HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#2341 Felhasználó inaktív   toupe 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 09. 17:11

Sziasztok!

Hálózati nyomtató problémámhoz kérnék segítséget.
Szóval van két gép, egy db HP PSC 1610 + HP jetdirect 175x. Gép1-re most lett újrahúzva az xp, és elfelejtettem, hogy megy a nyomtatómegosztás. Úgy emlékszem, annyi volt, hogy gép2-re fel volt telepítve cd-ről, gép1-en pedig nyomtató hozzáadása és ennyi, külön telepíteni nem kell. Most viszont csak akkor hajlandó nyomtatni gép1-ről, ha gép2 is be van kapcsolva. Ha ilyenkor megpróbálom megnézni a nyomi tulajdonságait, azt írja ki, hogy "Nem lehet a nyomtató tulajdonságait megjeleníteni. A nyomtatási várólista-kezelő szolgáltatás nem fut". A szolgáltatásoknál márpedig el van indítva. A nyomtató állapota pedig "Megnyitás" nem pedig "Üzemkész". ZoneAlarmban engedélyezve van.
Mit kell még tennem, hogy működjön is?

szerk:

persze, egy router is van a hálózatban, azon át megy a jetdirect, de ott minden maradt úgy, mint az újratelepítés előtt

Szerkesztette: toupe 2008. 02. 09. 17:17 -kor

#2342 Felhasználó inaktív   nyaki 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 10. 23:36

Szassztok!

Nem tudom, hogy jó helyen teszem fel a kérdést. :think:
Ha igen, akkor a következő lenne a problem:

Szal van egy Epson Stylus C42UX típusú nyomtatóm, ami baromi jó képeket nyomtat, még utángyártott patronokkal is, csak van egy kis kellemetlen hibája, mégpedig az, hogy "plain paper" beállításnál a nyomtatott anyag olyan mintha szellemképes lenne, azaz dupla pixeleket nyomtat közvetlenűl egymás után (0,5mm-re), bármilyen minőségi beállításnál. Érdekes módon fotópapiros beállításnál és automatikus minőségnél is csinálja, de ha a minőséget ezen esetben "PhotoEnhance"-ra állítom minden problem megszűnik.
Azért kellemetlen a hiba, mert ha részletes rajtzot vagy dokumentumot próbálok nyomtatni normál papír esetén, akkor a végeredmény szinte kiértékelhetetlen. Pesze erre mondhatnátok, hogy akkor nyomtassak mindíg enhance üzemben, csakhogy ekkor a nyomtatás, a minőségi beállítás miatt, oly annyira lelassul, hogy mire kinyomtatná azt a temérdek oldalt, addigra megbabzanék.

Valakinek esetleg JÓ tanácsa, netán megoldása, van-e erre a problémára?

#2343 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 10:18

Idézet: nyaki - Dátum: 2008. febr. 11., hétfő - 0:36

Szassztok!

Nem tudom, hogy jó helyen teszem fel a kérdést. :think:
Ha igen, akkor a következő lenne a problem:

Szal van egy Epson Stylus C42UX típusú nyomtatóm, ami baromi jó képeket nyomtat, még utángyártott patronokkal is, csak van egy kis kellemetlen hibája, mégpedig az, hogy "plain paper" beállításnál a nyomtatott anyag olyan mintha szellemképes lenne, azaz dupla pixeleket nyomtat közvetlenűl egymás után (0,5mm-re), bármilyen minőségi beállításnál. Érdekes módon fotópapiros beállításnál és automatikus minőségnél is csinálja, de ha a minőséget ezen esetben "PhotoEnhance"-ra állítom minden problem megszűnik.
Azért kellemetlen a hiba, mert ha részletes rajtzot vagy dokumentumot próbálok nyomtatni normál papír esetén, akkor a végeredmény szinte kiértékelhetetlen. Pesze erre mondhatnátok, hogy akkor nyomtassak mindíg enhance üzemben, csakhogy ekkor a nyomtatás, a minőségi beállítás miatt, oly annyira lelassul, hogy mire kinyomtatná azt a temérdek oldalt, addigra megbabzanék.

Valakinek esetleg JÓ tanácsa, netán megoldása, van-e erre a problémára?

