Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások
Elküldve: 2008. 11. 18. 09:17
Manapság melyik cég multifunkciós, tintasugaras nyomtatóját érdemes megvenni?
Egy régi, egyszerű Lexmark tintasugaras nyomtatót szeretnék lecserélni némileg komolyabbra, de nem költenék vagyonokat rá.
Láttam, hogy 30.000 forint körül már elég komoly gépek vannak.
Jó lenne a síkágyas szkenner, a vízszintes lapbehúzótálca, normális szkenner és fénymásoló funkció. (A fax nem feltétlenül szükséges, de ha van, az sem baj.)
Az Epson gépei tetszenek, de nem tudom, hogy van-e gyakorlati haszna a színenként cserélhető tintának, vagy "ügyesen" mindig úgy fogy ki, hogy az összes színt cserélni kelljen, mintha egy színes patron lenne?
Esetleg jobbak azok a nyomtatók, amelyek egy színes tintapatront használnak?
Van valakinek ebben tapasztalata?
S úgy egyáltalán minőségben most melyik a jó? HP, Canon, Epson, Lexmark, Brother?
Melyiket érdemes választani?
Hálás lennék néhány hasznos gyakorlati tanácsért!
Üdv: Piftuka
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2008. 11. 18. 10:01
PC World tesztgyőztesnek látok olyat, hogy Samsung SCX-4300 (31.600 forint), de ebből azért nem sok minden következik, nyilván mindenki mást fog mondani (ha egyáltalán, mert amikor nincsenek megfogalmazható speciális igények, akkor nincs mi alapján szűkíteni a választékot).
Elküldve: 2008. 11. 18. 10:40
Szerintem a Hp, Canon, Epson bármelyikével jól jársz. Én HP-ból csak a kisebb kategóriásakat ajánlom, a nagyokkal nekem valamiért mindig bajom volt. Canonban még nem találkoztam olyan eszközzel, akár multifunkciós, akár csak szkenner vagy csak nyomtató, akár lézer akár tintasugaras, amivel bajom lett volna (volt már mind). Sajnálom, hogy az irodába HP-t vettem, az alsó kategóriás modelljeikből indultam ki, azok használhatóak, a nagyokban olyan hülyeségek vannak 1-2 helyen hogy őrület.
Elküldve: 2008. 11. 18. 10:48
Hogy kell azt érteni, hogy a Lexmark "átverés"? Ennek a patronja tartalmazza a legkevesebb tintát, ráadásul a leggyorsabban is fogyasztja? (Azt tudom, hogy az egyik legdrágább, de ilyen téren a HP sem "dicsekedhet".)
Ha jól értem, akkor a szeparált színes tintás Canon és Epson modellek közül érdemes választani?
Valóban nem írtam fentebb... természetesen nem professzionális felhasználásra, nem fotonyomtatásra kell, hanem otthonira, de viszonylag intenzív használat (színes nyomtatásra is igaz mindez) mellett, így a stabilitás, a megbízhatóság a legfontosabb kritérium.
S azért gondolkodtam mindenképpen a multifunkciós gépekben, mert ma már tényleg nagyon kedvező áron (20.000-30.000 forint) lehet látni ezeket a katalógusokban, s mivel nincsen szkennerem még, így hasznos a több funkciós készülék.
Elküldve: 2008. 11. 18. 20:02
Aki már töltött Canon EP-27 tonert az tudna nekem segíteni?
Egyik kérdésem ,hogy ennél kell chippel szenvedni?
Másik,hogy valami extra dolog van a toner töltésénél
amire érdemes figyelni?
Hp 2612A -t és 75A -t valamint samsung tonereket már töltöttem.
Azok nem voltak túlságosan komplikáltak.
Nem sóherkedni akarok a töltéssel hanem vonz az ilyen jellegű
szöszmötölés.
köszönöm.
