HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések II.

#2621 Felhasználó inaktív   Big Daddy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 06. 08:20

Idézet: Raga - Dátum: 2005. márc. 5., szombat - 21:44

Sziasztok.

Bocsássatok meg ha már egy megbeszélt témát boncolgatok, de nincs időm olvasgatni a fórumot.
A problémám a következő.
Nem vagyok rutintalan számítógépkezelő, többszőr is telepítettem gépeket stb...
De most olyan dologgal állok szemben amit még sosem tapasztaltam.
Amikor elkezdem telepíteni a Win. Xp-t, már a telepítés eljén feljön egy ablak, melyben arról kapok tájékoztatást, hogy a szoftveremmel nem fog rendesen működni a windows.
Megkérdezi folytatom-e a telepítést.
Hát ilyennel még nem találkoztam, de persze folytatni akarom a dolgot.
Fel is rakja, úgy tűnik minden fasza.
Hanem hosszas bekapcsolás után, állandóan egy pillanatra feltünik egy kék mező, melyben valami olyan olvasható, hogy valami hiba van, de nem lehet végigolvasni, olyan gyorsan eltűnik és a gép újraindul.
KÉKHALÁL.

Miért lehet ez??
Soha nem találkoztam még ezzel, pedig sokszor sok gépre tettem már XP-t.

Konfigom.

Abit NF-7 2.0
2500+ barton proci mely fel van húzva 3200+-ra.
512 MB DDR
120 G HDD SATA
ATI RADEON 9600 XT

Még egy kérdés.
Mitől van az. hogy ha felrakom az újabb Catalyst drivert ahogy elindul a gép kiír valami inicializálási hibát?

Segítségeteket előre is köszi.

Hali!
Én nem vagyok nagy guru,de nekem akkor csinált ilyet amikor húzott procival akartam XP-t telepíteni.
Visszaraktam mindent alapra,(kínomban már nemtudtam mit tegyek?)és láss csodát simán fölment minden.Nekem bejött,egy próbát megér sztem.

#2622 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 06. 09:03

Idézet: Raga - Dátum: 2005. márc. 5., szombat - 22:44

hosszas bekapcsolás után, állandóan egy pillanatra feltünik egy kék mező, melyben valami olyan olvasható, hogy valami hiba van, de nem lehet végigolvasni, olyan gyorsan eltűnik és a gép újraindul.
KÉKHALÁL.

Ha nem akarod, hogy újrainduljon a kékhalál után - ergo el tudd olvasni, mi baja - tedd ezt:

Control panel -> System -> Advanced fül -> "Automatically restart" elől szedd ki a pipát.

#2623 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 06. 10:14

Idézet: NeoPampalini - Dátum: 2005. márc. 6., vasárnap - 9:03

Ha nem akarod, hogy újrainduljon a kékhalál után - ergo el tudd olvasni, mi baja - tedd ezt:

Control panel -> System -> Advanced fül -> "Automatically restart" elől szedd ki a pipát.

Na igen, ezt kellett volna tennie, a win telepítése után.
Bajban viszont most van, amikor már nem tudja megállítani, mert nem tudja, hogyan kell.

Idézet

A rendszermemória naplófájlba másolása igen hasznos lehet a Leállási hiba okának felderítésében. Ha a hibával kapcsolatban érintkezésbe lép a technikai tanácsadással foglalkozó szakemberekkel, előfordulhat, hogy kérik a naplófájlt. Ne feledje, hogy a Windows minden leállási hiba előfordulásakor azonos néven menti a naplófájlt (alapértelmezés szerint Memory.dmp). A naplófájlok megőrzése érdekében a fájlokat a számítógép újraindítása után egyedi névre nevezze át.

