HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések II.

#721 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 12. 05:06

Idézet: Pancsermester - Dátum: 2004. jún. 11., péntek - 23:03

Sziasztok!
Meg tudná vki mondani, hogy van-e lehetőség a képernyőkímélőhöz külön jelszót rendelni?
Vagy, ha csak a felhasználói jelszóval működik, akkor hogy lehet úgy beállítani jelszót, hogy bejelentkezéskor ne kérje azt?

Én a Tweak Ui -t szoktam használni erre. Keresd meg a logon-t a bal oldalon telepítés után.

Szerkesztette: Kecsöpp 2004. 06. 12. 05:06 -kor

World Of Warcraft / Arathor / Rise Legacy

#722 Felhasználó inaktív   boho 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 12. 09:16

Idézet: Rasmus2 - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 13:50

Hi!

Tudtok mondani egy biztonságos WINDOWS MESSENGER eltávolítót?

Előre is thx!

Hi

Maga a Windows-al is is el lehet távoltani!

A Windows\inf könyvtárban keresd meg a sysoc.inf fájlt.
Azt Notepaddal megnyitva a következő sorokat keresd meg:

.....
fp_extensions=fp40ext.dll,FrontPage4Extensions,fp40ext.inf,,7   
AutoUpdate=ocgen.dll,OcEntry,au.inf,hide,7
msmsgs=msgrocm.dll,OcEntry,msmsgs.inf,hide,7
WMAccess=ocgen.dll,OcEntry,wmaccess.inf,,7
....
Az msmsg sorból a "hide"-t (vesszőt ne!) töröld ki, zárd be és ments el, ahogy felajánlja.
Ha most a Vezérlőpult->Programok hozzáadása->Windows összetevők ... et előhívod, mejelenik a Windows Messenger mint eltávolítható lehetőség!

Ennél biztonságosabban nem is léehet véglegesen eltávolítani!

#723 Felhasználó inaktív   Pancsermester 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 12. 11:10

Idézet: Kecsöpp - Dátum: 2004. jún. 12., szombat - 6:06

Én a Tweak Ui -t szoktam használni erre. Keresd meg a logon-t a bal oldalon telepítés után.

Szia Kecsöpp!

Ez a Tweak progi nem igazán jött be. De biztosan én bénáztam el vmit...

Más!
Hogy lehetne a Windows könyvtár méretét csökkenteni?
Azt lenne jó tudni, hogy mi az ördög foglal el ennyi helyet. (kb. 1,2GB)
Mit/miket érdemes innen törölni/letiltani, amikre valszeg amúgy sincs szükség?
Szeretnék egy normális Ghost-ot csinálni, de így csak az alap rendszer, meg egy-két fontosabb progi fér rá egy 700 MB-os CD-re. Jó lenne, ha legalább az Office beleférne.
A backup és hibernálás letiltva, a swap pedig másik partíción van.

Üdv,
-[ Pancsermester ]-

#724 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 12. 11:32

Idézet: Pancsermester - Dátum: 2004. jún. 12., szombat - 12:10

Windows 2000 / XP karcsúsítása (ex. "XP / 2000 Lite" topic)

Nalam a Windows konyvtar jelenlegi merete 241MB, lehetne kisebb is, de mar meguntam ezt a baromsagot. A fenti topicban van nehany hasznos informacio. Nem erdemes igy csokkenteni a meretet, ahogy en csinaltam, egyszerubb ha magat a Windows telepito meretet csokkented le valamennyire a fenti topicban talalhato linkelt oldalak segitsegevel. Ha kell segitseg, szolj, azt hiszem, mar csak engem erdekel ez a tema itt.

#725 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 12. 11:32

Idézet: Pancsermester - Dátum: 2004. jún. 12., szombat - 12:10

Szia Kecsöpp!

Ez a Tweak progi nem igazán jött be. De biztosan én bénáztam el vmit...

Más!

Csak hogy jól értem-e: jelszó nélkül szeretnél belépni a gépre, de szeretnéd ha a képernyővédő jelszót kérne.
Erre megoldás lehet a Kecsöpp által ajánlott TweakUI, a logon fülnél be tudod állítani hogy automatikusan beléptessen.

