Idézet: Hawkeye - Dátum: 2007. okt. 19., péntek - 7:52
Valaki nem tudna esetleg abban segíteni, hogy miképpen lehetne a HP5 92298X tonerjét újratölteni?
Van egy töltőnyílásnak látszó tárgy rajta, de az megközelíthetetlen; nyilván van valamilyen trükkje a dolognak, hiszen néhány helyen töltögetik ezeket.
Üdv!
Én elég sokat töltöttem már, van egy kis trükkje...
Elég sok toner megy bele, most fejből nem vágom, asszem 360 gramm.
Szóval a lényeg, hogy a kazi tetején két oldalt van két csavar, amit ha kicsavarsz, "szétesik" a kazi, miután kiszeded a rugós bizbaszt, amit a csavar fogott. Az egyik rész a kihulló tartály, a másik pedig a töltendő része a kazinak. Elég nagy átbaszás a töltőnyílás, ne foglalkozz vele!
Szal miután szétszedted, ki kell ürítened a kihulló tartályt, de ehez ki kell venned a dobot. Oldalt van befogatva egy bazi nagy stifttel, ami szintén egy csavar fog. Kihúzod a stiftet, óvatosan kiveszed a dobot. Ezután a dob alatt van a blade-nek nevezett tisztítókés, ami a dobon maradt fölös tonert szedi le. Ezt szintén két fekete csavar fogja. Kiveszed a blade-et, és kitakarítod mögötte, ill a blade-et is megtakarítod. Ha nagyon sárga a blade, akkor az már szar, hamarosan mehet a szemétbe. Blade vissza, dob vissza.
Na, most jön a lényeg... A kazi egyik oldaláról le kell szedni a burkolatot, ami asszem 2 vagy 3 csavar. Arról az oldalról szedd le, ahol nincsenek fogaskerekek, most nem vágom melyik oldal az. Utána ki kell szedned a mágneshengert, de készülj fel rá, hogy tiszta toner leszel. Nem olyan bonyolult, egy fehér színű távtartó műanyagot is le kell hozzá venned, rá lehet jönni hogy kell. Ezután ki tudod szedni a mágneshengert, megtisztítani és mögé óvatosan be tudod önteni a port a tartályba.
Összerakni ugyanez, fordított sorrendben...
Így leírva gondolom elég durva de nem olyan nehéz mint aminek tűnik...
Remélem tudtam segíteni!
Üdv!