HWSW Informatikai Kerekasztal: media center olcsó pc-ből, ötletek? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

media center olcsó pc-ből, ötletek? filmnézéshet, tévézéshez mindenttudó pc Értékeld a témát: -----

#1101 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 18. 23:22

Idézet: VKP - Dátum: 2007. szept. 18., kedd - 22:01

Én ezzel már küzdöttem 1x, akkor nem annyira ment, de akkor még fizetős volt :D
Most már megy elég szépen. Egyik monitoron nézem az rtl-t, a notebookon meg megy stream-ből a vh1

Ez nagyon király egy progi! :)

Van egy kis gondom vele.. nem akarja a videót elindítani ha egy adást akarok megtekinteni.. ezt a hibaüzit kapom FF és IE alól is:

Idézet

Server error:The server timed-out waiting for the recording to begin:

Please visit the discussion forums or read the LiveTV FAQ for possible solutions.

Mit csináljak hogy jó legyen?

Szerkesztette: Hippo 2007. 09. 18. 23:37 -kor

Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#1102 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 09:01

Idézet: VKP - Dátum: 2007. szept. 18., kedd - 21:01

Én ezzel már küzdöttem 1x, akkor nem annyira ment, de akkor még fizetős volt :D
Most már megy elég szépen. Egyik monitoron nézem az rtl-t, a notebookon meg megy stream-ből a vh1

Na várj! Most azt mondod, hogy egy tunerről kétféle csatornát tudsz nézni vele???  :eek:

Lehet, hogy átállok Vistára élesben is, miután kijött egy unofficial drivercd a SB Audigyhez, és akkor visszalövöm Bástya Elvtárs EPG-jét, és a PCTV 310i és az USB-s 330e szerintem jó alapja lesz az egésznek.
Most hirtelen minden eszköz befutott, amiket hiányoltam Vista alá...  :up:
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#1103 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 09:06

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2007. szept. 17., hétfő - 20:26

Amíg a tvxb elpöcsöl 1-2 órát is, ez gyakorlatilag csak 1-2 percet.

Látom már te is kevered a kettőt ;)
Apropó: újabb program vagy gui vagy valami nem jött ki a könnyebb szerverkészítéshez?
Valamint a Vista alá kell még KeepKey vagy elég beírni a registrybe azt a bizonyos kulcsot?

#1104 Felhasználó inaktív   mutsu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 20. 19:03

Idézet: Bal - Dátum: 2007. szept. 18., kedd - 10:15

hatha valakit erdekel:
Távolról vezérelhető a Vista Media Center az ingyenes WebGuide-dal
https://www.hwsw.hu/hirek/34242/Windows_Vis...stream_DVR.html

Na jah, de ehhez szükséges egy NOMRÁLIS, "mély" EPG adat is. A Doug (a webguide fejlesztője) egyébként nagyon jó fej, egy ideig együtt dolgoztunk....
A mély azt jelenti, hogy nem csak annyi, amit a port.hu oldaláról le lehet szedni, henem rendezők, szereplők, kategóriák, sorozat, ismétlés infók, stb.

Akkor lesz igazán szép, és hatékony.

Persze itt mindenki inkább hegesztgeti a registryt meg hasonlók, holott már hónapok óta van egy teljes körű EPG szolgáltatás itthon is: www.htpc.hu

Nem ingyen, de havi 700 huf-ot nekem pl. megér hogy minden korrektul menjen, és ne kellejen állandóan babrálnom a dolgokkal.

A saját szoftverük meg már tud vágni is.... (HomeSys), modjuk asszem nem az van még kint, de lehet jelentkezni béta tesztelónek a fórumon.

#1105 Felhasználó inaktív   mutsu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 19:30

Idézet: VKP - Dátum: 2007. szept. 16., vasárnap - 20:50

Tud valaki PIP plugint media centerhez?

Nincs ilyen. A technológia miatt nem is lehet megoldani.

