Windows XP kérdések II.
Elküldve: 2004. 04. 05. 14:36
azt vettem észre, hogy leginkább akkor csinálja, amikor be van kapcsolva a reklámképek tiltása funkció. Egyébként az Avant Browser legújabb (v9.01 b121) verzióját használom /nem szoktam mást feltenni, nem szeretek mindenfélét felpakolászni a gépre/, a kapcsolat 512/128.
Üdv.
Elküldve: 2004. 04. 05. 15:27
Szal eddig xp-m volt - és word xp-m - ,aztán formatáltam egyet,és ugyanúgy felraktam az xp-t,majd a wordöt is újra akartam tenni,de nem fogadta el a serialt
Pedig ugyanarról a cdről tettem fel,amiről régen,és a serial is ugyanaz..
Próbáltam másik gépre feltenni,de már ott sem megy
Aztán próbáltam egy másik word xp cdvel,de az sem jó
Nem értem miért van ez,pedig régen ment.. :confused:
Elküldve: 2004. 04. 05. 15:38
Idézet: Sz18 - Dátum: 2004. április 5, hétfő - 16:31
Ha a CD eredeti, akkor hívd fel az Microsoftot: > klatty <
Amennyiben nem eredeti, nos akkor a kérdést rossz helyen tetted fel. Rossz fórumon...
Elküldve: 2004. 04. 05. 16:49
Próbáltam szinkronizálni az 'internetes időkiszolgálóval', ez idáig ment is, de most megbolondult, a következő üzenettel traktál engem:
'Hiba történt, miközben a Windows a következővel szinkronizált:
time.windows.com. Az időmintát elutasította a rendszer, a következő
oknál fogva: A partner sztrátuma kissebb, mint az álomás sztrátuma.'
Mi a szent szaart jelent a fenti üzenet, mit tegyek, hogy jó legyen ismét???
Elküldve: 2004. 04. 05. 19:41
Nagy kérdésem a következő:
Lehet előre megírt skripttel vagy valamivel konfiguráltatni az XP-t,
egy új eszköz installja után beállításokat automatikusan megtegye (amit eddig csak kézzel tudom megcsinálni)?
részletesebben:
Összerektam egy irodában egy picike rádiós hálót (WRT54g + WPC54g)
a pcmcia kártyát többen elkalomszerűen szeretnék használni a notebookjaikkal.
Ha a júzel bedugja a kártyát, mindenképpen be kell állítani a paramétereket (SID,WEP kulcs)
s ezt nemhiszem, hogy megtuggyák csinálni.
Ha van erre megoldás kérlek írjátok meg vagy hol keresem, mit nézzek ?
ja és a MOMOm
Elküldve: 2004. 04. 05. 19:43
van 4 gép egy hubon, amelyekről szeretnék folyamatosan adatmentést végezni. Úgy szeretném ezt csinálni, hogy berakok egy baromi gyenge pentium 1es gépet 5iknek, hatalmas vinyóval amire hálón keresztül ütemezés szerint tükrözöm a többi gép adatállományát.
Egy gondom van, hogy a wincommander történő szinkronizálás számos fájlnál kiírja, hogy ezt meg azt nem képes átmásolni.... Szóval a fenti rendszerhez kéne egy olyan megbízható progi, tükröző software, vagy szinkronizáló, ami tuti, hogy minden adatot jól össze tud hasonlítani, és az újakat felül is írni.
Plz ha valaki ismer vlami jó kis programot ami ezt a rendszert kiszolgálja írjon, vagy mail. Köszi előre is.
Elküldve: 2004. 04. 05. 19:44
van 4 gép egy hubon, amelyekről szeretnék folyamatosan adatmentést végezni. Úgy szeretném ezt csinálni, hogy berakok egy baromi gyenge pentium 1es gépet 5iknek, hatalmas vinyóval amire hálón keresztül ütemezés szerint tükrözöm a többi gép adatállományát.
Egy gondom van, hogy a wincommander történő szinkronizálás számos fájlnál kiírja, hogy ezt meg azt nem képes átmásolni.... Szóval a fenti rendszerhez kéne egy olyan megbízható progi, tükröző software, vagy szinkronizáló, ami tuti, hogy minden adatot jól össze tud hasonlítani, és az újakat felül is írni.
Plz ha valaki ismer vlami jó kis programot ami ezt a rendszert kiszolgálja írjon, vagy mail. Köszi előre is.
Elküldve: 2004. 04. 05. 21:52
Idézet: Rx7 - Dátum: 2004. április 5, hétfő - 10:14
Pl: Rendszervisszaállítással?
A userek jogosultság adása miatt kellene nekem az NTFS, habár nem tudom, hogy mit és hol érdemes beálítani, ahhoz, hogy vírust ne tudjon bekapni...
