HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések II.

#661 Felhasználó inaktív   pecskeke 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 04. 08:15

Idézet: Douglas - Dátum: 2004. jún. 3., csütörtök - 14:57

Kosz hogy pontositottal.
Pont erre irtam a megoldast :D

Hi,

lehet, hogy erre írtad a megoldást. De akkor nem gond megadni a winxp-nek ip-t, ha az adsl szolgáltató dinamikus ip kiosztást csinál nálam???

pecskeke

#662 Felhasználó inaktív   Viperboy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 04. 11:43

Na, ebben kéne nekem 1 kis gyors help (van esély egyátalán? :) ):

Fogtam és kicseréltem az alapot, meg a procit, meg a ramot az XP alatt :) Ezekután, csodák-csodája, nem akart elindulni. Bootolásnál rögtön kapok 1 gyönyörű szép kék képernyőt és kész. Még az XP logóját se látom meg, meg a kis csúszkáját. Mit lehetne tenni? Csak reinstall segít?

Recovery Console-t tudtam előszedni 1 XP inst. cdről: fixboot, fixmbr megvolt, de semmi hatás. CHKDSK is megvolt. Any other idea?

/a lényeg az, hogy lehetőleg reinstall nélkül ússzam meg a dolgot/

/van itt 1 másik wincsin 1 működő XP, ami alatt szintén cseréltem már párszor lapot, de az meg se érzi... pedig hol intel, hol amd van alatta (csücsült már vagy 4 különböző lapon az elmúlt 3 napban :D /
Config: Epox 9NPA+Ultra, AMD Opteron 144 [Water cooling: Ordasi blokk, Eheim 1048, passzív radi], 2x512 Infineon DDR (2-3-3-5@1T), Seagate ST360015A + Samsung SP0802N, NEC 2500A, Cinergy 200USB TV Tuner, Creative Audigy2 ZS, Creative Gigaworks S750, Zalman 400A-APF

#663 Felhasználó inaktív   Kalebris 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 04. 23:34

Nekem az lenne a kerdesem, hogy mitol lehet az, hogy bizonyos idokozonkent minden megall 1-2 masodpercre es aztan megy tovabb minden, marmint jatekok meg a pinnacle pctv is akar full screen akar nem.
En nem vagyok programozo;

#664 Felhasználó inaktív   Viperboy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 04. 23:43

Idézet: Kalebris - Dátum: 2004. jún. 5., szombat - 0:34

Nekem az lenne a kerdesem, hogy mitol lehet az, hogy bizonyos idokozonkent minden megall 1-2 masodpercre es aztan megy tovabb minden, marmint jatekok meg a pinnacle pctv is akar full screen akar nem.

Lol, ezt pont most olvastam a microsoft oldalán :) A nagy windows guruk se tudtak rá igazán mit mondani. Azt tanácsolták, hogy jól nézz körül, hogy mitől van, meg minden, de jó esélyjel vmelyik progi hálózati forgalmat generál (updatel, stb) és azért.
Config: Epox 9NPA+Ultra, AMD Opteron 144 [Water cooling: Ordasi blokk, Eheim 1048, passzív radi], 2x512 Infineon DDR (2-3-3-5@1T), Seagate ST360015A + Samsung SP0802N, NEC 2500A, Cinergy 200USB TV Tuner, Creative Audigy2 ZS, Creative Gigaworks S750, Zalman 400A-APF

#665 Felhasználó inaktív   Pancsermester 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 05. 00:06

Idézet: pecskeke - Dátum: 2004. jún. 3., csütörtök - 15:55

........
Adott winxp, ha van lan, akkor boot után 1 percet vár a rendszer......

Sziasztok!
Nekem is hasonló/u.ez a problémám.
XP boot után, vmi hálózati szolgáltatás lassan indulhat el, mert kb. 1 percig semmilyen hálózattal kapcsolatos programot nem tudok elindítani (tűzfal, ADSL-kapcsolat, hálózati kapcsolatok, stb... sőt a rendszertulajdonságoknál a számítógép adatai, és a számítógép leírása is csak később jelenik meg.
A 2 hálókártyának adtam IP-címet.
Az IEEE 1394-nek nem adtam, csak letiltottam.
Mi lehet a probléma? Vagy ez természetes az XP-nél, hogy ilyen lassan jelentkezik a hálózatba?
-[ Pancsermester ]-

#666 Felhasználó inaktív   Kalebris 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 05. 00:11

Idézet: Viperboy - Dátum: 2004. jún. 4., péntek - 22:43

Lol, ezt pont most olvastam a microsoft oldalán :) A nagy windows guruk se tudtak rá igazán mit mondani. Azt tanácsolták, hogy jól nézz körül, hogy mitől van, meg minden, de jó esélyjel vmelyik progi hálózati forgalmat generál (updatel, stb) és azért.

