HWSW Informatikai Kerekasztal: media center olcsó pc-ből, ötletek? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

media center olcsó pc-ből, ötletek? filmnézéshet, tévézéshez mindenttudó pc Értékeld a témát: -----

#401 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 22. 15:09

Érdekes tapasztalatom van.
Kipróbáltam a Crunchie-t a dvr-ms felvételelk tömörítésére, ez ugye XViD-del dolgozik.
2-pass 1500kbps kell ahhoz, hogy némileg nézhető legyen a végeredmény.

Ugyanez WMV-vel (Windows Media Encoder 9) QVBR-ben, 86-os Qualityval kevesebb idő alatt fele méretben ugyanilyen minőséget hozott.
45 perces TV-epizód XViD-del 580mb, WMV-vel 300mb.
Hogy lehet ez? Én bénáztam el valamit?

2006. 07. 21.  04:35    533 959 342 South Park (20060705).avi
2006. 07. 21.  06:48    539 225 508 South Park (20060706).avi
2006. 07. 21.  09:04    538 354 036 South Park (20060707).avi
2006. 07. 21.  11:28    539 281 612 South Park (20060710).avi
2006. 07. 21.  13:54    538 505 312 South Park (20060712).avi
2006. 07. 22.  01:28    253 029 180 South Park (20060713).wmv

Mindegyik 44-45 perces. Ha ez igaz, akkor nagyon le a kalappal a WMV előtt :)

#402 Felhasználó inaktív   Ba.G 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 22. 21:41

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. júl. 22., szombat - 15:09

Érdekes tapasztalatom van.
(...) nagyon le a kalappal a WMV előtt :)

Szívesen értékelném a helyzetet :), de egyelőre az első tapogatózó lépéseknél tartok MCE alatt dCut-WMV/Crunchie-DiVX ügyben - ami azt jelenti, erősen gyengénlátó  :cool: botorkál az éjjeli kivilágtatlan alagútban... -, pl. a DVRMSToolbox1099 (de bármelyik) telepítője mindenáron egy korábbi Net Frameworkot akar feltenni, amikor 2.0 van elméletileg. Franc se érti, így egyáltalán működik-e, az MCE programok között mindenesetre megjelent a dCut 0.95. Aztán, hogy hogy kell használni...? (Na de ez meg mpeg2-höz kell.)

Őszintén szólva ez az egész MCE hókuszpókusz olyan támogatással bír, mint a ZX spectrum manapság... De legalább akkor is voltak lelkes amatőrök... :respect: Így legyen az ember Genuine Windows felhasználó. :Đ :p :reklamacio:

Szerkesztette: Ba.G 2006. 07. 22. 21:54 -kor

#403 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 22. 22:31

1, telepíted a .net framework 1.1-et, guglival megtalálod
2, telepíted a dvrmstoolboxot (ezzel nem is lesz több dolgod)
3, telepíted a Windows Media Encoder 9-et
4, telepíted a dCut-ot, konfigolod. Saját WM profil, pathek, stb.
5, MCE GUI alatt távirányítóval ügyködöd:
Szám gombok:
1 - vissza 7 mp
3 - előre 30 mp
4 - vissza 30 mp
5 - szegmens kezdete / vége
6 - előre 2 perc (vagy 3?)
7 - vissza 2 perc
9 - előre 5 perc

Kb. ennyi, a végén Enqueue Job, és a dCut Service elvégzi: dvrmstoolboxszal MPEG2-vé alakítja, a megfelelő szegmenseket vágja aztán WM Encoderrel tömöríti, és kb. kész is. Minden metaadat (subtitle, description, stb) megmarad.

Crunchieval kb. ugyanennyi.

Mellékelem az általam használt Windows Media profilt (PAL 640*480*25fps, video: Quality VBR 86, audio: Quality VBR 50). Ezzel SZVSZ teljesen korrekt képminőséget lehet elérni, 1-passban.

