media center olcsó pc-ből, ötletek? filmnézéshet, tévézéshez mindenttudó pc
Elküldve: 2009. 11. 22. 13:56
Segítségeteket, véleményeteket kérdezném. Talán nem pont ebbe a témába illik, de a következő lenne a kérdésem: A UPC-nél van analóg és digitális kábeltv csomag. Van lényeges különbség a két képminőség között akár hagyományos tv-n (crt), akár plazma vagy lcd-n nézem a tv adásokat?
Köszönöm a válaszokat!
Üdv.K.
Elküldve: 2009. 11. 22. 21:20
Eddig egy Linksys DMA2100-al próbálkoztam, de az egy rakás szar, tudnék róla mesélni, de nem teszem. Kiszedtem, és simán TV-re kötöttem a gépet, és a TV-n automatikusan indul a Win 7-es Media Center. Ehhez vennék egy USB-s TV tunert, amihez van jó full MediaCenter kompatibilis távirányító. A kérdés, hoyg melyik ez a TV tuner? Analóg, vagy hybrid kéne. A lényeg a távirányítója, hoyg ne ilyen kis csenevész bénaság legyen, hanem rendes markos, és !!!Media Center kompatibilis!!! Tudtok nekem ilyet javasolni? Nyilván ár is számít, de valszeg nem a legolcsóbb tuner lesz ilyen. Csak egy két tippet várnék. Köszi!
Elküldve: 2009. 11. 22. 21:41
"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."
Elküldve: 2009. 11. 22. 21:50
Elküldve: 2009. 11. 22. 22:05
Elküldve: 2009. 11. 23. 15:29
Idézet: plumpy80 - Dátum: 2009. nov. 22., vasárnap - 22:05
nekem ilyen távirányítóm van media centerhez:
TRUST RC-2400 link1 ... link2 (gond nélkül működik vistával és win7-el is, bedugod és megy)
a második link elég régi cikk, 6490 ft-ot ír, talán már azóta olcsóbb.
Elküldve: 2009. 11. 23. 15:41
Idézet: Jetpilot - Dátum: 2009. nov. 23., hétfő - 15:29
Igen, köszi, ez lett a megoldás, külön tuner, meg egy ilyesmi külön távirányító. De találtam jobbat, Conceptornic, ez nekem jobban tetszik, és ami még jobb, hoyg rádiós, tehát nem kell a vevő felé böködni, ami nálam elég jól jön, lévén a gép a szoba egyik felében van, a TV meg vele átellenes falon. Tehát fura lenne, ha nézem a tévét, és a hátam mögé böködök az irányítóval...
Igazándiból abban reménledtem, hoyg találok olyan tunert, aminek valami pofás távirányítója van, ami full kompatibilis a Media Centerrel is, és akkor nem kell külön venni, de úgy tűnik ilyet nem találtam. Marad ez, hogy veszek egy külön távirányítót. Már csak Az EPG-t kell majd megmókolni. Kíváncsi vagyok hogy fog sikerülni, így elsőre elég izgalmasnak tűnik a téma, de majd meglátjuk hogy boldogoluk vele.
Elküldve: 2009. 11. 25. 21:20
Idézet: fattaeld - Dátum: 2009. nov. 19., csütörtök - 19:46
a linket kozben megvaltoztattak, szoval ertelem szeruen at kell benne irni. (ha valaki konkretan ezert toltotte volna le)
Elküldve: 2009. 11. 26. 13:20
Digitális TV adás + mediacenter témában szeretnék kérdezni.
Jelenleg teljesen normál analog jelen jon a Tbetűstől a műsor ami szimplán becsatlakozik a tvtuner-be és megy is szépen minden annak rendje és módja szerint. (Guide belőve, összes csatorna bekonfigolva)
Namármost. Ha váltanék valamelyik digitális előfizetésre (T-betűs, Digitv stb.) akkor kapnék egy settopbox-ot.
Ezt hogy kell összehangolni a mediacenterrel és a guide hogy fog ezek után működni?
Egyszerre fog megjelenni a mediacenteres guide és a szolgáltatóé a képernyőn vagy lehet ezt is konfigurálni?
Lehet e egy ilyen váltás esetén a lakásban lévő másik tv-re is bekötni a műsort? Ha igen ez mit jelent majd számomra: mégegy settopbox vagy van ilyenkor még lehetőség analog jelre?
Előre is köszi minden hozzászólást!
Simpox
Elküldve: 2009. 11. 27. 16:37
Idézet: simpox - Dátum: 2009. nov. 26., csütörtök - 13:20
Digitális TV adás + mediacenter témában szeretnék kérdezni.
Jelenleg teljesen normál analog jelen jon a Tbetűstől a műsor ami szimplán becsatlakozik a tvtuner-be és megy is szépen minden annak rendje és módja szerint. (Guide belőve, összes csatorna bekonfigolva)
Namármost. Ha váltanék valamelyik digitális előfizetésre (T-betűs, Digitv stb.) akkor kapnék egy settopbox-ot.
