HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések II.

#241 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 05. 14:36

Heyho,

azt vettem észre, hogy leginkább akkor csinálja, amikor be van kapcsolva a reklámképek tiltása funkció. Egyébként az Avant Browser legújabb (v9.01 b121) verzióját használom /nem szoktam mást feltenni, nem szeretek mindenfélét felpakolászni a gépre/, a kapcsolat 512/128.

Üdv.
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#242 Felhasználó inaktív   Sz18 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 05. 15:27

Word xp problémám lenne,nemtom jó helyen járok-e ..  :)
Szal eddig xp-m volt - és word xp-m - ,aztán formatáltam egyet,és ugyanúgy felraktam az xp-t,majd a wordöt is újra akartam tenni,de nem fogadta el a serialt :(
Pedig ugyanarról a cdről tettem fel,amiről régen,és a serial is ugyanaz..
Próbáltam másik gépre feltenni,de már ott sem megy
Aztán próbáltam egy másik word xp cdvel,de az sem jó
Nem értem miért van ez,pedig régen ment.. :confused:

#243 Felhasználó inaktív   Lulu64 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 15:38

Idézet: Sz18 - Dátum: 2004. április 5, hétfő - 16:31

Word xp problémám lenne,nemtom jó helyen járok-e ..  :)

Ha a CD eredeti, akkor hívd fel az Microsoftot: > klatty <

Amennyiben nem eredeti, nos akkor a kérdést rossz helyen tetted fel. Rossz fórumon...
„Érintőlegesen a kör is csak egy pont...”

#244 Felhasználó inaktív   MrZed 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 16:49

Akadt egy kis problémám az xp-el:

Próbáltam szinkronizálni az 'internetes időkiszolgálóval', ez idáig ment is, de most megbolondult, a következő üzenettel traktál engem:

'Hiba történt, miközben a Windows a következővel szinkronizált:
time.windows.com. Az időmintát elutasította a rendszer, a következő
oknál fogva: A partner sztrátuma kissebb, mint az álomás sztrátuma.'

Mi a szent szaart jelent a fenti üzenet, mit tegyek, hogy jó legyen ismét???

#245 Felhasználó inaktív   Gabor a revi 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 05. 19:41

Sziasztok!

Nagy kérdésem a következő:
Lehet előre megírt skripttel vagy valamivel konfiguráltatni az XP-t,
egy új eszköz installja után beállításokat automatikusan megtegye (amit eddig csak kézzel tudom megcsinálni)?

részletesebben:
Összerektam egy irodában egy picike rádiós hálót (WRT54g + WPC54g)
a pcmcia kártyát többen elkalomszerűen szeretnék használni a notebookjaikkal.
Ha a júzel bedugja a kártyát, mindenképpen be kell állítani a paramétereket (SID,WEP kulcs)
s ezt nemhiszem, hogy megtuggyák csinálni.

Ha van erre megoldás kérlek írjátok meg vagy hol keresem, mit nézzek ?
Antec SLK 3700AMB; Asus A7N8xDe2.0; AMD Barton 2500+@2313MHz (210×11); SilentBreezeII; 2×512MB; Asus A9600XT;  200GB Sata + 120/160/200GB Pata; Plextor PX-W5224A+708A; ATP3;
ja és a MOMOm

#246 Felhasználó inaktív   breton 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 19:43

sziasztok

van 4 gép egy hubon, amelyekről szeretnék folyamatosan adatmentést végezni. Úgy szeretném ezt csinálni, hogy berakok egy baromi gyenge pentium 1es gépet 5iknek, hatalmas vinyóval amire hálón keresztül ütemezés szerint tükrözöm a többi gép adatállományát.

Egy gondom van, hogy a wincommander történő szinkronizálás számos fájlnál kiírja, hogy ezt meg azt nem képes átmásolni.... Szóval a fenti rendszerhez kéne egy olyan megbízható progi, tükröző software, vagy szinkronizáló, ami tuti, hogy minden adatot jól össze tud hasonlítani, és az újakat felül is írni.

Plz ha valaki ismer vlami jó kis programot ami ezt a rendszert kiszolgálja írjon, vagy mail. Köszi előre is.