De van ami tudja: HomeSys, www.htpc.hu

#1106 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 19:45

Köszöntsük körünkben új reklámemberünket...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1107 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 19:47

Mykee: keverem hát, ennyi eszem van :) És igen, elég a reg bejegyzés, semmi más nem kell.

Mutsu: és akik nem akarnak fizetni egy qrva fityinget sem? :) Amúgy javíts ki ha tévednék, de az Ansys program mintha Media Portalon alapulna... Én magam nem használom, de valószínűleg az is tudja a PIP-et.

BTW mennyit fizetnek neked Ansysék pro monat?

... és közben VKP megelőzött  :omg:

Szerkesztette: Bástya elvtárs 2007. 09. 20. 19:51 -kor

#1108 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 19:54

Idézet: mutsu - Dátum: 2007. szept. 20., csütörtök - 18:03

Persze itt mindenki inkább hegesztgeti a registryt meg hasonlók, holott már hónapok óta van egy teljes körű EPG szolgáltatás itthon is: www.htpc.hu

homesys mit is csinál? Beírja a registrybe, hogy honnan szedje le az EPG-t....

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1109 Felhasználó inaktív   Traptor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 20:29

Sziasztok!

Csak én nem érem el Bástya elvtárs EPG-jét (Vista MCE-hez) vagy valami gond van a szerverrel?
Tegnap ez még ment. Hála és köszönet érte.
VKP kollégánál is valami hibát kapok.

Traptor

#1110 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 20:32

Nálam annyi a hiba, hogy miután új gépen van a webserver, vmi gond van az xml dolgokkal és ezért nem megy. Esetleg ha valaki ebben tud segíteni akkor privátban keressen. Köszi

#1111 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 20:53

Idézet: VKP - Dátum: 2007. szept. 20., csütörtök - 19:54

homesys mit is csinál? Beírja a registrybe, hogy honnan szedje le az EPG-t....

Egy KeepKey-hez hasonló szervízt tesz fel. Anno próbáltam. ;) Ráadásul ha leszeded, utána a MC frissítő behülyül.  :eek:

#1112 Felhasználó inaktív   mutsu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 09:27

Idézet: Mykee - Dátum: 2007. szept. 20., csütörtök - 20:53

Egy KeepKey-hez hasonló szervízt tesz fel. Anno próbáltam. ;) Ráadásul ha leszeded, utána a MC frissítő behülyül.  :eek:

korántsem ennyit csinál. illetve maga kliens nagyjából ennyit. de mögötte ott van egy teljes epg adatbázis, egy buzi nagy server, egy 500 településre vonatkozó headend adatbázis (frekvenciakiosztás) ami legális, és ők állítják elő. és elég sok pénzt fizetnek a tartalomért. nem grabberelnek. nem lopnak.

nem hülyít be semmit. minden nap leszedi a legújabb műsorújságot.

nem vagyok reklámember csak idegesít ez a tipikus magyar mentalitás.

részemről befejeztem.

#1113 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 09:31

Aham. Tehát, ha én fogom magam és az utcai tárolóból kiveszem az INGYENES metro újságot akkor lopok, aki kiveszi, átragasztja rajta a fejlécet és utána eladja nekem PÉNZÉRT az meg a jófej.... Ez meg egy tipikus kapitalista mentalitás.

#1114 Felhasználó inaktív   mutsu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 09:32

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2007. szept. 20., csütörtök - 19:47

Mykee: keverem hát, ennyi eszem van :) És igen, elég a reg bejegyzés, semmi más nem kell.

Mutsu: és akik nem akarnak fizetni egy qrva fityinget sem? :) Amúgy javíts ki ha tévednék, de az Ansys program mintha Media Portalon alapulna... Én magam nem használom, de valószínűleg az is tudja a PIP-et.

BTW mennyit fizetnek neked Ansysék pro monat?

