HWSW Informatikai Kerekasztal: media center olcsó pc-ből, ötletek? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

media center olcsó pc-ből, ötletek? filmnézéshet, tévézéshez mindenttudó pc Értékeld a témát: -----

#1761 Felhasználó inaktív   UseR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 23. 21:45

sziasztok, egy Hauppauge WinTV-PVR250-et próbálok Win7 alatt beizzítani, de csak nem akarja a frankót. A saját programjával megy, a Média Center nem látja. Vista alatt nem volt gond, a compatibility check se hozta ki gondnak.

Más fórumokon azt olvastam, h megy minden, csak megoldást nem találtam még rá.
bármi helpet megköszönök :) a bzoley féle EPG a Windows sajátja? Port.hu-s EPG nincs már?

#1762 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 23. 22:29

Win7-ben teljesen más lett az EPG, tvxb tökéletesen alkalmas, akár magadnak is megcsinálhatod testreszabva.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1763 Felhasználó inaktív   Peace Hippik Love 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 07:58

Na es ehez mit szoltok?

A Pc uj keret nelkuli televiziot alkotott.

Ime.
A művészet díszíti fel börtönünk falát és tart meg minket némának és közömbösnek.

#1764 Felhasználó inaktív   fattaeld 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 09. 21:57

dvd image-eket mountolni mce-ben, hogyan:
Gondolom mas is megtalalta mar ezt, de nekem ez az elso ami mukodik is. vista alatt jo parat probaltam mar, ez viszont 7 alatt rogton ment is frankon.
Link

sok sikert
MSI Media Live, A64-X2-5000+, 2Gram, 400+750Gvinyo, Hauppauge PVR-USB2 + Pinnacle PCTV Stereo tuner, Pioneer DVR-K06RS, MSRC, W7+VMC

#1765 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 13. 20:56

Hali!

Cimborám múltkor meglátogatott, és le akarta nyúlni a gépemet. Van egy Antec Fusion házam, benne egy Gigabyte 780G-s lap HDMI kimenettel, XBMC-vel. Egér/billentyűzet nincs rákötve, egy alap Logitech Harmony a célnak megfelelően irányítja. Zenelejátszásra és filmnézésre használom, wlanon keresztül látja a másik szobában lévő gépen tárolt anyagokat, tévézni a tévé saját tunerén keresztül szoktam. Szóval ez tetszett meg a cimborámnak. Neki hálózati megosztásra nem lenne szüksége, külső HDD-ről játszaná le az anyagot.

Kérdésem a következő: egyáltalán szarozzunk-e azzal, hogy összerakjunk egy PC-t, vagy egy WDTV-szerű lejátszóval jobban járna?

#1766 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 26. 10:47

Feltettem ezt a Windows 7-es borzasztóságot, hát kib@szott jó :)

Pár kérdés:

1. hibrid tunerem van (Hauppauge HVR-1300), ez elméletileg tud DVB-T-t, az új Media Center fel is ajánlja (1 analóg, 1 DVB-T tuner), hogy lehet ezen valami adást fogni?
2. tudna valaki egy nagyjából működő port.hu-s tvxb.ini-t küldeni Win7-hez? (VKP!!! benned bízom! :) )

#1767 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 29. 16:58

VKP-nak ezer köszönet, megvan az ini, megyen is, de....
Meg****ta az a jó édes. De komolyan.

A hiperszuper Hauppauge HVR-1300 (hardveres analóg mpeg2 plusz DVB-T hibrid, aranyáron) nem megy a Win7-tel. Ahogy csatornát akarok hangolni vagy a Media Center száll el, vagy kékhalált dob az egész istenverése. A legutolsó driver 2007-es, ami gyönyörűen megy XP-vel és Vistával is. Win7-tel, amivel eddig minden hardverem elment vagy alap vagy Vistás driverrel, nem hajlandó működni.

Ötletek?