Szerk: közben rájöttem, miért lett ennyivel kisebb a South Park WMV-ben. Tele van egyszínű felületekkel, amit nyilván nagyon jól lehet tömöríteni. Ezzel szemben pl. egy 1 órás Life Of Mammals epizód simán 1 giga körül van - ez fix bitrate-tel kisebb, de sokkal csúnyább lenne. Nagyon jó ez a QVBR-dolog :)

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Bástya elvtárs 2006. 07. 22. 22:43 -kor

#404 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 22. 23:27

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. júl. 22., szombat - 21:31

... az általam használt Windows Media profilt (PAL 640*480*25fps ...

OFF -- Miért használsz 480*640-et, amikor az az amerikai NTSC-sugárzás felbontása?? Az európai PAL 576*720@25 (DVD) vagy 576*768@25 (PC). Ha nem ezt a natív felbontást használod a kártya már az elején az átméretezéssel minőségromlást visz a rögzített anyagba... -- OFF

Szerkesztette: wassermann 2006. 07. 22. 23:27 -kor

#405 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 23. 00:02

Ehh, jah, igazad vanik.

Szóval a Crunchie használ 640*480 felbontást (ami végülis 4:3 szóval jogos), a WMV profil eddig 640*512 volt, de módosítottam. Hogy miért? Franctudja :) Persze most utólag megnézve a crunchie.ini-ben, lehet állítani a felbontást.
A felvétel mint olyan 720*576*25fps, 6/9mbps MPEG2. Ebből alakul a WMV/AVI (de inkább WMV).

Azért veszem kisebbre a felbontást, mert kevesebb sávszélesség kell neki. Ne tegyem?

#406 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 23. 10:31

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. júl. 22., szombat - 23:02

... Azért veszem kisebbre a felbontást, mert kevesebb sávszélesség kell neki. Ne tegyem?

Hát, ha egy az egyben akarod megjeleníteni a kamera által rögzített képsorokat, akkor az 576 sorhoz ragaszkodni kellene. Minden más méret, közbenső számítási művelettel képződik, ami mindenképp adatvesztést, minőségromlást eredményez.

#407 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 23. 17:06

Csinálam egyet, ahogy várható, kb. 25%-kal nagyobb lett a mérete.
Teljes képernyőn, az ágyból bambulva nincs nagy különbség :)

#408 Felhasználó inaktív   hhatika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 24. 18:05

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. júl. 21., péntek - 11:44

[tv2.origo.hu]
name=TV2
url=http://www.origo.hu/szorakozas/teve/kereso/index.html?.actionId=app.tvguide.action.ComplexSearchAction&orderId=0&showDayId=[day=yyyy-mm-dd]&showTimeIntervalId=0&channelId=3
start=2
title=5;6
description=7

Még nem tömör a gyönyör, ugyanis ha nincs a cim után leirás (description) , akkor semmit nem rak a desc-be. Szóval hogy a fenébe lehetne "rákattintatni" a tvxb-vel arra a mocsok linkre, ami a cim(title) alatt van??? Merthogy a special=fulldesriptionnel nem megy!!!  :confused:

az a furi, hogy a korábban becsatolt némnet oldalakon hibátlanul működik ez a special=fulldesc, de lehet hogy bigbrother mindent  lát alapon, lezavarják ezt a lehetőséget, nehogy szegény magyar tudjon guideingolni...:-(((

meg a másik kérdés még, hogy miért nem engedi a descriptiont 507 karakternél tovább az mce, max görditősávval lehtne görgetni...de csak egyszerűen 3ponttal (...) befejezi.

#409 Felhasználó inaktív   Ba.G 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 25. 21:54

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. júl. 22., szombat - 22:31

1, telepíted a .net framework 1.1-et, guglival megtalálod

Köszi!

