HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések II.

#681 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 06. 16:39

Idézet: calibra - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 17:03

UP2

Senki nem tudja?

Idézet: WINDOWS SUGO

Mappa vagy meghajtó megosztása
A Megosztott mappák beépülő modullal

Nyissa meg a Számítógép-kezelés (Helyi) ablakot.
A konzolfán kattintson a Megosztások elemre.
Helye:

Számítógép-kezelés
Rendszereszközök
Megosztott mappák
Megosztások
Kattintson a Művelet menü Új fájlmegosztás parancsára.
Hajtsa végre a Megosztott mappa létrehozása varázsló lépéseit.
Ki kell választani egy meghajtót, beírni egy új megosztási nevet, megadni a megosztott erőforrás leírását, beállítani az engedélyeket. Miután megadta ezeket az információkat, kattintson a Befejezés gombra.

Megjegyzés

A Számítógép-kezelés beépülő modul megnyitásához kattintson a Start menü Vezérlőpult parancsára. Kattintson duplán a Felügyeleti eszközök, majd a Számítógép-kezelés ikonra.
A Megosztott mappák beépülő modult csak a Rendszergazdák és a Kiemelt felhasználók csoport tagjai használhatják.
A Windows Intézővel

Nyissa meg a Windows Intézőt és keresse meg azt a megosztott mappát vagy meghajtót, amelyhez új megosztási nevet kíván rendelni.

Ha be van jelentkezve egy tartományra, tegye a következőt:

A jobb gombbal kattintson a megosztott mappára vagy meghajtóra, majd kattintson a Megosztás és biztonság parancsra.
Kattintson a Megosztva az alábbi néven választógombra.
Adja meg a többi szükséges beállítást, majd kattintson az OK gombra.
Ha nincs bejelentkezve tartományra, vagy ha a Windows XP Home Edition operációs rendszert használja, tegye a következőt:

A jobb gombbal kattintson a megosztott mappára vagy meghajtóra, majd kattintson a Tulajdonságok parancsra.
A Megosztás lapon kattintson a Megosztva az alábbi néven választógombra.
Megjegyzés

A Windows Intéző indításához kattintson a Start menüre, mutasson a Minden program, majd a Kellékek pontra, végül kattintson a Windows Intéző parancsra.
A parancssorból

Nyissa meg a Parancssor ablakot.
Írja be a következőt:
net share megosztási_név=meghajtó:elérési út

Érték Leírás
net share Megosztott erőforrásokat hoz létre, töröl, illetve listáz.
megosztási_név=meghajtó:elérési út A megosztott erőforrás hálózati neve és abszolút elérési útja.

Megjegyzés

A parancssor ablakának megnyitásához kattintson a Start gombra, mutasson a Minden program, majd a Kellékek pontra, végül kattintson a Parancssor parancsra.
A parancs teljes szintaxisának megtekintéséhez írja be a parancssorba:

net help share

Megjegyzés

A Megosztott mappák beépülő modul segítségével a helyi és a távoli számítógépek megosztott erőforrásait egyaránt kezelheti. A Windows Intézőből és a parancssorból csak a helyi számítógép megosztott erőforrásait kezelheti.
Ha a megosztott erőforrás nevének utolsó betűjeként a $ karaktert adja meg, akkor a felhasználók nem látják a megosztott erőforrást. A felhasználók csatlakoztathatják meghajtóként az ilyen megosztott erőforrásokat, ám nem látják olyankor, ha a Windows Intéző vagy a Sajátgép segítségével tallózzák a hálózatot, vagy ha a távoli számítógépen a net view parancsot használják. A parancsra vonatkozó további tájékoztatás a Net view témakörben található.
A fenti művelet végrehajtásához rendelkeznie kell a megfelelő engedélyekkel.

:p

#682 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 17:37

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 14:07

Nálunk a családi gépet használja rajtam kívűl olyan is, aki nem látja a normál betűméretet. Win98-at beállítom Large Font Size-ra és akkor minden jó, minden arányosan megnövekszik.

A WinXP alatt ez nem megy. Ha itt nagybetűre váltok, akkor az csak nagy lesz, de vékony marad (az illető panszkodik), kivéve ha a betűk plakátméretűre vannak állítva.  Az IE explorerben külön be kell állítani a nagy betűméretet és a weblapok betűméreteinek figyelmen kívűl hagyását (ez is lóbetűket eredményez). Ezt is hiába csinálom meg, mert az netes (web)űrlapokon picik maradnak a betűk. Ez utóbbit nem sikerült sehogyse megoldanom.   
Hogy lehet beállítani rendesen a betűkezelést?
Senkinek sincs ötlete ezzel kapcsolataban? Tudom hülyeség, de nekem ez nagyon fontos lenne!!

Senkinek semmi ötlete?
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#683 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 20:21

Idézet: cyberde - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 17:39

Idézet: WINDOWS SUGO

Mappa vagy meghajtó megosztása
A Megosztott mappák beépülő modullal

Nyissa meg a Számítógép-kezelés (Helyi) ablakot.
A konzolfán kattintson a Megosztások elemre.
Helye:

Számítógép-kezelés
Rendszereszközök
Megosztott mappák
Megosztások
Kattintson a Művelet menü Új fájlmegosztás parancsára.
Hajtsa végre a Megosztott mappa létrehozása varázsló lépéseit.
Ki kell választani egy meghajtót, beírni egy új megosztási nevet, megadni a megosztott erőforrás leírását, beállítani az engedélyeket. Miután megadta ezeket az információkat, kattintson a Befejezés gombra.

Megjegyzés

A Számítógép-kezelés beépülő modul megnyitásához kattintson a Start menü Vezérlőpult parancsára. Kattintson duplán a Felügyeleti eszközök, majd a Számítógép-kezelés ikonra.
A Megosztott mappák beépülő modult csak a Rendszergazdák és a Kiemelt felhasználók csoport tagjai használhatják.
A Windows Intézővel

Nyissa meg a Windows Intézőt és keresse meg azt a megosztott mappát vagy meghajtót, amelyhez új megosztási nevet kíván rendelni.

Ha be van jelentkezve egy tartományra, tegye a következőt:

A jobb gombbal kattintson a megosztott mappára vagy meghajtóra, majd kattintson a Megosztás és biztonság parancsra.
Kattintson a Megosztva az alábbi néven választógombra.
Ha nincs bejelentkezve tartományra, vagy ha a Windows XP Home Edition operációs rendszert használja, tegye a következőt:

A jobb gombbal kattintson a megosztott mappára vagy meghajtóra, majd kattintson a Tulajdonságok parancsra.
A Megosztás lapon kattintson a Megosztva az alábbi néven választógombra.
Megjegyzés

A Windows Intéző indításához kattintson a Start menüre, mutasson a Minden program, majd a Kellékek pontra, végül kattintson a Windows Intéző parancsra.
A parancssorból

Nyissa meg a Parancssor ablakot.
Írja be a következőt:
net share megosztási_név=meghajtó:elérési út

Érték Leírás
net share Megosztott erőforrásokat hoz létre, töröl, illetve listáz.
megosztási_név=meghajtó:elérési út A megosztott erőforrás hálózati neve és abszolút elérési útja.

Megjegyzés

A parancssor ablakának megnyitásához kattintson a Start gombra, mutasson a Minden program, majd a Kellékek pontra, végül kattintson a Parancssor parancsra.
A parancs teljes szintaxisának megtekintéséhez írja be a parancssorba:

net help share

Megjegyzés

A Megosztott mappák beépülő modul segítségével a helyi és a távoli számítógépek megosztott erőforrásait egyaránt kezelheti. A Windows Intézőből és a parancssorból csak a helyi számítógép megosztott erőforrásait kezelheti.
Ha a megosztott erőforrás nevének utolsó betűjeként a $ karaktert adja meg, akkor a felhasználók nem látják a megosztott erőforrást. A felhasználók csatlakoztathatják meghajtóként az ilyen megosztott erőforrásokat, ám nem látják olyankor, ha a Windows Intéző vagy a Sajátgép segítségével tallózzák a hálózatot, vagy ha a távoli számítógépen a net view parancsot használják. A parancsra vonatkozó további tájékoztatás a Net view témakörben található.
A fenti művelet végrehajtásához rendelkeznie kell a megfelelő engedélyekkel.

:p

Hát ebből sajnos nem derül ki...
Vagy én vagyok hülye?

Az engedélyeknél hiába variálok nem lesz belőle jelszó kérés...

#684 Felhasználó inaktív   -AzO- 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 06. 23:15

Biztos vagyok benne, hogy volt már ilyen kérdés, de nincs időm 1000 topicot végigolvasni míg megtalálom a választ, szóval örömmel venném okos emberek lelkes segítségnyújtását.
Át szeretnék állni Mozilla Firefox-ra, de pl. a Flashget-et továbbra is használni szeretném. Tudom, hogy ehhez egy új Plug-in, ún. Extension szükséges, amit le is töltöttem, de nem akar működni szerencsétlen.
Tools/Options/Extensions/Flashget (<--- ezt már én állítottam be)/Arguments -nél lehet a hiba, ugyanis ha abba mást írok, mint ami most van, akkor csak a flashgetet indítja el, ha pedig hagyom az [URL] -t akkor meg nem tudja elkezdeni a letöltést flashgettel, arra hivatkozik, hogy rossz a "path". És itt megáll a tudomány. Remélem létezik olyan ember, aki megértette a kesze-kusza kérdésemet  ;) ! Előre is köszönöm.

#685 Felhasználó inaktív   pecskeke 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 10:03

Idézet: Douglas - Dátum: 2004. jún. 5., szombat - 6:13

Ember ne idegesits mar.
Csinald amit mondok vagy fejezd be a kerdezoskodest ha ugyis inkabb ketelkedsz abban amit mondanak.

Azt gondolsz amit akarsz az 1832 hozzászólásoddal a hátad mögött, de ez a forum azért van, hogy kérdezősködjek.  :down:
Ja és akkor kételkedek, amikor akarok. Ugyanis nem ismerem tapasztalati múltadat.

pecskeke

#686 Felhasználó inaktív   Douglas 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 10:27

Idézet: pecskeke - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 11:03

Azt gondolsz amit akarsz az 1832 hozzászólásoddal a hátad mögött, de ez a forum azért van, hogy kérdezősködjek.  :down:
Ja és akkor kételkedek, amikor akarok. Ugyanis nem ismerem tapasztalati múltadat.

pecskeke

Szivesen :fuck2:  :kma:

#687 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 10:36

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 14:07

Nálunk a családi gépet használja rajtam kívűl olyan is, aki nem látja a normál betűméretet. Win98-at beállítom Large Font Size-ra és akkor minden jó, minden arányosan megnövekszik.

A WinXP alatt ez nem megy. Ha itt nagybetűre váltok, akkor az csak nagy lesz, de vékony marad (az illető panszkodik), kivéve ha a betűk plakátméretűre vannak állítva.  Az IE explorerben külön be kell állítani a nagy betűméretet és a weblapok betűméreteinek figyelmen kívűl hagyását (ez is lóbetűket eredményez). Ezt is hiába csinálom meg, mert az netes (web)űrlapokon picik maradnak a betűk. Ez utóbbit nem sikerült sehogyse megoldanom.   
Hogy lehet beállítani rendesen a betűkezelést?
Senkinek sincs ötlete ezzel kapcsolataban? Tudom hülyeség, de nekem ez nagyon fontos lenne!!

Látom, nincs ötlet...
Hol kérdezzem meg? Én ebbe a topicba tartozónak vélem, de lehet, hogy egy másikban nagyobb remény lenne a megoldásra-
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#688 Felhasználó inaktív   pecskeke 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 12:30

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 9:36

Látom, nincs ötlet...
Hol kérdezzem meg? Én ebbe a topicba tartozónak vélem, de lehet, hogy egy másikban nagyobb remény lenne a megoldásra-

Nem tudom jó-e, de esetleg egy próbát megér:

display properties, appearance, advanced alatt külön tudsz betűt, betűméretet állítani és akár bold-dá is tehed.
pecskeke

#689 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 12:37

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 11:36

Látom, nincs ötlet...

Jo lett volna, ha kicsit mashogy probalod megfogalmazni a kerdesedet, mert lehet, hogy azert nem valaszoltak, mert nem ertettek.
En sem ertek ehhez a temahoz, de ha tippelnem kellene, akkor lehet, hogy a ClearType miatt tunnek vekonynak a betuk... ? Bar nem ertem es nem hiszem, hogy a betuk vekonyak maradnak, ha noveled a meretuket.
Az Internet Explorerben be lehet allitani, hogy mekkora legyen a betumeret. Ez olyan oldalaknal, ahol meg van hatarozva a betumeret, semmit nem fog valtoztatni, de altalaban mukodik. az IE menujeben valahol a Nezet vagy ilyesmi menupontban.

Ami meg sokat szamithat, hogy milyen betutipust hasznalsz. Ha pixelfontot telepitesz a gepedre es azt allitod be, akkor az tenyleg olvashatatlan lesz, meg egy sasszemnek is.

Tovabba a betukezelest be lehet allitani ugy is, hogy egy olyan windows temat valasztasz, ami nagy betuket tartalmaz (esetleg nelkulozod az eredeti windows skineket)....
Nemtom, en csak foltekerem a betumeretet a beallitasokban, ha ilyen problema van - sztem ezert nem valaszoltak, mert sokan azt hiszik, egyszeru a valasz..

#690 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 13:04

Bocs, de a kérdésem nem lehet érthetőbben megfogalmazni. Tömör, lényegretörő és minden benne van.
A ClearType-os ötleted mindenképp kipróbálom, és a windowstéma-választós javaslatot is, de a betűtípusos meglátásod nem helytálló, a Klasszikus Windows témát (megjelenést) használom standard betűtípussal (nemtom az pontosan melyik, utánanézek). Nem azt mondom, hogy nem vastagodnak, de nem arányosan. Ha 2x a betűméretes a betű alig-alig vastagabb csupán, de vastagabb.
IE-ben előrébb tartok. A nagy betűmérte beállítása megvan (sőt!) és mint írtam a weblapok betűméreteinek figyelmen kívűl hagyása be van kapcsolva, így minden betű nagy minden weblapon, de az űrlapokra ez nem vonatkozik. Csak az űrlap a bibi IE terén.
Megnyugtatásul írom, hogy amit N0zer0 kérdez, arra a válasz sose eccerű  ;) , mert 1988-óta szerzett (és azóta is folyamatosan bővülő) PC-s tapasztalataim ismeretében elég kevés a probléma, amit ne tudnék megoldani, ha az tényleg nem a lehetetlenséggel határos. Ha tényleg eccerű lenne, már rég rájöttem volna (kb 5 perc alatt) és nem nyaggatnék a fórumon senkit, ha nem muszáj.
Amúgy nagyon köszönöm válaszodat, ez legalább valami  :)

#691 Felhasználó inaktív   -AzO- 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 07. 13:17

Ha teljesen érthetetlen, amit kérdeztem, de valaki úgy érzi, hogy tudna válaszolni egy jobban megfogalmazott kérdésre, akkor az Feltétlen szóljon! Köszi  ;)

#692 Felhasználó inaktív   Rasmus2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 13:50

Hi!

Tudtok mondani egy biztonságos WINDOWS MESSENGER eltávolítót?

Előre is thx!

#693 Felhasználó inaktív   -AzO- 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 13:57

Tweak Xp

#694 Felhasználó inaktív   Rasmus2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 14:00

Idézet: -AzO- - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 14:57

Tweak Xp

OK, ezen belül?

#695 Felhasználó inaktív   Rasmus2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 14:06

Idézet: -AzO- - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 14:57

Tweak Xp

A Tweaking Toolbox XP-ben disable-re állítottam.

Szerkesztette: Rasmus2 2004. 06. 07. 14:20 -kor

#696 Felhasználó inaktív   Rasmus2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 14:31

Hi!

