media center olcsó pc-ből, ötletek? filmnézéshet, tévézéshez mindenttudó pc
Elküldve: 2006. 12. 13. 09:30
Na most mar a kép ok.
Viszont gond a taviranyitas.
Ha jol ertem a SET-top boxon kellene lennie egy remote control bemenetnek? Es abba kellene bedugni a taviranyitoval kapott vevot?
Ismett varom az ertekes tapasztalatokat:-)
Ami esetleg konnyit a helyzeten.
Elküldve: 2006. 12. 13. 10:12
Idézet: mrenton - Dátum: 2006. dec. 13., szerda - 10:30
Na most mar a kép ok.
Viszont gond a taviranyitas.
Ha jol ertem a SET-top boxon kellene lennie egy remote control bemenetnek? Es abba kellene bedugni a taviranyitoval kapott vevot?
Ismett varom az ertekes tapasztalatokat:-)
Ami esetleg konnyit a helyzeten.
Az USB-s nagy fekete szart bedugod az USB-be, a kapott kis mazzagos szart (ami egy IR ADÓ) bedugod az USB-s vevőbe, és a másik végét belógatod a vezérelni kívánt ketyere IR vevője elé.
Osztjónapot.
Elküldve: 2006. 12. 13. 10:15
Idézet: VKP - Dátum: 2006. dec. 13., szerda - 8:11
Melyik üres? Sajna az MCE gépem most szétesett, nem tudom ellenőrizni.
Elméletileg (és gyakorlatilag is) az eddigi 7-800k-s guide helyett most egy jó 950k-s félig-meddig részletes van. Sem letöltéskor, sem készítéskor, sem feltöltéskor nem volt gond.
Az XML tele van, nincs "no schedule".
Elküldve: 2006. 12. 13. 10:30
Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. dec. 13., szerda - 10:12
Osztjónapot.
kosz a segitseget.
Kozben en is kicsit vialagosodtam..ami fontos vegyem le a papirt rola..
Talatam egy MS cikket:
http://www.microsoft.com/windowsxp/mediace...tup/settop.mspx
Elküldve: 2006. 12. 13. 16:56
szerk.
Ja és http://w3.enternet.hu/langipe2/GetTVServic...Info.html"
is üres...
Szerkesztette: VKP 2006. 12. 13. 17:30 -kor
"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."
Elküldve: 2006. 12. 13. 21:23
A részletes nem jött össze: az XML-ben még szerepelt a részletes infó, de a Guide-ba nem került be. Marad a régi, bevált, Origo-s.
Ja és bocs, hogy eddig tartott. A gépem már jó pár napja üzemképtelen. Ma épp a VGA adta meg magát
Elküldve: 2006. 12. 13. 21:39
"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."
Elküldve: 2006. 12. 13. 22:43
Elküldve: 2006. 12. 14. 07:09
Idézet: attilav - Dátum: 2006. dec. 11., hétfő - 18:40
az s-video jelet "feher" 75 ohm-os koax-on kb 200m-re lehet minosegvesztes nelkul elvinni. nekem rgb-vel van a tv-re kotve a htpc-ben levo g400 akabel hossza 22m semmi lyen minosegromlas nincs. igaz valami 22k-vol az a scart kabel amibibol faragtam, de mezei utp kabellel is meg lehet csinalni ekkora tavot.
az ajanlott 2.4 gigas atvivot meg felejtsd el, max bitonsagi kamerahoz eleg a minosege.
Elküldve: 2006. 12. 14. 09:00
Nem birok a set-top box remote controll-al.
A set-top box tipusom nincs benne az MS alltal felsoroltak kozott.
Ez ugye meg nem lenne baj, mert meg lehet tanitani. De ez sajnaos nem sikerul.
Abban a fazisaban elekad a dolog amikor a set-top box taviranyitojan hosszan 0-t kell nyomnom.
Ez meg ok, valoszinuleg erekei is, de megsem mukodik.
El tudnatok mondani nagy vonalakban hogy hogyan kell csinalni? Es hogy mire kell figyelni?
Ha esetleg csinalt mar valaki ilyet...
