HWSW Informatikai Kerekasztal: media center olcsó pc-ből, ötletek? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

media center olcsó pc-ből, ötletek? filmnézéshet, tévézéshez mindenttudó pc Értékeld a témát: -----

#571 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 14. 11:54

Idézet: VKP - Dátum: 2006. dec. 13., szerda - 23:43

Megoldva. Sajnos defaultról újra be kellett állítani ac mc-t :(

:eek:

Láttam hogy a TV2, Retekklub, stb (amit a Port.hu-ról részletesen szedett le) üres volt, de egy EPG frissítés és "Get latest guide" vagymi után semmi gond, kitöltődtek az eddigi No Schedule csatornák is.

#572 Felhasználó inaktív   simpox 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 17. 10:54

Hali!

Lenne egy kis problem...
Adott egy DVD (nincs menü, két hangsáv van rajta (angol, magyar), két féle felirat (angol, magyar).
Namármost beteszem az MediaCenter-be és nem tudom kiválasztani a DVD beállításoknál se a magyar hangot, se a magyar feliratot. Default angol hanggal indul és a feliratoknál ha az angol-t kiválasztom akkor az meg is jelenik.
Találkozott már valaki hasonló problémával?

Esetleg nincs valami DVD-s plugin amivel ezek konnyebben válthatóak? Valami olyasmire gondolok ami az elérhető hangok és feliratok között váltogat...

Simpox

#573 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 17. 12:28

Rövid kérdés Hauppauge ownereknek: nekem PVR-350 van, és amint beteszem, a gép nem ébred fel S3 Suspend-to-RAM-ból. Ha kiveszem, minden OK. A sima S1 Standby megy.

Akinek van ideje, nézze már meg plíz, hogy nála megy-e az S3! Egészen pontosan a PVR-150 érdekelne, mert azt most óccsóé' 14+áfáért lehet venni, és akkor biza' vennék. De így zsákbamacska :(
Esetleg Sapphire Theatrix is szóba jöhet, az a 3D fésűszűrő nagyon felizgatta a fantáziámat.

#574 Felhasználó inaktív   simpox 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 17. 14:08

Találtam egy kis leírást arról, hogy hogyan lehet felprogramozni a távirányító gombját... nekem ez már marhára hiányzott, szal. gondoltam megosztom:

Programmable Buttons
The MCE Remote Control is able to learn codes from other remote controls. This was designed to allow you to turn on and off your television and control the TV volume. Only the following MCE buttons are able to be programmed:

TV Power
Volume +
Volume -
To program these buttons, do the following steps for each button:

Hold the "DVD MENU" and "OK" buttons at the same time for 2 seconds until the backlight turns off.
Press the MCE button that you want to program. The backlight will blink once to confirm.
Point the original TV remote control at the top of the MCE remote and press the button that you want teach. The MCE remote backlight will blink twice to confirm. If the learning phase fails the MCE remote will blink 4 times (error).

Az előzőleg feltett DVD-vel kapcsolatos kérdésmre ettől függetlenül azért várnék valami választ:))

#575 Felhasználó inaktív   hhatika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 17. 22:08

Idézet: simpox - Dátum: 2006. dec. 17., vasárnap - 14:08

Találtam egy kis leírást arról, hogy hogyan lehet felprogramozni a távirányító gombját... nekem ez már marhára hiányzott, szal. gondoltam megosztom:

Az előzőleg feltett DVD-vel kapcsolatos kérdésmre ettől függetlenül azért várnék valami választ:))

Ez a távirányító programozás nem új... de mindegy...ugyanez igaz amúgy a Microsoftos billentyűzetre is, hogy a vol+/- és a kikapcsot lehet tanítani...

Az MCE-n belül, settings/DVD/DVD language...itt lehet megadni, hogy melyikkel induljon el default a dvd. De hogy váltogatni hogyan lehet, nem tudom...igazából miért is fontos...?

;-)

#576 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 17. 22:18

Szépen sikerült beállítani digitv-s beltérit, megy guide is, meg szép és jó minden. Nincs valakinek ötlete, hogy hogyan lehet a media center minden beállítását menteni egyben, hogy reinstall után ne kelljen szívni vele?
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#577 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 18. 08:43

Idézet: simpox - Dátum: 2006. dec. 17., vasárnap - 15:08

Találtam egy kis leírást arról, hogy hogyan lehet felprogramozni a távirányító gombját...