Elküldve: 2008. 11. 18. 20:17
Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. nov. 18., kedd - 11:48
Idézet
Pontosan ez a véleményem róla. Baráti körben volt pár Lexmark, a volt tulajdonosokat a mai napig kirázza tőle a hideg.
Idézet
Igen, én azok közül választanék. A kettő közül most nem tudnám neked könnyen megmondani hogy miért, talán MOST az epsont választanám. Valahogy most úgy néztem hogy többet kap szolgáltatásban az ember a pénzéért, mint a canonnál, vagyis adott összegből magasabb kategóriás cucc vásárolható.
Idézet
Tinta akciókat mostanában jókat látok az epsonnál, egybecsomagolt pakkokban jó áron megvehető a patron. Az utángyártott tintákat és a töltéseket kerüld, mert nem vezet jóra.
Idézet
Sokan nem szeretik az egyben-készülékeket, mert "mi van ha elromlik", én viszont kedvelem őket. Pl gép nélkül, egyszerűen lehet otthon fénymásolni is, meg ilyenek.
Ha nagyobb mennyiségben nyomtatsz, akkor én azt javaslom mégis nézd meg a HP kínálatát. Olyan eszközt nézz, amibe 88-as típusszámú patronok valók. Ebből létezik a nagykapacitású, 88XL-es patron, amivel a gyártó azt ígéri, hogy lézernél jobb lapköltséget kapsz színesben is. Én azt gondoltam első körben, hogy ez kamu, de csak ha a fele igaz akkor is jól hangzik. Egy éve használok egy HP L7680-ast, és a tintagazdaságosságot teljes mértékben megerősítem. Nekem olyan modell kellett amiben benne van a hálózati támogatás és a fax is, de neked erre a kettőre nincs szükséged, a fax drágítja meg jobban a dolgot. Igaz, hogy a 30.000.-es árkategóriába nem fér bele szerintem olyan modell (bár tavalyi árakat tudok fejből) ami a 88-as tintát használja, de ha sokat nyomtatsz akkor nagyon meg fog térülni. Pl az én modellemben van automata duplex egység, azaz mind a két oldalára nyomtat a papírnak manuális papírvisszahelyezés nélkül (általában alsóbb kategóriában a canonok szoktak tudni ilyesmit), a szkenner része is olyan, hogy a szkenner "önetetőjébe" tett lapokat behúzza, beszkenneli, és ezt is tudja kétoldalasban, azaz mielőtt kiadná a második oldalt is beszkenneli úgy hogy visszahúzza a papírt. Ezt természetesen fénymásolásnál is tudja, így 2 oldalas eredetikről automatikusan csinál 2 oldalas másolatokat. Nekem pl ez a funkció is hasznos, teljesen általános hogy 40-50 oldal dokumentumot kell 2 oldalasban szkennelni. Ilyenkor a gép szépen csinálja, én meg közben kimehetek meginni egy kávét, vagy netezhetek ahelyett hogy a papírokat fordítgatnám

Elküldve: 2008. 11. 18. 20:20
Idézet: slayerke - Dátum: 2008. nov. 18., kedd - 21:02
Aki már töltött Canon EP-27 tonert az tudna nekem segíteni?
Egyik kérdésem ,hogy ennél kell chippel szenvedni?
Másik,hogy valami extra dolog van a toner töltésénél
amire érdemes figyelni?
Hp 2612A -t és 75A -t valamint samsung tonereket már töltöttem.
Azok nem voltak túlságosan komplikáltak.
Nem sóherkedni akarok a töltéssel hanem vonz az ilyen jellegű
szöszmötölés.
köszönöm.
Legjobb tudomásom szerint az EP-27-es nem chipes.
Azt, hogy hogyan kell megtölteni, pedig legkönnyebben úgy tudod meg, ha egyet a kezedbe veszel, és elkezded szétszedni. A legtöbb esetben egyszerűen megtalálod a betöltőnyílást (pl. 12a), de van olyan, amelyiken barkácsolni kell, de van olyan is, amelyikhez félbe kell szedni a tonert. Szerintem ez az első eset lesz, de ....
