HWSW Informatikai Kerekasztal: media center olcsó pc-ből, ötletek? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

media center olcsó pc-ből, ötletek? filmnézéshet, tévézéshez mindenttudó pc Értékeld a témát: -----

#601 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 04. 16:22

Device Manager / View by connection / megkeresed az illetékes USB Root Hub-ot, és a Power Management-jében kikapcsolod az "Allow the computer to turn off..."-ot. És lőn, megy, még Hibernálással is :respect:

Ha mégsem, akkor telepítsd az "USBBIOSx" hacket.

A tunered meg sehogy sem fog menni analógban, mert nem HW-s éspervagy nincs neki SW-s MCE tömörítője.

BTW a dCut nem megy a Nero Video Decoderrel sem.

#602 Felhasználó inaktív   mcfly9 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 04. 16:29

Sziasztok EPG guruk! :)

Jelenleg sat-on jön egy pár külföldi adó, és antennán a magyar tv-k. Hogyan tudnék egy működő EPG-t heggeszteni, ami azoknak a csatornáknak az adatait tartalmazza amit én akarok?

Jól értem, hogy egy olyan XMLTV fájlt kell vahalogy generálnom, amit megeszik a bladerunner? Egy xmltv.ini -be beledobálhatom az összes csatornámat mindenféle URL-el?

hogy áll most a részletes guide letöltés?

köszi

#603 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 04. 16:47

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2007. jan. 4., csütörtök - 16:22

Device Manager / View by connection / megkeresed az illetékes USB Root Hub-ot, és a Power Management-jében kikapcsolod az "Allow the computer to turn off..."-ot. És lőn, megy, még Hibernálással is :respect:

Ha mégsem, akkor telepítsd az "USBBIOSx" hacket.

A tunered meg sehogy sem fog menni analógban, mert nem HW-s éspervagy nincs neki SW-s MCE tömörítője.

BTW a dCut nem megy a Nero Video Decoderrel sem.

Na ez a hekk érdekelne, hol is találom meg?  :think:
Mert nekem is S3 problémás a Windowsom
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#604 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 16:48

Azt hogyan kell beállítani, hogy földi és sat is menjen? Most ugyan digitv van amin rajta vannak a földik, de azért nem ártana tudnom...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#605 Felhasználó inaktív   hhatika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 21:46

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 19:58

Kodekhez visszatérve: leszedtem az AC3Filtert, és ment úgy is (a DScaler audioval). Leszedtem a DScalert, feltettem az NV-t, és nem megy. Leszedtem az NV-t, visszatettem a DScalert, és ismét megy.

ájhevtucsekit...

érdekes, amire rájöttél, az a furcsa, hogy amikor nálam ment, ugyanúgy az NVidia Purevideo fel volt téve, mint ahogyan most is... (már ha NV alatt ezt kell érteni...)...

Hmm...

#606 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 23:22

tisztelt urak, tanácsot kérek.

már jóideje boldogan használok egy MCE2005-el felszerelt HTPC-t, eddig dvd gyüjtemény, és mindenféle avik lejátszására - nemrég azonban beszereztem egy tv tunert (AverTV 116 MCE), hogy annyival is többet tudjon a kütyü, nomeg izgatott a pauzálható tv adás gondolata...

mondanom sem kell, nem ment minden jó, a kárya bentlétekor a boot néha (egyre gyakrabban) fagyott, S3 standby-ból nem jött vissza a gép (merevre fagyott), és volt hogy a képet sem adta be, hanem szép feketeség fogadott.

a kereskedővel cseréltettem gyorsan egy Hauppauge PVR150-re, amivel először a hungary-germany különbözőségekkel szivtam (szellemképes kép, zavarok, etc), de ez legalább nem fagy ki bootkor - viszont az S3 állapotból ez sem jön fel! Bástya Elvtársnál ez kártyacserével megoldódott, de nálam már a második kártya, nem látom értelmét összevissza cserélgetni, nomeg a PVR150 és a HVR1300 között a jelek szerint sok különbség nincs.

tud vki vmi megoldást? nekem már az is jól jönne, ha hibernálni tudnám a gépet, de ha hibernálom, akkor bekapcsolni már csak a power gombbal lehet, a remote nem éleszti sehogy.

segitsetek :)
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#607 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 23:32

Nekem mce116-os kártyám van és semmi gondom nincs vele, bootol jól, standby-ból ébred rendesen.

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#608 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 10:25

Idézet: Mykee - Dátum: 2007. jan. 4., csütörtök - 17:47

Na ez a hekk érdekelne, hol is találom meg?  :think:
Mert nekem is S3 problémás a Windowsom

Mondjuk a gugliba beírva pont a legelső találat :)
http://support.microsoft.com/kb/841858
Ez csak akkor kell(het), ha valamelyik USB-re engedélyezve van a felébresztheti a számítógépet, és s3-ba menéskor hibát ír ki.