... és közben VKP megelőzött  :omg:

akik nem akarnak fizeti semmit, azok itt vannak... :) és persze ezt is lehet.

nem vagyok reklámember...csak gondoltam szólok, hogy van ilyen is. régen én is xmltv-ztem csak elegem lett....kurva idegesítő, hog yéha megy néha nem stb ..

ez meg egy cigi ára, amit egyébként is elköltök.

neeem, már nem media portálon alapul!!! A legelső az olyan volt, de az egészet újra kezdték, és nulláról lefejlesztettek egy saját programot. semmi köze az mp-hez.... a media portal nem tudott pip-et. most sem tud.

érdemes megnézni a homesys-t, és télleg nem vagyok reklámember.

#1115 Felhasználó inaktív   mutsu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 09:42

Idézet: VKP - Dátum: 2007. szept. 21., péntek - 9:31

Aham. Tehát, ha én fogom magam és az utcai tárolóból kiveszem az INGYENES metro újságot akkor lopok, aki kiveszi, átragasztja rajta a fejlécet és utána eladja nekem PÉNZÉRT az meg a jófej.... Ez meg egy tipikus kapitalista mentalitás.

na akkor még erre válaszolok.

szval. nem lopsz ha az ingyenes metróújságot használod.
aki átragasztja rajta a fejlácat az lop, és még vagy 100 jogszabályt sért. az ansys kemény pénzt fizet a raw műsorújságért, és abból ők állítják elő az mce által kért xmlt-t. szval ők nem ingyen szedik le, és adják ét neked....

a port.hu abból él, hogy reklámbevételt generál az oldalával. azért rakja kia szolgáltatásait, hogy minnél több ember nézegesse azoldalt. ha Te úgy szeded le az oldalon lévő információkat, hogy nem látogatsz fizikailag az oldalára, ez neki nem jó. másrészről a tv újság és a hozzá kapcoslódó egyéb szolgáltatások az ő szellemi termékei, azért csinálták, hogy ellátogass az oldalukra.

tehát egy ingyenes inetrentes oldalon lévő anyag, adatok, akármik azok korántsem ingyenesek!!!! a flehazsnálásukat rengeteg dolog befolyásolja....

semmi nem ingyenes, a metro újság sem, csak nem veled fizettetik meg.

ááá olyan ez mint az egészségügy....

#1116 Felhasználó inaktív   simpox 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 10:35

Sziasztok!

Én félig-meddig megértem amit mutsu ír... neki megéri a pénzt, hogy ha van valami problémája a guide szolgáltatással akkor legyen valaki aki megcsinálja neki és fixen neki ne kelljen technikailag semmit se csinálni, hogy kikeresse mondjuk a BalázsShow következő részét és megnézze mikor játszák még a héten... mondjuk...

Amit nem értek az az, hogy miért kell ilyen élesen kiállni az ezt szolgáltató cég mellett... Szóltál, hogy van egy ilyen, az ide járók elolvasták és ha valakit érdekelt az meg is nézte, de véleményem szerint itt mindenki meg van elégedve (és köszöni szépen) azokkal a guide szolgáltatásokkal amit elérhetővé tettek számunkra.

Abba meg belemenni, hogy mi a lopás, mi a nem lopás meg ilyenek az teljesen felesleges.
Van akinek belefér az értékrendjébe, hogy otthon illegális szoftvert használjon van akinek nem, van akinek van rá pénze van akinek nincs.

Azt pedig messzemenőkig kikérem magamnak, hogy a "magyar mentalitás"-t közösségi forumon magyar létedre ilyen formában meghatározd.

U.i.: Szeretném ha ezzel befejeződne záros határidőn belül ez a fullofftopic.
A topic címe: Multimédia - media center olcsó pc-ből, ötletek?
Az alapítót meg kérném, hogy figyeljen arra, hogy témánál maradjunk és akár moderálást is kérjen.

Simpox

#1117 Felhasználó inaktív   mutsu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 18:19

Idézet: simpox - Dátum: 2007. szept. 21., péntek - 10:35

Sziasztok!

