HWSW Informatikai Kerekasztal: media center olcsó pc-ből, ötletek? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

media center olcsó pc-ből, ötletek? filmnézéshet, tévézéshez mindenttudó pc Értékeld a témát: -----

#411 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 26. 11:36

Nem értem egészen.

Nekem friss Windows install után simán ment a fent leírt módon.
Újraindítás sem volt.

:confused:

Ihol az install (dotnetfx 1.1)
http://www.microsoft.com/downloads/details...57-034D1E7CF3A3

#412 Felhasználó inaktív   htibi58 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 27. 19:16

Idézet: regeszter - Dátum: 2006. júl. 20., csütörtök - 18:58

Honnad szedted a logókat? Majd én is kipróbálom, ha lesz mivel.

Összegyűjtöttem a port.hu-n lévő műsorok logóit, (de zömét nem onnan, mert azok túl nagyok). a Mediaportal-lal működik is, ide sajnos nem tudom feltölteni, mert zippelve is 168 kByte, ha igaz akkor ide max 20 kByte méretű csatolt fálj-t lehet feltölteni. Egyedül a Cartoon Network / TCM logója nem jelenik meg, mert a fájlnévben nem lehet "/" jel. Akkor is működik, ha az Origóról a TVxb-vel töltöm le a műsorokat (csak át kell írni a TVxb.ini-t), csak akkor a pl. a film+ logóról kell egy másolatot csinálni f+.jpg néven, mert ugyanazt a tv adót egy más-más néven azonosítja. Amúgy az Origo listája eléggé elavult, mert az m+, meg a humor1 már elég régen megszűnt, ha jól tudom.

Szerkesztette: htibi58 2006. 07. 27. 19:18 -kor

#413 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 27. 21:18

A logókat én valami műholdas oldalról szedtem le, ott kint volt egy rakat, országok és műholdak szerint és azokat automatikusan átméretezte a mediaportal.
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#414 Felhasználó inaktív   regeszter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 28. 07:19

Idézet: htibi58 - Dátum: 2006. júl. 27., csütörtök - 20:16

Összegyűjtöttem a port.hu-n lévő műsorok logóit, (de zömét nem onnan, mert azok túl nagyok). a Mediaportal-lal működik is, ide sajnos nem tudom feltölteni, mert zippelve is 168 kByte, ha igaz akkor ide max 20 kByte méretű csatolt fálj-t lehet feltölteni. Egyedül a Cartoon Network / TCM logója nem jelenik meg, mert a fájlnévben nem lehet "/" jel. Akkor is működik, ha az Origóról a TVxb-vel töltöm le a műsorokat (csak át kell írni a TVxb.ini-t), csak akkor a pl. a film+ logóról kell egy másolatot csinálni f+.jpg néven, mert ugyanazt a tv adót egy más-más néven azonosítja. Amúgy az Origo listája eléggé elavult, mert az m+, meg a humor1 már elég régen megszűnt, ha jól tudom.

Lszi küld el emailben.  :respect:

#415 Felhasználó inaktív   regeszter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 28. 09:03

Idézet: htibi58 - Dátum: 2006. júl. 27., csütörtök - 20:16

Ahol / van, oda rakjál helyette _ jelet.

#416 Felhasználó inaktív   htibi58 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 28. 21:39

Idézet: regeszter - Dátum: 2006. júl. 28., péntek - 8:03

Ahol / van, oda rakjál helyette _ jelet.

Köszi ez megoldotta a problémát (pár más variációt saját ötletek alapján próbáltam, erre nem gondoltam).

#417 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 30. 11:57

Olvasgattam a MCE topicban, meg itt is.
MediaPortalos kérdéseim:
Milyen verziójú MP tud automatikus állomáskeresést, mert ami most van, abba egyenként kellene bepötyögni a negyvenvalahány adót.
Tvguide témában a MP-ról, vagy a MCE-ről volt-e szó, mert nem látom át.
MP-hoz szeretném használni.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#418 Felhasználó inaktív   regeszter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 30. 18:55

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. júl. 30., vasárnap - 12:57

Olvasgattam a MCE topicban, meg itt is.
MediaPortalos kérdéseim:
Milyen verziójú MP tud automatikus állomáskeresést, mert ami most van, abba egyenként kellene bepötyögni a negyvenvalahány adót.

