HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a nyomtatásról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a nyomtatásról Nyomtatók, kellékanyagok, meghibásodások Értékeld a témát: -----

#2601 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 05. 16:55

Idézet: vassmate - Dátum: 2009. febr. 5., csütörtök - 15:49

Szia!

Én "tiszta" azaz gyógyszertári alkoholban szoktam, de a forró víz is hatékony.
Szilvia helyett textil, vagy jobb minőségű papírtörlő, ami nem porol/szöszöl.
Máté

Alkohollal óvatosan! Neten keringtek hírek (pletykák?), hogy egyes fejekben kárt okozhat.

Szilvia vs. textil: szvsz nagyjából mindegy, csak jó nedvszívó tulajdonsága legyen.
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#2602 Felhasználó inaktív   BlackVoid 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 12. 14:52

Sziasztok,

Én is vételi tanácsot kérnék. Multifunkciós lézernyomtatót keresek, max 30k értékben.
Visszaolvastam vagy 10 oldalt itt a fórumban, de nem találtam pont ilyen kérést.
Ami fontos:
- olcsó nyomtatás (olcsó gyári toner)
- legyen megbízható
- fekete-fehér elég
- multifunkció: másoló+szkenner

Jó lenne, de nem létfontosságú
- 2 oldalas nyomtatás
- fax

Amiket találtam:
SAMSUNG SCX-4200
OKI B2500 MFP  - ez nem lézer hanem LED
Hewlett Packard LaserJet 3100
Xerox WorkCentre 3119
Hewlett Packard LaserJet 3150

Ez a LED-es dolog szimpatikus, nincs mozgó alkatrész és alig fogyaszt. Jó ez?
"In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry
and been widely regarded as a bad move." - Douglas Adams

#2603 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 13. 13:09

hp 3050-es van itt a cégnél.

olcsó bele a toner (igaz, nem gyárit veszünk bele, hanem töltik, és szükség esetén felújítják).

másolásra jó, igaz nem sík, hanem behúzós. fax része is van, az itt nincs használva.

lenne nekem is egy kérdésem.

van itt egy c4100 nyomtató, amiben a gép szerint kifogyott a sárga (bár, magában a festékhengerben még van egy csomó por, na mindegy).

na, viszont az a helyzet, hogy addig nem enged nyomtatni, amíg ki nem cserélem a tonert. (persez, színesbe nem menne, de ff-be még kéne). nincs valami mód, hogy lehessen ff-be nyomtatni vele?

kéne, és sokára lenne hozzá csak toner.

Szerkesztette: charlie 2009. 02. 13. 13:11 -kor

MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#2604 Felhasználó inaktív   vassmate 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 13. 17:51

Idézet: BlackVoid - Dátum: 2009. febr. 12., csütörtök - 14:52

Sziasztok,

Én is vételi tanácsot kérnék. Multifunkciós lézernyomtatót keresek, max 30k értékben.
Visszaolvastam vagy 10 oldalt itt a fórumban, de nem találtam pont ilyen kérést.
Ami fontos:
- olcsó nyomtatás (olcsó gyári toner)
- legyen megbízható
- fekete-fehér elég
- multifunkció: másoló+szkenner

Jó lenne, de nem létfontosságú
- 2 oldalas nyomtatás
- fax

Amiket találtam:
SAMSUNG SCX-4200
OKI B2500 MFP  - ez nem lézer hanem LED
Hewlett Packard LaserJet 3100
Xerox WorkCentre 3119
Hewlett Packard LaserJet 3150

Ez a LED-es dolog szimpatikus, nincs mozgó alkatrész és alig fogyaszt. Jó ez?

Szia!

Ezeket semmiképpen nem venném: LJ 3100-3150 (bár mi is elég sokat használunk a HP LJ 3xxx MFP kategóriából, de nem jól sikerült HP konstrukciók, pedig a fekete-fehér HP LJ-ket csak ajánlani lehet).

A xerox szerintem HP alapokon van, nem venném.

OKI, talán vmivel olcsóbb(minimális) de nem igazán van FU (azaz utángyárott) toner. Mi ez
a nincs mozgó alkatrész duma? Totális mozgó alkatrészek hada! Csak a dobra írás technológiája más....

SCX  nagyon jó, de nem a legolcsóbb, viszont  nagyon ritkán kell bele venni orig tonert, de azt is röhögve meg lehet tölteni MAX! 2000ből házilag.- Én most ezt venném. Nem tudom adnak-e rá valahol 3 év garit?

Üdv:

Máté

Check it: www.copyclub.hu

#2605 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 13. 18:19

Idézet: vassmate - Dátum: 2009. febr. 13., péntek - 17:51

A xerox szerintem HP alapokon van, nem venném.

