Tegnap megjött a technika.
Ultra alaplap meg egy 3000+. 512 MB Kingmax Hardcore, Hétfőn jön a másik 512, csak nem volt több.
Eddigi tapasztalatok
1 rosszpont: nem adtak hozzá floppyt, és szívtam egyet a SATA telepítéssel, még jó hogy van a házban 5 gép és a CD-ről sikerült leszednem drivert. Csak a többiek nem kultiválták hajnali 2-kor a zavarkodást.
A wint valamilyen oknál fogva 2x kellett felraknom, mert elsőre állandóan kifagyott, érdekes módon másodjára már minden felment, azóta is mükszik rendesen.
F5-ös BIOS van rajta, érdmes felrakni az F6-ot?
Az Aida hülyeségeket ír ki hőfokokra, de az EverestHome 0293 teljesen korrekt eredményeket ad mind venti, mind feszek szemponjából.
Egy böszme Zalman van rajta! CNPS7700-AlCu, 12 cm-es ventivel. Ami nagyon jó benne, hogy egyrészt elfér
Amikor először indítottam, akkor egy kissé megijedtem, mert kb 2 másodperc múlva leállt a procihűtő ventije. Először azt hittem hogy valami nem stimmelt, de ment minden tovább, szal tökre működik a BIOS-os ventiállítás. Ez másnéál is így van, mert mintha olvastam volna ilyen jellegű gondokat?
A chipsethűtőt ki se próbáltam, hanem azonnal csere volt egy ZM-NB47J Zalmanra. Két bordát kellett letörni, hogy még véletlenül se érjen a vidikarihoz, de ez is ment gyorsan. Amin viszont megdöbbentem: A Gigabyteos chipszethűtőt amikor sikerült leszedni (először nem akart a piszok) teljesen meglepődve konstatáltam, hogy A HŰTŐ CSAK A NÉGY SARKÁN ÉPPEN CSAK HOGY ÉRINTKEZETT A CHIPSZETTEL!!!!! A ragasztóból egyértelműen kiderült. Mondjuk ha teljesen rá lett volna ragasztva, akkor nagyot szívtam volna a borda leszedésével!
Holnap teszek fel fotót ha sikerül lefényképeznem. A vidikari meg szépen levegőzteti a bordát, bár ez nem feltétlenül pozitív, mert így leginkább fűti
De amúgy nagyon király, így teljesen hangtalan, csak a házhűtőventiknek van egy kis zaja...

Súgó
A téma zárva.