Az alábbi hibákat szenvedi el a gépem:
Eseménynapló sz:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Esemény: 10005
Forrás: DCOM

A DCOM a következő hibát észlelte :"A szolgáltatási adatbázis zárolva van. " ImapiService szolgáltatásnak "-Service" paraméterekkel való indítása közben. Ezért a következő kiszolgálót nem sikerült futtatni:
{520CCA63-51A5-11D3-9144-00104BA11C5E}

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Esemény: 10010

{F3A614DC-ABE0-11D2-A441-00C04F795683} kiszolgáló nem regisztrálta magát a DCOM-ban a megadott határidő lejárta előtt.

Esemény: 7022
Forrás: Service Control Manager

A következő szolgáltatás nem indul el: Internetkapcsolat tűzfala (ICF) / Internetkapcsolat megosztása (ICS).

Kategória: 50
Esemény: 4609
Forrás: Eventsystem

A COM+ eseményrendszer rossz visszatérő kódot észlelt a belső feldolgozás során. HRESULT: 800706BA a(z) 44 / d:\nt\com\com1x\src\events\tier1\eventsystemobj.cpp sorból.

Kategória: 51
Esemény: 4362
Forrás: Eventsystem
(figyelmeztetés)
A COM+ eseményrendszer sérült IEventSubscription objektumot észlelt. A COM+ eseményrendszer eltávolította a(z) {D4C2AE3C-7A3F-4D16-928C-D89C56F8D4B1}-{00000000-0000-0000-0000-000000000000}-{00000000-0000-0000-0000-000000000000} azonosítójú objektumot. Az előfizető a továbbiakban nem kap értesítést az eseményről.

Huh,
ha meg tudjátok fejteni, szóljatok!

(Lehet, hogy a Norton AV kavar be?)

Előre is THX!

Szerkesztette: Rasmus2 2004. 06. 07. 14:33 -kor

#697 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 08. 06:15

Idézet: Rasmus2 - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 15:31

Esemény: 10010

{F3A614DC-ABE0-11D2-A441-00C04F795683} kiszolgáló nem regisztrálta magát a DCOM-ban a megadott határidő lejárta előtt.

ez csak a messenger...ne nagyon foglakozz vele...semmi érdekes.
a többit nem tom
World Of Warcraft / Arathor / Rise Legacy

#698 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 08. 06:23

Idézet: Rasmus2 - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 15:31

Hi!

Az alábbi hibákat szenvedi el a gépem:
Eseménynapló sz:

Esemény: 10005

A DCOM a következő hibát észlelte :"A szolgáltatási adatbázis zárolva van. " ImapiService szolgáltatásnak "-Service" paraméterekkel való indítása közben. Ezért a következő kiszolgálót nem sikerült futtatni:

......

Idézet

DCOM got error "The service cannot be started, either because it is disabled or because it has no enabled devices associated with it. " attempting to start the service ImapiService with arguments "-Service" in order to run the server:

Your computer was not able to renew its address from the network (from the DHCP Server) for the Network Card with network address 00E018604C23. The following error occurred:
The semaphore timeout period has expired. . Your computer will continue to try and obtain an address on its own from the network address (DHCP) server.

¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#699 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 08. 14:21

Idézet: pecskeke - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 13:30

Nem tudom jó-e, de esetleg egy próbát megér:

display properties, appearance, advanced alatt külön tudsz betűt, betűméretet állítani és akár bold-dá is tehed.
pecskeke

Ezt is megpróbálom (még pár nap, addig nem tudok megpróbáni semmit) ...köszi...
Ez az üzenet később jelent meg, mint a sorrendje szerint kellett volna  :think:  :think:
Nem tudom hogy ékelődött be, de lehet, hogy jól jön.

#700 Felhasználó inaktív   Gallows-bird 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 08. 18:10

Sziasztok!

Egy ismerősömnek telefonos net elérése van, és a tárcsázó pár napja 0023-as nemzetközi számot akar tárcsázni vmi ConInn vagy milyen felhasználónévvel titkos jelszóval.. Hiába írja át, újraindulás után kezdődik elölről.
Mit kell kiírtani hogy ez megszűnjön?
Köszönöm előre is a segítő válaszokat.

Üdv

G.bird

u.i: Azért ebben a topikban dobtam be a kérdést mert nem tudtam pontosan hol kérdezzek, a gépen meg XP fut.  :confused:

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.