Idézet: wital - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 21:40
Q2612A toner van benne, még nem volt töltve, cserélve, szeretném megpróbálni otthon a töltését. A töltéséről gondolom már esett szó, próbáltam is átolvasni a régebbi fórum hozzászólásokat, de ez eszméletlenül sok. Szóval ha valaki segítene a töltés leírásában, azt nagyon megköszönném.
Helló!
Pontosan nem ismerem a HP takarékos technológiáját, de a Samsung nyomtatóknál 40 %-ot emleget a gyártó, ami azért nem kevés. A 12-es kazi töltése szintúgy elég macerás, mint a fent említett 98-asé.
A dob két végén található stiftet ki kell szedni, egyszerűen ki kell feszíteni. A dob egyik végén van egy rugó, aminek a pontos szerepét nem tudom, gondolom valami elektrosztatikus dologhoz van köze, mondjuk raktam már össze anélkül is kazit és működött. Szóval ezt a rugót kiakasztod, ezután a kazi enyhe összenyomásával szét tudod kicsit nyitni azt és ki tudod venni a dobot óvatosan. A töltőhengert egyszerűen kipattintod valami kis csavarhúzóval vagy valamivel, majd megtisztítod valami tisztítószerrel, de ne valami brutális cuccal ami oldja a műanyagot. Most jön a neheze: szét kell választanod a kihulló tartályt meg a tölthető részét a kazinak. Ezt két stifttel oldották meg a HP mérnökei, amiket elég macera kiszedni, bár a 15-ös kaziknál még durvább, ott fúrni is kell. Ha benézel a töltőhenger alatti részre a lehúzókés (blade) két végénél, akkor láthatod a stiftek végét. Na, azokat kell vmi erre alkalmas célszerszámmal "kinyomni" annyira, hogy aztán kívülről meg tudd fogni a végét egy fogóval. Nem egyszerű, de ha ráérzel a tecnikára (úgy 10 töltés után

Ezért utálom a HP-t, kibaszott macerás megtölteni a kazijaikat, a Samsung kazik ezekhez képest gyerekjáték. Mondjuk a 12-est és a 98-ast (amiről már írtam) szeretem tölteni.
Üdv!