HWSW Informatikai Kerekasztal: media center olcsó pc-ből, ötletek? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

media center olcsó pc-ből, ötletek? filmnézéshet, tévézéshez mindenttudó pc Értékeld a témát: -----

#1061 Felhasználó inaktív   simpox 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 21. 07:29

A dual audio-s .avi-k lejátszásával kapcsolatos tapasztalatok engem is érdekelnének... (Nálam XP MCE van, de szvsz. full mindegy ebből a szempontból, hogy mi fut a gépen...)

Simpox

#1062 Felhasználó inaktív   tic 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 21. 08:37

Bástya elvtárs!

Úgy érzem neked van program faragó bicskád.

Mit gondolsz mi kell ahoz, hogy a médiacenter alól manuálisan el tudjam indítani az IE hírcsatornáinak azonnali frissítését?

Telepítettem egy Vista médiacenter hírolvasót, ami az IE-ben beállított hírcsatornákat és híreiket jeleníti meg. Az IE megadott időközönként, vagy parancsra frissíti a híreket. Szeretném elérni, hogy a parancsot a médiacenteren belűlről ki tudjam adni.

Tud valaki megoldást arra, hogy a médiacenteren belül követhető legyen az internet kapcsolat állapota?

üdv.

tic

#1063 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 21. 17:46

Hát ez jó kérdés... soha nem próbáltam Media Center alól internetezni, és soha életemben hírcsatornákat sem olvastam :)
(ez egyébként az RSS lenne?)
Szerk.: ja, és 3 éve IE-t sem használok :)

Internet kapcsolat állapotára szintén nem tudok mit mondani (kb. 4 éve routerem van). Ez SZVSZ ki is zárja, hogy ellenőrizzem az állapotát. Vagy megy, vagy hívom a hibabejelentőt :)

Simpox: dual audio-s divikszre legjobb SZVSZ a Korean Media Player (KMPlayer), ebbe bele van integrálva minden codec, és tudja kezelni az audio streameket.
Érdekes módon, Vista alatt sem a Media Playerrel, sem a Media Player Classiccal, sem a DivX toolbar audio-stream választójával nem lehet váltani. XP alatt ezek mind működnek. Vista alatt csak a KMPlayerrel sikerült megoldani ezt a bonyolult dolgot :( A többivel legjobb esetben is csak azt értem el, hogy mindkettő audio stream egyszerre szólt :confused:

Szerkesztette: Bástya elvtárs 2007. 08. 21. 17:47 -kor

#1064 Felhasználó inaktív   Karotta 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 21. 19:45

Tudna valaki segíteni abban, hogy a Microsoft Remote Keyboard for Windows XP Media Center Edition nevű csodát hogyan lehetne használni billentyűzetként Vista alatt. Az MCE vezérlő gombok, csatornaváltás a tuneren, hangerő le/fel, felvett filmek tekerése, leállítása, stb. mind megy, de mint egyszerű billentyűt és beépített egeret nem tudom használni. Utánnaolvasva a dolognak állítólag XP MCE alatt a windowsupdate-ről letöltött patch segített rajta, de Vista alatt ez nem jött össze.
Dwight Schrute for president!

#1065 Felhasználó inaktív   simpox 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 23. 07:58

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2007. aug. 21., kedd - 17:46

Hát ez jó kérdés... soha nem próbáltam Media Center alól internetezni, és soha életemben hírcsatornákat sem olvastam :)
(ez egyébként az RSS lenne?)
Szerk.: ja, és 3 éve IE-t sem használok :)

Internet kapcsolat állapotára szintén nem tudok mit mondani (kb. 4 éve routerem van). Ez SZVSZ ki is zárja, hogy ellenőrizzem az állapotát. Vagy megy, vagy hívom a hibabejelentőt :)