Idézet

A számítógép elindítása csökkentett módban
Mielőtt folytatná, nyomtassa ki ezeket az utasításokat, mert a 2. lépésben végrehajtandó rendszerleállítás után már nem érhetők el.
Kattintson a Start menü Leállítás parancsára, és a legördülő listában válassza a Leállítás elemet.
A Windows leállítása párbeszédpanelen válassza az Újraindítás lehetőséget, majd kattintson az OK gombra.
Amikor a képernyőn megjelenik a Válassza ki az indítani kívánt operációs rendszert üzenet, nyomja meg az F8 billentyűt.
A nyílbillentyűk segítségével jelölje ki a megfelelő csökkentett módot elindító lehetőséget, majd nyomja meg az ENTER billentyűt.
Ha kettős vagy többszörös indítású rendszert használ, a nyílbillentyűkkel jelölje ki azt, amelyiket el szeretné indítani, majd nyomja meg az ENTER billentyűt.
Megjegyzés

Csökkentett módban csak az alapvető fájlok és illesztőprogramok érhetők el (egér, monitor, billentyűzet, háttértárolók, alapszintű videokártya, alapértelmezett rendszerszolgáltatások; a hálózati szolgáltatások nem használhatók). Választhatja a Csökkentett mód hálózattal lehetőséget, amely az előbb felsorolt fájlokat és illesztőprogramokat, valamint a hálózati szolgáltatások elindításához feltétlenül szükséges szolgáltatásokat és illesztőprogramokat tölti be, illetve a Csökkentett mód parancssorral lehetőséget, amely teljesen megegyezik a csökkentett móddal azzal a különbséggel, hogy egy parancssoros felület indul el a grafikus felhasználói felület helyett. Választhatja még a Legutolsó helyes konfiguráció lehetőséget is, amely a számítógépet a rendszerleíró adatbázis legutolsó leállításkor mentett adatai alapján indítja el.
A csökkentett mód segítséget nyújt a hibák diagnosztizálásához. Ha a hiba a számítógép csökkentett módban történő indítása után nem jelentkezik, akkor kizárható annak valószínűsége, hogy a hibát az alapértelmezett beállítások vagy az alapvető eszközillesztők okozzák. Amennyiben egy újonnan hozzáadott eszköz vagy egy módosított eszközillesztő okozza a hibát, a csökkentett mód lehetővé teszi az eszköz eltávolítását, illetve a módosítások visszavonását.
Bizonyos esetekben azonban a csökkentett mód sem nyújt megoldást a problémára: ilyen például, ha a Windows rendszer indításához szükséges fájlok hibásak vagy sérültek. Ebben az esetben a helyreállítási konzol nyújthat segítséget.
A számbillentyűzeten csak a NUM LOCK funkció kikapcsolása után használhatók a nyílbillentyűk.

Idézet

A számítógép indítása és a Helyreállítási konzol használata
A telepítő CD-ről

Helyezze be a telepítő CD-t, majd indítsa újra a számítógépet. Ha a rendszer kéri, adja meg a CD-ről történő rendszerindításhoz szükséges beállításokat.
A telepítő szöveges részének elindulásakor kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat, és a J billentyű megnyomásával válassza ki a javítást vagy helyreállítást biztosító lehetőséget.
Ha kettős vagy többszörös betöltésű rendszert használ, a Helyreállítási konzolon válassza azt a telepítést, amelyhez hozzá kíván férni.
Ha a program kéri, írja be a rendszergazdai jelszót.
A Helyreállítási konzol parancsait a rendszer parancssorába írhatja be – a help paranccsal kérheti a parancsok listáját, a help parancsnév parancs segítségével pedig az egyes parancsokkal kapcsolatos súgót jelenítheti meg.
A Helyreállítási konzolból való kilépéshez és a számítógép újraindításához írja be az exit parancsot.

"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2624 Felhasználó inaktív   adik 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 06. 11:54

bocsi, nem tudok most nagoyn visszaolvasni.
azt nem tudjátok véletlenül, hogy frissen felülírt (valszeg vírus, vagy ilyesmi lehetett :( ) MBR, partíciók, stb-t mivel lehet visszaállítani?

köszi.SzPA
.SzPA

#2625 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 06. 12:39

Idézet: adik - Dátum: 2005. márc. 6., vasárnap - 11:54

bocsi, nem tudok most nagoyn visszaolvasni.
azt nem tudjátok véletlenül, hogy frissen felülírt (valszeg vírus, vagy ilyesmi lehetett :( ) MBR, partíciók, stb-t mivel lehet visszaállítani?

köszi.SzPA

Idézet

A Helyreállítási konzol parancsaiA Helyreállítási konzol az alábbi parancsok használatát támogatja.

