HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések II.

#2521 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 25. 18:50

Valaki helpeljen pls!

Automatikus időfrissítést akarok beállítani (órán duplaklikk, internet idő), és amikor azonnali frissítésre nyomok, 5-10 mp elteltével azt írja, hogy hiba történt, de semmi konkrét, egyik timeserverrel se oké, ásik gépről megy, erről meg nem. Amúgy win xp prof sp2, semmi ötletem nincs mi lehet, találkozott már valaki ezzel?
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#2522 Felhasználó inaktív   gabor1968 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 25. 19:06

Idézet: gabor1968 - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 17:42

Légyszíves egy kicsit bővebben, nagyon hálás lennék érte! Az SP2 nélküli XP-vel miért miért megy a net ez nélkül? Milyen ip cím?

Hát jó nagy marha voltam! Csak az volt a gond, hogy nem telepítettem a hálókártyát! De azért köszi!

#2523 Felhasználó inaktív   Jetpilot 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 20:04

Heló!

Azt csinálja újabban böngészőm hogy kattintok egy média file linkjére (pl. mpg-re) akkor bejön egy háromezer soros:
"»ZĂ›Căi’9A#HÚČĄš‹˘ü8ZÎsZůŻš ˝aNqgćĎÍ}I‚`Šě€čľ Öµ¶µvĄ#ZýĘë§í ŞV_—ŘvÍČ…JsN C$µ©O›ÂÍT8.Źź4Ě™™5í*F‘¤*,Kg®E¦ĄWmş˘ś=¦tčtŚ“hšQ¸Ţ Í)\µ«]•rĘĐ6ąS‹q+X•1*YVYŇt_ĺŤ"ÄŮľK)vµČDŤšá‰{ 5ĆŚ$ä9+?}U?†ů˝N›[kC*›Ş­´¶! l4q ăEÍsƒ ăDĂk9 łç´Ą{Ş$›ě¶=§65Ěkź×ö¸®}­A©)JT @ń–ĎjĆć ¶ÁmČ=ľƒSł™˛gđŕŐ©V°ÂCŽ2±­íu0˙ő‚fDDB%´‰$”eg¤ިę©b«ę‰VY×^y÷}Çyç]q–Ůq÷!yçß~7ă…řa~'á| řAłlĎ‚˝~7‹[ʶc›}@vúµ]33o|«¸Wp›VÔ3 ÍD®snŰ={1?‚٤‚šŤłEâ>ę}"
krix-krax szöveg  :mad:
namost, úgy kéne működnie hogy megnyitja az alapértelmezett lejátszómban (jobb esetben még meg is kérdezi mit szeretnék) ;)
nemtudom van e köze hozzá , de azóta van amióta uninstalláltam MS Antispyware-t.  :reklamacio:
próbálkoztam az Internetbeállításokban mindent Defaultra tenni, az sem tett jót neki.  :reklamacio:

micsináljak?  :smoker:

(köszi)

#2524 Felhasználó inaktív   ricsip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 12:31

Idézet: Jetpilot - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 21:04

Heló!

Azt csinálja újabban böngészőm hogy kattintok egy média file linkjére (pl. mpg-re) akkor bejön egy háromezer soros:
"»ZĂ›Căi’9A#HÚČĄš‹˘ü8ZÎsZůŻš ˝aNqgćĎÍ}I‚`Šě€čľ Öµ¶µvĄ#ZýĘë§í ŞV_—ŘvÍČ…JsN C$µ©O›ÂÍT8.Źź4Ě™™5í*F‘¤*,Kg®E¦ĄWmş˘ś=¦tčtŚ“hšQ¸Ţ Í)\µ«]•rĘĐ6ąS‹q+X•1*YVYŇt_ĺŤ"ÄŮľK)vµČDŤšá‰{ 5ĆŚ$ä9+?}U?†ů˝N›[kC*›Ş­´¶! l4q ăEÍsƒ ăDĂk9 łç´Ą{Ş$›ě¶=§65Ěkź×ö¸®}­A©)JT @ń–ĎjĆć ¶ÁmČ=ľƒSł™˛gđŕŐ©V°ÂCŽ2±­íu0˙ő‚fDDB%´‰$”eg¤ިę©b«ę‰VY×^y÷}Çyç]q–Ůq÷!yçß~7ă…řa~'á| řAłlĎ‚˝~7‹[ʶc›}@vúµ]33o|«¸Wp›VÔ3 ÍD®snŰ={1?‚٤‚šŤłEâ>ę}"
namost, úgy kéne működnie hogy megnyitja az alapértelmezett lejátszómban (jobb esetben még meg is kérdezi mit szeretnék) ;)
nemtudom van e köze hozzá , de azóta van amióta uninstalláltam MS Antispyware-t.  :reklamacio:
próbálkoztam az Internetbeállításokban mindent Defaultra tenni, az sem tett jót neki.  :reklamacio:

(köszi)

Valószínüleg nem ismeri fel a böngészö a fájl MIME típusát. Hogy azt IE-ben merrefele kell átállítani, nem tudom. Másik megoldás h. jobb klikk-> "save as"-al mented el. Bár ekkor persze nem fog elindulni automatice a lejátszás.

Viszont nekem is volna egy jóóó hosszú kérdésem:

Pontosan mi a teendö ha néhány xp-s masinát össze akarok kötni p2p jelleggel (azaz semmi domain, csak workgroup) lan-partyhoz, és persze másolgatni is akarnak a gépek egymás között?
Vagy az a hiba jön elö, hogy:
- be sem engedi lépni a többieket egyik gép a megosztásaiba, azaz hálózatoknál 2 klikk xy gépre, és kidobja a hibaüzit h. nincs rá jogom (ez a legidegesítöbb, mert így semmilyen módon nem fog beengedni a távoli masina, ha még az esélyt se adja meg nekem h. hitelesítsem magam nála)

-vagy a saját gépemen levö felh. névvel kitöltve jelenik meg egy login-ablak szerüség, és kódot kell írni (a felh. név viszont szürke, nem lehet törölni, és mivel ilyen user a másik gépen nincs, nem fogja beengedni)

- esetleg ez a szürke usernév a vendég, és ha ez történetesen engedélyezve lett a másik gépen, akkor se fogadja el a jelszót.

- esetleg (és ez volt még a legjobb eset) kapok egy komplett üres login ablakot, ahol végre megadhatok egy user-passt úgy, hogy az a távoli gépen érvényes. Ált. az utolsó 5letem az szokott lenni, h. hozzunk létre minden gépen egy abcd usert üres passworddel, amivel mindenkinél megy végül a másolgatás.

Ha jól rémlik ennyi kombinációval kerültem már szembe. Annyit kapisgálok az NT-fajzatok lelkivilágához, h. vmi azonosítás kell a rendszer felé, h. bármilyen eröforráshoz hozzáférhessek. De milyen más módszer lenne, amivel egyszerüsödne a dolog, és nem kéne ideiglenes usereket kreálni? Link is jöhet, ahol alaposan a végére járnak a dolgoknak, nem csak 1-2 odalökött mondat.

#2525 Felhasználó inaktív   Congo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 17:12

Idézet: Jetpilot - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 19:04

Heló!

(köszi)

nézd meg a .mpg társítását, hogy rendben van-e

#2526 Felhasználó inaktív   LeeFH 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 17:48

hellosztok! van egy nagyon aggasztó problémám!
Az a helyzet, hogy egy ideje, nem tudok belépni se a Sajátgépbe, se a Vezérlőpultba, se a Lomtárba, de még az Internet Explorer-be sem! (hálisten más böngészőt haszálok)
helyette az történik, h a tálca, és az asztal ikonjai eltűnnek, majd kis idő után ujra visszajönnek, de a felsorolt programok közül semelyik sem nyilik meg.
Van mit tenni ez ellen? Köszönöm szépen a segítséget előre is! ;)

#2527 Felhasználó inaktív   Congo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 18:09