Emellett kell még BIOS támogatás, és a megfelelő USB-beállítások.
https://forum.hwsw.h...showtopic=93019

S1-ből, S3-ból és hibernálásból is ébred távirányítóval. Végre :respect:

Egyébként pl. a KWorld MCE200 (Conexant 23416/23880, mint a PVR-150) megy az S3, de felébredve TV adás helyett fekete képet ad. A HVR tuner (ez is valami Conexant, de újabb, mert digi is van benne) szépen működik.
Esetleg felébredés után ezt lehet próbálni (batch):

echo "Stopping ehRecvr Service"
C:\WINDOWS\SYSTEM32\net.exe stop ehRecvr

echo "Stopping ehSched Service"
C:\WINDOWS\SYSTEM32\net.exe stop ehSched

echo "Killing Remaining MCE processes"
C:\WINDOWS\SYSTEM32\taskkill /F /IM eh*

sleep.exe 5

echo "Restarting MCE Processes"

rem echo "Restarting ehTray"
rem C:\WINDOWS\ehome\ehtray.exe

rem echo "Restarting ehmsas"
rem C:\WINDOWS\ehome\ehmsas.exe

echo "Restarting ehRecvr"
c:\windows\system32\net.exe start ehRecvr

echo "Restarting ehSched"
C:\windows\system32\net.exe start ehSched

(ArkSoft Hibernatorból)

Ja! Volt valami Media Center Update (MS), ami pont a Standby/S3 hubát hivatott orvosolni. Fent van?

Szerkesztette: Bástya elvtárs 2007. 01. 05. 10:30 -kor

#609 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 12:09

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 11:25

...

Ja! Volt valami Media Center Update (MS), ami pont a Standby/S3 hubát hivatott orvosolni. Fent van?

erről pontosabban?

én jelenleg ott tartok, hogy már szinte mindent updateltem, majd maeste fogom még a vidkártyát, aztán leghostolom az egészet, és megpróbálok egy tiszta installt.

Szerkesztette: kAy 2007. 01. 05. 12:10 -kor

*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#610 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 05. 14:22

Nekem a tiszta Vista sem nagyon akart lemenni S3-ba, pedig ha elsődleges partíción van, akkor nincs gond... Mindenesetre köszönöm és megnézem otthon!!!

#611 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 15:33

Esetleg próbáljátok meg a dumppo.exe -vel.

"dumppo admin minsleep=s3"
"dumppo admin maxsleep=s4"

Kay: lehet, sőt biztos, hogy az említett patch a Media Center Update Rollup 2 (2005 szept) része. Azt hiszem, azóta áprilisban (vagy mittomén) jelent meg egy 3 új patchet tartalmazó "Update Rollup 2 Cumulative Update" :)

#612 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 05. 20:14

Na megcsináltam ezeket, de nálam a következő a jelenség: menne le S3-ba, és katan egyet, hogyleállítsa a gépet, de nem áll le, hanem felpörög minden, video nincs, és megy a gép. Nem tud lemenni S3-ba. És csak a powerrel leeht leállítani a gépet és újraindítani. reset sem segí.
Tipp?

#613 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 21:53

telepitsd ujra az egészet, nálam úgynézki, bevált (kopp kopp).

#614 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 11:34

Idézet: Mykee - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 21:14

Nem tud lemenni S3-ba. És csak a powerrel leeht leállítani a gépet és újraindítani. reset sem segí.
Tipp?

Ugyanígy jártam én is, papa! Elaludt, egyből felpörgött, és nem adott képet. Hiába reseteltem, semmi; csak áramtalanítás után éledt.

Windows telepítés lett belőle :mad:

Szerk2: ASUS lapban van olyan, hogy "Repost VGA BIOS on resume", próbáld ki. Nekem nem ment :)

Azért az USB-ket nézd meg az alaplapon: mindegyik mellett kell lennie jumpernek. Én csak annál a 2 portnál engedélyeztem a +5VSB-t, amelyikre a távirányító volt vala kötve. Egér, bill le van tiltva; csak a távirányítóra ébred. Pl. ha az egérre is engedélyeztem a jumperrel a Standby feszt, akkor minden éledéskor elfelejtette :confused: Esetleg a BootVis-sel lehet megnézni (már ha egyáltalán sikerül felélednie) hogy melyik eszköz töketlenkedik.

Szerk.: 'ázze Mykee, most látom hogy neked ATI 550 tunered van. Hol vetted? Jó-e? Mit tud az a 3D fésűszűrő meg a 12 bites DAC, tényleg annyira hiperszuper?

Szerkesztette: Bástya elvtárs 2007. 01. 06. 11:43 -kor

#615 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 12:15

Kezdjük az elején!