Francba ezzel a NET Frameworkkel, a 2.0 fent van - most látom, ezek egymástól teljesen függetlenek -, de se azt nem lehet leszedni amúgy, se reparálni, se az 1.1-et telepíteni, mindenhol valami hiba van. Persze elnavigál valami Microsoft support oldalra. Passz. Azt hiszem eljött a klassz(ikus) újratelepítés ideje... :reklamacio: A többi - ami bár feltelepült -, meg ezem áll vagy bukik. Szamek, legjobb lenne az egészet valamire leváltani. :down: Mondjuk akkor már velejétől: Linux + Geexbox :), ha már lúd, legyen pingvin...? :)

Szerkesztette: Ba.G 2006. 07. 25. 21:55 -kor

#410 Felhasználó inaktív   Ba.G 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 25. 22:26

Basszus, ezt a kanyart is bevettem.  :eek: A dCut benn ül a Startupban, feltehetőleg ezért nem akart menni, csak újraindítás után. (Márpedig az ritkán szokott történni ezen az MCE-s gépen... :) ) Na, nézzük tovább!  :think:

Szerkesztette: Ba.G 2006. 07. 25. 22:27 -kor

#411 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 26. 11:36

Nem értem egészen.

Nekem friss Windows install után simán ment a fent leírt módon.
Újraindítás sem volt.

:confused:

Ihol az install (dotnetfx 1.1)
http://www.microsoft.com/downloads/details...57-034D1E7CF3A3

#412 Felhasználó inaktív   htibi58 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 27. 19:16

Idézet: regeszter - Dátum: 2006. júl. 20., csütörtök - 18:58

Honnad szedted a logókat? Majd én is kipróbálom, ha lesz mivel.

Összegyűjtöttem a port.hu-n lévő műsorok logóit, (de zömét nem onnan, mert azok túl nagyok). a Mediaportal-lal működik is, ide sajnos nem tudom feltölteni, mert zippelve is 168 kByte, ha igaz akkor ide max 20 kByte méretű csatolt fálj-t lehet feltölteni. Egyedül a Cartoon Network / TCM logója nem jelenik meg, mert a fájlnévben nem lehet "/" jel. Akkor is működik, ha az Origóról a TVxb-vel töltöm le a műsorokat (csak át kell írni a TVxb.ini-t), csak akkor a pl. a film+ logóról kell egy másolatot csinálni f+.jpg néven, mert ugyanazt a tv adót egy más-más néven azonosítja. Amúgy az Origo listája eléggé elavult, mert az m+, meg a humor1 már elég régen megszűnt, ha jól tudom.

Szerkesztette: htibi58 2006. 07. 27. 19:18 -kor

#413 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 27. 21:18

A logókat én valami műholdas oldalról szedtem le, ott kint volt egy rakat, országok és műholdak szerint és azokat automatikusan átméretezte a mediaportal.
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#414 Felhasználó inaktív   regeszter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 28. 07:19

Idézet: htibi58 - Dátum: 2006. júl. 27., csütörtök - 20:16

Összegyűjtöttem a port.hu-n lévő műsorok logóit, (de zömét nem onnan, mert azok túl nagyok). a Mediaportal-lal működik is, ide sajnos nem tudom feltölteni, mert zippelve is 168 kByte, ha igaz akkor ide max 20 kByte méretű csatolt fálj-t lehet feltölteni. Egyedül a Cartoon Network / TCM logója nem jelenik meg, mert a fájlnévben nem lehet "/" jel. Akkor is működik, ha az Origóról a TVxb-vel töltöm le a műsorokat (csak át kell írni a TVxb.ini-t), csak akkor a pl. a film+ logóról kell egy másolatot csinálni f+.jpg néven, mert ugyanazt a tv adót egy más-más néven azonosítja. Amúgy az Origo listája eléggé elavult, mert az m+, meg a humor1 már elég régen megszűnt, ha jól tudom.

Lszi küld el emailben.  :respect:

#415 Felhasználó inaktív   regeszter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 28. 09:03

Idézet: htibi58 - Dátum: 2006. júl. 27., csütörtök - 20:16

Ahol / van, oda rakjál helyette _ jelet.