Elküldve: 2006. 12. 14. 11:54
Idézet: VKP - Dátum: 2006. dec. 13., szerda - 23:43
Láttam hogy a TV2, Retekklub, stb (amit a Port.hu-ról részletesen szedett le) üres volt, de egy EPG frissítés és "Get latest guide" vagymi után semmi gond, kitöltődtek az eddigi No Schedule csatornák is.
Elküldve: 2006. 12. 17. 10:54
Lenne egy kis problem...
Adott egy DVD (nincs menü, két hangsáv van rajta (angol, magyar), két féle felirat (angol, magyar).
Namármost beteszem az MediaCenter-be és nem tudom kiválasztani a DVD beállításoknál se a magyar hangot, se a magyar feliratot. Default angol hanggal indul és a feliratoknál ha az angol-t kiválasztom akkor az meg is jelenik.
Találkozott már valaki hasonló problémával?
Esetleg nincs valami DVD-s plugin amivel ezek konnyebben válthatóak? Valami olyasmire gondolok ami az elérhető hangok és feliratok között váltogat...
Simpox
Elküldve: 2006. 12. 17. 12:28
Akinek van ideje, nézze már meg plíz, hogy nála megy-e az S3! Egészen pontosan a PVR-150 érdekelne, mert azt most óccsóé' 14+áfáért lehet venni, és akkor biza' vennék. De így zsákbamacska
Esetleg Sapphire Theatrix is szóba jöhet, az a 3D fésűszűrő nagyon felizgatta a fantáziámat.
Elküldve: 2006. 12. 17. 14:08
Programmable Buttons
The MCE Remote Control is able to learn codes from other remote controls. This was designed to allow you to turn on and off your television and control the TV volume. Only the following MCE buttons are able to be programmed:
TV Power
Volume +
Volume -
To program these buttons, do the following steps for each button:
Hold the "DVD MENU" and "OK" buttons at the same time for 2 seconds until the backlight turns off.
Press the MCE button that you want to program. The backlight will blink once to confirm.
Point the original TV remote control at the top of the MCE remote and press the button that you want teach. The MCE remote backlight will blink twice to confirm. If the learning phase fails the MCE remote will blink 4 times (error).
Az előzőleg feltett DVD-vel kapcsolatos kérdésmre ettől függetlenül azért várnék valami választ:))
Elküldve: 2006. 12. 17. 22:08
Idézet: simpox - Dátum: 2006. dec. 17., vasárnap - 14:08
Az előzőleg feltett DVD-vel kapcsolatos kérdésmre ettől függetlenül azért várnék valami választ:))
Ez a távirányító programozás nem új... de mindegy...ugyanez igaz amúgy a Microsoftos billentyűzetre is, hogy a vol+/- és a kikapcsot lehet tanítani...
Az MCE-n belül, settings/DVD/DVD language...itt lehet megadni, hogy melyikkel induljon el default a dvd. De hogy váltogatni hogyan lehet, nem tudom...igazából miért is fontos...?
Elküldve: 2006. 12. 17. 22:18
Elküldve: 2006. 12. 18. 08:43
Idézet: simpox - Dátum: 2006. dec. 17., vasárnap - 15:08
Azt kéne megoldani, hogy a (tanítható) TV kikapcsoló gombbal a monitort tegye Standby-ba.
Az lenne a parádé
Elküldve: 2006. 12. 18. 19:35
Idézet: VKP - Dátum: 2006. dec. 17., vasárnap - 23:18
Itt tárolja az EPG-t és még ezt-azt:
C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Microsoft\eHome
Itt a Media Library-t:
C:\Documents and Settings\JÚZERNÉV\Local Settings\Application Data\Microsoft\Media Player
Registryben keress rá az eHome-ra, szintúgy a C:\-n is.
Ha mindent elmentesz, talán jó lesz, de SZVSZ nem. Egyszerűbb és biztosabb leszedni egy "Hiren's Boot CD"-t, elindítani róla a Symantec Norton Ghost-ot, és 1:1-ben lementeni a partíciót. Akkor 100% hogy megyen.
Elküldve: 2006. 12. 18. 23:25
Elküldve: 2006. 12. 18. 23:28
Remélem egyszer eszébe jut Microsoftnak, hogy kelet-európa is lehet potenciális vevőforrás a Vistára és hivatalosan is elérhetővé teszik a Guide-ot, hogy ne kelljen sziívni vele...

Súgó
A téma zárva.