Simpox: dual audio-s divikszre legjobb SZVSZ a Korean Media Player (KMPlayer), ebbe bele van integrálva minden codec, és tudja kezelni az audio streameket.
Érdekes módon, Vista alatt sem a Media Playerrel, sem a Media Player Classiccal, sem a DivX toolbar audio-stream választójával nem lehet váltani. XP alatt ezek mind működnek. Vista alatt csak a KMPlayerrel sikerült megoldani ezt a bonyolult dolgot :( A többivel legjobb esetben is csak azt értem el, hogy mindkettő audio stream egyszerre szólt :confused:

Nekem a dual audio-s .avi-kkal az össz tapasztalatom annyi volt, hogy feltettem egy morgan stream akármi codec-et ami nem MCE alatt ezt a problémát áthidalta és minden jó volt.
Feltettem az MCE-re és utána a TV-tuner kártyám nem kelt életre egészen addig míg újra nem húztam az egész rendszert... lol
A codec eltávolítása, registry buherálás és társai sem segítettek... egy igazán jól megírt progi lehetett a morgan-től:)
Most egyébként annyit csinálok, hogy van egy VirtualDub (nem az eredeti klasszikus) klón amivel ki lehet nagyon egyszerűen szedni a felesleges audio stream-et és kész...

(SÍRVA KÖNYÖRGÖK MINEK EGY .AVI-T DUAL-AUDIO-SÍTANI???? Akit annyira érdekel az megveszi eredetiben úgyis pfff... Zárójelben jegyeztem meg a mondanivalómat!:) )

Simpox

Szerkesztette: simpox 2007. 08. 23. 07:59 -kor

#1066 Felhasználó inaktív   Szabek85 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 26. 12:18

Sziasztok!

Egy kis segítséget kérnék. Azt hogy lehet beállítani hogy a gép visszaaludjon miután felvette a tv műsort?
Hiába allítottam be a power options-ba akkor sem hajlandó. Mi lehet még az oka?

#1067 Felhasználó inaktív   hhatika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 21:48

Helló Bástya et.

a guideba lehet kérnia AXN Crime-ot...? :-)

PS : a port.hu-n rajtavan...

:think:

#1068 Felhasználó inaktív   jozf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 01. 10:03

Valaki tudna segiteni abban, hogy lehet a vistas MC-ert rávenni arra hogy lejátsza a mkv fájlokat. Már felraktam a szükséges kodeckeket a wmp11 meg mp classic le is játsza szépen a MC is látja a fájlokat (még a kis előnézti képet is megcsinálja a fájlhoz) de ha elinditom akkor hibával kilép a MC-ből. A dvd-kel meg az avi-kal nagyon szépen boldogul még a .mov-nál csinálja ugyezt.
Mi lehet a baj? Tudnátok ajánlani valami megbizható codec párositás a Mc-hez (eddig a k-lite codec pak van felrakva).
Előre is köszi!

#1069 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 01. 10:05

VLC Media Player
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#1070 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 11:03

Guide-ban mostantól benne van az AXN Crime (138.port.hu)

#1071 Felhasználó inaktív   jozf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 03. 16:59

Köszi közben ez megoldódott, mostmár visz minden formátumot szépen.
Igaz most meg a Ripelt DVD-kel gyülik meg a bajom (nem iso hanem video_ts), aktiváltam a Mc dvd galériáját, látja is, le is játsza szépen ezeket a dvdket (My movies is fenn van az is lejátsza), legalábbis addig mig a belső vinyóról próbálom lejátszni, a külső USB (2.0) WDD-n lévő DVd-ket nem hajlandó lejátszani. Próbáltam már utánna nézni a neten, le is irják mások is a problémát, de megoldást még találtam erre a hülye vistas bugra.

Neketek vm ötlet? (a powerdvd lejátsza, a wmp11 is ha bele erőszakolom de MC dvd hivát ir)

#1072 Felhasználó inaktív   hhatika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 04. 09:57

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2007. szept. 3., hétfő - 11:03

Guide-ban mostantól benne van az AXN Crime (138.port.hu)

Hibátlan, köszike.
Megy az AXN Crime.