1. Van egy XP a másik partíción, ami szinte szűz, csak egy-két program van rajta, ez simán lemegy S3-ba. Amirőlmos írok, a is lement régebben, de valószínűleg valamelyik driver bekavar, és azért nem sikerül neki. Még nem volt türelmem letesztelni, de esetleg a daemon-tools...  :think:  Még a Raid driverre is gondoltam, de az nem lehet, mert a másik rendszeren fent van az is, és ott minden oké. Tehát valamelyik progi okozhatja

2. Egy Vista Ultimate is van a harmadik partíción, de az már alapból nem megy le S3-ba. Viszont a Longhorn Server azonnal és nyekkenés nélkül abba megy le, még Auto powerbeállításnál is.

3. Az ATI kártyát kaptam egy barátomtól, aki tesztelte és nyúzta, viszont a szűrői nem rosszak, de mivel csatornánként és filmenként kéne állítani, így nem sok értelme van, csak digizéskor. Másrészt ChrisTV-vel vagy Chris Tweakkel tudod elérni ezeket.

4. A Repostot engedélyeztem a Biosban, de semmi változás.

5. Nálam nem a feléledésnél van a baj, hanem alvásnál. Amelyik XP-n megy, simán feléled.

6. Az ASUS biosból volt már fent a 1021-es béta és a 1019-es final is (most ez van), de semmi különbség e téren.

7. összegezve: ki kell deríteni, melyk driver vagy program ül be úgy a memóriába, hogy nem engedi aludni menni a gépet, Vistánál meg csak akkor megy, ha nem másodlagos, hanem elsődleges partícióra van telepítve.

#616 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 13:31

Istentelen elb@szott egy valami ez a PC-hülyeség. Soksok éves "kiforrott" technológia, és mégis ilyen megbízhatatlan :(

Na most direkt nekiálltam pöcsölni vele.

BIOSban a Standby támogatást "S1 and S3"-ra tettem, aztán butultam a "régi" (dec. eleje) Windowssal.
Dumppo-val beállítottam, hogy minsleep=s1 - lement S1-be, de S3-ba NEM.
Átállítottam minsleep=s3 -ra, lement S3-ba.

Mindkét esetben feléledt, hibátlanul. Alaplapi Promise "SATA378" (PDC20378) is megy, minden megy.

Kipróbáltam hibernálni, és feléledéskor nem éled fel. Betöltődik, a monitor be van kapcsolva, és nagy fekete képet kapok. A másik "szűz", de már feldriverezett és konfigurált Windowssal azt hiszem ez is megy, de mindjárt megnézem.

Szerkesztette: Bástya elvtárs 2007. 01. 06. 13:39 -kor

#617 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 08:16

Vista Media centerbe lehet valahogy messengert heggeszteni? Úgy láttam, hogy az XP MCE 2005-ben default benne van, de Vista alatt nem találom :(

#618 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 15:37

Sziasztok! :)
A HTPC-ról írok dologozatomban (vizsga),  és kellene egy kis segítség, persze én is keresgélek, de szeretném jobban átlátni a piacot. Amit találtam eddig az az Ansys egységei voltak ezeket azonban drágának, és nem teljesen tesztreszabhatónak tartom. Tudtok olyan oldalt, ahol lehetőleg sokféle márka és tipus adatait megtalálom? Most megyek dokihoz, így majd csak este érek rá megint vele foglalkozni, ha addig valaki egy kicsit tudna segíteni azt nagyon megköszönném. :) :respect:
Valamint mégvalami, én úgytudom a Microsoft régebben kész PC-hez árulta Windows Xp Pro Media Center Edition OS-ét, nos én ezzel az operációs rendszerrel "szerelem" a gépet, azonban, mintha úgytaláltam volna, hogy magyar nyelvű nem található ebből, egy ehhez kapcsolodó másik kérdés, a legálisan megvásárolt Windows Xp Pro-ra, legális forrásból tölthető le egy ilyen kiegészítés a Microsofttól amivé "média edition-á" tehetem az oprendszert?
Ezer köszönet. :)
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#619 Felhasználó inaktív   bbalus77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 00:05

Sziasztok!Ha tudja valaki hogy .mkv kiterjesztésű videót mi játszik le,azt megköszönném!

#620 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 07:22

Idézet: bbalus77 - Dátum: 2007. jan. 11., csütörtök - 0:05

Sziasztok!Ha tudja valaki hogy .mkv kiterjesztésű videót mi játszik le,azt megköszönném!

Például MediaPlayer Classic-al, de előtte telepítsd ezt: http://hp.vector.co....22257/matroska/

Szerkesztette: Socket 2007. 01. 11. 07:23 -kor

http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

Téma megosztása:

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32