Nem próbáltam az autotuningot, mert a csatik elnevezéséhez úgyis végig kell menni kézzel, így én eleve a kézi beállítgatást választottam.
EPG ügyben, sztem az MCE és MP is ki volt már tárgyalva. Sztem, kérdezz nyugodtan MP ügyben.

#419 Felhasználó inaktív   htibi58 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 18:03

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. júl. 30., vasárnap - 10:57

A stabil MP 0.2.0.0, ( a config előtt érdemes mindjárt felrakni az azóta kijött két patch-cset is), ha a TV kártyádat felismerte, akkor elvileg a scanneléssel megtalálja az adók többségét. Ekkor legalább a frekiket nem kell nyomozgatnod. A Regeszter által említett adó átnevezgetést, akkor sem úsznád meg, ha az autoscan  pl. a teletext alapján az adóazonosítókat is kiszedné és beírná a Channel nevének. (ez gyakorlatilag nem fordulhat elő, mert van olyan TV adó, amelyik nem sugároz adóazonosítót, van olyan amelyiknek nincs teletextje, és van olyan is, ami egyiket sem sugározza). Ha a műsorújságot is ki akarod használni, akkor szükséged lesz még az XMLTV (vagy a TVxb) programra. Az elnevezéseknél eleve célszerű a port.hu által használt neveket választani, ezeket a tv_grab_huro.conf fájl tartalmazza (ide nem merem bemásolni, mert több, mint száz sor, de bármelyik editorral bele tudsz nézni). A XMLTV vagy TVxb csak arra szolgál, hogy a port.hu-ról vagy az origo-ról letöltse az adatokat és áttegye egy tvguide.xml nevű fájlba. A MediaPortal ebből a fájlból jeleníti meg a műsort. Elvileg 8 napi műsort lehet letölteni, ez sajnos nem mindig sikerül, mert nem minden adónál van meg a 8 napos utánpótlás, és néha a port.hu is le van terhelve rendesen. A TV adókhoz létre lehet hozni csoportokat (pl. sportcsatornák), az ilyen szűkített csoportoknál a műsor is a szűkítetten jelenik meg (de ezzel a résszel még én is csak most ismerkedem). 

#420 Felhasználó inaktív   simpox 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 10:47

Sziasztok!

Az otthoni asztali gépemre feltettem próbaképpen az MCE-t, hogy mégis milyen, de pl. a divX filmek alatt nem teszi be a feliratot... ez miért lehet?
Tettem fel felirat kezelo codec-et és, ha csak a media player-t elinditom akkor megy is. Viszont, ha elinditom a media center-t ott már nem teszi be a feliratot...
Próbaképpen betettem egy DVD filmet is ami persze nem eredeti és ezt sem játszotta le, viszont a media center nélkül a windows media player igen... ez miért lehet?

Elore is köszönöm a segítségedet!

#421 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 12:01

MPEG2: töltsd le a DECCHECK-et, azzal tudod az MCE felület alá belőni a codecet.
Felirat: passz. Soha nem próbáltam :)

#422 Felhasználó inaktív   simpox 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 16:07

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 12:01

MPEG2: töltsd le a DECCHECK-et, azzal tudod az MCE felület alá belőni a codecet.
Felirat: passz. Soha nem próbáltam :)

Ez csak annyi, hogy codec-et set as preffered-re rakom?

.srt, .sub feliratok kezelése Media Center alatt lehet, hogy nem is létezik? Mert akkor megdölt minden lelkesedésem ezzel kapcsolatban...

#423 Felhasználó inaktív   simpox 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 16:19

Idézet: simpox - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 16:07

Ez csak annyi, hogy codec-et set as preffered-re rakom?

.srt, .sub feliratok kezelése Media Center alatt lehet, hogy nem is létezik? Mert akkor megdölt minden lelkesedésem ezzel kapcsolatban...

Most olvastam, hogy állítólag, ha feltelepítjük a dvobsub 2.23-at akkor az MCE alatt is feljon a divx film alá a felírat...
Megtenné valaki akinek van éppen mukodo MCE, hogy kipróbálja ezt az állítást?

Itt irták:
http://www.pinkjoint.com/index.php/archive...-movies-on-mce/

#424 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 18:47

Megyen.

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  01.JPG (0byte)
    Letöltések:: 1

#425 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 18:54

Kicsinyítve is játssza.

