Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások
Elküldve: 2008. 05. 01. 07:21
HP 12A jelű toner töltés után lap szélén sötétszürke-feketés csíkot húz, használtportartály ürítve, minőségi porral töltve, fényhenger szemre nincs elhasználódva, mégis mi lehet a baj?
A másik kérdésem egy ugyanilyen toner, ami szépen nyomtat, kivéve hogy az egész lapot beborítja egy fátyol szerű szürke színű háttér.
Miket nézzek meg a tonereken?
Elküldve: 2008. 05. 06. 19:13
Az utóbbi 1hétben kb.2000oldalt nyomtattam Canon ip4500-as nyomtatómmal és úgy számoltam,hogy a tintaköltség 1ft/oldal lett (utángyártott patron,csak fekete).Elkezdtem lézerben gondolkodni mivel gondolom a tintasugarast nem erre találták ki.HP P3005-ös nyomtató vásárlását tervezem amivel 'üzletszerűen' szeretnék nyomtatni.Ehez találtam utángyártott tonert (spektrum,Q7551X) 16.500FT-ért ami elvileg 13000oldalra elég.
Kérdésem a következő lenne:A toner és lapköltségeken kívül mivel kell még számolnom 'nagy' nyomtatási mennyiség esetén?
Elküldve: 2008. 05. 06. 21:06
Idézet: BaconBazsó - Dátum: 2008. máj. 6., kedd - 19:13
Az utóbbi 1hétben kb.2000oldalt nyomtattam Canon ip4500-as nyomtatómmal és úgy számoltam,hogy a tintaköltség 1ft/oldal lett (utángyártott patron,csak fekete).Elkezdtem lézerben gondolkodni mivel gondolom a tintasugarast nem erre találták ki.HP P3005-ös nyomtató vásárlását tervezem amivel 'üzletszerűen' szeretnék nyomtatni.Ehez találtam utángyártott tonert (spektrum,Q7551X) 16.500FT-ért ami elvileg 13000oldalra elég.
Kérdésem a következő lenne:A toner és lapköltségeken kívül mivel kell még számolnom 'nagy' nyomtatási mennyiség esetén?
Ha a heti 2000 oldal csak egy pillanatnyi terhelés volt, és egyébként havi 3000 fölé nem megy a nyomtatási mennyiséged, akkor még nem olyan veszélyes a helyzet, arra az alsó-közepes kategória is megfelel, a kinézett P3005-ös nyomtató pl. teljesen jó. Nálunk pl. fut egy HP1010-es SOHO kategóriás nyomtató is havi 3000-res terheléssel, immár 4. éve.
Ezen kívül technikailag érdemes még olyanra odafigyelni, hogy
- Ha több gépről is használjátok a nyomtatót, nem árt bele egy printserver. Még akkor is, ha van szervergépe a hálózatnak, könnyebb lesz tőle a madzagozás. (Igaz, ez nem alapkövetelmény, printservert utólag is lehet hozzádobni a legtöbb nyomtatóhoz.)
- Nagyon előnyös, szinte alapkövetelmény, hogy a nyomtató tudjon PCL vagy PostScript nyelvet. Ezek ugyanis szabvány nyelvek, tehát a nyomtató nem fog függeni a gyártó drivertámogatásától. (Mert pl. ha 3 év múlva leállítja a támogatást a HP és nem ír már a következő generációs Windowshoz drivert, akkor a fenti nyelveket nem beszélő nyomtatókat hajadra kenheted.) Továbbá emiatt platformfüggetlen is lesz a nyomtató, menni fog DOS/Linux/kávéfőző alatt is.
A fentieknek a P3005 speciel megfelel. Ha viszont javítani kellene, akkor hivatalos HP márkaszervizbe csak addig vidd, amíg garanciális, onnantól jobban jársz bármelyik maszek HP szervizzel.
Azonban ha havi 5000 oldal fölé duzzadna a nyomtatási mennyiséged, akkor már érdemes egy forgalmazó-karbantartó céggel leszerződni. Azaz kirakják az egyébként is nagyterhelésű nyomtatót és havi fix díjért töltik festékkel, meg tisztítják/cserélik az elhasznált alkatrészeket.