LOL Tuzfal vagy valami ilyesmi cumo nem jelzi, hogy mi lehet az???

Szerkesztette: Kalebris 2004. 06. 05. 00:15 -kor

#667 Felhasználó inaktív   Douglas 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 05. 07:13

Idézet: pecskeke - Dátum: 2004. jún. 4., péntek - 9:15

Hi,

lehet, hogy erre írtad a megoldást. De akkor nem gond megadni a winxp-nek ip-t, ha az adsl szolgáltató dinamikus ip kiosztást csinál nálam???

pecskeke

Ember ne idegesits mar.
Csinald amit mondok vagy fejezd be a kerdezoskodest ha ugyis inkabb ketelkedsz abban amit mondanak.

#668 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 06. 02:46

Idézet: pecskeke - Dátum: 2004. jún. 3., csütörtök - 15:55

Sziasztok!

Lehet, hogy volt róla szó. Problémám a következő:

Adott winxp, ha van lan, akkor boot után 1 percet vár a rendszer. Állítólag ip-t kérdezne. Ezt ki lehet-e kapcsolni vagy gyorsítani lehetne-e?

Pecskeke

Idézet: Douglas

Szerintem erre gondolsz:

Network connectionst megnyitod, es ott a halokartyad tulajdonsagaira nyomsz.
Aztan TCP/IP kivalszt, es properties megint.
Aztan use the following IP address
IP address: 192.168.0.1

Nalam subnet masknal 255.255.255.0 van de lehet hogy ez nem kell.

hat ez igy csak akkor igaz, ha belso halot hasznal, tehat vmi router-megosztas mogul netezik. ;)

ha direktben a modemhez csatlakozik a gepe, akkor azert nem baj, ha megvarja, amig a szolgaltatoja ad neki 1 ip-t.  :p

#669 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 02:56

Idézet: pecskeke - Dátum: 2004. jún. 3., csütörtök - 16:49

Szia,

hát nem egészen. Kicsit pontatlan volt asszem...
Szóval:
adsl van + alaplapi háló
desktop feljön , winxp vár 1 percet, addig hiába indítom el a csatlakozást a szolgáltatóhoz, nem lép fel
a netre.
Na ezt hogy lehetne gyorsítani? Illetve mire vár ilyenkor a winxp?? microsoft oldalán olyasmit olvastam, hogy ip-t kér a szolgáltatótól.

pecskeke

Idézet: pancsermester

Sziasztok!
Nekem is hasonló/u.ez a problémám.
XP boot után, vmi hálózati szolgáltatás lassan indulhat el, mert kb. 1 percig semmilyen hálózattal kapcsolatos programot nem tudok elindítani (tűzfal, ADSL-kapcsolat, hálózati kapcsolatok, stb... sőt a rendszertulajdonságoknál a számítógép adatai, és a számítógép leírása is csak később jelenik meg.
A 2 hálókártyának adtam IP-címet.
Az IEEE 1394-nek nem adtam, csak letiltottam.
Mi lehet a probléma? Vagy ez természetes az XP-nél, hogy ilyen lassan jelentkezik a hálózatba?

"valaki" v. "valami" csatlakozni akar, annak ellenere, hogy meg nem is el a net.  :p

ez a "valaki" v. "valami" lehet barmilyen program automatikus frissitoje, tehat ha megprobaljatok kikapcsolni a windows, esetleg a virusirto prgm, ill bmi mas automatikus frissiteset, lehet gyorsabban indulna a betarcsazas. ;)

szerk: esetleg a messenger, vagy valami mas hulye .net passport szolgaltatas automatikusan indul es egybol kapcsolodni akar.  :confused:

Szerkesztette: cyberde 2004. 06. 06. 03:07 -kor

#670 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 06. 03:02

Idézet: Viperboy - Dátum: 2004. jún. 4., péntek - 12:43

Na, ebben kéne nekem 1 kis gyors help (van esély egyátalán? :) ):

Fogtam és kicseréltem az alapot, meg a procit, meg a ramot az XP alatt :) Ezekután, csodák-csodája, nem akart elindulni. Bootolásnál rögtön kapok 1 gyönyörű szép kék képernyőt és kész. Még az XP logóját se látom meg, meg a kis csúszkáját. Mit lehetne tenni? Csak reinstall segít?