Viszont a DivX kodektől teljesen összesz@rta magát az MCE. Le is szedem, marad az XViD-

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  02.JPG (0byte)
    Letöltések:: 21

#426 Felhasználó inaktív   zolli 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 20:15

@Bástya elvtárs

Az hogy csináltad az utolsó képen hogy átlátsz a felső menucsík??
Pnt akkor nyomtad a pscrren-t. :)
Zolli

#427 Felhasználó inaktív   Ba.G 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 13:22

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. júl. 21., péntek - 11:44

[tv2.origo.hu]
name=TV2
url=http://www.origo.hu/szorakozas/teve/start=2 (...)
title=5;6
description=7

Bástya et.,

Ezek szerint sikerült behergelni a tvxb-t az Origoval, descriptionostul? Érdemes próbálkozni az "upgrade"-del az xmltv/port.hu-hoz képest? (Description nagyon ritkán, talán csak véletlenül, de most nem látom, hogy "folytonossági hiány" lett volna a műsorelőzetesben, mint júliusban.) Erről nem készülhetne egy beállítási gyorstalpaló, hogy a kétkezi munkások is megértsék...?  ;) (Ez aztán a képzavar!  Itt a két pracli: :up: :down:, sőt: :respect: )

Tömörítés: ugye jól sejtem, hogy a wmv és a divx, de akár az mpeg2 nehezen átjárható formátumok - ha egyáltalán... -, tehát ha a kompatíbilitás szempont (lesz valaha is, mondjuk asztali divx-es playákkal), akkor érdemes ilyet is, olyat is csinálni előre, mert utólag... :think:

Szerkesztette: Ba.G 2006. 08. 14. 13:25 -kor

#428 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 18:15

Description csak akkor van, ha a műsoroldalon (nem a részletes infónál) van valami.
Vagyis linket nem követ, sajnos.

Viszont a legtöbb műsornál van valami pár soros leírás, ahol meg nincs - híradó, tévésop - ott nem is kell.
Meg hát az XMLTV-vel szerzett tapasztalat szerint egy "sima" letöltés mondjuk x ideig tart, egy részletes pedig 10x ideig. Jó ez így.

#429 Felhasználó inaktív   Ba.G 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 15. 16:21

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 18:15

Description csak akkor van, ha a műsoroldalon (nem a részletes infónál) van valami.
Vagyis linket nem követ, sajnos.

De erre írta egy másik elvtárs ;) (hhatika), hogy kötőjelekkel (aláhúzásokkal?) van tagolva a port.hu-n, tehát azt "megkerülve" lehetne részletes is. Én szívesen áldoznék a részletes programra (sávszélességet :) ), tudván, hogy a műsorhoz lesz mentve... Vagy félreértem és ez megy amúgy magától most is?  :think: (Na, ennek utána kell néznem otthon!)

Szerkesztette: Ba.G 2006. 08. 15. 16:25 -kor

#430 Felhasználó inaktív   hhatika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 10:40

Idézet: Ba.G - Dátum: 2006. aug. 15., kedd - 16:21

De erre írta egy másik elvtárs ;) (hhatika), hogy kötőjelekkel (aláhúzásokkal?) van tagolva a port.hu-n, tehát azt "megkerülve" lehetne részletes is. Én szívesen áldoznék a részletes programra (sávszélességet :) ), tudván, hogy a műsorhoz lesz mentve... Vagy félreértem és ez megy amúgy magától most is?  :think: (Na, ennek utána kell néznem otthon!)

de lehet ivatkozást követni...mint tudjuk, mindent lehet... ;)

épp most dolgozom rajta..., alakul amúgy a dolog..., egy baj lesz, hogy meg fog telni a description, szóval nem tudom, hány napnyit/hány csatihoz lehet letöltögetni...de íme:

[hbo2]
name=HBO2
name=33
url=http://www.tvfilm.hu/tvfilm/index.php?what=search&main_menu=1&datum=[day=yyyy-mm-dd]&ido=05/05&ch_id=62&cat=0
start=1
title=2;4
special=fulldescriptions
descriptionhours=1900-2359
descriptionhtmlstart=Tartalom

amúgy frissült a www.tvxb.com...sőőőt a port.hu-is ini is...jobb lett, mi tagadás az inijük...

:respect:

Téma megosztása:

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.