A másik kérdésedre a válsz
WoT nick: Atti77

#726 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 12. 11:40

Emberek!
Van egy halom blocked senderem az OE6-ban, amiknek a levelei a deleted itemsbe kerülnek folyton. Egy nap akár 20-40 ilyen email is jön (reklám spam). Namost az a baj, hogy minden egyes új email érkezésekor ugye alulra a traybe odateszi a kis email ikont, én meg bőszen kattintok, hogy levelem jött. Nem lehetne megoldani, hogy ha a deleted itemsbe jön ilyen szar, arra ne jelezzen ki alul?

Rulevel meg tudtam oldani, hogy rögtön olvasottként jelölje meg ezeket a szarokat, de a kis ikon akkor is kikerül alulra. Nekem az is jo lenne, ha valaki egy olyan megoldást tudna mondani, ami egyből eltűnteti a fenébe ezeket az emaileket (nem csak a Deleted Itemsbe), úgy, hogy ki se jelezze nekem, hogy ilyen jött.

Az OE-mbe 6 emailcímről (freemail, asszony cimei stb stb) jön via-pop3 email, szal jó lenne ezt megoldani. Esetleg ha más, profibb levelező programnak van erre megoldása, nem zárkózóm el a váltástól sem. De ha lehet, ne olyan dinoszaurusz legyen, mint a rendes Outlook :)

Köszi!

#727 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 12. 11:46

Idézet: Locutus - Dátum: 2004. jún. 12., szombat - 12:40

Emberek!
Van egy halom blocked senderem az OE6-ban, amiknek a levelei a deleted itemsbe kerülnek folyton.

a szurok beallitasainal olyat is lehet valasztani, hogy a szerverrol torolje a leveleket (rgo le se toltse).

#728 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 12. 11:49

Idézet: Pancsermester - Dátum: 2004. jún. 11., péntek - 23:03

Sziasztok!
Meg tudná vki mondani, hogy van-e lehetőség a képernyőkímélőhöz külön jelszót rendelni?
Vagy, ha csak a felhasználói jelszóval működik, akkor hogy lehet úgy beállítani jelszót, hogy bejelentkezéskor ne kérje azt?

Kepernyovedohoz ugyanott kell rakni pipat jelszo keresehez, ahol magat a kepernyovedot is kivalasztod.

Ha nem megy a TweakUI, lehet kezzel is a registry-ben.

3 fele stringrol van szo.

DefaultUsername (loginod)
DefaultPassword (jelszavad)
AutoAdminLogon  1

Mindezt a HKey_Local_Machine\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\winlogon kulcsban.

Szerkesztette: ion 2004. 06. 12. 11:52 -kor

#729 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 12. 11:55

Idézet: ion - Dátum: 2004. jún. 12., szombat - 12:46

a szurok beallitasainal olyat is lehet valasztani, hogy a szerverrol torolje a leveleket (rgo le se toltse).

Hat igen, elméletileg.

Csakhogy ez a gyakorlatban vagy
ad1 nem működik, cseszik a beállításra
ad2 vagy nem tölti le, de fentmarad, és ott meg megtelik a postafiók :/

#730 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 12. 12:08

Idézet: Locutus - Dátum: 2004. jún. 12., szombat - 12:55

Hat igen, elméletileg.

Csakhogy ez a gyakorlatban vagy
ad1 nem működik, cseszik a beállításra
ad2 vagy nem tölti le, de fentmarad, és ott meg megtelik a postafiók :/

pedig nalam tokeletesen mukodik (le is ellenoriztem, es a szerverrol valoban letorli a leveleket)

ha cseszik a beallitasokra az, sztem, azert lehet, mert nem felel meg valami egy szabalynak, tehat atcsuszik a szuron.

#731 Felhasználó inaktív   Pancsermester 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 12. 13:38

Idézet: ion - Dátum: 2004. jún. 12., szombat - 12:32

......
Nalam a Windows konyvtar jelenlegi merete 241MB, lehetne kisebb is, de mar meguntam ezt a baromsagot....

Szia ion!