Vírust ne kapjon be? hihi a virusokat valahogy nem igazán szokta érdekelni a jogosultsági beállítás
NTFS-ből FAT-et nem tusz csinálni mert az 100% hogy komoly adatvesztéssel jár (pl a jogosultságok meg ilyesmi garantáltan aztán ki tudja még). Legalábbis nem parancssorból. Erre már talán érdemesebb használni a P. M.-et de lehet hogy az se fog örülni az ötletnek és megkér rá hogy lécci ezt meg azt csináld még meg vele elötte - de pontosan már nem tom mert nagyon rég csináltam visszafelé a dolgot.
rendszervisszaállítás nem erre van és nem is tud ilyesmit....
Szerkesztette: Kecsöpp 2004. 04. 05. 21:53 -kor
Elküldve: 2004. 04. 05. 22:08
Idézet: MrZed - Dátum: 2004. április 5, hétfő - 16:53
Próbáltam szinkronizálni az 'internetes időkiszolgálóval', ez idáig ment is, de most megbolondult, a következő üzenettel traktál engem:
'Hiba történt, miközben a Windows a következővel szinkronizált:
time.windows.com. Az időmintát elutasította a rendszer, a következő
oknál fogva: A partner sztrátuma kissebb, mint az álomás sztrátuma.'
Mi a szent szaart jelent a fenti üzenet, mit tegyek, hogy jó legyen ismét???

A felső pipát vedd ki!
Tök nagy hülyeség a pontosídő szinkronizálás. Ha 1x beállítod akkor az megy rendesen.
De érdekes nekem se megy most aszonnya hogy hiba történt (no további komment)
Meg kéne nézni valami idegen szavas szótárba hogy mi az a sztrátum mert nekem semmit nem mond.
Elküldve: 2004. 04. 05. 22:24
Lehet volt mar tema, de mind1
Elküldve: 2004. 04. 06. 05:35
Elküldve: 2004. 04. 06. 07:45
Idézet: Kecsöpp - Dátum: 2004. április 5, hétfő - 23:12
Meg kéne nézni valami idegen szavas szótárba hogy mi az a sztrátum mert nekem semmit nem mond.
Megoldódott, köszönöm!
Az 'internetes időkiszolgálóval' volt a gond!
Elküldve: 2004. 04. 06. 14:51
Elküldve: 2004. 04. 06. 16:15
Létezik az, hogy a zixpé is olyan, mint szeretett 98unk; egy huzamosabb gamélés után újra kell indítani, hogy egy másik game teljes értékű alkalmazásként tudjon érvényesülni?
Elküldve: 2004. 04. 06. 18:42
Idézet: Oblishoaeeshy - Dátum: 2004. április 6, kedd - 16:19
Nem!
Habár a 98on se volt ilyen bajom az vagy ment mint az angyal vagy nem(és általában vagy nem)
De a többi kérdésre azért jó volna a válasz hogy tudjunk segíteni.
Elküldve: 2004. 04. 06. 18:49
Idézet: breton - Dátum: 2004. április 5, hétfő - 18:48
Szia!
Az XP-nek van sajat backup szoftvere (azt hiszem csak a professional verzioban van). Ez tud olyat, hogy shadowcopy (hasznalatban levo allomanyok mentese), incremental backup (valtozott allomanyok mentese) stb. Amugy a neten van jopar backup szoftver, fizetos is es ingyenes is.
Elküldve: 2004. 04. 06. 20:58
Elküldve: 2004. 04. 06. 21:34
http://support.microsoft.com/default.aspx?...kb;en-us;819101
és mert
Idézet: scaurus - Dátum: 2004. március 24, szerda - 22:24
Helló!
Csak annyit fűznék hozzá, hogy a témaindító hozzászólásban írt jelenség tényleg nem egyedi eset.
Nálunk a cégnél PIV (nem cerka!) proci, 256MB DDR ram alapú konfigon a win2k friss telepítése után a helyi menü felbukkanására szintén 40-50 mp-t kell várni.
Erről ennyit.
Üdv
Szerkesztette: Kecsöpp 2004. 04. 06. 21:34 -kor
Elküldve: 2004. 04. 06. 21:46
Elküldve: 2004. 04. 07. 11:22
Idézet: Oblishoaeeshy - Dátum: 2004. április 6, kedd - 16:19
Létezik az, hogy a zixpé is olyan, mint szeretett 98unk; egy huzamosabb gamélés után újra kell indítani, hogy egy másik game teljes értékű alkalmazásként tudjon érvényesülni?
A filerendszer minden meghajtón azonos( az XP filerendszere). A probléma még mindig megvan. Pölö: A Neverwinter Nights tökéletesen indul és fut a D:-ről, a Call of Duty, a Greyhawk, a GTA3, az Icewind Dale II pedig egyformán el sem indul. Ha a kompatibilitás varázslóval buherálom akkor sem. Viszont a C:-re telepítve simán futnak a progik. A baj csak a,hogy a C: csak 10 Giga. Particionáljam át a vinyót vagy mi a szösz.

Súgó
A téma zárva.