Attrib
Módosítja egy fájl vagy könyvtár attribútumait.

Batch
Végrehajtja a szövegfájlban megadott parancsokat.

Bootcfg
Beállítja vagy helyreállítja a rendszert indító fájlt (boot.ini).

ChDir (Cd)
Megjeleníti az aktuális könyvtár nevét vagy átvált egy másik könyvtárra.

Chkdsk
Ellenőrzi a lemezt és erről állapotjelentést jelenít meg.

Cls
Törli a képernyőt.

Copy
Átmásol egy fájlt egy másik helyre.

Delete (Del)
Töröl egy vagy több fájlt.

Dir
Megjeleníti a könyvtárban levő fájlok és alkönyvtárak listáját.

Disable
Letilt egy rendszerszolgáltatást vagy egy eszközillesztőt.

Diskpart
Kezeli a merevlemezek partícióit.

Enable
Elindít vagy engedélyez egy rendszerszolgáltatást vagy eszközillesztőt.

Exit
Kilép a Helyreállítási konzolból és újraindítja a számítógépet.

Expand
Kibont egy fájlt egy tömörített fájlból.

Fixboot
Új partíciós betöltőszektort ír a megadott partícióra.

Fixmbr
Helyreállítja a megadott lemez fő rendszertöltő rekordját.

Format
Megformáz egy lemezt.

Help
Megjeleníti a Helyreállítási konzolban használható parancsok listáját.

Listsvc
Megjeleníti a számítógépen használható szolgáltatások és eszközillesztők listáját.

Logon
Ezzel a paranccsal jelentkezhet be a Windows rendszerbe.

Map
Megjeleníti a meghajtók betűjelének hozzárendeléseit.

Mkdir (Md)
Létrehoz egy könyvtárat.

More
Megjelenít egy szövegfájlt.

Net use
Összekapcsol egy hálózati megosztást egy meghajtóbetűjellel.

Rename (Ren)
Átnevez egy fájlt.

Rmdir (Rd)
Töröl egy könyvtárat.

Set
Megjeleníti és beállítja a környezeti változókat.

Systemroot
A jelenleg használt rendszer gyökérkönyvtáraként állítja be az aktuális könyvtárat.

Type
Megjelenít egy szövegfájlt.

"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2626 Felhasználó inaktív   adik 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 06. 12:46

azt nyilván elfelejtettem mondnai, hogy két vinyó volt a gépen. az egyiken egy debian grub indítóval, a másikon meg xp őfelsége... egyik napon telefon, hogy az xp-s vinyóról hiányzik vagy 70giga adat. helyesebben egy darab bit sincs rajta, csak egy üres partíció és kész. semmi több...

(btw használati utasítás pöpec :DDD )
.SzPA

#2627 Felhasználó inaktív   jandras 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 06. 20:09

A gondom a következő:
Most tettem fel új rendszert XP SP2-t.
Miután a Mcafee-t is feltettem egyszerűen blokkolja a 21-es portot,
és hiába kapcsolom ki a tűzfalat egyszerűen nem tudok olyan ftp-re
csatlakozni ami 21-es porton megy. Érdekes módon ha más porton
kell felmenni ftp-re akkor gond nélkül megy.
FlashFxp-t használok, de ugyanaz a helyzet Total Commanderrel is.

Segítsen valaki mert már lassan felrobbanok.
:confused:

#2628 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 06:35

Help!

