HWSW Informatikai Kerekasztal: media center olcsó pc-ből, ötletek? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

media center olcsó pc-ből, ötletek? filmnézéshet, tévézéshez mindenttudó pc Értékeld a témát: -----

#441 Felhasználó inaktív   Ba.G 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 19. 23:02

Idézet: simpox - Dátum: 2006. aug. 17., csütörtök - 14:11

Ha már olcsón media pc-t akkor had kérdezzem már meg, hogy ki milyen vason futtatja a MCE-jét.

Az enyém csak attól "olcsó pc", hogy kiárusításban vettem. ;)
Ilyen: Albacomp Spectra, de külföldön forgalmazzák Elonex Artisan néven is, egyébként FIC Co.-s. :)
Aztán kiegészítettem egy Aopen PCX6600-as kártyával.

Szerkesztette: Ba.G 2006. 08. 19. 23:05 -kor

#442 Felhasználó inaktív   Ba.G 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 19. 23:04

Én sem értem :), csak a kérdésre válaszoltam, lényeg a lényeg: működik, xmltv-vel.

Szerkesztette: Ba.G 2006. 08. 19. 23:04 -kor

#443 Felhasználó inaktív   Ba.G 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 19. 23:11

Talán ott  érte(tte)m félre a dolgot, hogy hhati próbálkozott egyéb alternatívákkal (description, origo), de ezek szerint az csak a meglévő bin faragása.

#444 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 20. 08:56

Nem :)

Az annak az xml-nek a faragása, amiből a bin lesz. Az XML-t magát bármihez használhatod (Media Portal, GBPVR, estébé).

Szerkesztette: Bástya elvtárs 2006. 08. 20. 08:59 -kor

#445 Felhasználó inaktív   hhatika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 12:16

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 8:56

Nem :)

Az annak az xml-nek a faragása, amiből a bin lesz. Az XML-t magát bármihez használhatod (Media Portal, GBPVR, estébé).

mellesleg én nem is bin-t csinálok belőle, ugynais nekem a bladerunnert nem sikerült elsajátítanom...én egyszerűen quickguidozok, de a lényeg, hogy az xmltv.xml file-t barkácsolgatnám össze különböző weblapokról a tvxb segítségével...

egyébként Bástya: te látsz/érzel valami különbséget a tvxb 0.099-cel a korábbihoz képest...?

#446 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 13:25

Nem tudom, még a 0.85-öt használom :omg:

#447 Felhasználó inaktív   htibi58 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 18:04

MediaPortal-hoz szeretnék segítséget kérni. A TV kártyám nem támogatott, az adatait elküldtem a fejlesztőknek, de nem történt vele semmi. Nem is fűztem hozzá nagy reményeket, mert az SW kártyákat nem támogatják az utóbbi időben. Elvileg viszont mindegyik WDM-es TV kártya működhetne a MediaPortallal, ha a capturecaddefinitions.xml-ben talál a kártyához megírt szűrőt. Ez a fájl akár a notepad-dal is szerkeszthető és gyakorlatilag a szűrők leírása szöveges formában. Odáig eljutottam, hogy a TV kártyámat felismeri a MediaPortal, de a szűrőnek csak az eleje van meg, ezért leáll "unable to create graph" hibaüzenettel. A graphedit_dx9-cel próbáltam meg összehozni grafikus szűrőt, de csak félig jött össze. A TV Tunert, a TV Audio-t és a TV Crossbart sikerült összekapcsolni, de a TV Card WDM Video Capture-t semmivel sem lehet összehozni, további közbenső szűrőket kellene beiktatni, csak nem tudom melyikeket a sok közül, logikailag sem látom teljesen, mi hogyan kapcsolódna helyesen. Tud valaki jó leírást hozzá?

Szerkesztette: htibi58 2006. 08. 21. 18:06 -kor

#448 Felhasználó inaktív   regeszter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 18:45

Idézet: htibi58 - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 19:04

MediaPortal-hoz szeretnék segítséget kérni. A TV kártyám nem támogatott, az adatait elküldtem a fejlesztőknek, de nem történt vele semmi. Nem is fűztem hozzá nagy reményeket, mert az SW kártyákat nem támogatják az utóbbi időben. Elvileg viszont mindegyik WDM-es TV kártya működhetne a MediaPortallal, ha a capturecaddefinitions.xml-ben talál a kártyához megírt szűrőt. Ez a fájl akár a notepad-dal is szerkeszthető és gyakorlatilag a szűrők leírása szöveges formában. Odáig eljutottam, hogy a TV kártyámat felismeri a MediaPortal, de a szűrőnek csak az eleje van meg, ezért leáll "unable to create graph" hibaüzenettel. A graphedit_dx9-cel próbáltam meg összehozni grafikus szűrőt, de csak félig jött össze. A TV Tunert, a TV Audio-t és a TV Crossbart sikerült összekapcsolni, de a TV Card WDM Video Capture-t semmivel sem lehet összehozni, további közbenső szűrőket kellene beiktatni, csak nem tudom melyikeket a sok közül, logikailag sem látom teljesen, mi hogyan kapcsolódna helyesen. Tud valaki jó leírást hozzá?

Van telepítve intervideo encoder codec? A windvr3 progival megy fel.

#449 Felhasználó inaktív   htibi58 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 05:17

Idézet: regeszter - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 17:45

Van telepítve intervideo encoder codec? A windvr3 progival megy fel.

Az még nincs, de akkor most lesz. Köszi a tippet.

#450 Felhasználó inaktív   dzsozefo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 08:27

szóval srácok! szeptemberbe indul a suli és a lightosabb számitógépes napok! mit értek ez alatt? nem intenziv gép nyomogatás  biggrin_2.gif hanem holt fáradtan haza érve a suliból vagy éppen a konditerem után barátnővel a kis szobába bevonulva bekapcsoljuk MEDIA CENTER-es gépünket  gondolkodik.gif

Kérdésem a következő rengeteg ien program, rendszer van mostmár melyiker érdemes, és melyik ajálnátok minden napos használtra..? Amikről én hallotam : MediaPortal, és a Windows MMC rendszere... bár van több is!
Én ki szeretném használni, minden funciót részletesen! Rádió,Tv,Zene,Képek,Filmek..és még többet kihozni belőle, nem tudom lehetséges e beépitett MSN-en " vagy most marhaságot mondtam?  confused.gif "

A config egy Amd 2,4 1ghz-rammal, Gf4Ti4200, PinnacleStudioPctv... nah meg egy NEC 21'colos LCD  d3.gif

A másik, szeretném ha minnél gyorsabban menne az egész, pl bekapcsolom a gépet feláll a rendszer és inditopultbol már töltene is be a program és menne... szóval nem lenne a rendszer lemorzsálva! de ennek ellenére szeretném a gépemet más dolgok alá vettni mint mindig, ezek a játékok cod2 stb és strongdc++ vagy éppenséggel a minden napos totalcommanderes ftp munkáimat végezni...

Ezért kérdésem, meg lehet e oldani xp alatt esetleg 2 felhasználót... 1. My comp 2. Media comp - észre vétel, új fiók létre hozásnál gyorsabb az xp mint a lemorzsolt fiókban! bocsi hogy hosszúra nyúlt... offtopic.gif
AMD Athlon64 X2 4200+ | Gigabyte GA-MA69G-S3H | 2x1GB Kingmax DDRII-800MHz |
Geforce 8600GT 256 GDDR3 | Samsung - 400GB | Maxtor - 200GB | Pioneer DVR - 212 D | Pinnacle TV-Tuner | Codegen 400W | Codegen 604AL-CA

Ipod Touch 2.0 customized firmware
Nokia E51 200.34.36
-> Szerverhosting,Szerverbérlés,.hu domain,tárhely

#451 Felhasználó inaktív   htibi58 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 18:17

A MediaPortal előnyei: ingyenes, van magyar nyelvű menüje. "Hátrányai": nem éppen szélsebes még gyors gépen sem, nem lehet 5 egérkattintással beállítani. Nem most kezdték fejleszteni, de nem véletlen tart a 0.2 verziónál, lesz még rajta mit csiszolni mire könnyen konfigurálható, stabil és gyors lesz (remélhetőleg eljut abba a stádiumba is). Sok plugin van hozzá, de nem hiszem, hogy mindent ezzel kellene megoldani. Mindenképpen érdemes kipróbálni.

#452 Felhasználó inaktív   simpox 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 07:24

Idézet: dzsozefo - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 8:27

szóval srácok! szeptemberbe indul a suli és a lightosabb számitógépes napok! mit értek ez alatt? nem intenziv gép nyomogatás  biggrin_2.gif hanem holt fáradtan haza érve a suliból vagy éppen a konditerem után barátnővel a kis szobába bevonulva bekapcsoljuk MEDIA CENTER-es gépünket  gondolkodik.gif

Kérdésem a következő rengeteg ien program, rendszer van mostmár melyiker érdemes, és melyik ajálnátok minden napos használtra..? Amikről én hallotam : MediaPortal, és a Windows MMC rendszere... bár van több is!
Én ki szeretném használni, minden funciót részletesen! Rádió,Tv,Zene,Képek,Filmek..és még többet kihozni belőle, nem tudom lehetséges e beépitett MSN-en " vagy most marhaságot mondtam?  confused.gif "