Esetleg tud valaki olyan, igényes, szuper képminőségű USB-s HW tunert, ami megy Vistával is, Win7-tel is, kici óccó, cukimuki, és nem kell neki külső tápegység, és nem csak a legendákban létezik?
Esetleg olyan belső tuner, ami PCI-E, és hardveres, és működik is?
A Hauppauge-ben kicsit csalódtam, pláne hogy 2 év után megnéztem a honlapjukat, és tele vannak a dzsunkánál is szutyokabb "SoftMCE" tunerekkel.
Leadtek netán?

#1768 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 29. 17:12

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2009. szept. 29., kedd - 17:58

Esetleg tud valaki olyan, igényes, szuper képminőségű USB-s HW tunert, ami megy Vistával is, Win7-tel is, kici óccó, cukimuki, és nem kell neki külső tápegység, és nem csak a legendákban létezik?

Erre rákérdeztem egy másik fórumon. Egy tag vett az eBayről kettő- azaz kétféle különböző USB-s tunert, anno leírta a tapasztalatait, de nem tudom, Win7/Vista alatt kipróbálta-e őket.

#1769 Felhasználó inaktív   fattaeld 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 29. 20:09

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2009. szept. 29., kedd - 16:58

...Ahogy csatornát akarok hangolni vagy a Media Center száll el, vagy kékhalált dob az egész istenverése...

1. velkám bekk Bástya
2. nekem sima kulsos es pci-os analog tunerem van es en is kinlodtam a hangolassal. 6x telepitettem ujra a 7et. most csontra letiltottam a frissiteseket es sikerult beloni frankon. Szoval nem biztos, hogy a hardware problema..
MSI Media Live, A64-X2-5000+, 2Gram, 400+750Gvinyo, Hauppauge PVR-USB2 + Pinnacle PCTV Stereo tuner, Pioneer DVR-K06RS, MSRC, W7+VMC

#1770 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 29. 21:26

VKP-nak ezer köszönet, megvan az ini, megyen is, de....
Meg****ta az a jó édes. De komolyan.

A hiperszuper Hauppauge HVR-1300 (hardveres analóg mpeg2 plusz DVB-T hibrid, aranyáron) nem megy a Win7-tel. Ahogy csatornát akarok hangolni vagy a Media Center száll el, vagy kékhalált dob az egész istenverése. A legutolsó driver 2007-es, ami gyönyörűen megy XP-vel és Vistával is. Win7-tel, amivel eddig minden hardverem elment vagy alap vagy Vistás driverrel, nem hajlandó működni.

Ötletek?

Esetleg olyan belső tuner, ami PCI-E, és hardveres, és működik is?
A Hauppauge-ben kicsit csalódtam, pláne hogy 2 év után megnéztem a honlapjukat, és tele vannak a dzsunkánál is szutyokabb "SoftMCE" tunerekkel.
Leadtek netán?

Nem nekem jár a köszönet, én is bzoley-nak köszönhetem.

Nekem van egy ILYEN, teljesen jól megy Win7-el is.

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1771 Felhasználó inaktív   alohahun 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 10. 01. 16:39

Üdv !

Én Leadtek WinFast PxDVR3200H-t (pci-e , analog , digital , radio , teletext , hardveres tömörítés ,a távirányító full mce kompatibilis info itt - lhsite.hu ) használok közel egy éve,korábban Vistával jeleneg Win7-tel .Remekül működik mindkettővel (ill.W7-ben nem lehet az avi-s filmekbe beletekerni) .Epg-hez xmlt és bigscreen epg-t használok.
A tvxb-hez összebarkácsoltam egy ini fájlt a tv.animare.hu - hoz . A port.hu - hoz lehetne kérni egy kis segítséget ? Kösz.

Csatolt fájl:

Szerkesztette: alohahun 2009. 10. 01. 16:40 -kor

#1772 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 01. 16:50

Néhány link eligazodáshoz:

Vásárlás utáni tapasztalatok

Friss hozzászólás

Az első idézetben az ebayes link már nem él. Talán valamelyik pont olyan: http://shop.ebay.co.uk/?_from=R40&_trksid=...Remote-Control_

#1773 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 10. 16. 17:23

Idézet: VKP - Dátum: 2009. szept. 29., kedd - 22:26

Nekem van egy ILYEN, teljesen jól megy Win7-el is.