Mit akar a wingyózom a floppy-tól, mikor leállítom? Egy ablakot dob fel, hogy a meghajtó nem használható, lehet, hogy nyitva van az ajtaja (még jó :D ), meghogy ellenőrizzem, hogy van-e benne lemez...? :think:  Utoljára telepítés után (kb. egy hónapja) használtam floppy-t, akkor is a memtest-re, nem a winfos alatt. Segítsetek!!!

Szerk.: megoldódott! Semmi köze a winfos-hoz.  :D  Véletlenül kihúztam a tápját... :lama:  :rolleyes: Mea Culpa!

Szerkesztette: bigsee 2005. 03. 07. 06:43 -kor

GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#2629 Felhasználó inaktív   Bela001 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 08:49

Sziasztok,

találkozott már valaki az appcompat.txt hibaüzenettel? Az xp-m öntörvényűleg eldönti, hogy az alkalmazást nem inditja el se, vagy közben ugorjon ki belőle a fenti hibaüzenettel.
Az, hogy milyen progi, mindegy neki, lehet dvd lejátszó, vagy éppen böngésző, vagy bármi más.. volt már újrainstall, vírus nincs... Külföldi oldalakon is ezreknek van ilyen gondja, van, aki a media playert teszi felelőssé, van, aki a videokártya driverét találja olyannak, hogy ütközik vmivel.. de igazi megoldása senkinek sincs... ha találkozott már valaki ilyennel és sikerült megoldani, akkor pls help..

Belabacsi

#2630 Felhasználó inaktív   PorMacs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 11:28

Idézet: Bela001 - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 8:49

találkozott már valaki az appcompat.txt hibaüzenettel?

Biztos lesz konkrétabb megoldás is, én ezt találtam még régebben erről a problémáról:

http://www.netacademia.net/tudastar/articl....aspx?upid=1637
How much wood would a woodchuck chuck if a woodchuck could chuck wood?
:::gigaByTe K8NSC 939-nForce3 250;AMD Athlon64 3500+ Venice;ThermalRight XP-90;Zalman MF-2;MSI AGP Nvidia 7600GT 256MB DDR2;KingMax 2x512MB DDR PC3200;Samsung 250GB(ide)+500GB(sata);LG GSA-4082B combo;Samsung SH-S203D SATA DVD-RW;Samsung 226BW 22" LCD; ChiefTec BG-02B-B-SL; D-Link Di-524; D-Link DWL-G510 etc:::

#2631 Felhasználó inaktív   Karesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 20:32

Üdv Emberek!

Azt szeretném megtudni, hogy mi úton tudom megszabadítni az xpsp2-őm a netware ügyfélszolgálattól. Azt se tudom hogy került fel rá ( talán automatkus frissítés?  :think: ), de nagyon zavar, mert 4 felhasználó van és idegesítő, hogy folyton be kell irogatni a neveket. Ráadásul lassabban áll fel, és a fiokváltás is belassult. Akarom vissza a régi kezelőfelületet!!!
Egyébként csak a vezérlőpultban találtam nyomát ennek az új szolgáltatásnak CSNW néven.

#2632 Felhasználó inaktív   Miki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 20:59

Idézet: jandras - Dátum: 2005. márc. 6., vasárnap - 20:09

A gondom a következő:
Most tettem fel új rendszert XP SP2-t.
Miután a Mcafee-t is feltettem egyszerűen blokkolja a 21-es portot,
és hiába kapcsolom ki a tűzfalat egyszerűen nem tudok olyan ftp-re
csatlakozni ami 21-es porton megy. Érdekes módon ha más porton
kell felmenni ftp-re akkor gond nélkül megy.
FlashFxp-t használok, de ugyanaz a helyzet Total Commanderrel is.

Segítsen valaki mert már lassan felrobbanok.
:confused:

Passziv modban sem tudsz FTP-zni?

#2633 Felhasználó inaktív   Sztee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 07. 23:15

Idézet: Karesz - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 20:32

Üdv Emberek!

