HWSW Informatikai Kerekasztal: media center olcsó pc-ből, ötletek? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

media center olcsó pc-ből, ötletek? filmnézéshet, tévézéshez mindenttudó pc Értékeld a témát: -----

#1801 Felhasználó inaktív   Karteraba 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 22. 13:56

Sziasztok kedves fórumtagok!

Segítségeteket, véleményeteket kérdezném. Talán nem pont ebbe a témába illik, de a következő lenne a kérdésem: A UPC-nél van analóg és digitális kábeltv csomag. Van lényeges különbség a két képminőség között akár hagyományos tv-n (crt), akár plazma vagy lcd-n nézem a tv adásokat?
Köszönöm a válaszokat!
Üdv.K.

#1802 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 22. 14:21

Van. Nálam a digitális sokkal jobban néz ki.

#1803 Felhasználó inaktív   plumpy80 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 22. 21:20

Sziasztok!

Eddig egy Linksys DMA2100-al próbálkoztam, de az egy rakás szar, tudnék róla mesélni, de nem teszem. Kiszedtem, és simán TV-re kötöttem a gépet, és a TV-n automatikusan indul a Win 7-es Media Center. Ehhez vennék egy USB-s TV tunert, amihez van jó full MediaCenter kompatibilis távirányító. A kérdés, hoyg melyik ez a TV tuner? Analóg, vagy hybrid kéne. A lényeg a távirányítója, hoyg ne ilyen kis csenevész bénaság legyen, hanem rendes markos, és !!!Media Center kompatibilis!!! Tudtok nekem ilyet javasolni?  Nyilván ár is számít, de valszeg nem a legolcsóbb tuner lesz ilyen. Csak egy két tippet várnék. Köszi!

#1804 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 22. 21:41

Ha set-top-box-ot akarsz vezérelni, akkor Microsoft távirnya kell neked, az kb. 7k péz és azzal tudod a boxokat (max2) irányítani.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1805 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 22. 21:50

pinnacle Remote Kit for Windows Media Center  vagy sok helyen PCTV REmote kit for Vista néven szerepel

#1806 Felhasználó inaktív   plumpy80 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 22. 22:05

Ok, ok, de akarok egy tunert is, gondoltam összekötöm a kettőt. Létezik egyáltalán ilyen? Vagy akkor vegyek egy analóg zunert, meg egy remote kitet?

#1807 Felhasználó inaktív   Jetpilot 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 23. 15:29

Idézet: plumpy80 - Dátum: 2009. nov. 22., vasárnap - 22:05

Ok, ok, de akarok egy tunert is, gondoltam összekötöm a kettőt. Létezik egyáltalán ilyen? Vagy akkor vegyek egy analóg zunert, meg egy remote kitet?

nekem ilyen távirányítóm van media centerhez:
TRUST RC-2400 link1 ... link2 (gond nélkül működik vistával és win7-el is, bedugod és megy)
a második link elég régi cikk, 6490 ft-ot ír, talán már azóta olcsóbb.
Kép

#1808 Felhasználó inaktív   plumpy80 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 23. 15:41

Idézet: Jetpilot - Dátum: 2009. nov. 23., hétfő - 15:29

nekem ilyen távirányítóm van media centerhez:
TRUST RC-2400 link1 ... link2 (gond nélkül működik vistával és win7-el is, bedugod és megy)
a második link elég régi cikk, 6490 ft-ot ír, talán már azóta olcsóbb.
Kép

Igen, köszi, ez lett a megoldás, külön tuner, meg egy ilyesmi külön távirányító. De találtam jobbat, Conceptornic, ez nekem jobban tetszik, és ami még jobb, hoyg rádiós, tehát nem kell a vevő felé böködni, ami nálam elég jól jön, lévén a gép a szoba egyik felében van, a TV meg vele átellenes falon. Tehát fura lenne, ha nézem a tévét, és a hátam mögé böködök az irányítóval... :D Csak ugye ez jóval drágább. :(

Igazándiból abban reménledtem, hoyg találok olyan tunert, aminek valami pofás távirányítója van, ami full kompatibilis a Media Centerrel is, és akkor nem kell külön venni, de úgy tűnik ilyet nem találtam. Marad ez, hogy veszek egy külön távirányítót. Már csak Az EPG-t kell majd megmókolni. Kíváncsi vagyok hogy fog sikerülni, így elsőre elég izgalmasnak tűnik a téma, de majd meglátjuk hogy boldogoluk vele.