:)

Mellesleg visszatérve a "Guide beállítás Vista alatt"-ra, nekem sikerült Magyarország regionnal behangolni a tvtunert (Haupp. PVR150) és a guide-ot is, Németországgal egy darab adót sem talált... Mondjuk az is igaz, hogy Csehországot nem próbáltam.
Azért is ért nagy öröm  :cool: , mert DIGI TV műholdról tértem át Fibernet kábeles szolgáltatóra... és lettek új adócskáim... Kicsit azért gördülékenyebb, mint a settopboxos-kisinfradrótos-tvkártyavideóbemeneténbeadott videó jel nézése...

Mellesleg ezért is kellett az AXN Crime...  :respect:

Szerkesztette: hhatika 2007. 09. 04. 10:12 -kor

#1073 Felhasználó inaktív   fattaeld 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 09. 10. 21:01

Idézet: fattaeld - Dátum: 2007. aug. 14., kedd - 15:46

vki irta ezt a cuttert, elerheto a betaja :)
http://www.mcedev.com/Product.aspx?id=f1b7...ec-d7bac9a8b3b0

Kijött a beta2! mar dolgozik rendesen :) nagyon jó!
kisebb hibak meg akadnak de mar frankon lehet vele vagdosni meg wmvbe tomoriteni. erdemes kiprobalni.

MSI Media Live, A64-X2-5000+, 2Gram, 400+750Gvinyo, Hauppauge PVR-USB2 + Pinnacle PCTV Stereo tuner, Pioneer DVR-K06RS, MSRC, W7+VMC

#1074 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 11. 14:15

WMEnc prx-et meg lehet neki kézzel adni?

#1075 Felhasználó inaktív   fattaeld 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 11. 19:38

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2007. szept. 11., kedd - 14:15

WMEnc prx-et meg lehet neki kézzel adni?

meg nem nyultam ala, csak oromkodtem hogy mukodik. bar ha engem kerdezel, szerintem igen.
MSI Media Live, A64-X2-5000+, 2Gram, 400+750Gvinyo, Hauppauge PVR-USB2 + Pinnacle PCTV Stereo tuner, Pioneer DVR-K06RS, MSRC, W7+VMC

#1076 Felhasználó inaktív   fattaeld 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 05:43

Idézet: fattaeld - Dátum: 2007. szept. 11., kedd - 19:38

Bástya elvtárs: WMEnc prx-et meg lehet neki kézzel adni?...
fattaeld: ...bar ha engem kerdezel, szerintem igen.

A valasz Olcaytól: "Not yet. But it will be possible in further builds"

#1077 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 07:46

Köszi. Akkor a tömörgetéssel még várok egy kicsit.
Viszont a felvételt szépen megvágta. Szeretem :)

Már csak olyan kéne, hogy az eredeti fájlt automatikusan törölje, és (ezt nem is néztem) a műsor infókat (metaadatok?) is megtartsa.

#1078 Felhasználó inaktív   Karotta 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 12:53

Lehet, hogy már volt hasonló kérdés, megpróbálok visszaolvasni, de hátha röviden megválaszolható...
A Vista MP-ben TV-ről felvett állományait mivel lehet még lejátszani? Mivel lehet hagyományos DVD formátumba átkonvertálni? (Tudom, hogy maga az MP is ki tudja írni DVD-re, de jobb lenne, ha a HTPC-nél fickósabb konfiggal tudnám DVD formátumra alakítani.)
Dwight Schrute for president!

#1079 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 13:56

dvrmsconverter
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1080 Felhasználó inaktív   fattaeld 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 16:37

Idézet: Karotta - Dátum: 2007. szept. 12., szerda - 12:53

...Mivel lehet hagyományos DVD formátumba átkonvertálni?...

Az ulead movie factory 6 képes fogadni a dvr-ms-t és készíteni dvd-t. (mce alatti pluginjarol nem tudok hogy lenne)

Téma megosztása:

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.