Azt szeretném megtudni, hogy mi úton tudom megszabadítni az xpsp2-őm a netware ügyfélszolgálattól. Azt se tudom hogy került fel rá ( talán automatkus frissítés?  :think: ), de nagyon zavar, mert 4 felhasználó van és idegesítő, hogy folyton be kell irogatni a neveket. Ráadásul lassabban áll fel, és a fiokváltás is belassult. Akarom vissza a régi kezelőfelületet!!!
Egyébként csak a vezérlőpultban találtam nyomát ennek az új szolgáltatásnak CSNW néven.

Vezérlőpult/Hálózati kapcsolatok/Helyi kapcsolat x-en jobb klikk/tulajdonságok
Netware ügyfél kijelöl +eltávolítás...
asszem :)
"Have you tried turning it off and on again?"

#2634 Felhasználó inaktív   Karesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 00:11

Köszköszköszköszkösz. Holnap kipróbálom!

#2635 Felhasználó inaktív   Ati04 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 08:47

Jó reggelt, sziasztok!

S.O.S. Kérdés! Az XP telepítését ugyanúgy végzem mint a win98 telepítését?????
A 98-at vágom Újraindít MS-Dos módban---->format C:------>Boot from CD-ROM stb...
Az XP is így működik?
Ne kavarjatok meg nagyon! Köszönöm!
Asus A8V Deluxe, AMD Athlon 64 3000+ venice, 2*512 Kingston 400Mhz, GECube ATI Radeon 256MB

#2636 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 09:22

Kezd a boot from CD-ROM, és majd vele tudsz formázni, partícionálni.  :up:

szerk.: Itt találsz linket, egy gyakorló progihoz.

Szerkesztette: Shia-ko 2005. 03. 08. 10:16 -kor

Üdvözlettel:
Gabi

#2637 Felhasználó inaktív   PorMacs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 12:37

Idézet: Ati04 - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 8:47

MS-Dos módban---->format C:------>

Ne kavarjatok meg nagyon! Köszönöm!

Inkább ne msdos-ból formázz, csak megerősíteni tudom!

Ki kavar?? :D
How much wood would a woodchuck chuck if a woodchuck could chuck wood?
:::gigaByTe K8NSC 939-nForce3 250;AMD Athlon64 3500+ Venice;ThermalRight XP-90;Zalman MF-2;MSI AGP Nvidia 7600GT 256MB DDR2;KingMax 2x512MB DDR PC3200;Samsung 250GB(ide)+500GB(sata);LG GSA-4082B combo;Samsung SH-S203D SATA DVD-RW;Samsung 226BW 22" LCD; ChiefTec BG-02B-B-SL; D-Link Di-524; D-Link DWL-G510 etc:::

#2638 Felhasználó inaktív   Karesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 20:46

Idézet: Sztee - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 22:15

Vezérlőpult/Hálózati kapcsolatok/Helyi kapcsolat x-en jobb klikk/tulajdonságok
Netware ügyfél kijelöl +eltávolítás...
asszem :)

Úgy csináltam ahogy mondtad, de miután újraindult még mindig be kellett írnom. Beléptem, ellenőriztem és eltünt a helyi kapcsolatból is meg a vezérlőpultból is, csak éppen az xpből nem tünt el.

HELP!!!!!!

#2639 Felhasználó inaktív   WAUZZZJ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 09. 01:57

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. márc. 3., csütörtök - 23:22

Egyenként feltenni kellene....

Miután hagytam a win.ost feltenni az összes általa fontosnak tartott frissítest - nem lett jó. Ezért utána a frissen telepített frissítéseket próbáltam egyenként eltávolítani, de úgy sem lett jó..

De most úgy alakult, hogy kicserélem a gép lelkét, ha újratelepítésnél megint előjön a dolog majdjelentkezem ;) Addig is kösz a tippeket!

#2640 Felhasználó inaktív   dudarobi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 09. 13:00

sziasztok,

olyan problémám volna, hogy ha xp-ben szeretnék létrehozni egy új hálózati kapcsolatot (már van egy LAN-os) akkor nem engedi. Nem lehet egyszerre két LAN kapcsolatom? Persze egyszerre csak egy aktív  ;)

Üdv
Robesz

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.