Én már annak is nagyon örülnék, ha pár száz megát lehetne csökkenteni. Most 1 GB fölött van, így 600-700 MB szuper lenne!
Ez a Win telepítő méret csökkentés nagyon bonyi nekem. De lehet, hogy a törölgetés méginkább az...
Esetleg, ha tudnál nekem segíteni, lépésről-lépésre, hogy én is megértsem... akkor talán belevágnék.
-[ Pancsermester ]-

#732 Felhasználó inaktív   Pancsermester 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 12. 13:42

Idézet: Atti - Dátum: 2004. jún. 12., szombat - 12:32

Csak hogy jól értem-e: jelszó nélkül szeretnél belépni a gépre, de szeretnéd ha a képernyővédő jelszót kérne.
Erre megoldás lehet a Kecsöpp által ajánlott TweakUI, a logon fülnél be tudod állítani hogy automatikusan beléptessen......

Beállítottam az automatikus beléptetést...
Windows indításkor egy pillanatra bejön a Logon ablak, (gondolom, hogy az lehet, mert éppen csak bevillan, és eltűnik) aztán a kék windows bejelentkezés kép jön be, és ez így is marad.
De nem lényeges, nem olyan fontos, csak kíváncsi voltam.
-Win98-ban minden sokkal, sokkal egyszerűbb...    :(

Azért köszönöm!

Üdv,
-[ Pancsermester ]-

#733 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 12. 14:03

Idézet: Pancsermester - Dátum: 2004. jún. 12., szombat - 14:42

De nem lényeges, nem olyan fontos, csak kíváncsi voltam.
-Win98-ban minden sokkal, sokkal egyszerűbb...    :(

Így igaz!, sokkal sokkal egyszerübb kékhalált varázsolni rá sokkal sokkal egyszerűbb feltámaszthatatlanúl megölni a rendszert, ...

De hidd el megéri a kis bajlódás majd belejössz ebbe is...
World Of Warcraft / Arathor / Rise Legacy

#734 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 15. 10:19

Rövidke kérdés: miért lehet, hogy működő képernyővédő mellett a kikapcsolt monitor látszólag minden külső hatás nélkül bekapcsol?

Picit részletesebben: adott egy gép (Radeon 9500@9700, friss Catalyst peccselve, LG 795FT - DCC infó kikapcsolva, Logitech OEM optikai egér, a többi szerintem lényegtelen), rajta WinXP Pro HUN SP1 Windows Update-tel "up to date" állapotra hozva. Képernyővédőnek az ATi-féle Bacteria van beállítva, 15 perc után aktív. A képernyővédő egér mozdítására kikapcsol, tehát nem kell billentyűt is nyomni ahhoz, hogy inaktiváld. A monitort úgy állítottam be, hogy 20 perc után kapcsoljon ki.

A hibajelenség: működő képernyővédő mellett a monitor kikapcsol, majd esetenként (azaz nem mindig) azonnal visszakapcsol. A képernyővédő ilyenkor megy tovább. Van olyan, hogy a monitor már jó ideje standby módban figyel, egyszercsak bekapcsol, és a képernyővédő megy tovább. Tehát a képernyővédő folyamatosan működik, de a monitor nem marad meg standby módban. A jelenség abszolút kiszámíthatatlan: van, hogy órákig standby módban marad a monitor, de van, hogy kikapcsolás után azonnal visszakapcsol. A géphez nem nyúl senki, a lakás és a föld nem mozog (különben a képernyővédő sem működne tovább :)).

A háttérben futnak programok (eMule, Kerio, F-Secure Antivirus, Spybot, Daemon Tools). Automatikus feladatindítás nincs bekapcsolva, trójaim, vírusaim spyware stuffok az ismert keresők szerint nincsenek.

Nem egy nagy probléma, csak picit bosszantó, hogy nem tudom, mitől lehet.

#735 Felhasználó inaktív   dowel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 15. 13:30

XP javításokat és egyebeket gyűjtök vinyóra, hogy a következő telepítésnél ne menjen el fél nap azzal, hogy mindent netről leszed a Windows Update.

-Felmerült a kérdés, hogy mi a különbség a SP1 és a SP1a között. Valaki tudja? Netacademia-n mindkettő fennt van, kb 10 mega a különbség a méretükben.

-Van-e arra lehetőség, hogy az összes letöltött frissítést, service packot, javítást valami szkript, vagy progi automatikusan feltegye? (ne kelljen őket egyenként elindítani) Esetleg létezik ilyen 'csomag'?

