt. 13., szombat - 12:47

A forróvizes "borogatás" nem segít. A színes nagyjából rendben van, de a fekete nagyon csíkoz. Egyéb a vizen kívül? Nemigaz, hogy semmi nem tudja feloldani a festéket....  :rolleyes: (nekiessek higítóval?!  :eek:  :D ) Az a baj, ha lecserélném, akkor canon IP1000vagy1500vagy2000 et vennék, de sajnos azokat már nem kapni (legalábbis nem találtam sehol) mert ezeket úgyszintén olcsó fenntartani. Nade nem mondok le ilyen gyorsan az i320-asomról...

Alkohol? ....valami mosószer? (tudomisén, PH 5.5-ös kézkímélő típusból, valódi citrommal? [ :D ] ) Semmilyen vegyszer nem segít? Ha áztatom, az bajt nem csinál, igaz? Lehet hogy az lesz, hogy egy napig úszik a táljában.  ;)

:think:

a fúvókákat hamarabb tönkre lehet tenni, mint kioldani a festéket. Ismerősök tapasztalatai alapján áztatni messze nem olyan 2gyilkos", nyugodtan lehet, elvileg nagyobb bajt nem fog okozni. 1 ismerős annak idején kimosta a fejet izopropil-alkohollal. Pár oldalig jó is lett, utána viszont csurgott belőle mindenütt a festék... Azokat a kis fúvókákat iszonyú könnyű hazavágni.
Szerintem meg kellene próbálni fejet szerezni bele. Az a "legtisztább" megoldás talán.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2190 Felhasználó inaktív   lacam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 14. 14:07

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. okt. 14., vasárnap - 11:55

a fúvókákat hamarabb tönkre lehet tenni, mint kioldani a festéket. Ismerősök tapasztalatai alapján áztatni messze nem olyan 2gyilkos", nyugodtan lehet, elvileg nagyobb bajt nem fog okozni. 1 ismerős annak idején kimosta a fejet izopropil-alkohollal. Pár oldalig jó is lett, utána viszont csurgott belőle mindenütt a festék... Azokat a kis fúvókákat iszonyú könnyű hazavágni.
Szerintem meg kellene próbálni fejet szerezni bele. Az a "legtisztább" megoldás talán.

Akkor adok egy utolso lehetöséget a fejnek és ŕzik ma estétöl holnap délutánig. Mást nem tehetek :(

...már a sárga sem túl jó. Egy uj fej qrva drága, lehet jobban kijönnék ha uj nyomdát vennék.  :rolleyes:  :rolleyes:

#2191 Felhasználó inaktív   Hawkeye 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 19. 07:52

Valaki nem tudna esetleg abban segíteni, hogy miképpen lehetne a HP5 92298X tonerjét újratölteni?
Van egy töltőnyílásnak látszó tárgy rajta, de az megközelíthetetlen; nyilván van valamilyen trükkje a dolognak, hiszen néhány helyen töltögetik ezeket.
A villanyírógép a legostobább találmány a világon.
Mert ki látott már szőrös villát?!

#2192 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 19. 17:02

Nem volt kedvem túl sokat olvasgatni nyomtató ügyben, meg nem is értek hozzá, tehát inkább kérdezek. Kellene nekem valami alap lézeres kacat, max. napi 100 oldal nyomtatására. Jó lenne ha azért 1-2 évig nem hullana darabokra, és a toner sem kerül kétszer annyiba mint a nyomtató. Best buy?  :Đ
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#2193 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 10. 19. 17:12

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. okt. 19., péntek - 18:02

Kellene nekem valami alap lézeres kacat, max. napi 100 oldal nyomtatására. Jó lenne ha azért 1-2 évig nem hullana darabokra, és a toner sem kerül kétszer annyiba mint a nyomtató. Best buy?  :Đ

Samu 2010
Make love not Wor.

#2194 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 19. 17:43

Sziasztok!

Van egy Lexmark E230 típusú lézerem.
Egyszer lett benne toner cserélve, ugyan úgy eredetire. Az első tonernél (1500 oldal kapacitás) nem jelzett, hogy kevés a por, csak halványan, csíkosan nyomtatott. Ki lett cserélve. Most az új tonerrel (2500 oldal kapacitás) 1387 oldalt nyomtattam ki, és világít a led a gépen, közölve, hogy fogytában van a por. Az össz oldalszám 2629.
Normális ez?
Nem kellett volna a toner cserénél valamit resetelni, vagy ilyesmi?

Ja, és ha vissza teszem a régi kezdő tonert, akkor nem világít a led.  :eek:
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#2195 Felhasználó inaktív   Rowle 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 21. 19:22

Hi
Nekem Lexmark Z33-as nyomtatóm wan, de mitől wan az hogy miután vettünk bele újra festéket és beleraktuk azt írja hogy nincs patron, színes az van még benne kicsi de a fekete tele van de nem ismeri fel!
Előre is köszi a segítséget!