Én első körben egy patronigazítást csinálnék. Annak ellenére, hogy nem feltétlenül logikus lépés, néha érdekes dolgokat tud eltüntetni.
Fúvóka ellenőrzést is csinálj!
Persze ezek akkor érnek valamit, ha nem szoftver csinálja 'direkt' ezt az effektust! ;)
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#2344 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 11:05

Idézet: toupe - Dátum: 2008. febr. 9., szombat - 18:11

Sziasztok!

Hálózati nyomtató problémámhoz kérnék segítséget.
Szóval van két gép, egy db HP PSC 1610 + HP jetdirect 175x. Gép1-re most lett újrahúzva az xp, és elfelejtettem, hogy megy a nyomtatómegosztás. Úgy emlékszem, annyi volt, hogy gép2-re fel volt telepítve cd-ről, gép1-en pedig nyomtató hozzáadása és ennyi, külön telepíteni nem kell. Most viszont csak akkor hajlandó nyomtatni gép1-ről, ha gép2 is be van kapcsolva. Ha ilyenkor megpróbálom megnézni a nyomi tulajdonságait, azt írja ki, hogy "Nem lehet a nyomtató tulajdonságait megjeleníteni. A nyomtatási várólista-kezelő szolgáltatás nem fut". A szolgáltatásoknál márpedig el van indítva. A nyomtató állapota pedig "Megnyitás" nem pedig "Üzemkész". ZoneAlarmban engedélyezve van.
Mit kell még tennem, hogy működjön is?

szerk:

persze, egy router is van a hálózatban, azon át megy a jetdirect, de ott minden maradt úgy, mint az újratelepítés előtt

A telepítést lehet végezni a gép2-n is cd-vel. Sőt. A gép2-re csak akkor tudod telepíteni a nyomtatót, ha rajta vannak már a driverek, vagy egy megosztott nyomtatót telepítesz, és azon a gépen megvannak a driverek, amelyiken meg van osztva. Nem lehet, hogy Te a hálózaton megosztott nyomtatót telepítetted, és nem közvetlenül a jetdirect-re kötött nyomtatót?
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#2345 Felhasználó inaktív   toupe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 12:38

Idézet

Nem lehet, hogy Te a hálózaton megosztott nyomtatót telepítetted, és nem közvetlenül a jetdirect-re kötött nyomtatót?

Gondolom, ez lehet, de hogyan csináljam, hogy ne így legyen? Nem emlékszem arra, hogy mindkét gépre cd-ról lett volna föltéve, mikor hozzáadok egy nyomtatót, rá is kérdez, hogy biztos telepíteni akarom-e a drivereket (tehát átvenni őket a másik gépről).
Ezt csináltam, mikor hozzáadtam (a vastagon jelölt opciót választottam ki): nyomtató hozzáadása -> számítógéphez csatlakoztatott/hálózati nyomtató -> nyomtató tallózása/a következőhöz/kapcsolódás az interneten vagy intraneten keresztül. Itt ki tudom választani a nyomtatót, ée elvileg standard TCP/IP porton keresztül megy, ezért gondoltam, hogy rendben vagyok.

Úgy tűnik, rosszul teszem. Na de akkor hogyan?
(Bocs, egyáltalán nem értek ehhez.)

#2346 Felhasználó inaktív   nyaki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 15:32

Idézet: Csirke - Dátum: 2008. febr. 11., hétfő - 10:18

Én első körben egy patronigazítást csinálnék. Annak ellenére, hogy nem feltétlenül logikus lépés, néha érdekes dolgokat tud eltüntetni.
Fúvóka ellenőrzést is csinálj!
Persze ezek akkor érnek valamit, ha nem szoftver csinálja 'direkt' ezt az effektust! ;)

Szerintem is szoftveres lehet a gond, mert egyszer elvittem szervizbe a számláló nullázása céljából és azután vettem észre a hibát. Nem tudom milyen dologgal csinálhatták a nullázást.
Esetleg azt tudod-e, hogy hogyan lehet ebből a hokiból a komplett szánt kiemelni, mert szeretném alaposan kitisztítani. Eddig csak ilyen alápiszkálásokkal tudtam tisztítani és mindíg maradt rajta valami szösz és ezért apró csikokat húz. A kosz látható szabadszemmel is, de nem férek hozzá.
Köszi

Szerkesztette: nyaki 2008. 02. 11. 15:36 -kor

#2347 Felhasználó inaktív   Lev001 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 12. 23:06

Canon Pixma MP520 -at néztem ki multifunkciós eszköznek.