Ezt hogy kell összehangolni a mediacenterrel és a guide hogy fog ezek után működni?
Egyszerre fog megjelenni a mediacenteres guide és a szolgáltatóé a képernyőn vagy lehet ezt is konfigurálni?
Lehet e egy ilyen váltás esetén a lakásban lévő másik tv-re is bekötni a műsort? Ha igen ez mit jelent majd számomra: mégegy settopbox vagy van ilyenkor még lehetőség analog jelre?
Előre is köszi minden hozzászólást!
Simpox
Szerintem neked ez a kártya a megoldás.
http://prohardver.hu/hir/digitalis_hd_tune...ermediatol.html
Üdv:szutyis
Elküldve: 2009. 11. 28. 09:25
Idézet: simpox - Dátum: 2009. nov. 26., csütörtök - 13:20
Simpox
a digi/thome műholdas adások vétele leginkább a tv kártya video/audio bemenetén bekötve nézhetők, természetesen a microsoftos távirányítóhoz adott infra jeltovábbító madzagocska is szükséges, ugyanis ez "adja a jelet tovább" infrán a műholdas beltérinek (beírja a csati számát, illetve le-fel váltáskor is eggyel többet vagy kevesebb számot ír be...).
nekem haupp pvr150 van, vagy az audio/video bemenet játszik, vagy pedig a koaxos...báááár a win7 alatt láttam olyat, hogy források szerkesztése, tehát elvileg kártyafüggő, hogy miket, milyen bemeneteket tud együtt kezelni.
az epg-t hasonlóan hozzá kell rendelni, mintha a kártya saját tunerén lévő csatornákhoz rendelnénk
viszont amit pl a digi küld epg-t (alul egy vékony sávban műsor kezdete/befejezés + adás címe) az kb 5-10 másodpercig látható csatorna váltáskor, mivel ugye ez már jön készen a videojelen, de ettől függetlenül maximális az élvezet
műholdas tv sajátossága, hogy tv-nként szükséges beltéri ill a szolgáltató által adott kódkártya, ez amúgy előfizetésben választható "második/+harmadik beltéri felárért...diginél is thome-nál is
de ahogy érzem, kevered kicsit a műholdas (ún tányéros) tv-t, illetve a digitális tv adásokat...
szerintem
miért nem lehet kereseni a bzoley-s win7 guide-ban?
"keresés nem hozott eredményt...", bármit írok be...
Elküldve: 2009. 11. 28. 09:29
Idézet: szutyis - Dátum: 2009. nov. 27., péntek - 16:37
szeva szütyis,
örülök, hogy végre sikerült belőnöd win 7 alá a csak ezért vett tv tuner kártyácskádat
nekem is kezd összeállni, viszont a régivel még (hauppauge pvr150)
Elküldve: 2009. 12. 09. 20:16
Jelenleg frissités után "No data available" van minden csatorna után.
Nálam rossz csak vagy ez valami általános hiba?
W7-es megoldást használom eddig mukodott...
Előre is köszi!
Elküldve: 2009. 12. 18. 09:18
Idézet: bzoley - Dátum: 2009. máj. 3., vasárnap - 18:13
Te Zoley,
te mivel csinálod az mxf-et? Gondolom tvxb-vel, vagy nem...?
:confused:
Elküldve: 2009. 12. 18. 15:03
Idézet: hhatika - Dátum: 2009. dec. 18., péntek - 10:18
te mivel csinálod az mxf-et? Gondolom tvxb-vel, vagy nem...?
:confused:
Vagy de.
Elküldve: 2010. 02. 01. 11:30
Win7 home premium médai centeren keresztül játszanék le mkv-s file-okat a media control segítségével, de sajnos szaggat a lejátszásnál, tény nem minden percben, de nem bír ki egy 1,5 órás filmet, hogy vagy 5-10szer ne ugorjon a kép (mellesleg a hang tökéletesen folyamatos).
Ez a problémám a HD-s tv csatiknál is.
dekóder hibe lehet?
Van vkinek ötlete?
Csak a media controlhoz szükséges codec-ek vannak fennt és az ac3.
előre is köszi.
wh
Elküldve: 2010. 02. 03. 13:58
A cyberlinknél vol az hogy nem szaggatott az mkv file ill. a tv-s HD sem, de reggel mikor újraindítottam, csak fekete képernyőt kaptam, hang volt alatta, de semmi más nem.
Elküldve: 2010. 02. 04. 09:23
Leszedtem minden codec-et, és csak a következőket raktam újra:
ac3filter, ffdshow, halli splitter, vsfilter, mediacontrol
most már csak 1 problémám van:
szaggat a HD és szaggat az mkv - >ami gyakorlatilag a kiindulási problémám
(kezdem úgy érezni, mint a hátviszketős paródiába, hogy mindent kipróbált és a végén "örült", amikor az eredeti probléma tért vissza
Az a fura, hogy ez a win7 próbaverzióval nem szaggatott.
Szerkesztette: wickham40 2010. 02. 04. 09:25 -kor

Súgó
A téma zárva.