#1809 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 24. 22:07

mégsem  :D

Szerkesztette: pgyafi 2009. 11. 24. 22:09 -kor

#1810 Felhasználó inaktív   fattaeld 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 25. 21:20

Idézet: fattaeld - Dátum: 2009. nov. 19., csütörtök - 19:46

...<REF HREF="http://91.83.40.220:8000/zthjduds.mp3" />...

a linket kozben megvaltoztattak, szoval ertelem szeruen at kell benne irni. (ha valaki konkretan ezert toltotte volna le)
MSI Media Live, A64-X2-5000+, 2Gram, 400+750Gvinyo, Hauppauge PVR-USB2 + Pinnacle PCTV Stereo tuner, Pioneer DVR-K06RS, MSRC, W7+VMC

#1811 Felhasználó inaktív   simpox 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 26. 13:20

Hali,

Digitális TV adás + mediacenter témában szeretnék kérdezni.
Jelenleg teljesen normál analog jelen jon a Tbetűstől a műsor ami szimplán becsatlakozik a tvtuner-be és megy is szépen minden annak rendje és módja szerint. (Guide belőve, összes csatorna bekonfigolva)

Namármost. Ha váltanék valamelyik digitális előfizetésre (T-betűs, Digitv stb.) akkor kapnék egy settopbox-ot.
Ezt hogy kell összehangolni a mediacenterrel és a guide hogy fog ezek után működni?
Egyszerre fog megjelenni a mediacenteres guide és a szolgáltatóé a képernyőn vagy lehet ezt is konfigurálni?

Lehet e egy ilyen váltás esetén a lakásban lévő másik tv-re is bekötni a műsort? Ha igen ez mit jelent majd számomra: mégegy settopbox vagy van ilyenkor még lehetőség analog jelre?

Előre is köszi minden hozzászólást!

Simpox

#1812 Felhasználó inaktív   szutyis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 27. 16:37

Idézet: simpox - Dátum: 2009. nov. 26., csütörtök - 13:20

Hali,

Digitális TV adás + mediacenter témában szeretnék kérdezni.
Jelenleg teljesen normál analog jelen jon a Tbetűstől a műsor ami szimplán becsatlakozik a tvtuner-be és megy is szépen minden annak rendje és módja szerint. (Guide belőve, összes csatorna bekonfigolva)

Namármost. Ha váltanék valamelyik digitális előfizetésre (T-betűs, Digitv stb.) akkor kapnék egy settopbox-ot.
Ezt hogy kell összehangolni a mediacenterrel és a guide hogy fog ezek után működni?
Egyszerre fog megjelenni a mediacenteres guide és a szolgáltatóé a képernyőn vagy lehet ezt is konfigurálni?

Lehet e egy ilyen váltás esetén a lakásban lévő másik tv-re is bekötni a műsort? Ha igen ez mit jelent majd számomra: mégegy settopbox vagy van ilyenkor még lehetőség analog jelre?

Simpox

Szerintem neked ez a kártya a megoldás.
http://prohardver.hu/hir/digitalis_hd_tune...ermediatol.html
Üdv:szutyis

#1813 Felhasználó inaktív   hhatika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 28. 09:25

Idézet: simpox - Dátum: 2009. nov. 26., csütörtök - 13:20

Simpox

a digi/thome műholdas adások vétele leginkább a tv kártya video/audio bemenetén bekötve nézhetők, természetesen a microsoftos távirányítóhoz adott infra jeltovábbító madzagocska is szükséges, ugyanis ez "adja a jelet tovább" infrán a műholdas beltérinek (beírja a csati számát, illetve le-fel váltáskor is eggyel többet vagy kevesebb számot ír be...).

nekem haupp pvr150 van, vagy az audio/video bemenet játszik, vagy pedig a koaxos...báááár a win7 alatt láttam olyat, hogy források szerkesztése, tehát elvileg kártyafüggő, hogy miket, milyen bemeneteket tud együtt kezelni.