Érdemes megvenni, vagy van-e ebben a kategóriában jobb ketyere?
az ész a fontos ...

#2348 Felhasználó inaktív   Lev001 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 23:07

nahh, ez lenne a másik "kiválasztott" : HP PSC 4280 multifunkciós készülék

költségszinten hogyan alakul a Canon vs. HP?
az ész a fontos ...

#2349 Felhasználó inaktív   digitalmast3r 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 14:02

Sziasztok!

Hogyan lehet beállítani Windows XP Home alatt egy Epson LX-300+ nyomtatót, hogy egy A5-ös méretű dokumentum kinyomtatása után ne dobjon A4-es lapot? Windows ME-ot használva nem jelentkezik ez a probléma; a dokumentum nyomtatása után a traktor nem továbbítja a lapot az következő A4-es lap elejére.
Már minden beállítást végigzongoráztam a nyomtatószoftverben, sikertelenül. Hazai és külfüldi fórumokban is találkoztam már ezzel a problémával, de megoldást nem találtam.

Megköszönnék bármilyen segítséget!

#2350 Felhasználó inaktív   outsiheder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 21:59

Tiszteletem!

Egy kicsit több infót légy szíves!

Miből nyomtatsz (természetesen nem a tartalma kell, hanem pl word doc...), és milyen oldalbeállításal? Ha egy üres oldalt nyomtatsz ugyanebből és ugyanúgy, akkor is megvan a plussz lapdobás?
(vagyis biztosan nem lóg ki semmi/sehol a nyomtatható területből, a mátrix nyomtatóknál az alsó nem-nyomtatható terület viszonylag nagy szokott lenni)

#2351 Felhasználó inaktív   digitalmast3r 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 21. 12:50

Idézet: outsiheder - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 21:59

Tiszteletem!

Egy kicsit több infót légy szíves!

Miből nyomtatsz (természetesen nem a tartalma kell, hanem pl word doc...), és milyen oldalbeállításal? Ha egy üres oldalt nyomtatsz ugyanebből és ugyanúgy, akkor is megvan a plussz lapdobás?
(vagyis biztosan nem lóg ki semmi/sehol a nyomtatható területből, a mátrix nyomtatóknál az alsó nem-nyomtatható terület viszonylag nagy szokott lenni)

Szia!

Egy nyilvántartó programból kellene A5-ös formátumú bizonylatokat nyomtatni. Windows Millennium alatt Epson 5.56b driverrel (újabbat nem találtam) tökéletesen működik. Ugyanezekkel a beállításokkal XP-n lapemelést végez minden A5-ös bizonylat kinyomtatása után. A nyomtató alapbeállításaiban a traktor oldalhossza az A5-nek megfelelő. Talán az XP saját drivere okozhatja a problémát. Tanácstalan vagyok.

#2352 Felhasználó inaktív   outsiheder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 21. 15:47

Ha mind a két gépen/rendszeren minden az op.rendszer szinten a nyomtató(k) azonosan vannak beállítva, (de biztosan!), akkor ezt nézd meg, esetleg itt lehet eltérés:

Az adott nyomtató, jobb egér, tulajdonságok, speciális fül,
majd alul a nyomtató processzor, a megnyíló ablak jobb oldalán lehet választani, vagy a RAW, vagy a TEXT lesz a jó választás. (HP LJ 2200 nyomtatónál itt lehet átállítani, lehet, hogy más nyomtatónál ez a lehetőség nincs meg)

Más ötletem sajnos nincs, üdv. outsiheder

Szerkesztette: outsiheder 2008. 02. 21. 15:48 -kor

#2353 Felhasználó inaktív   DDani 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 18:53

Sziasztok!!!

Én is nyomtatóvásárláson töröm a fejem, és felmerült egy-két kérdés:

Fényképnyomtatási célokra a színes lézernyomtatók tudnak olyan minőséget, mint a tintasugaras fotónyomtatók (pl. Canon ip4500)? (persze megfizethető áron). Bocsi, ha triviális  :confused:

Akinek Canon Pixma-ja van, meg tudná írni, hogy kb. milyen időközönként nyomtat vele, és mit, hogy ne száradjon be? (Régi Epson-om mindkét feje beszáradt, ezt most szeretném elkerülni).