A Xeroxoknak tudtommal Samsung bele van, az M15-nek biztos, mert Samsung "drum" hengert szoktunk hozzá rendelni, mivel abból kapható külön. Különösebb gond nélkül mennek.
A HP 3100, 3150, 3200-as széria atombiztos, elnyűhetetlen.
Ha használtan veszed vigyázz a régi 3100-asokból nem lehet kitörölni a saját telszámot!
A 33XX viszont messzire kerülendő, konstrukciós scanner hiba miatt.
Van két 4345-ös ma ment ismét szervízbe, lehet csak kifogtuk, de az új HP-ktől irtózom, dehát company standard.

Szerkesztette: Bucy 2009. 02. 13. 18:20 -kor

#2606 Felhasználó inaktív   moldvan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 12:18

Sziasztok!

Nyomtatót szeretnék vásárolni 25 ezer ft körnéykén. Sima tintasugaras, vagy multifunkciós, szinte mindegy, lényeg, hogy a legjobb legyen, amit ennyi pénzből ki lehet hozni.
Legtöbbször fotópapírra kéne nyomtatni vele szép képeket. (Fotós suliba házi feladatok leadása).

Aki esetleg tud ötlete adni, azt megköszönöm.

(Amiket néztem: Canon PIXMA MP540, Canon PIXMA iP4600, Hewlett Packard PhotoSmart D7360)

üdv

#2607 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2009. 02. 18. 14:36

Idézet

találtam olyat, h Canon BCI-24BK  Fejtisztító patron...
ezmiez? ér valamit? ha berohadt a fej, akkor kell használni? vagy x patrononként? vagy csak pahasztvaku és szétbaxa a fejet? mint régen a vhs, magnó tisztítókazetták...
volt ilyesmihez valakinek szerencséje?

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#2608 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 03. 13:54

Idézet: vassmate - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 23:23

Hát ha te azt vetted, akkor nem volt 100%-os a döntés
A 280 grammos papírtól a fixáló és a fényhenger (alias OPC, alias dob) is nagyon gyorsan ki fog feküdni.
Még szép, hogy nem veszi fel a tálcából a 280as papírt.

Nos igen erre számítottam, de azt sehol sem írtam hogy csak erre nyomtatok... :D
Eddig kb 20db 280gr-os fotópapir járta meg a gépet. A többi hagyományos 80Gr-os fénymásolópapír.
A 280Gr-osokból kb 2-3 havonta kap 4-5 db-ot, és ez fontosabb mint a normál nyomtatás...
Ráadásul amiket próbáltam egyik sem vette fel a fotopapírt, és a leírásokban sem találkoztam vele hogy bárhol említették volna ezt a lehetőséget.
Viszont hogy rosszul választottam-e?
Miért van a papírválasztási lehetőségek között, a "vastag" és a "vastagabb" papír opció, ha nem azért mert gondolt valaki erre a lehetősége is? :think:  :D  :Đ
A "boríték" és "egyéb ragasztott papírok" lehetőségekre ki sem térek... :D
Szal vastag papírnál szépen lassan teszi a dolgát.. :D

#2609 Felhasználó inaktív   hanu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 04. 08:54

Sziasztok!
A témám Samsung ML-1640 utántöltés és mizériája.
Az első toneremet eddig 2x töltöttem 780 oldal és 1950 oldal után, de most megálltam mivel olvastam más fórumokon, hogy 2000-2100 oldalnál kisüti magát a tonerban lévő S3CC921 számú Samsung chip. Korábbi ML-2010-es tonerba csak simán egy 63mA biztosítékot kellett rakni, de ebbe azt írják máshol, hogy nem jó. Találtam pár képet, programot a témával kapcsolatban amit megosztanék veletek, és kérdés, hogy sikerült-e valakinek ezt az ML-1640-est resetelni. A legszimpatikusabb megoldás számomra a következő resetelési módozat ezt 3 linken is találtam, úgyhogy lehet, hogy működik.
Kép
Ennek a leírása.
1- Kikapcsolod a nyomtatót
2- Leveszed a hátsó borítást
3- Alaplapon nagy chip alatt van egy kicsi 93c66
4- 93C66 chip 3-as 4-es lábát rövidre zárni
5- nyomtatót bekapcsolni a 3-as 4-es lábon a rövidzárat tartani, a nyomtató kijelző lámpáját nézni amikor elalszik akkor kb. 0,5 sec-mal később a rövidzárat megszüntetni
6- szervíz teszt oldalt kinyomtatni ha 0-át mutat a számláló akkor örülni, ha nem akkor újból ezt a procedúrát megcsinálni
Szóval ez a buzerálás elvileg működik.
Néhány link:
http://www.ots45.ru/support/samsung1640.html  - Orosz leírás
http://www.fixya.com/support/t1537302-refiiled_catridge_samsung_1640_not  - Angol fórum
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1166792-120.html  -  Lengyel fórum
http://data.hu/get/1253361/ML1640_Reset.zip.html - Lengyel linken emlegetett chip resetter

A lényeg a lényeg gondolat ébresztőnek készítettem ezt a kis bejegyzést. Kérdés valakinek sikerült az ML-1640-est úgy tölteni, hogy a számlálót utána kijátszotta és nem resetelt a chip?