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/
Elküldve: 2008. 11. 18. 20:26
Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. nov. 18., kedd - 11:48
Hogy kell azt érteni, hogy a Lexmark "átverés"? Ennek a patronja tartalmazza a legkevesebb tintát, ráadásul a leggyorsabban is fogyasztja? (Azt tudom, hogy az egyik legdrágább, de ilyen téren a HP sem "dicsekedhet".)
Ha jól értem, akkor a szeparált színes tintás Canon és Epson modellek közül érdemes választani?
Valóban nem írtam fentebb... természetesen nem professzionális felhasználásra, nem fotonyomtatásra kell, hanem otthonira, de viszonylag intenzív használat (színes nyomtatásra is igaz mindez) mellett, így a stabilitás, a megbízhatóság a legfontosabb kritérium.
S azért gondolkodtam mindenképpen a multifunkciós gépekben, mert ma már tényleg nagyon kedvező áron (20.000-30.000 forint) lehet látni ezeket a katalógusokban, s mivel nincsen szkennerem még, így hasznos a több funkciós készülék.
Szintén egy szavazat a Lexmark ellen, és szavazat a Canon, Epson mellett.
Most pl. szerintem szinte ingyen van az Epson DX4450-ese (kb. 12eFt). Multifunkciós (fax nincs), T071x patronok mennek bele.
Utántöltést én sem erőltetném, de az utángyártott patronokra nem mondanék nemet. Inkább csak meg kell válogatni, hogy melyiket használja az ember. Jópár éve használok ugy patron (eredetit pedig, ha egy mód van rá, akkor nem), és az a véleményem, hogy bizonyos kompromisszumokkal teljesen jól használhatóak (nem mindegyik márka!!).
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/
Elküldve: 2008. 11. 18. 22:14
Idézet: lugosi - Dátum: 2008. nov. 18., kedd - 20:17
Hol az az akció az Epson patronokra? A cég saját online boltjában a 6-os Claria szett ára csak fillérekkel kevesebb, mint ha darabonként veszem meg, egyszerűen érthetetlen. De ugyanez a koncepció a nagyobb kapacitású patronjaiknál is, amelyek pontosan annyival kerülnek többe, mint amennyivel több tinta van benne. Ennek így nem sok értelme, mert bár a több az tovább tart, de ez nem igazi előny, hanem logikus, természetes folyomány. Ennek olcsóbbnak kellene lennie, hiszen fajlagosan kevesebb csomagolóanyag, a patron (tokja) maga.
Elküldve: 2008. 11. 19. 09:11
Kis segitség kéne. Van egy MinoltaMagicolor 2300DL nyomtatóm. Ami folyamatosan kiirja hogy Replace Toner Black. Azt még értem hogy mit jelent ez az üzenet, de azt már nem hogy miért irja ki. Mert az biztos hogy a toner még nem fogyott ki. Már az előtt kiirja mielőtt a nyomaton látszana hogy halványodik. Volt hogy visszatettem egy régebbi használt tonert amire már egyszer kiirta hogy kifogyott és ujnak ismerte fel igy még azzal is több 100 oldalt nyomtatott. Viszont most bármelyik tonert teszem be kiirja hogy cseréljem ki. Lehet hogy ez a csere "zavarta meg"?
Hogyan lehetne kiiktatni (ha lehet egyáltalán) ezt a tiltást, mert ilyenkor egy sárga hibát jelző led világit és nem lehet nyomtatni. Majd ha látom a nyomaton hogy halvány a fekete akkor kicserélem. Nekem ne irogassa ki hogy cseréljek, mikor még biztos hogy van benne festék.
A segitséget előre is köszi!