Ami hordozható, az nem megbízható!
Elküldve: 2008. 05. 07. 14:07
A kérdésem: Epson stylus photo rx425, utángyártott patronok, tesztoldal nyomtatása tökéletes, de mikor fotót nyomtatok, mintha rosszul keverné ki a színeket, az egész fotó zöldes árnyalatú, mintha egy zöld szűrő lenne rajta. De nincs.
Mi lehet az ok?
Két gépről is csinálja. Minden programból csinálja, még a gyáriból is. A mostani papírra, utángyártott patronnal nyomtattam már jót is. Az lehet a gond, hogy a három szín meg a fekete nem ugyanolyan típusú patron? Más tipp?
Előre is kösz!
Elküldve: 2008. 05. 13. 21:09
Nincs valakinek HP LaserJet 9040mfp sorozathoz service manual-ja?
Elküldve: 2008. 05. 13. 21:12
Idézet: Dchris - Dátum: 2008. máj. 1., csütörtök - 7:21
HP 12A jelű toner töltés után lap szélén sötétszürke-feketés csíkot húz, használtportartály ürítve, minőségi porral töltve, fényhenger szemre nincs elhasználódva, mégis mi lehet a baj?
A másik kérdésem egy ugyanilyen toner, ami szépen nyomtat, kivéve hogy az egész lapot beborítja egy fátyol szerű szürke színű háttér.
Miket nézzek meg a tonereken?
Szia!
Az első kérdésednél kezd azzal hogy kidobod az OPC-t(dobot).
A második kérdésednél több hiba is lehet de én bladre(tisztító gumipenge), vagy a dobra gondolok.
Elküldve: 2008. 05. 17. 13:10
Küldtem neked még korábban PÜ-t a Lexmark E120 alkatrészével kapcsolatban, az email sajnos nem ment át, mindig visszadobja a levelezőszerver. Ha elolvastad, kérlek jelezz vissza! Kösz!
Elküldve: 2008. 05. 22. 13:55
Egy egyedül dolgozó ügyvéd ismerősömnek kellene ajánlanom egy lézernyomtatót. Sajnos nem vagyok túl tájékozott a témában, első blikkre javasoltam neki egy HP P2015D jelzésű, duplex képes cuccot. Ez utóbbi nem jönne rosszul, sőt... De hát a piac nem csak a HP-ból áll, így ha esetleg hasonló árkategóriában (max. 100 bruttó) és teljesítményben duplexes nyomtatóval van valakinek pozitív, neaggyisten negatív tapasztalata, megköszönöm, ha megosztja velem.
Köszönet, Desiderius
Elküldve: 2008. 05. 30. 09:13
Segítséget kérnék tőletek mert nem értek a nyomtatókhoz. Szóval szeretnék venni valami jó kis nyomtatót és nem tudom hogy melyik márka lenne a legjobb. Olyan 20-25k körül érdekelne és jó lenne a színes mert képet is nyomtatnék vele néha. Heti kb 5 oldal nyomtatására kellene.
Előre is köszi a segítséget!
Elküldve: 2008. 05. 30. 18:14
Idézet: lostman - Dátum: 2008. máj. 30., péntek - 9:13
Segítséget kérnék tőletek mert nem értek a nyomtatókhoz. Szóval szeretnék venni valami jó kis nyomtatót és nem tudom hogy melyik márka lenne a legjobb. Olyan 20-25k körül érdekelne és jó lenne a színes mert képet is nyomtatnék vele néha. Heti kb 5 oldal nyomtatására kellene.
Előre is köszi a segítséget!
Ebben a kategóriában valamelyik patrononként cserélhető tintás Epsont tudnám ajánlani. Konkrét típust nehéz mondani, nézd át az Epson honlapján a választékot.
Ami hordozható, az nem megbízható!
Elküldve: 2008. 05. 30. 19:39
Idézet: desiderius - Dátum: 2008. máj. 22., csütörtök - 14:55
Én 5 éve vettem, 70-ért a Kyocerát, meglessem most nagyjából hol van az ára? Az duplex, meg boríték, aztán kész is.
Elküldve: 2008. 05. 30. 21:29
Idézet: Root_Kiskacsa - Dátum: 2008. máj. 30., péntek - 19:14
Köszi