#247 Felhasználó inaktív   breton 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 19:44

sziasztok

van 4 gép egy hubon, amelyekről szeretnék folyamatosan adatmentést végezni. Úgy szeretném ezt csinálni, hogy berakok egy baromi gyenge pentium 1es gépet 5iknek, hatalmas vinyóval amire hálón keresztül ütemezés szerint tükrözöm a többi gép adatállományát.

Egy gondom van, hogy a wincommander történő szinkronizálás számos fájlnál kiírja, hogy ezt meg azt nem képes átmásolni.... Szóval a fenti rendszerhez kéne egy olyan megbízható progi, tükröző software, vagy szinkronizáló, ami tuti, hogy minden adatot jól össze tud hasonlítani, és az újakat felül is írni.

Plz ha valaki ismer vlami jó kis programot ami ezt a rendszert kiszolgálja írjon, vagy mail. Köszi előre is.

#248 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 21:52

Idézet: Rx7 - Dátum: 2004. április 5, hétfő - 10:14

NTFS-ből FAT32-be is megy reinstall nélkül?
Pl: Rendszervisszaállítással?

A userek jogosultság adása miatt kellene nekem az NTFS, habár nem tudom, hogy mit és hol érdemes beálítani, ahhoz, hogy vírust ne tudjon bekapni...

Vírust ne kapjon be? hihi a virusokat valahogy nem igazán szokta érdekelni a jogosultsági beállítás :)

NTFS-ből FAT-et nem tusz csinálni mert az 100% hogy komoly adatvesztéssel jár (pl a jogosultságok meg ilyesmi garantáltan aztán ki tudja még). Legalábbis nem parancssorból. Erre már talán érdemesebb használni a P. M.-et de lehet hogy az se fog örülni az ötletnek és megkér rá hogy lécci ezt meg azt csináld még meg vele elötte - de pontosan már nem tom mert nagyon rég csináltam visszafelé a dolgot.

rendszervisszaállítás nem erre van és nem is tud ilyesmit....

Szerkesztette: Kecsöpp 2004. 04. 05. 21:53 -kor

World Of Warcraft / Arathor / Rise Legacy

#249 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 22:08

Idézet: MrZed - Dátum: 2004. április 5, hétfő - 16:53

Akadt egy kis problémám az xp-el:

Próbáltam szinkronizálni az 'internetes időkiszolgálóval', ez idáig ment is, de most megbolondult, a következő üzenettel traktál engem:

'Hiba történt, miközben a Windows a következővel szinkronizált:
time.windows.com. Az időmintát elutasította a rendszer, a következő
oknál fogva: A partner sztrátuma kissebb, mint az álomás sztrátuma.'

Mi a szent szaart jelent a fenti üzenet, mit tegyek, hogy jó legyen ismét???

Kép

A felső pipát vedd ki! :D

Tök nagy hülyeség a pontosídő szinkronizálás. Ha 1x beállítod akkor az megy rendesen.

De érdekes nekem se megy most aszonnya hogy hiba történt (no további komment)

Meg kéne nézni valami idegen szavas szótárba hogy mi az a sztrátum mert nekem semmit nem mond.

#250 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 22:24

Helo!

Lehet volt mar tema, de mind1 :) Szoval olyan kerdesem volna, hogy az XP hol tarolja a halozati kapcsolatok beallitasait (jelszo,felh.nev stb.) ? Tarolja egyeltalan kulon file-ban? Azert erdekelne, mert xp reinstall utan csak visszamasolnam es nem kellene potyogni ujra. :) Sot, tovabb bonylitom a kerdest... :) Mivel lehetne a fontosabb szemelyes beallitasokat lementeni es egyszeruen visszatolteni? Ha jol emlexem van valami ilyesmi funckio xp-ben, de hol?  :think:
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#251 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 05:35

Win XP telepítő CD betesz->egyéb feladatok végrehajtása->fájlok és beállítások átvitele->innen meg értelemszerüen a varázslót végigpötyögöd

#252 Felhasználó inaktív   MrZed 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 07:45

Idézet: Kecsöpp - Dátum: 2004. április 5, hétfő - 23:12

...
Meg kéne nézni valami idegen szavas szótárba hogy mi az a sztrátum mert nekem semmit nem mond.

Megoldódott, köszönöm!