az epg-t hasonlóan hozzá kell rendelni, mintha a kártya saját tunerén lévő csatornákhoz rendelnénk
viszont amit pl a digi küld epg-t (alul egy vékony sávban műsor kezdete/befejezés + adás címe) az kb 5-10 másodpercig látható csatorna váltáskor, mivel ugye ez már jön készen a videojelen, de ettől függetlenül maximális az élvezet

műholdas tv sajátossága, hogy tv-nként szükséges beltéri ill a szolgáltató által adott kódkártya, ez amúgy előfizetésben választható "második/+harmadik beltéri felárért...diginél is thome-nál is

de ahogy érzem, kevered kicsit a műholdas (ún tányéros) tv-t, illetve a digitális tv adásokat...

szerintem  :cool:

miért nem lehet kereseni a bzoley-s win7 guide-ban?
"keresés nem hozott eredményt...", bármit írok be...
:think:

#1814 Felhasználó inaktív   hhatika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 28. 09:29

Idézet: szutyis - Dátum: 2009. nov. 27., péntek - 16:37

Üdv:szutyis

szeva szütyis,

örülök, hogy végre sikerült belőnöd win 7 alá a csak ezért vett tv tuner kártyácskádat
:cool:

nekem is kezd összeállni, viszont a régivel még (hauppauge pvr150)  :eek:

#1815 Felhasználó inaktív   simpox 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 09. 20:16

Sziasztok,

Jelenleg frissités után "No data available" van minden csatorna után.
Nálam rossz csak vagy ez valami általános hiba?
W7-es megoldást használom eddig mukodott...

Előre is köszi!

#1816 Felhasználó inaktív   hhatika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 18. 09:18

Idézet: bzoley - Dátum: 2009. máj. 3., vasárnap - 18:13

Árulkodunk, árulkodunk?  :D

Te Zoley,

te mivel csinálod az mxf-et? Gondolom tvxb-vel, vagy nem...?

:confused:

#1817 Felhasználó inaktív   bzoley 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 18. 15:03

Idézet: hhatika - Dátum: 2009. dec. 18., péntek - 10:18

Te Zoley,

te mivel csinálod az mxf-et? Gondolom tvxb-vel, vagy nem...?

:confused:

Vagy de.

#1818 Felhasználó inaktív   wickham40 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 02. 01. 11:30

Sziasztok,

Win7 home premium médai centeren keresztül játszanék le mkv-s file-okat a media control segítségével, de sajnos szaggat a lejátszásnál, tény nem minden percben, de nem bír ki egy 1,5 órás filmet, hogy vagy 5-10szer ne ugorjon a kép (mellesleg a hang tökéletesen folyamatos).
Ez a problémám a HD-s tv csatiknál is.
dekóder hibe lehet?
Van vkinek ötlete?
Csak a media controlhoz szükséges codec-ek vannak fennt és az ac3.

előre is köszi.
wh

#1819 Felhasználó inaktív   wickham40 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 02. 03. 13:58

Annyi történt a fenti esetben, hogy folyamatosan cserélgetem a codec-eket a Win7DSFilterTweaker segítségével.
A cyberlinknél vol az hogy nem szaggatott az mkv file ill. a tv-s HD sem, de reggel mikor újraindítottam, csak fekete képernyőt kaptam, hang volt alatta, de semmi más nem.

#1820 Felhasználó inaktív   wickham40 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 02. 04. 09:23

Na a teljesen fekete képenyőt sikerült megoldani, hogy ne legyen. (ja ez a fekete képernyő csak TV csatornák és mkv ill avi file-ok esetében volt, normál média center bekapcsolás és minden okés volt.)
Leszedtem minden codec-et, és csak a következőket raktam újra:
ac3filter, ffdshow, halli splitter, vsfilter, mediacontrol

most már csak 1 problémám van:
szaggat a HD és szaggat az mkv - >ami gyakorlatilag a kiindulási problémám
(kezdem úgy érezni, mint a hátviszketős paródiába, hogy mindent kipróbált és a végén "örült", amikor az eredeti probléma tért vissza

Az a fura, hogy ez a win7 próbaverzióval nem szaggatott.

Szerkesztette: wickham40 2010. 02. 04. 09:25 -kor

Téma megosztása:

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.