Idézet: LeeFH - Dátum: 2005. febr. 26., szombat - 17:48

hellosztok! van egy nagyon aggasztó problémám!
Az a helyzet, hogy egy ideje, nem tudok belépni se a Sajátgépbe, se a Vezérlőpultba, se a Lomtárba, de még az Internet Explorer-be sem! (hálisten más böngészőt haszálok)
helyette az történik, h a tálca, és az asztal ikonjai eltűnnek, majd kis idő után ujra visszajönnek, de a felsorolt programok közül semelyik sem nyilik meg.
Van mit tenni ez ellen? Köszönöm szépen a segítséget előre is! ;)

valószínűleg elpusztul az explorer.exe-d, és utána újraindul, ezért tűnik el és jelenik meg újra minden. próbálkozz ennek kicserélésével, pl. service pack telepítéssel

#2528 Felhasználó inaktív   LeeFH 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 18:11

váo!.. faxa.. :(
SP1 a jelenlegi windows, akkor egy reinstall megteszi? vagy ha SP2-re upgrade-elek, akkor ugye megmaradnak a programjaim meg stb?
köszi!

#2529 Felhasználó inaktív   Jetpilot 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 08:59

Idézet: ricsip - Dátum: 2005. febr. 26., szombat - 13:31

Valószínüleg nem ismeri fel a böngészö a fájl MIME típusát. Hogy azt IE-ben merrefele kell átállítani, nem tudom. Másik megoldás h. jobb klikk-> "save as"-al mented el. Bár ekkor persze nem fog elindulni automatice a lejátszás.

Köszönöm.  :respect:
A fájlok társítása 100% hogy rendben van. Jetaudio mindent visz:D
Én voltam buta, mert 1 darab mpg file nem működött ( ez az nektek se megy?:D )
Szal hüje voltam, mert a többi tökéletesen megy, és mégis bepánikoltam.  :omg:

LeeFH: hát persze hogy megmarad minden.

#2530 Felhasználó inaktív   Jetpilot 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 09:02

Idézet: Jetpilot - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 9:59

Én voltam buta, mert 1 darab mpg file nem működött ( ez az nektek se megy?:D )

Hát ez érdekes  :rolleyes:
Innen simán megnyitja.
A szanalmas.hu -ról nem megy.
Na mindegy, azé jó veled beszélgetni Jetpilot.  ;)

#2531 Felhasználó inaktív   WAUZZZJ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 16:15

Üdv! Lenne egy nagy problémám.

A gépről egyszerűen eltűnik a lapozófájl.
Most raktam újra a rendszert, mert vírus is volt, miegymás. 2 napig bírta és megint nincs lapozófájl. Hiába állítom be, hogy legyen, nincs.
Indításkor kiírja, hogy "hiba történt a lapozófájl létrehozásakor, ezért a win egy ideigleneset hozott létre" viszont a gép belassult, mint csiga az enyven....
Ha azt állítom, hogy a gép kezelje ugyanaz a hibaüzenet indításkor.

Találkoztatok már ilyennel?

(Még újrainstall előtt próbáltam registryben is állítani, de semi hatás)

#2532 Felhasználó inaktív   HBP 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 21:55

Helló csók, sziasztok!

Az én problémám, hogy Outlook Xpnél minden egyes indításnál megkérdi ssl-es pop3 postafiókoknál, hogy a kiszolgáló biztonsági akármilyét nem tudja ellenőrizni, bizotsan akarom e a kapcsolódást.
Van valami notifity kikapcsolás, automatikus okézás, registryben? Nézegettem a beállításokat, vagy még probálkozzak az IE beállításainál?

P.
Octeh Rhino KT333, Creative SB Live!, AMD Athlon XP 2000+, 2x Hitachi T250K 160GB, Kingstone 512 MB,NVIDIA RIVA TNT2 Ultra 32 MB, Samsung SyncMaster 750s, GoldStar CD-R CRD-8484B, HL-DT-ST RW/DVD GCC-4521B, FSP 300W
Bővebben honlapon

#2533 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 02:27

Idézet: moq - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 18:50

Valaki helpeljen pls!

Automatikus időfrissítést akarok beállítani (órán duplaklikk, internet idő), és amikor azonnali frissítésre nyomok, 5-10 mp elteltével azt írja, hogy hiba történt, de semmi konkrét, egyik timeserverrel se oké, ásik gépről megy, erről meg nem. Amúgy win xp prof sp2, semmi ötletem nincs mi lehet, találkozott már valaki ezzel?