Recovery Console-t tudtam előszedni 1 XP inst. cdről: fixboot, fixmbr megvolt, de semmi hatás. CHKDSK is megvolt. Any other idea?

/a lényeg az, hogy lehetőleg reinstall nélkül ússzam meg a dolgot/

/van itt 1 másik wincsin 1 működő XP, ami alatt szintén cseréltem már párszor lapot, de az meg se érzi... pedig hol intel, hol amd van alatta (csücsült már vagy 4 különböző lapon az elmúlt 3 napban :D /

esetleg a "masik vincsin" nem egy corporate edition xp van telepitve ? ;)

#671 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 07:22

Idézet: cyberde - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 3:46

hat ez igy csak akkor igaz, ha belso halot hasznal, tehat vmi router-megosztas mogul netezik. ;)

ha direktben a modemhez csatlakozik a gepe, akkor azert nem baj, ha megvarja, amig a szolgaltatoja ad neki 1 ip-t.  :p

Nem egészen, mert főleg az ADSL-esek szoktak ilyen problémával szenvedni, és amint kiderült, jelenleg is épp erről van szó. Tehát már elhangzott a megfelelő megoldás is, ami a PPPOE protokoll sajátosságaiból adódik. Egy fix (bármilyen) IP címet kell adni a hálókártyának, az ADSL kapcsolat úgysem azt használja.

Még a nevében is benne van: Point-to-Point Protocol over Ethernet (PPPoE).

Szerkesztette: Signal 2004. 06. 06. 07:27 -kor

#672 Felhasználó inaktív   Jack@l 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 08:19

Sziasztok!

Lehet, hogy már volt a kérdés, de:
Jobb lehet az nekem, ha a swap-et egy teljesen saját 2 gigás FAT32 partícióra teszem ugyanazon a vinyón (valahol az elején) ?
Gyorsul attól valamennyit a rendszer, vagy tök felesleges szenvedni vele?

#673 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 06. 10:33

Idézet: Jack@l - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 9:19

Sziasztok!

Lehet, hogy már volt a kérdés, de:
Jobb lehet az nekem, ha a swap-et egy teljesen saját 2 gigás FAT32 partícióra teszem ugyanazon a vinyón (valahol az elején) ?
Gyorsul attól valamennyit a rendszer, vagy tök felesleges szenvedni vele?

mindenkeppen ajanlott kulon particiora tenni a page fajlt, fix mereture allitva. ha tobb hdd-t hasznalsz akkor a leggyorsabbra.

egyreszt gyorsul tole a rendszer, masreszt nem toredezik az op rendszer alatti particio.

a ket gb-ot egyebkent foloslegesnek tartom, esetleg ha a temp es internet temp konyvtarakat is erre a particiora rakod, indokolt lehet. ez egyebkent szinten ajanlott, az op rendszer toredezettsegenek elkerulesehez .

:)

#674 Felhasználó inaktív   Viperboy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 11:42

Idézet: cyberde - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 4:02

esetleg a "masik vincsin" nem egy corporate edition xp van telepitve ?   ;)

Nemtom, lehet :) Meg lehet csinálni vagy reinstall? :D

#675 Felhasználó inaktív   Kalebris 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 12:50

Idézet: Kalebris - Dátum: 2004. jún. 4., péntek - 22:34

koszi Viperboy megvan a ludas! A spysweeper nevu program volt ami a hatterben futott!!

#676 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 13:07

Nálunk a családi gépet használja rajtam kívűl olyan is, aki nem látja a normál betűméretet. Win98-at beállítom Large Font Size-ra és akkor minden jó, minden arányosan megnövekszik.

A WinXP alatt ez nem megy. Ha itt nagybetűre váltok, akkor az csak nagy lesz, de vékony marad (az illető panszkodik), kivéve ha a betűk plakátméretűre vannak állítva.  Az IE explorerben külön be kell állítani a nagy betűméretet és a weblapok betűméreteinek figyelmen kívűl hagyását (ez is lóbetűket eredményez). Ezt is hiába csinálom meg, mert az netes (web)űrlapokon picik maradnak a betűk. Ez utóbbit nem sikerült sehogyse megoldanom.   
Hogy lehet beállítani rendesen a betűkezelést?
Senkinek sincs ötlete ezzel kapcsolataban? Tudom hülyeség, de nekem ez nagyon fontos lenne!!
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#677 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 13:09

Idézet: Signal - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 8:22

....

keresgeltem a pppoe-vel kapcsolatosan, amibol megtudnam, hogy ez miert van igy. nem talaltam, viszont tobb helyen is ezt ajanlottak, tehat valszeg ez lesz a megoldas.  :)

viszont a nagy keresgeles kozepette, talaltam 1 ilyet: (ha mar volt akkor sry  :) )

Idézet

Windows XP alatt az ADSL kapcsolattal rendelkezo felhasználók olyan hibába ütközhetnek bizonyos körülmények között, ami a kapcsolat teljes leállásához vezethet.