Én félig-meddig megértem amit mutsu ír... neki megéri a pénzt, hogy ha van valami problémája a guide szolgáltatással akkor legyen valaki aki megcsinálja neki és fixen neki ne kelljen technikailag semmit se csinálni, hogy kikeresse mondjuk a BalázsShow következő részét és megnézze mikor játszák még a héten... mondjuk...

Amit nem értek az az, hogy miért kell ilyen élesen kiállni az ezt szolgáltató cég mellett... Szóltál, hogy van egy ilyen, az ide járók elolvasták és ha valakit érdekelt az meg is nézte, de véleményem szerint itt mindenki meg van elégedve (és köszöni szépen) azokkal a guide szolgáltatásokkal amit elérhetővé tettek számunkra.

Abba meg belemenni, hogy mi a lopás, mi a nem lopás meg ilyenek az teljesen felesleges.
Van akinek belefér az értékrendjébe, hogy otthon illegális szoftvert használjon van akinek nem, van akinek van rá pénze van akinek nincs.

Azt pedig messzemenőkig kikérem magamnak, hogy a "magyar mentalitás"-t közösségi forumon magyar létedre ilyen formában meghatározd.

U.i.: Szeretném ha ezzel befejeződne záros határidőn belül ez a fullofftopic.
A topic címe: Multimédia - media center olcsó pc-ből, ötletek?
Az alapítót meg kérném, hogy figyeljen arra, hogy témánál maradjunk és akár moderálást is kérjen.

Simpox

hmmmm

az utolsó 5 mondatot nagyon nem értem, csupán emiatt írok.

Ez egy open fórum, tehát úgy és azt írok le amit akarok. És éppen magyar létemre határozom meg a magyar mentalitást. Elég sok ideig éltem az usa-ban, láttam, éreztem hogyan kéne ennek működni.

és ezért moderálni? na az aztán elég nevetséges lenne...

ez az egész már túlmutat ezen az epg ügyön. igazad van fejezzük be. ígérem nem írok többet.

#1118 Felhasználó inaktív   Traptor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 19:20

Nem tudom Bástya et. reszelt valamit a szerverén vagy nekem sikerült beállítanom a Vistát de most jön az EPG.

Köszönet a szolgáltatásért.  :respect:  :respect:

#1119 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 09. 22. 11:17

Idézet: mutsu - Dátum: 2007. szept. 21., péntek - 9:27

korántsem ennyit csinál. illetve maga kliens nagyjából ennyit. de mögötte ott van egy teljes epg adatbázis, egy buzi nagy server, egy 500 településre vonatkozó headend adatbázis (frekvenciakiosztás) ami legális, és ők állítják elő. és elég sok pénzt fizetnek a tartalomért. nem grabberelnek. nem lopnak.

Akkor ha már meg lettem szólítva, akkor nézzünk mögé egy kicsit:
- a kliens program egy szervízt tesz fel, amit hiába is tagadsz. Az más kérdés, hogy a szervíz azért van fenn, hogy az egyedi azonosítóddal hozzáférj a szerverükhöz, valamint akkor még nem volt patch a MC-hez, tehát kellett ez a KeepKey-es cucc. Ezen kívül ha a registrybe írna és nem lenne szervíz, akkor simán elérhetné bárki az EPG-t
- azzal egyetértek, hogy az adatbázisuk hatalmas, a szerverük is e célra lett belőve, tehát van mögötte anyagi befektetés, amiért azért megkérik az árat. Ez tiszta sor, ingyen nem ruház be senki ekkora cuccba. Cserében jobb szolgáltatást adnak a műsorújságba, valamint egy kattintással be vannak állítva a csatornák.
- lopás vagy sem, ez abszolút nem egyértelmű. Ha egy weboldal nem jelszóval védett, az ottani tartalom bárki számára lementhető, nem fizetsz semmiért. Slussz. A port reklámokból él, és ne aggódj, a színház vagy a többi műsorért ugyanúgy felkeresik az oldalát, vagy ha el akarod olvasni a film tartalmát. Hogy mire használod fel a lementett adatot, a te dolgod és felelősséged. Max keresel egy olyan másik oldalt, ahol nem gond a tartalom lementése. Valószínűleg az XMLTV és a TVXB azért jött létre, hogy lelopkodja az oldalakról a műsort. Igaz, a leszedett műsor nem lesz olyan mint a fizetősé, tehát lehet dönteni, hogy az ingyenes, vagy a fizetős megoldás kell? Sztem a Microsoft sem sipítozik az OpenOffice ellen, hogy lopnak, ha azzal készítesz doksikat. És Openffice-ból is van fizetős, nem is egy. Lehet választani, ez a demokrácia: valaki jótékonykodik, valaki pénzt kér érte. Ld. Webguide, ami előtte fizetős volt, most ingyen van.