Van olyan fotónyomtató, ami minőségi és a fejjel együtt cserélünk tintapatront?

Köszi előre is a válaszokat  :respect:

#2354 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 18:54

Idézet: DDani - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 18:53

Fényképnyomtatási célokra a színes lézernyomtatók tudnak olyan minőséget, mint a tintasugaras fotónyomtatók (pl. Canon ip4500)? (persze megfizethető áron).

Nem.

Idézet

Akinek Canon Pixma-ja van, meg tudná írni, hogy kb. milyen időközönként nyomtat vele, és mit, hogy ne száradjon be? (Régi Epson-om mindkét feje beszáradt, ezt most szeretném elkerülni).

Az IP4200-asom már három-négy hónapokat is kibírt :)

Szerkesztette: debaj 2008. 02. 26. 18:56 -kor

#2355 Felhasználó inaktív   Tinca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 03. 21:24

Sziasztok!
Fotónyomtatáshoz keresek jó minőségű nyomtatót. Gyorsaság, multifunkció nem érdekel. Merre érdemes körülnézni? Min. A/4 méretet kell tudjon, de kíváncsi lennék A/3-ra is.
Tinca tinca: Szerényen háttérbe szorul ... holott előnyös tulajdonságai miatt  a mainál nagyobb megbecsülést érdemelne. (Pénzes - Tölg)

#2356 Felhasználó inaktív   Csabcsi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 04. 23:58

Sziasztok! Segítség kellene!

Ezt írja ki a hp c 4180 lapbeolvasás után:hpqscnvw.exe,AppVer:7.0.0.177,Mode Name:hpotiop2.dll,ModeVer.:70.0.192.Offset:00009756

Mi lehet ez a hiba és hogy lehetne megszüntetni!

Előre is köszönöm!

#2357 Felhasználó inaktív   gustav 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 05. 09:51

Sziasztok!

Olyan problémám van, hogy megtöltöttem egy Samsung3050-es nyomtató tonerjét és most nem nyomtat. Ez a tonernek a második töltése és az elsőnél  nem volt semmi probléma. Chipet is cseréltem benne. A számláló nullát mutat, de a lapok tök üresek. Ha valakinek lenne valami használható ötlete azt megköszönném.

Üdv.
gustav

#2358 Felhasználó inaktív   Steveke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 08. 16:54

Sziasztok!

Szeretnék venni egy multifunkciós fekte-fehér lézer nyomtatót csak nem igazán tudom milyet érdemes. A keret 35-40ezer.

Első körben Samsung SCX-4200 multifunkciós nyomtatót néztem.

Előre is köszönöm.
Alaplap: Asus A8N-E Processzor: AMD Athlon64 3200+ Venice Memória: Kingston 2x512MB Merevlemezek: Samsung 120 GB + 160 GB Videókártya: Gigabyte 6800GS Monitor: Samsung SyncMaster 930BF Ház: CoolerMaster Centurion 5 Egér: Logitech Mx510 Billentyűzet: EzKey Ez-8000

#2359 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 03. 08. 17:33

Idézet: Steveke - Dátum: 2008. márc. 8., szombat - 16:54

Szeretnék venni egy multifunkciós fekte-fehér lézer

Első körben Samsung SCX-4200 multifunkciós nyomtatót néztem.

Milyen az a fehér lézer  :think:

Nahh, Samuból a nagyobbat ismerem, a 4720-ast, azok fullos darabok, 1610, 2010 nyomingerei kicsiben is jók, nagy baj nem lehet.
Make love not Wor.

#2360 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 08. 20:02

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy lézernyomtatóval lehet-e indigós átutalási megbízásra nyomtatni???

Ez egy valami banki papír, és két része van. Az egyik indigós vagy mi. Nem biztos, hogy ez indigó, csak valami olyasmi. Mittomén mi.

A lényeg, hogy két példányt kell kitölteni, és szét szokták választani, és külön külön mindkettőt beletenni a lézerbe.

Kérdésem, hogy nem árt-e a nyomtatónak az az anyag, ami "átviszi" az írást a másik lapra? Mert ugye azt kellene elkerülni, hogy kézzel kelljen tölteni.

Most van egy új nyomtató: Kyocera 2000D, és ebbe nem tudom bele mejrük-e tenni?

Köszi!

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.