Szerkesztette: hanu 2009. 03. 04. 08:59 -kor

#2610 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 07. 16:49

Idézet: ferrum - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 19:18

Hehe, a gugliról jutottam ide, mert elfelejtettem, hogyan kell nullázni  :cool:
Nem fogjátok elhinni, már kétszer nulláztam a dobszámlálót, és még mindig törpéletes a nyomtatás.
Okipage for ever!

Köszi a linket!
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#2611 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 10. 16:39

Kisirodai feladatokra (rendszertelenül napi átlag 3-4 ff A4-es oldal) melyik lézernyomtatót érdemes venni, amit még meg lehet fizetni magánembernek? Sebesség nem annyira fontos, a minőség az legyen jó, legyen aránylag gazdaságos hosszútávon.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2612 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 03. 10. 18:00

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. márc. 10., kedd - 16:39

Kisirodai feladatokra (rendszertelenül napi átlag 3-4 ff A4-es oldal) melyik lézernyomtatót érdemes venni, amit még meg lehet fizetni magánembernek? Sebesség nem annyira fontos, a minőség az legyen jó, legyen aránylag gazdaságos hosszútávon.

Az évi kb. 1 toner? Samu 2010 vagy klónjai.
Make love not Wor.

#2613 Felhasználó inaktív   hkarlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 12. 10:33

Sziasztok!

Kb. 2 hete vettem egy Epson sx 400-as nyomtatót, de már alig van benne festék, pedig alig nyomtattam.
Tudja valaki hol lehet a  legolcsóbban eredeti patronokat venni hozzá?
Illetve honnan érdemes megbízható utángyártottat venni?
Amivel tutira működik a cucc.
Ugyanis már mindenféle rémhíreket hallottam az utángyártott patronokról,így köszönettel venném ha valaki olyan megosztaná velem a tapasztalatait, aki ilyeneket használ.
Azt is olvastam valahol,hogy az Epson, minden bekapcsolásnál tintát eszik,megoldás lehet a bekacsolva hagyása? Ez nem árt neki?
Előre is köszönöm a segítségeteket!

Üdv.: hkarlo

#2614 Felhasználó inaktív   donee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 03. 12. 10:46

Idézet: hkarlo - Dátum: 2009. márc. 12., csütörtök - 11:33

Sziasztok!

Kb. 2 hete vettem egy Epson sx 400-as nyomtatót, de már alig van benne festék, pedig alig nyomtattam.
Tudja valaki hol lehet a  legolcsóbban eredeti patronokat venni hozzá?
Illetve honnan érdemes megbízható utángyártottat venni?
Amivel tutira működik a cucc.
Ugyanis már mindenféle rémhíreket hallottam az utángyártott patronokról,így köszönettel venném ha valaki olyan megosztaná velem a tapasztalatait, aki ilyeneket használ.
Azt is olvastam valahol,hogy az Epson, minden bekapcsolásnál tintát eszik,megoldás lehet a bekacsolva hagyása? Ez nem árt neki?
Előre is köszönöm a segítségeteket!

Helló!

Én kb 2 hónapja vettem nyomtatót, Epson Stylus DX 8450 típusút. Mivel én is utángyártott, olcsó patronokat kerestem, így gondoltam segítek Neked.

Itt vettem utángyártott patronokat, és tökéletesen működnek.
A Te nyomtatódat is támogatja, úgyhogy szerintem jó lesz.

Amire figyelni kell:
- v5.0-ás chippel legyen felszerelve az utángyártott patron
- amikor az utángyártott patront belerakod a nyomtatóba, akkor mindegyik patront ki kell cserélni először (eredeti tintákkal együtt nem működik)

De részletes leírás van hozzá, illetve olvasd el az oldal bal alsó sarkában lévő Véleményeket a termékről, hasznos tanácsok vannak ott.
"A tehetségesekkel szemben fölösleges az udvariasság." (Robert Schumann)

#2615 Felhasználó inaktív   hkarlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 12. 22:52

Hello!

Köszönöm a gyors segítséget, azt hiszem kipróbálom amit ajánlottál!