Azt kéne megoldani, hogy a (tanítható) TV kikapcsoló gombbal a monitort tegye Standby-ba.
Az lenne a parádé :)

#578 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 18. 19:35

Idézet: VKP - Dátum: 2006. dec. 17., vasárnap - 23:18

Szépen sikerült beállítani digitv-s beltérit, megy guide is, meg szép és jó minden. Nincs valakinek ötlete, hogy hogyan lehet a media center minden beállítását menteni egyben, hogy reinstall után ne kelljen szívni vele?

Itt tárolja az EPG-t és még ezt-azt:
C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Microsoft\eHome

Itt a Media Library-t:
C:\Documents and Settings\JÚZERNÉV\Local Settings\Application Data\Microsoft\Media Player

Registryben keress rá az eHome-ra, szintúgy a C:\-n is.

Ha mindent elmentesz, talán jó lesz, de SZVSZ nem. Egyszerűbb és biztosabb leszedni egy "Hiren's Boot CD"-t, elindítani róla a Symantec Norton Ghost-ot, és 1:1-ben lementeni a partíciót. Akkor 100% hogy megyen.

#579 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 18. 23:25

:) Vista alatt kicsit már más a dolog :) Itt már Users könyvtár is van, meg jogokkal is kell küzdeni elég sokat. Ghostot sosem szerettem, nem igazán lesz jó megoldás.

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#580 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 18. 23:28

Visszatérve a beltérire, valamiért Hungary reg. settingsnél csak 23 programhely volt, Germany-nél meg mindenáron Astra meg Hotbird cuccokat akart tölteni, ezért kipróbálom alapon maradtam a cseh beállításnál, az bejött, berakott 999 üres helyet, epg.reg futtat, key írásvédetté tesz, aztán már csak a programhelyeket kellett beállítani.
Remélem egyszer eszébe jut Microsoftnak, hogy kelet-európa is lehet potenciális vevőforrás a Vistára és hivatalosan is elérhetővé teszik a Guide-ot, hogy ne kelljen sziívni vele...

#581 Felhasználó inaktív   fattaeld 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 17:07

Sziasztok,
Írjátok le nekem legyetek kedvesek, hogy hova menti scan után a csatornakiosztást az mce. Hol/milyen file-ban találom meg?
Köszi.
MSI Media Live, A64-X2-5000+, 2Gram, 400+750Gvinyo, Hauppauge PVR-USB2 + Pinnacle PCTV Stereo tuner, Pioneer DVR-K06RS, MSRC, W7+VMC

#582 Felhasználó inaktív   hhatika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 18:05

Nah, mostmár, hogy ilyen jól összejött a guide, akkor Bástya abban segíts, hogy mitől a következő hibaüzenet? A DVRMSToolbox áll meg konvertingolás közben ezzel.. :-(

InputFile=C:\Documents and Settings\All Users\Documents\Recorded TV\Urbanation - V rosi kalandok_Travel Channel_03_12_2006_00_49_17.dvr-ms
Processing actions, this may take some time!!
Profile = dvr2wmv
Convert DVR-MS to WMV using DVR2WMV
Begin conversion of C:\Documents and Settings\All Users\Documents\Recorded TV\Urbanation - V rosi kalandok_Travel Channel_03_12_2006_00_49_17.dvr-ms to C:\Documents and Settings\All Users\Documents\Recorded TV\Urbanation.wmv
COM object with CLSID {3EBC8DFD-87ED-4E41-B02A-ADC97C0F8FC1} is either not valid or not registered.
Duration = 00:00:00

:omg: előre is köszi

#583 Felhasználó inaktív   fattaeld 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 22:58

Idézet: fattaeld - Dátum: 2006. dec. 21., csütörtök - 17:07

...csatornakiosztást az mce. Hol/milyen file...

v: registrybe.
MSI Media Live, A64-X2-5000+, 2Gram, 400+750Gvinyo, Hauppauge PVR-USB2 + Pinnacle PCTV Stereo tuner, Pioneer DVR-K06RS, MSRC, W7+VMC

#584 Felhasználó inaktív   fattaeld 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 12:30

Idézet: fattaeld - Dátum: 2006. dec. 21., csütörtök - 22:58

v: registrybe.

Létrehoztam a TS36-0 (TS[ccode]-[signal type]) a registryben, mivel magyar vagyok és tetőre dobott bizergán jön az adás. Belőttem a tunernál is hogy 36os a körzetem és hogy 0ás vagyok.
Beállítottam a kulcsot a [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\TV System Services\TVAutoTune\TS36-0] alá, a következő képpen:
"1"=dword:00CB52C8
"2"=dword:00D60128
"3"=dword:00E0AF88
"4"=dword:00EB5DE8
stb..
56 csatornát.
Mce indít, negatív. Kiír vmi 45 adót.. az első 10 ua. vmi 25525000 vagy hasonlo, de a lényeg hogy ua.
(próbáltam 49-es körzettel, 0-val és 1-el is, de ezekkel a variációkkal sincs eredmény)

Hogy a retekbe lehet scan nélkül bezúzni a szolgáltató által adott csatornákat mce alá?