#736 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 15. 14:25

Idézet: Locutus - Dátum: 2004. jún. 12., szombat - 12:40

Emberek!
Van egy halom blocked senderem az OE6-ban, amiknek a levelei a deleted itemsbe kerülnek folyton. Egy nap akár 20-40 ilyen email is jön (reklám spam). Namost az a baj, hogy minden egyes új email érkezésekor ugye alulra a traybe odateszi a kis email ikont, én meg bőszen kattintok, hogy levelem jött. Nem lehetne megoldani, hogy ha a deleted itemsbe jön ilyen szar, arra ne jelezzen ki alul?

Rulevel meg tudtam oldani, hogy rögtön olvasottként jelölje meg ezeket a szarokat, de a kis ikon akkor is kikerül alulra. Nekem az is jo lenne, ha valaki egy olyan megoldást tudna mondani, ami egyből eltűnteti a fenébe ezeket az emaileket (nem csak a Deleted Itemsbe), úgy, hogy ki se jelezze nekem, hogy ilyen jött.

Az OE-mbe 6 emailcímről (freemail, asszony cimei stb stb) jön via-pop3 email, szal jó lenne ezt megoldani. Esetleg ha más, profibb levelező programnak van erre megoldása, nem zárkózóm el a váltástól sem. De ha lehet, ne olyan dinoszaurusz legyen, mint a rendes Outlook :)

Köszi!

Ugyan nem tudom, hogy megoldja-e a problémádat, de szvsz próbáld ki a Thunderbird-öt. Letölthető innen: Download Ingyenes, gyors, kicsi és jól használható, spamszűrés van, a leveleket pedig nem kicsi boriték, hanem egy néhány mp-ig fentlévő apró ablak jelzi. Remélem tetszeni fog :) (Amúgy teljes szívből ajánlom a Firefox böngészőt is, én 2 perc alatt átszoktam rá IE-ről és nem cserélném azóta másra semmiért :))

u.i.: ja és mellőzi az OE biztonsági hiányosságait

Szerkesztette: Eiki 2004. 06. 15. 14:26 -kor

#737 Felhasználó inaktív   Mayne 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 15. 15:47

Idézet: dowel - Dátum: 2004. jún. 15., kedd - 12:30

XP javításokat és egyebeket gyűjtök vinyóra, hogy a következő telepítésnél ne menjen el fél nap azzal, hogy mindent netről leszed a Windows Update.

-Felmerült a kérdés, hogy mi a különbség a SP1 és a SP1a között. Valaki tudja? Netacademia-n mindkettő fennt van, kb 10 mega a különbség a méretükben.

-Van-e arra lehetőség, hogy az összes letöltött frissítést, service packot, javítást valami szkript, vagy progi automatikusan feltegye? (ne kelljen őket egyenként elindítani) Esetleg létezik ilyen 'csomag'?

http://www.autopatcher.com/

#738 Felhasználó inaktív   dowel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 15. 17:25

Kösz Mayne! (előbbi hozzászólásom töröltem, mert hülye vagyok...)

Csak egy kérdés: A FAQ-ban azt olvastam, hogy csak angol XP-hez jó, més nyelvnél galibát okozhat. Magyar XP-re próbáltad?

Szerkesztette: dowel 2004. 06. 15. 17:33 -kor

#739 Felhasználó inaktív   Mayne 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 15. 19:08

Idézet: dowel - Dátum: 2004. jún. 15., kedd - 16:25

Csak egy kérdés: A FAQ-ban azt olvastam, hogy csak angol XP-hez jó, més nyelvnél galibát okozhat. Magyar XP-re próbáltad?

nem probaltam, es nem is ajanlott!

#740 Felhasználó inaktív   Mr.Tiba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 16. 03:11

sziaszok

Adott egy usb-s vinyó amit ki-be lehet kapcsolgatni menet közben
de amikor eltávolítom és ujra bekapcsolom mindíg elindul az autómata lejátszás
a többi vinyón amik ugymond a rendszerben vannak azoknál ki lehet kapcsolni az autómata lejátszást.
az usb-n kapcsolódó adattáraknál ezt hogy lehet? (winxp)

THX
"Tiszta Udvar Rendes Ház" [UT 4ever]

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »