HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések II.

#281 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 11. 10:41

Idézet: Viperboy - Dátum: 2004. április 11, vasárnap - 11:38

- Az IE-ben hogy lehet elérni, h az "Állapotsor" ottmaradjon és ne kelljen minden ablaknál mindig visszakapcsolni?

Nyiss egy IE ablakot. Kapcsold be az állapotsort, majd csukd be azt az ablakot. Elvileg a következőt ha megnyitod, már ott lesz az állapotsor.
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#282 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 11. 10:47

Idézet: Viperboy - Dátum: 2004. április 11, vasárnap - 10:38

- Hogy lehet rávenni az XP-t, h ne figyelmeztessen, ha kevés a lemezterület?

feltesz: http://download.microsoft.com/download/f/c...wertoySetup.exe

Pipa kivesz:
Kép
World Of Warcraft / Arathor / Rise Legacy

#283 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 11. 10:54

Idézet: Repiv - Dátum: 2004. április 10, szombat - 10:26

Van egy kis problémám az xp-vel vagyis inkább az internet kezelésével:

Adsl a csatlakozás és routerrel van szétosztva. Az xp-ben beállitva minden és megy is nincsgond.
Innentől jön a probléma és nemtaláltam rá megoldást.

Használom a netet és egyszer csak úgycsinál mintha nemlenne, de csak a böngészőkben, a háttérben pl: irc, icq minden más fut és nem disconnectel. A böngészők (ie, opera) meg csak annyit ir hogy looking up host name... percekig és aztán semmi. Restartolnom kell, utánna újra jó.
Teljesen idő független a dolog, van hogy fél óra múlva jelentkezik a probléma, de van hogy egy fél nap után.

Ad-aware-t futtattam már, viruskeresőt is és tiszta minden.
A szolgáltatások közül sok baromságot kikapcsoltam, lehet hogy valami olyasmit is ami ezt okozza?
Bár akkor meg nemtudom hogy egy ideig miért működik.

Találkozott már valaki ilyesmivel? Ha netán igen akkor irja mi a megoldás mert ez igy az őrületbe kerget. :eek:

köszi

Statikus, vagy dinamikus az IP cím kiosztás? Ha nem statikus, akkor szerintem tedd azzá. Valamelyik topicban olvastam egy hasonlót, bár ott egy driver okozta a problémát, mert nem egy sima router volt, ha jól emlékszem.
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#284 Felhasználó inaktív   Viperboy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 11. 11:04

Ehh, tényleg. De ezt miért nem tudja megcsinálni, ha több ablak volt nyitva? (persze mindegyiknél bekapcsolva az állapotsor...) (sose 1 ablakban netezek :D )
Config: Epox 9NPA+Ultra, AMD Opteron 144 [Water cooling: Ordasi blokk, Eheim 1048, passzív radi], 2x512 Infineon DDR (2-3-3-5@1T), Seagate ST360015A + Samsung SP0802N, NEC 2500A, Cinergy 200USB TV Tuner, Creative Audigy2 ZS, Creative Gigaworks S750, Zalman 400A-APF

#285 Felhasználó inaktív   Viperboy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 11. 11:06

Idézet: 1soproni - Dátum: 2004. április 11, vasárnap - 11:59

Statikus, vagy dinamikus az IP cím kiosztás? Ha nem statikus, akkor szerintem tedd azzá. Valamelyik topicban olvastam egy hasonlót, bár ott egy driver okozta a problémát, mert nem egy sima router volt, ha jól emlékszem.

Ha a router jól van beállítva, akkor működnie kell a dinamikusnak is. (nálam DHCP-van, és sose volt ilyen gond, bár az XP bekapcsoláskor néha szarakszik, és akkor újra kell indítanom, h legyen net, de szakadni sose szakadt).

Még próbáld meg azt, h az XP belső tűzfalát kilövöd. Az úgyis sz*r+fölösleges, ha van router.
Config: Epox 9NPA+Ultra, AMD Opteron 144 [Water cooling: Ordasi blokk, Eheim 1048, passzív radi], 2x512 Infineon DDR (2-3-3-5@1T), Seagate ST360015A + Samsung SP0802N, NEC 2500A, Cinergy 200USB TV Tuner, Creative Audigy2 ZS, Creative Gigaworks S750, Zalman 400A-APF

#286 Felhasználó inaktív   Viperboy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 11. 11:07

Idézet: Kecsöpp - Dátum: 2004. április 11, vasárnap - 11:52

Huh, köszönöm szépen :) (pedig reménykedtem benne, h tweak nélkül is megy... de hát mit várok tőle... ez csak XP, nem 2k ;) )

#287 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 11. 11:10

megy nélküle is csak most ez volt kéznél

#288 Felhasználó inaktív   Viperboy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 11. 11:16

Mégvmi eszembe jutott: van ugyebár a felhasználói fiókom, van rajta 1 jelszó. Azt akarom, h amikor bekapcsol a gép, akkor ne kérjen jelszót/felhasználót, hanem rögtön léptessen be. Viszont tudjam lockolni a gépet, mint 2k alatt (és jelszóval engedjen vissza).

#289 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 11. 11:27

TweakUI->logon->autologon->a többi adott
lezárni pedig ctrl+alt+del és számítógép zárolása

#290 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 11. 12:24

Megkérnék néhány embert, maradjunk a kulturált hangnemnél, vagy egyszerűen nem kötelező ms os-eket használni...

----atyuska----

#291 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 11. 12:39

Idézet: Viperboy - Dátum: 2004. április 11, vasárnap - 12:09

Ehh, tényleg. De ezt miért nem tudja megcsinálni, ha több ablak volt nyitva? (persze mindegyiknél bekapcsolva az állapotsor...) (sose 1 ablakban netezek :D )

Mert mindig az utoljára becsukott IE ablak beállításai mentődnek el... Próbáld csak ki pl az ablak átméretezésével...

#292 Felhasználó inaktív   Viperboy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 11. 13:19

Idézet: 1soproni - Dátum: 2004. április 11, vasárnap - 13:44

Mert mindig az utoljára becsukott IE ablak beállításai mentődnek el... Próbáld csak ki pl az ablak átméretezésével...

Ezt gondoltam, de ha az összes ablak beállításai ugyan azok, akkor miért nem tudja megjegyezni? nem tudja, h melyik az utolsó v mi? :) (teljesen ugyan az volt az összes és mégse jegyezte meg...)

#293 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 11. 13:46

Idézet: Viperboy - Dátum: 2004. április 11, vasárnap - 14:24

Ezt gondoltam, de ha az összes ablak beállításai ugyan azok, akkor miért nem tudja megjegyezni? nem tudja, h melyik az utolsó v mi? :) (teljesen ugyan az volt az összes és mégse jegyezte meg...)

Erre már nem tudom a választ. A lényeg, hogy a probléma megoldódott.  :D

#294 Felhasználó inaktív   Viperboy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 11. 14:45

Jaja :D még szerencse :) már nagyon idegesített a dolog... és ilyen miatt nem akarom azért visszapakolni a 2k-t... pedig én nagyon 2k párti vagyok (az omlott össze a legkevesebbszer/bírta a legtovább)

#295 Felhasználó inaktív   CyS 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 12. 07:59

Sziasztok! Az a problémám, hogy az angol Windows XP Pro SP1-et nem tudom repair-relni.  Ez az opció fel sem tűnik a Setup képernyőjén.  Azt ugyan észreveszi, hogy van egy C:\WINDOWS könyvtár, de azt is mondja, hogy ha továbbmegyek, akkor minden Applikációm és a beállításaim elvesznek.  Ráadásul a a "Recovery Console" sem választható ki...  Csak a teljes full reinstall segít?  (Volt rajta egy Suse Linux néhnáy hétig dual boot-tal, az okozhatta ezt?)  Üdv

#296 Felhasználó inaktív   dexike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 12. 13:25

Csá! Az lenne a kérdésem hogyan lehet xp-ben azt megcsinálni, hogy 1 könyvtár és az abban lévő összes alkönyvtár az általam megadott nézetben jelenjen meg anélkül, hogy 1esével kelljen beállítani az összeset? Pl.: a képek könyvtáram és az alkönyvtárai mind miniatűröket mutassanak mondjuk kb 1 kattaintásra ;)  Előre is köfi...
Ez a maicímem: zeek(kukac.at)enternet(pont.dot)hu a másik sajna beragadt:) lehet más néven is reggeltem valamikor és nem engedi megváltoztatni...

#297 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 12. 13:52

Idézet: dexike - Dátum: 2004. április 12, hétfő - 13:30

Csá! Az lenne a kérdésem hogyan lehet xp-ben azt megcsinálni, hogy 1 könyvtár és az abban lévő összes alkönyvtár az általam megadott nézetben jelenjen meg anélkül, hogy 1esével kelljen beállítani az összeset? Pl.: a képek könyvtáram és az alkönyvtárai mind miniatűröket mutassanak mondjuk kb 1 kattaintásra ;)  Előre is köfi...

mappa->jobbegér->tulajdonságok->lsd kép

Kép

#298 Felhasználó inaktív   dexike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 12. 16:26

Ezt már próbáltam én is...de nem sok sikerrel. Erre az történik, hogy az adott mappát beállítja miniatűr nézetbe de az alatta lévőket nem :confused: Ezenkívül beállítja azt a jobboldali menüsort (nemtom hogy híják asszem mappanézet) amit meg a francnak se kell. A sokkép funkció kb. ugyan ez.
Ez a maicímem: zeek(kukac.at)enternet(pont.dot)hu a másik sajna beragadt:) lehet más néven is reggeltem valamikor és nem engedi megváltoztatni...

#299 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 13. 21:55

Ez de durva!  :) Epp most akarom elinditani az Word-ot, erre kiirja, hogy Office Termekaktivalas. :) Mar majdnem egy eve hasznalom, erre most jut eszebe, a hulye  :D Amugy volt mar nektek ilyen? ReInstall rulez :D csak gondoltam megemlitem, hatha veletek is elofodult mar ilyen... egyebkent mostanaban szar a Word, mert beirok egy betut es leall 'a program szabalytalan muveletet hajtott vegre' hibauzenettel.
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#300 Felhasználó inaktív   Oblishoaeeshy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 14. 08:06

Idézet: Gabesz - Dátum: 2004. április 13, kedd - 21:00

Ez de durva!  :) Epp most akarom elinditani az Word-ot, erre kiirja, hogy Office Termekaktivalas. :) Mar majdnem egy eve hasznalom, erre most jut eszebe, a hulye  :D

Installkor nem aktiváltad? Hasonló velem Norton Antivirus 2004el fordult elő. Install, frissít, és a 8. aktiválásig nem akarta az igazat.

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.