A config egy Amd 2,4 1ghz-rammal, Gf4Ti4200, PinnacleStudioPctv... nah meg egy NEC 21'colos LCD  d3.gif

A másik, szeretném ha minnél gyorsabban menne az egész, pl bekapcsolom a gépet feláll a rendszer és inditopultbol már töltene is be a program és menne... szóval nem lenne a rendszer lemorzsálva! de ennek ellenére szeretném a gépemet más dolgok alá vettni mint mindig, ezek a játékok cod2 stb és strongdc++ vagy éppenséggel a minden napos totalcommanderes ftp munkáimat végezni...

Ezért kérdésem, meg lehet e oldani xp alatt esetleg 2 felhasználót... 1. My comp 2. Media comp - észre vétel, új fiók létre hozásnál gyorsabb az xp mint a lemorzsolt fiókban! bocsi hogy hosszúra nyúlt... offtopic.gif

Az XP MCE-ben van alapból MSN beépítve...

#453 Felhasználó inaktív   ludnik 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 01. 13:14

Eladó Hauppauge PVR 150-es kártyám és egy Microsoft Media Center távirányítóm. Ha érdekel írj vagy hívj, megeggyezünk!  20/388-4824, ludniklevi@freemail.hu

#454 Felhasználó inaktív   Ba.G 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 05. 19:51

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. júl. 22., szombat - 22:31

Kb. ennyi, a végén Enqueue Job, és a dCut Service elvégzi: dvrmstoolboxszal MPEG2-vé alakítja, a megfelelő szegmenseket vágja aztán WM Encoderrel tömöríti, és kb. kész is. Minden metaadat (subtitle, description, stb) megmarad.

Crunchieval kb. ugyanennyi.

Na, a változatosság kedvéért most ez utóbbival vettem fel a küzdelmet - ehh, de nehéz a munkásember élete...! -, azt mondja a marha configurator, hogy valódi (valid(ált)) DVRMSToolbox kell neki, de hiába mutatom be neki, szarik rája. Hát én nem tudom, izéljem is meg helyette...?  :reklamacio:

(Ja, ez az Arksoft Crunchie 1.1, egyelőre MCE alól nem látszik, csak a start menüben, én mint a dcut, ez is egy parancssoros ablakot hagy nyitva.)

Szerkesztette: Ba.G 2006. 09. 05. 19:53 -kor

#455 Felhasználó inaktív   ludnik 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 06. 07:55

Idézet: ludnik - Dátum: 2006. szept. 1., péntek - 14:14

Eladó Hauppauge PVR 150-es kártyám és egy Microsoft Media Center távirányítóm. Ha érdekel írj vagy hívj, megeggyezünk!  20/388-4824, ludniklevi@freemail.hu

Már csak a Microsoft Media Center távirányítóm adó el. Akit érdekel 5000-ért megoldjuk.

#456 Felhasználó inaktív   BIG_FOOT 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 06. 15:14

Sziasztok

Most telepítettem fel a legfrisebb MediaPortal-t, és tojik felismerni a Terratec Cinergy 400 TV tunerkártyám (2.3.1.0 Philips WDM driverrel), pedig ott van ez is a támogatott kártyák között. Dsaler és FLY2000 pikk-pakk felismeri, és simán TV-zek rajtuk. Mit hagytam ki, vagy mi lehet a gond?

Köszi, BF

#457 Felhasználó inaktív   regeszter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 07. 07:42

Itt érdeklődjél.

http://forum.team-me...l.com/index.php

#458 Felhasználó inaktív   BIG_FOOT 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 07. 08:46

Idézet: regeszter - Dátum: 2006. szept. 7., csütörtök - 8:42

Köszi, megoldva :respect:

#459 Felhasználó inaktív   ludnik 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 11. 19:51

Idézet: ludnik - Dátum: 2006. szept. 6., szerda - 8:55

Már csak a Microsoft Media Center távirányítóm adó el. Akit érdekel 5000-ért megoldjuk.

Köszi mindenkinek. A cuccokat eladtam.

#460 Felhasználó inaktív   Ba.G 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 13. 19:54

Na, úgy fest, mégis muszáj lesz tvxb-re váltani, mert megint nem jön a guide... Bár, ha belegondolok, a port.hu lehet a ludas a dologban megint, tehát nem is az xmltv a hibás. Fenébe is, de jó lenne érteni ezt az egészet! :omg: :rolleyes:

Téma megosztása:

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.