A probléma gyakorlatilag már az XP piacra kerülésekor fennált. A lényege, hogy a nagysebességu internet-kapcsolatoknál elterjedt PPPoE (Point-to-Point Protocol over Ethernet) egyik beállítása hibás. A Windows XP alapbeállításban az MTU (Maximum Transmission Unit) értéke 1500-ra van beállítva. Az ADSL rendszerekben használatos útválasztók (routerek) ezt az értéket úgymond nem kedvelik. Elméletileg 1492-nél alacsonyabb értékre kellene beállítva lennie.

Javítás nem létezik még. Regedittel azonban sok minden megoldható, többek közt az MTU beállítása is.

Elso lépésként a Start menü/Control Panel/Network Connections ablakban szereplo internetkapcsolat elnevezését jegyezzük fel.

Ezután registry editorral keressük meg a következo kulcsot: HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Control/Network/
{4D36E972-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}

Ezen a kulcson belül legalább egy, de általában több bejegyzés található, melyek mindegyikén belül van Connection kulcs. A Connection kulcsokon belül található Name típusú bejegyzések a kapcsolatok neveit tartalmazzák. Annak a bejegyzésnek jegyezzük fel a hexa kódját (ezen túl HEXID), melyen belül megtaláltuk az internetkapcsolatunk nevét.

Végso lépésként keressük meg a következo kulcsot:
HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Services/Tcpip/P
arameters/Interfaces/(HEXID)
Majd hozzunk létre ezen belül egy Dword típusú bejegyzést a következo paraméterekkel:
Value name: MTU
Data type: REG_DWORD
Radix: Decimal
Value data: MaxMTUSize
A MaxMTUSize a maximális MTU méret, melynek értéke
legfeljebb 1492 lehet, de 1400-ra beállítva biztosan
tökéletesen üzemel majd ADSL kapcsolatunk.

Aki idáig eljutott az olvasásban annak van egy jó hírem, ugyanis a Customizer XP 1.6-al mindez a fenti regedit buvészkedés megkerülheto, ugyanis a beállítás alig néhány kattintással elvégezheto.

A Customizer XP például itt megtalálható.

_poliforum_

#678 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 06. 13:49

Idézet: Viperboy - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 12:42

Nemtom, lehet :) Meg lehet csinálni vagy reinstall? :D

reinstall!  :p

hamarabb vegzel. ;)

#679 Felhasználó inaktív   Pancsermester 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 14:19

Idézet: cyberde - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 3:56

.......
tehat ha megprobaljatok kikapcsolni a windows, esetleg a virusirto prgm, ill bmi mas automatikus frissiteset, lehet gyorsabban indulna a betarcsazas. ;) .......

Sziasztok!
Az automatikus frissítések ki vannak kapcsolva.
Valamiért, a hálózat állt fel nehezen. Az XP tűzfalát is kikapcsoltam. De így is csak kb. 1 perc után láttam a másik gépet.
Azonban, történt egy kis változás. Buheráltam a hálókártyák IP beállításainál, és beállítottam nekik alapértelmezett átjárót is (192.168.0.1) Ezután már sokkal gyorsabban felállt a hálózat (desktop után kb. 5 mp)
Az az érdekes, hogy utána kitöröltem a beírt átjárót, mégis maradt ez a kb. 5 mp.
Ez így már nem olyan vészes, de még van egy probléma. A saját tűzfalat nem tudom automatikusan indítani rendszerindításkor. Meg kell várni azt az 5 mp-et, és manuálisan indítani.
Win98-al nincs probléma. XP-ben lehetne még vhogy gyorsítani?

Köszi cyberde! Ezt a customizert kipróbálom...
-[ Pancsermester ]-

#680 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 16:03

Idézet: calibra - Dátum: 2004. jún. 2., szerda - 18:31

Srácok!

Hogyan tudok WinXP-ben úgy mappát megosztani, mint 98-ban:

mikor hálón akarnak rálépni kódot kérjen?

Köszi

UP2

Senki nem tudja?

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36