"# Software encode allows watching both analog TV and Digital TV on XP / Vista MCE platforms"
Azzal mindig csak a szopolás van.

Ez a Leadtek 3200H pofátlan mód olcsó (11+fa), és mindent tud amire igényem van.
Egy kicsit még meditálok, aztán vagy veszek egyet, vagy nem :)

Köszönöm a segítséget.

#1774 Felhasználó inaktív   vBlaise95 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 10. 18. 18:56

Idézet: alohahun - Dátum: 2009. okt. 1., csütörtök - 16:39

...Epg-hez xmlt és bigscreen epg-t használok.
A tvxb-hez összebarkácsoltam egy ini fájlt a tv.animare.hu...

Hello!
Tudnál segíteni az EPG-ben? (vagy akárki aki tud) sehogy se tudom működésre bírni (Win7 64-bit bulid 7127, magyar MUI, Pinnacle PCTV 110i tuner). Próbálkoztam TVxB -vel az általad írd .ini -t alakítottam át az én csatornáimhoz, létrehozza az .mxf fájlt, elvileg be is importálja, de semmi eredmény. Bigscreent is megpróbáltam, de nem értem, milyen .xml fájlt kéne használni. Valaki össze tudna dobni egy érthető tutorialt win7hez?

#1775 Felhasználó inaktív   kobruc 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 20. 12:08

Sziasztok elnézést,

valamikor forgob föltett egy kis delpis programot ami a msdvr-t mpeg-be írja.
Nem tudnátok valahová ismét föltolni, törölték a rapidról.

üdv.
kobruc

#1776 Felhasználó inaktív   alohahun 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 10. 20. 17:19

Üdv!
Ha müködik a media center , látod a tv adásokat akkor a fel nyíllal a billentyüzeten előjön kétsoros miniujság .Jobb egér katt a csatorna nevére (pl. Ismeretlen(127250 khz) felugó menüben
- csatorna szerkesztése
- listák szerkesztése
Itt megkeresed a csatorna nevét (ha felé mész az egérrel látnod kell alul a müsort)
- katt majd mentés
A bigsreen - ek szüksége van egy xmltv által letöltött xml fájlra (most épp betegeskedik a port.hu átvariálása miatt) azt exportálja be.Korábban én is azt használtam ,csak a folyamatos port.hu átalakítás miatt tértem át a tvxb-re .
Az animare müsorait rendesen beolvassa , igaz kevesebb csatorna található ,de jól müködik.
Kitartást , sok sikert a beállításhoz.

Ja előtte futtasd le a tvxb-t hogy legyen epg újságod.

#1777 Felhasználó inaktív   Traptor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 25. 17:06

Sziasztok!

Vista Media Center-en használom az lhsite-féle EPG-t de pár napja nincs műsorújságom.
A probléma egyedi - nálam van - vagy nem megy a szerver?

Kösz:

Traptor

#1778 Felhasználó inaktív   simpox 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 26. 19:05

Idézet: Traptor - Dátum: 2009. okt. 25., vasárnap - 17:06

Sziasztok!

Vista Media Center-en használom az lhsite-féle EPG-t de pár napja nincs műsorújságom.
A probléma egyedi - nálam van - vagy nem megy a szerver?

Kösz:

Traptor

nekem se megy....:(((

#1779 Felhasználó inaktív   Traptor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 27. 22:15

Van még egy problémám: WD MyBook World hdd-n van megosztva egy mappa, amiben filmek vannak.
Vista Media Center látja, megjelennek az almappák és néhány film esetében előnézeti kép is van.
Azonban a filmet elindítva, közli a MC, hogy nem tudja megnyitni.
Többszöri próbálkozásra elindulnak a filmek.

Intézőből kattintva, azonnal indulnak a filmek, KMPlayer és Media Player egyaránt.
Csak FFDSHOW van a gépen.

Van valakinek ötlete, hogy mit lehetne tenni?

#1780 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 27. 22:23

Idézet: Traptor - Dátum: 2009. okt. 27., kedd - 23:15

Van valakinek ötlete, hogy mit lehetne tenni?

Lecserélni a Vistát Win7-re. Nagyon sokat javult a MC.

Téma megosztása:

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.