Ringyóz server nekem sem jó time.nist.goc viszont jó!

Üdv

#2534 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 02:30

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 0:46

Amikor a tolvajok önérzetesek is, méginkább...

Kiemeltem ami naon megbökte a csőrömet!
Ne haragudj meg de így mindennemű magyarázat vagy smiley nélkül 1értelmű mit akartál írni. Ez pedig rágalmazás és sértő! Bocs hogy beleavatkozok de tudom hol tanul a srác és onnan nem ilyen szellemiség jön!

Üdv

#2535 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 02:36

Idézet: Piscator - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 21:55

Helló csók, sziasztok!

Az én problémám, hogy Outlook Xpnél minden egyes indításnál megkérdi ssl-es pop3 postafiókoknál, hogy a kiszolgáló biztonsági akármilyét nem tudja ellenőrizni, bizotsan akarom e a kapcsolódást.
Van valami notifity kikapcsolás, automatikus okézás, registryben? Nézegettem a beállításokat, vagy még probálkozzak az IE beállításainál?

P.

Esetleg egy Igazi levelező megoldhatja a problémákat.

Üdv

Szerkesztette: Xero 2005. 02. 28. 02:36 -kor

#2536 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 28. 07:13

Idézet: Xero - Dátum: 2005. febr. 28., hétfő - 2:30

Kiemeltem ami naon megbökte a csőrömet!
Ne haragudj meg de így mindennemű magyarázat vagy smiley nélkül 1értelmű mit akartál írni. Ez pedig rágalmazás és sértő! Bocs hogy beleavatkozok de tudom hol tanul a srác és onnan nem ilyen szellemiség jön!

Üdv

Idézet

hétvégén lanparty volt barátom elhozta a faterja céges laptopját, mer az bikaaa
nah indít indításnál kér egy jelszót (ezt tudjuk) kék képernyőn, majd betölt a windows bejelentkezünk először jobb gomb sajátgépre de nem veszi be nem nyilik le a menü, oké be vezérlőpult rendszer az se megy rendszergarázda levédte nem lehet semmitse telepíteni gamék nem mennek és igy nehéz játszani
próbáltam cdről futatni az LC4-t de az se ment

szóval van valami ötletetek hogy hogy lehetne rendszergarázdálkodni? anélkül hogy a sráccal kéne beszélni?

Jó, játsszunk kiemelőset. Ez pedig az a szellemiség, ami abból az iskolából jön. Te mondtad.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#2537 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 11:42

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. febr. 28., hétfő - 7:13

Jó, játsszunk kiemelőset. Ez pedig az a szellemiség, ami abból az iskolából jön. Te mondtad.

Én is használtam már más notiját több napra és pl volt hogy valmait lejelszavazaott.. spec én fel tudtam hívni megkérdeztem ennyi de sztem ettől még emberünk nem lesz tolvaj.
Az meg hogy vegyen magának... sajnos nem hiszem hogy mindenki megengedheti magának de azért jó ha néha hozzájut. Spec nekem nem játékra kellett de ettől még senki sem lesz tolvaj!

Üdv

#2538 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 12:35

A tulajdoos tudta nélkül... :think:
Üdvözlettel:
Gabi

#2539 Felhasználó inaktív   k.laci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 17:10

WINXP kérdés:

Látom itt vannak hozzáértők is (végre).
Komoly kérdésem van!
A laptop használók rémálma: miért piszkálja a windows XP a winchestert, ahelyett hogy hagyná lekapcsolni??? Ki lehet-e kapcsolni ezt a szerencsétlenséget, és ha igen, akkor hogyan????

Nem nagyon értem miért van rá szükség hogy pl. szövegszerkesztés alatt pörögjön a winchester, ha úgy is memóriába dolgozik amíg nem mentek.

Valamint van egy USB II-s TV tunerem, és TV nézés közben folyamatosan kerreg a winyó. Ezt sem értem miért kell, és remélem valaki meg tudja válaszolni, és megoldást is találok egyszer.

Köszönettel. k.l.

#2540 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 28. 21:45

Kép
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.