#416 Felhasználó inaktív   htibi58 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 28. 21:39

Idézet: regeszter - Dátum: 2006. júl. 28., péntek - 8:03

Ahol / van, oda rakjál helyette _ jelet.

Köszi ez megoldotta a problémát (pár más variációt saját ötletek alapján próbáltam, erre nem gondoltam).

#417 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 30. 11:57

Olvasgattam a MCE topicban, meg itt is.
MediaPortalos kérdéseim:
Milyen verziójú MP tud automatikus állomáskeresést, mert ami most van, abba egyenként kellene bepötyögni a negyvenvalahány adót.
Tvguide témában a MP-ról, vagy a MCE-ről volt-e szó, mert nem látom át.
MP-hoz szeretném használni.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#418 Felhasználó inaktív   regeszter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 30. 18:55

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. júl. 30., vasárnap - 12:57

Olvasgattam a MCE topicban, meg itt is.
MediaPortalos kérdéseim:
Milyen verziójú MP tud automatikus állomáskeresést, mert ami most van, abba egyenként kellene bepötyögni a negyvenvalahány adót.

Nem próbáltam az autotuningot, mert a csatik elnevezéséhez úgyis végig kell menni kézzel, így én eleve a kézi beállítgatást választottam.
EPG ügyben, sztem az MCE és MP is ki volt már tárgyalva. Sztem, kérdezz nyugodtan MP ügyben.

#419 Felhasználó inaktív   htibi58 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 31. 18:03

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. júl. 30., vasárnap - 10:57

A stabil MP 0.2.0.0, ( a config előtt érdemes mindjárt felrakni az azóta kijött két patch-cset is), ha a TV kártyádat felismerte, akkor elvileg a scanneléssel megtalálja az adók többségét. Ekkor legalább a frekiket nem kell nyomozgatnod. A Regeszter által említett adó átnevezgetést, akkor sem úsznád meg, ha az autoscan  pl. a teletext alapján az adóazonosítókat is kiszedné és beírná a Channel nevének. (ez gyakorlatilag nem fordulhat elő, mert van olyan TV adó, amelyik nem sugároz adóazonosítót, van olyan amelyiknek nincs teletextje, és van olyan is, ami egyiket sem sugározza). Ha a műsorújságot is ki akarod használni, akkor szükséged lesz még az XMLTV (vagy a TVxb) programra. Az elnevezéseknél eleve célszerű a port.hu által használt neveket választani, ezeket a tv_grab_huro.conf fájl tartalmazza (ide nem merem bemásolni, mert több, mint száz sor, de bármelyik editorral bele tudsz nézni). A XMLTV vagy TVxb csak arra szolgál, hogy a port.hu-ról vagy az origo-ról letöltse az adatokat és áttegye egy tvguide.xml nevű fájlba. A MediaPortal ebből a fájlból jeleníti meg a műsort. Elvileg 8 napi műsort lehet letölteni, ez sajnos nem mindig sikerül, mert nem minden adónál van meg a 8 napos utánpótlás, és néha a port.hu is le van terhelve rendesen. A TV adókhoz létre lehet hozni csoportokat (pl. sportcsatornák), az ilyen szűkített csoportoknál a műsor is a szűkítetten jelenik meg (de ezzel a résszel még én is csak most ismerkedem). 

#420 Felhasználó inaktív   simpox 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 10:47

Sziasztok!

Az otthoni asztali gépemre feltettem próbaképpen az MCE-t, hogy mégis milyen, de pl. a divX filmek alatt nem teszi be a feliratot... ez miért lehet?
Tettem fel felirat kezelo codec-et és, ha csak a media player-t elinditom akkor megy is. Viszont, ha elinditom a media center-t ott már nem teszi be a feliratot...
Próbaképpen betettem egy DVD filmet is ami persze nem eredeti és ezt sem játszotta le, viszont a media center nélkül a windows media player igen... ez miért lehet?

Elore is köszönöm a segítségedet!

Téma megosztása:

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.