Tehát az, hogy valamit meg lehet csinálni ingyen vagy megveszed, az piacgazdaság és verseny: a vevő dönti el, melyik neki a jobb. Ráadásul itt a piac nem is nagy, mert van a házibarkács EPG ingyen, ahol a csatornabeállítástól az EPG beállításig te kézzel csinálsz meg mindent és néha kihagy, vagy előfizetsz és élvezed minden kényelmét és ha nem megy, reklamálhatsz a pénzedért. Ennyi.

Szerkesztette: Mykee 2007. 09. 22. 11:20 -kor

#1120 Felhasználó inaktív   UseR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 23. 10:36

sziasztok!

most csatlakozom be a média PC világba, mert habár a gépem egy shuttle XPC és tuner is van benne, és egy külső LCD TV-m is van, eddig valahogy elmaradt, h kerek egészet faragjak belőle.
A 36 oldal átolvasása előtt feltennék egy pár buta kérdést.

Eddig ott tartok, h Vista Ultimate w/ MC, TV kártya, TV-kártya infra progija.
Amik a bajaim:
-A TV-s távirányító nem jó a géphez és vice versa. Ezenkívül a hauppage távirányítója nem jó a Vista Media Centerhez, így aztán marad a wireless keyboard, ami nagy és nehézkes arrébb cipelni mindig.
-A Media Player nem tudja az .mkv formátumot (h.264) kezelni, látszólag. Feliratok, nem-avi vagy nem-mpeg fileok meg sem jelennek az interfészen. Így aztán az MC-be épített WMplayer v11-el nem megyek sokra :(
-rengeteg digitális képem van, és a scrollozásuk irdatlan lassú
-A Live TV cache-eli a TV-t, mikor senki sem kérte tőle. Ráadásul átállítottam a recordingot egy nagyobb üres partícióra, de úgyis a C:-re kessel, ami előbb utóbb betelik neki, és leáll a TV "Disk Ful" üzenettel.
-nem megy a Guide, de látom ezt megoldható  :respect:
-látszólag nem szerkeszthető az MC menüje, amiből egy halom mindent ki lehetne vágni, mert US-only, valamint egy csomó dolgot beleraknék. Játékok indítása, stb.

Kérdések:
-van-e ultimate távirányítóra megoldás? A legjobb az lenne, ha valami külsős infra cucc betanítható lenne mondjuk a TV távirka jeleire, ha már PC van mögötte és nem hardkódolt hardver.
-WMP11 vs H.264? Esetleg a beépített media player leváltása úgy, h a funkcionalitás ne sérüljön?
-van-e bármi Vista MC "menüszerkesztő" tool?
-mennyiben jobb a Vista-s MC az XP MCE-nél? A gépem szerencsére elég erős mindkettőhöz, de lehet az XP-vel előrébb lennék, ha nem butább (sokkal).
-messenger integráció? Esetleg webkamerával? Príma "távkapcsolati" port lenne a család felé, ha valaki távol van.

Ha a sajátom készen van, munkatársnak is raknék össze egy ilyet.

Ígérem végigböngészem az eddig írtakat is :) de addig is köszi a segítő válaszokat!

Téma megosztása:

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.