Az 'internetes időkiszolgálóval' volt a gond!  :D

#253 Felhasználó inaktív   csvg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 14:51

Sziasztok! A C: meghajtómon Win XP SP1 van, mint op. rendszer. A játékaim a D:-n vannak telepítve. A játékok zöme viszont nem indul el. Ha ugyanezen játékokat a C:-re installálom , akkor semmi gond velük. Ez miért lehet így? Remélem valaki tud segíteni. Köszike!

#254 Felhasználó inaktív   Oblishoaeeshy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 16:15

Előző hozzászóló: Milyen játékok nem akaródzanak futni? Milyen filerendszert használ a két meghajtód?

Létezik az, hogy a zixpé is olyan, mint szeretett 98unk; egy huzamosabb gamélés után újra kell indítani, hogy egy másik game teljes értékű alkalmazásként tudjon érvényesülni?

#255 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 18:42

Idézet: Oblishoaeeshy - Dátum: 2004. április 6, kedd - 16:19

Létezik az, hogy a zixpé is olyan, mint szeretett 98unk; egy huzamosabb gamélés után újra kell indítani, hogy egy másik game teljes értékű alkalmazásként tudjon érvényesülni?

Nem!

Habár a 98on se volt ilyen bajom az vagy ment mint az angyal vagy nem(és általában vagy nem) :).
De a többi kérdésre azért jó volna a válasz hogy tudjunk segíteni.

#256 Felhasználó inaktív   Miki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 18:49

Idézet: breton - Dátum: 2004. április 5, hétfő - 18:48

sziasztok

Szia!

Az XP-nek van sajat backup szoftvere (azt hiszem csak a professional verzioban van). Ez tud olyat, hogy shadowcopy (hasznalatban levo allomanyok mentese), incremental backup (valtozott allomanyok mentese) stb. Amugy a neten van jopar backup szoftver, fizetos is es ingyenes is.

#257 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 20:58

Ilyen problema nalam is van, hogy belassul hosszabb jatek utan es akkor a masik game mar szaggat, akadozik. Sot, epp most kellett restart, mert az Opera is vagy' 5 perc alatt jott be es lassu volt, mint a csiga, minden tok lassu volt. Lehet hulye modszer, de van egy olyan modszerem, hogy ellenorizzem, hogy milyen gyors, hogy az asztalon jobb gomb es frissites, ha ilyenkor nem pikk-pakk frissit akkor lassu. A nem "pikk-pakk" az az, hogy a foglalt kurzor tovabb van kint. :) Na, es ilyenkor nagyon szaggatnak a jatekok, jatszhatatlanok, mintha valami ultra gyenge proci meg vga lenne...
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#258 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 21:34

ez butaság mert
http://support.microsoft.com/default.aspx?...kb;en-us;819101
és mert

Idézet: scaurus - Dátum: 2004. március 24, szerda - 22:24

innen!

Helló!

Csak annyit fűznék hozzá, hogy a témaindító hozzászólásban írt jelenség tényleg nem egyedi eset.

Nálunk a cégnél PIV (nem cerka!) proci, 256MB DDR ram alapú konfigon a win2k friss telepítése után a helyi menü felbukkanására szintén 40-50 mp-t kell várni.

Erről ennyit.

Üdv

Szerkesztette: Kecsöpp 2004. 04. 06. 21:34 -kor

#259 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 21:46

Nem, nem ez az ok szerintem... amikor a frissites lassu, akkor nalam az egesz rendszer lassu, ahogy eddig lattam, most kikapcsoltam a gorditest, de meglatjuk. :)
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#260 Felhasználó inaktív   csvg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 11:22

Idézet: Oblishoaeeshy - Dátum: 2004. április 6, kedd - 16:19

Előző hozzászóló: Milyen játékok nem akaródzanak futni? Milyen filerendszert használ a két meghajtód?

A filerendszer minden meghajtón azonos( az XP filerendszere). A probléma még mindig megvan. Pölö: A Neverwinter Nights tökéletesen indul és fut a D:-ről, a Call of Duty, a Greyhawk, a GTA3, az Icewind Dale II pedig egyformán el sem indul. Ha a kompatibilitás varázslóval buherálom akkor sem. Viszont a C:-re telepítve simán futnak a progik. A baj csak a,hogy a C: csak 10 Giga. Particionáljam át a vinyót vagy mi a szösz.

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.