#2196 Felhasználó inaktív   Blöff 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 16:34

Sziasztok!

Ma vettem egy használt Epson R200-as nyomtatót. Mi okozhatja az alábbi jelenséget:

szöveg+kép beállítás esetén 2cm-es kört nyomtatva (szürke, piros, sárga, kék, zöld) 2db halvány csíkot látok. Ezek a csíkok egész sűrűvé válnak, ha fénykép módban nyomtatok. A legjobb minőséget választva a szürke, kék, zöld körben vannak nagyon sűrű vonálkák (szinet összemosódnak, de látszanak).

Köszönöm a segítséget, mert néhány nap garit vállaltak rá.

#2197 Felhasználó inaktív   harigabi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 16:51

Idézet: Hawkeye - Dátum: 2007. okt. 19., péntek - 7:52

Valaki nem tudna esetleg abban segíteni, hogy miképpen lehetne a HP5 92298X tonerjét újratölteni?
Van egy töltőnyílásnak látszó tárgy rajta, de az megközelíthetetlen; nyilván van valamilyen trükkje a dolognak, hiszen néhány helyen töltögetik ezeket.

Üdv!

Én elég sokat töltöttem már, van egy kis trükkje...  :)  :)
Elég sok toner megy bele, most fejből nem vágom, asszem 360 gramm.
Szóval a lényeg, hogy a kazi tetején két oldalt van két csavar, amit ha kicsavarsz, "szétesik" a kazi, miután kiszeded a rugós bizbaszt, amit a csavar fogott. Az egyik rész a kihulló tartály, a másik pedig a töltendő része a kazinak. Elég nagy átbaszás a töltőnyílás, ne foglalkozz vele!
Szal miután szétszedted, ki kell ürítened a kihulló tartályt, de ehez ki kell venned a dobot. Oldalt van befogatva egy bazi nagy stifttel, ami szintén egy csavar fog. Kihúzod a stiftet, óvatosan kiveszed a dobot. Ezután a dob alatt van a blade-nek nevezett tisztítókés, ami a dobon maradt fölös tonert szedi le. Ezt szintén két fekete csavar fogja. Kiveszed a blade-et, és kitakarítod mögötte, ill a blade-et is megtakarítod. Ha nagyon sárga a blade, akkor az már szar, hamarosan mehet a szemétbe. Blade vissza, dob vissza.
Na, most jön a lényeg... A kazi egyik oldaláról le kell szedni a burkolatot, ami asszem 2 vagy 3 csavar. Arról az oldalról szedd le, ahol nincsenek fogaskerekek, most nem vágom melyik oldal az. Utána ki kell szedned a mágneshengert, de készülj fel rá, hogy tiszta toner leszel. Nem olyan bonyolult, egy fehér színű távtartó műanyagot is le kell hozzá venned, rá lehet jönni hogy kell. Ezután ki tudod szedni a mágneshengert, megtisztítani és mögé óvatosan be tudod önteni a port a tartályba.
Összerakni ugyanez, fordított sorrendben...    :D  :D

Így leírva gondolom elég durva de nem olyan nehéz mint aminek tűnik...

Remélem tudtam segíteni!

Üdv!

#2198 Felhasználó inaktív   harigabi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 17:21

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. okt. 14., vasárnap - 11:55

Én nagynyomású gőzzel szoktam... sztem annál jobb nincs.

#2199 Felhasználó inaktív   harigabi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 17:26

Idézet: ravasz - Dátum: 2007. szept. 26., szerda - 15:48

Sziasztok,

alapvetően fekete-fehér lézernyomtatónak szánt gépbe lehet színeset tölteni?
Gondolok arra, hogy pl. a Konica 1300W gépembe, vagy a HP 1100-asba tennék valamilyen pirosat és erre mindent pirosban nyomtatna?

Lehet vajon kompatibilis toner színesben hozzá?

Vagy teljesen más a technológia a tipusok között?

Köszi,
Gábor

Ez hülyeség, felejtsd el!

Eleve más a technológia, minden típushoz a saját festéke jó csak! A HP-nak és a Samsungnak van univerzális pora, ami minden HP és Samsung-hoz jó, én is ezt használom, de pl a Samsungnál is van néhány típus (pl 2550) amihez még az se jó!!

#2200 Felhasználó inaktív   wital 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 21:40

A HP (1018) nyomtatónál a takarékos beállítással kb. hány %-al lehet többet nyomtatni?
Q2612A toner van benne, még nem volt töltve, cserélve, szeretném megpróbálni otthon a töltését. A töltéséről gondolom már esett szó, próbáltam is átolvasni a régebbi fórum hozzászólásokat, de ez eszméletlenül sok. Szóval ha valaki segítene a töltés leírásában, azt nagyon megköszönném.

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.