#2616 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 13. 18:05

Brother HL-2035-el kapcsolatban lenne pár kérdésem.
Mivel kifogyott belőle a por, és feltöltöttem, kicsit játszottam a technikával. Kíváncsi voltam ki lehet-e belőle valahogy csalni, hogy mennyit nyomtattam vele, és egyéb érdekességek.
A lényeg, hogy kicsiholtam a gépből egy adatlap szerűséget, néhány érdekes adattal.

Page Count: 1527 (A gépben az eredeti, vele adott tonert használtam eddig... :cool: )
DRUM: 10473 (82,7%) Gondolom ez visszafelé számlál, és még 82%-os a cucc

<Total pages printed>
MANUAL FEED:20 Gondlom ez a külső adagolóból beetetett lapok száma. (Ennyi 280gr-os papírt kapott eddig)
TRAY1:1507 Ez gondolom a papírtálcából felszedett lapok száma...

Tehát arra lennék kíváncsi, hogyha lejár a drumm számláló, megáll-e a masina, mert a tonerrel ezt csinálta... Amikor úgy gondolta, hogy üres egyszerűen megállt és nem csinált semmit, de én nem hagytam magam, és azóta jó sok tapírt összekentem ugyanazzal tonerrel... :D

A másik kérdésem: A töltés után a nyomatok kevésbé feketék. Normális-e hogy a töltött por nem olyan fekete mint a gyári? Az összes beállítás maradt ahogy volt, a gép nem csikoz, szép egyenletes a nyomtatásképe, csak kevésbé fekete a nyomat.... :think:
Ha nem kétoldalas lapok nyomtatása közben kezd el csikozni, és a lapok egyik felét nem a gyári, és a másik felét nem az utántöltött porral nyomtatom, észre sem vettem volna a különbséget.

A lényeg, egyenlőre meg vagyok elégedve a szerkezettel.... :respect:

#2617 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 13. 22:03

Sziasztok!

Szeretnék multifunkciós nyomtatót venni, olyat ami viszonylag jó minőségű és olcsó bele a patron. Nem kell wifi meg kijelző meg ilyen sallangok, csak tudja amit kell. Max 20-ban gondolkodom. Ötletek?

Előre is köszi!
A szatyor nem táska.

#2618 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 03. 14. 01:21

Idézet: T-lore - Dátum: 2009. márc. 13., péntek - 22:03

csak tudja amit kell. Max 20-ban gondolkodom. Ötletek?

Sokat szeretnél olcsón egyben.
Make love not Wor.

#2619 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 14. 13:02

Idézet: T-lore - Dátum: 2009. márc. 13., péntek - 22:03

Sziasztok!

Szeretnék multifunkciós nyomtatót venni, olyat ami viszonylag jó minőségű és olcsó bele a patron. Nem kell wifi meg kijelző meg ilyen sallangok, csak tudja amit kell. Max 20-ban gondolkodom. Ötletek?

Előre is köszi!

Üdv..
Nekem egy HP Deskjet F2180 -asom van.
Minősége nekem megfelelő.
A gyári patronok viszonylag olcsók, és ha jól csinálod, sok-sok töltést kibírnak. (tehát még olcsóbbak lesznek)
Pl 1L fekete tintát vettem bele 4E Ft-ért. Patrononként max 19ml a töltet, tehát ki lehet számolni, elég lesz jópár töltésre.
A gyári fekete patron amivel a cuccos kijött kb 20X volt megtöltve amikor véglegesen becsíkosodott a nyomtatási kép. Szóval szerintem ennyi után megérdemelt egy új fejet 4E Ft-ért.
A színes patron még mindíg bírja...  :respect: Pedig jópár töltésen túlesett az is....
A fekete tintám: Inknara HP B1K-H45-K és 1L-es a kiszerelése....
Színes tinta: szintén INKNARA, de ide nem vettem meg az 3X1L-es kiszerelést, mert színeset nem nyomtatok annyit. A három töltésre elegendő mennyiség így is megáll 1440 Ft-ban... (H13 - 3X10ml)
Pár éves tapasztalatim alapján ez a legjobb HP-ba való tinta amit eddig találtam, pedig kipróbáltam már jópár fajtát... (az univerzális tinták felejtősek...)
Ha ezt a típust nem lehet megvenni, megvehetsz bármilyent, amiben HP21 (fekete) és HP22 (színes) fej van. A bele úgyis szinte ugyanaz...  :rolleyes: :cool: 

Szerkesztette: Sándor -P20- 2009. 03. 14. 13:06 -kor

#2620 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 17. 11:18

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. márc. 10., kedd - 18:00

Az évi kb. 1 toner? Samu 2010 vagy klónjai.

Kb. mennyibe fájna tréfástul, mindenestől? Régi típus, nem találom az árát. A klónjait meg nem ismerem.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

Téma megosztása:

• (149 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.