Elküldve: 2008. 11. 19. 11:34
Ezeket a modelleket néztem ki:
EPSON Stylus SX405
EPSON Stylus DX4050
EPSON Stylus DX4450
EPSON Stylus DX6000
EPSON Stylus DX9400F
Kérdéseim:
- A DX4050, a DX4450 és a DX6000 között mi az alapvető különbség?
- Azt jól látom, hogy a DX4050 és a DX6000 egy régebbi sorozat darabjai? Jelent-e ez valamilyen hátrányt?
- Melyiknek mennyi a scanner felbontása, mert ellentmondásosak az adatok!? A DX4000 sorozat tagjaira 600x1200 dpi-t ír az EPSON oldala, de más oldalon 1200x2400-at írnak.

- Ezek közül melyik az, amelyik behúzós lapolvasást is képes elvégezni?
- A DX9400F is akciós mifelénk, valamivel több, mint 30.000 forint az ára. Az ugye jól látom, hogy az a legkomolyabb a fenti négy közül?
- Szerintetek melyik a legjobb vétel? (Az SX405 modell; 20.000 forintért megvásárolható egy helyi boltban akciósan.)
Elküldve: 2008. 11. 19. 19:14
Idézet: kiraly.andras - Dátum: 2008. nov. 18., kedd - 23:14
A helyi (az iroda alatt lévő) Media Marktban szoktam nézni az ilyesmit. Ott láttam ilyen egybecsomagolt pakkokat, és jó áron voltak. Amúgy rendelni szoktam a shop.gigacity.hu oldalról, szerintem nagyon jó áraik vannak.
Elküldve: 2008. 11. 19. 23:50
Elküldve: 2008. 11. 19. 23:58
http://www.nyomtassingyen.hu/ - 10980
http://www.nyomtassolcson.hu/ - 11820
http://www.tintacentrum.hu/ - 12600
http://shop.gigacity.hu/ - 13260
http://www.epson-store.de/ - 13750
http://www.fotomarket.hu/ - 14490
http://www.qwerty.hu/ - 16500
A Saturnban 15.000 felett volt valahol, tehát az utolsó előtti helyen végeztek ebben a gyors kis futamban

Elküldve: 2008. 11. 20. 21:43
Idézet: kiraly.andras - Dátum: 2008. nov. 20., csütörtök - 0:50
Majd ha legközelebb leugrok megnézem mennyi. 6-os csomag az érdekes?
Elküldve: 2008. 11. 20. 22:48

Elküldve: 2008. 11. 21. 10:17
A segítségeteket szeretném kérni nyomtatósvásárlásomhoz 10-30e Ft közötti határig.
Szeretnék venni egy multifunkcionális, színes tintasugaras nyomtatót, ami Windows Vista alatt üzemelne.
A legfontosabb szempontok, hogy viszonylag olcsó legyen hozzá a gyári tintapatron, illetve jó lenen ha tudna kétoldalasan nyomtatni!
A másik pedig a minsőgége, sebessége.
Sajnos nem igazán tudok eligazodni a nyomtatók között, mert kegyetlen sokfajta van már szerintem.
Ti mit ajánlotok? Vagy az is elég, ha megírjátok mire kell odafigyelni egy multifunkcionális színes tintasugaras nyomtató vásárlásakor, milyen műszaki paraméterek fontosak, és azoknak milyen értékhatár között kellene lenniük.
Előre is köszönöm!
Szerkesztette: donee 2008. 11. 21. 11:12 -kor
Elküldve: 2008. 11. 21. 11:24
https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=8...dpost&p=5747643
a témában tudtok segíteni?
Elküldve: 2008. 11. 25. 19:31

Elküldve: 2008. 11. 25. 19:48
Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. nov. 25., kedd - 20:31

Én voltam valami bémutatón, amin ezöket nyomtattatták, és ott a legnagyobbra emlékeztető modellt skubiztam meg közelebbről. Igen szimpatisztikus volt. Nagyon kafántosan nyomtat fotót isch. Ha van rá keret akkor én azt vennék a helyedben.