ötlet? tapasztalat?
thx

Csatolt fájl:

#585 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 15:30

1, hhatika: én DVRMSToolbox-szal csak MPEG2-be konvertálok; ha WMV kell akkor vagy dCut-ot, vagy DVR2WMV-t használok. Ez utóbbi a létező legegyszerűbb, távirányítóval is használható (bár vágni nem tud), és működik. Pl. a dCut most éppen - valami miatt - nem megy, ezért marad a DVR2WMV.

2. fattaeld: én kipróbálnám úgy, hogy (miután kipucoltad a registryből a te dolgaidat és visszaállítottad az eredetit) MCE TV Setupban kiválasztom Germany-t, Antenna, és akkor mennie kell(ene). Ahogy láttam az xls-ben, ez szabványos frekcenciakiosztás.

#586 Felhasználó inaktív   fattaeld 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 17:28

Belőttem báj hend.. hozzáadtam a guideos neveket is a csatikhoz, mentettem az egészet, kiléptem.
A végén belekukkantottam a registrybe, hogy akkor most mit hova mentett ez a szerencsétlen, de minden ugyanúgy van benne, mintha nem is csináltam volna semmit.
Ezt már nem nagyon vágom így 2 napi szopó után. :|
A lényeg hogy ma este felveszem a gyuris műsort a királyin..

megragadom az alkalmat és nyomok egy: köszönöm szót a gájdért.

azért ha vki szenvedne a channel export/importtal, várom a tapasztalatait (gondolom nem egyedül)

#587 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 26. 23:59

Próbáltam felrakni dCut-ot Vista alá, de nem ment. Van valakinek ötlete, hogy mit csináljak vele? Vagy valami alternatív cucc?

#588 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 15:48

Idézet: VKP - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 0:59

Próbáltam felrakni dCut-ot Vista alá, de nem ment. Van valakinek ötlete, hogy mit csináljak vele? Vagy valami alternatív cucc?

Most nekem sem megy :think:

Viszont a DVR2WMV igen, és az is távirányítózható.

SZVSZ a dCut-nál valami codec vagy prx beállítás gond lesz. Bár azzal a bizonyos prx-szel, amivel próbáltam, eddig ment (egy másik Windows alatt). Hát, ez az x-atka.
Ja, juteszembe! Eddig DScaler MPEG Filters 0.0.8 volt, most meg valami NVidia PureVideo. Lehet hogy ez a gond :think:

Alternatív megoldás a divx + drdivx 2.0, egész jókat lehet vele konvertálni.

Szerk.: mondjuk az én problémám MCE2005-ös. De a dCut-tal valami akkor sem stimmel.

Szerkesztette: Bástya elvtárs 2006. 12. 27. 15:49 -kor

#589 Felhasználó inaktív   lukovszki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 17:29

Sziasztok,

új vagyok ezen a topikon és a témában is, de már így is sok hasznos infót találtam az mce használatához. Köszi érte.

Viszont van két problémám, amire eddig nem találtam gyógyírt.

- a TV adás csak narancssárga/piros beütéssel jelenik meg. Minden driver-t frissítettem, több TV signal-t kipróbáltam, és csak nem akarja az igazságot. A leadtek winfast pvr2000 kártyám minden más tv progival relatíve tökéletes képet ad, de nem az mce2005-tel.
- ugyanakkor azt vettem észre, hogy a winamp által gyönyörűen lejátszott mp3 az mce alatt jól hallhatóan torzít. Hogy lehetne ezen segíteni, esetleg mce alatt dekódert választani?

Nagyon örülnék, ha tudnátok segíteni, még van néhány nap a szünetből és szívesen élvezném a munkám gyümöcsét.

Köszi előre is,
Csaba

#590 Felhasználó inaktív   bnagy618 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 17:33

Sziasztok!

A gondom az lenne hogy vettem egy Dell Inspiron 6400 nootebook-ot. A Media Center részét azonban nem tudom feltelepíteni mert telepítőt nem kaptam hozzá.

Szerkesztette: bnagy618 2006. 12. 27. 17:33 -kor

Téma megosztása:

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.