Elküldve: 2008. 05. 31. 15:16
Idézet: carr - Dátum: 2008. márc. 9., vasárnap - 12:04
Akad némi probléma a nyomtatással. Egyik napról a másikra hibaüzivel elszáll a nyomtatandó...
A nyomi HP DJ 3325 Win XP sp2vel...
Mi adhatja neki a stop-ot,h kuss?
Mert valami prg lehet szvsz, csak nem tudom mi.
Ki lehet deríteni, vagy win reinstall?
Driver reinst. megvolt... nem segített.
Valaki?

Erre valaki??
Karcos a CD? DIY videjó. :)
2004 Matts Sport 500
Rezsicsökkentés? Priv.
Elküldve: 2008. 05. 31. 15:52
Idézet: Jahno - Dátum: 2008. máj. 30., péntek - 20:39
Ja, lessed. És főleg azt is, hogy milyen kellékanyag kell bele és mennyiért... Thx.
Elküldve: 2008. 05. 31. 18:42
A segítségetekre lenne szükségem. Van egy hp officejet v40es multifunkciós készülékem, amit egy sp2-es xp felismer, de egy sp3-mas már nem. Az sp2es és sp3-as rendszer-csere közben nem voltak hardver változtatások a gépemben. Az sp3-as winnél a buborék, ami az új hardver csatlakoztatását jelzi felismeri az eszközt, csak ahogy tesóm sp2es gépén megfigyeltem, kihagy egy felismerési lépést. Ezt: "IEEE 1284.4-kompatibilis nyomtató" Ezután a felismerés ezzel az üzenettel befejeződik: A következő hiba történt az eszköz telepítése alatt: Érvénytelen adatok. Mit jelent ez az IEEE 1284.4, és hogy tudnám a gépem kompatibilissé tenni rá? Vagy valami olyat babrálni vele hogy mőködjön a készülék?
Segítségeteket előre is köszönöm!
Köszönettel!
Rihi87
u.i. Az xp-ket "carlosca" jegyzi, azokban a winekben nincs semmi lényeges buhera, csak az aktuális frissítéseket integrálja bele, az IE7, winmediaplayer 11 és uxtheme.dll mellett...
Még annyi, hogy akinek joga van törölje az általam létrehozott témát, kicsit láma voltam mert nem vettem észre ezt. Köszi!
Szerkesztette: Rihi87 2008. 05. 31. 18:43 -kor
Elküldve: 2008. 06. 03. 09:50
Tanácsra lenne szükségem; Találtam a "padláson" egy régi HP tintapatront. Mivel nem tudom mihez használni, eladnám. A bökkenő az, hogy 2001-es gyártású, és ha rázogatom, nem lötyög benne a tinta. Éppen hét éves, szerintetek:
HASZNÁLHATÓ MÉG??

Köszi L.Zs.
Elküldve: 2008. 06. 07. 20:55
vettem egy Canon ip4500-as nyomtatót, használtam 2 hétig...nyomtattam kb 100 a4-es vegyes oldalt, meg 2-300 10x15 képet. és utána folyamatosan megint pár vegyes szöveges oldalt...közben már benne van az első garnitúra utángyártott patron.
egyszercsak a piros festéket hiányosan nyomta a papírra.
fúvokaellenőrzéskor van 3 piros csík, amiből a leghalvűányabb szinte nem is látszódott, a többi csíkos volt. Erre tisztítás-fúvókaellenőrzés tisztítás, aztán rengeteg fokozott tisztítás történt, de csak rosszabb lett tőle a helyzet, mert már a középső piros csík sem látszik a fúvókaellenőrzéskor. közben volt néhány teljesen piros a4-es oldal nyomtatása is.
Eléggé el vagyok keseredve, nem tudom mi tévő legyek.
A másik kérdésem, hogy létezik olyan funkció, hogy az utángyártott patronok tintaszintjét kimutatja?
Elküldve: 2008. 06. 10. 05:56
Idézet: LököttZsiráf - Dátum: 2008. jún. 3., kedd - 10:50
Tanácsra lenne szükségem; Találtam a "padláson" egy régi HP tintapatront. Mivel nem tudom mihez használni, eladnám. A bökkenő az, hogy 2001-es gyártású, és ha rázogatom, nem lötyög benne a tinta. Éppen hét éves, szerintetek:
HASZNÁLHATÓ MÉG??

Köszi L.Zs.
Attól függ, mire akarod?
Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)
Elküldve: 2008. 06. 10. 07:58
Idézet: LököttZsiráf - Dátum: 2008. jún. 3., kedd - 10:50
HASZNÁLHATÓ MÉG??

Köszi L.Zs.
Próba cseresznye!
Mivel a hp patronokban benne van a fej, ezért kockázat nélkül ki tudod próbálni, maximum nem jó és kidobod.
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/