HWSW Informatikai Kerekasztal: media center olcsó pc-ből, ötletek? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

media center olcsó pc-ből, ötletek? filmnézéshet, tévézéshez mindenttudó pc Értékeld a témát: -----

#611 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 05. 15:33

Esetleg próbáljátok meg a dumppo.exe -vel.

"dumppo admin minsleep=s3"
"dumppo admin maxsleep=s4"

Kay: lehet, sőt biztos, hogy az említett patch a Media Center Update Rollup 2 (2005 szept) része. Azt hiszem, azóta áprilisban (vagy mittomén) jelent meg egy 3 új patchet tartalmazó "Update Rollup 2 Cumulative Update" :)

#612 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 05. 20:14

Na megcsináltam ezeket, de nálam a következő a jelenség: menne le S3-ba, és katan egyet, hogyleállítsa a gépet, de nem áll le, hanem felpörög minden, video nincs, és megy a gép. Nem tud lemenni S3-ba. És csak a powerrel leeht leállítani a gépet és újraindítani. reset sem segí.
Tipp?
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#613 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 21:53

telepitsd ujra az egészet, nálam úgynézki, bevált (kopp kopp).
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#614 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 11:34

Idézet: Mykee - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 21:14

Nem tud lemenni S3-ba. És csak a powerrel leeht leállítani a gépet és újraindítani. reset sem segí.
Tipp?

Ugyanígy jártam én is, papa! Elaludt, egyből felpörgött, és nem adott képet. Hiába reseteltem, semmi; csak áramtalanítás után éledt.

Windows telepítés lett belőle :mad:

Szerk2: ASUS lapban van olyan, hogy "Repost VGA BIOS on resume", próbáld ki. Nekem nem ment :)

Azért az USB-ket nézd meg az alaplapon: mindegyik mellett kell lennie jumpernek. Én csak annál a 2 portnál engedélyeztem a +5VSB-t, amelyikre a távirányító volt vala kötve. Egér, bill le van tiltva; csak a távirányítóra ébred. Pl. ha az egérre is engedélyeztem a jumperrel a Standby feszt, akkor minden éledéskor elfelejtette :confused: Esetleg a BootVis-sel lehet megnézni (már ha egyáltalán sikerül felélednie) hogy melyik eszköz töketlenkedik.

Szerk.: 'ázze Mykee, most látom hogy neked ATI 550 tunered van. Hol vetted? Jó-e? Mit tud az a 3D fésűszűrő meg a 12 bites DAC, tényleg annyira hiperszuper?

Szerkesztette: Bástya elvtárs 2007. 01. 06. 11:43 -kor

#615 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 12:15

Kezdjük az elején!

1. Van egy XP a másik partíción, ami szinte szűz, csak egy-két program van rajta, ez simán lemegy S3-ba. Amirőlmos írok, a is lement régebben, de valószínűleg valamelyik driver bekavar, és azért nem sikerül neki. Még nem volt türelmem letesztelni, de esetleg a daemon-tools...  :think:  Még a Raid driverre is gondoltam, de az nem lehet, mert a másik rendszeren fent van az is, és ott minden oké. Tehát valamelyik progi okozhatja

2. Egy Vista Ultimate is van a harmadik partíción, de az már alapból nem megy le S3-ba. Viszont a Longhorn Server azonnal és nyekkenés nélkül abba megy le, még Auto powerbeállításnál is.

3. Az ATI kártyát kaptam egy barátomtól, aki tesztelte és nyúzta, viszont a szűrői nem rosszak, de mivel csatornánként és filmenként kéne állítani, így nem sok értelme van, csak digizéskor. Másrészt ChrisTV-vel vagy Chris Tweakkel tudod elérni ezeket.

4. A Repostot engedélyeztem a Biosban, de semmi változás.

5. Nálam nem a feléledésnél van a baj, hanem alvásnál. Amelyik XP-n megy, simán feléled.

6. Az ASUS biosból volt már fent a 1021-es béta és a 1019-es final is (most ez van), de semmi különbség e téren.

7. összegezve: ki kell deríteni, melyk driver vagy program ül be úgy a memóriába, hogy nem engedi aludni menni a gépet, Vistánál meg csak akkor megy, ha nem másodlagos, hanem elsődleges partícióra van telepítve.
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#616 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 13:31

Istentelen elb@szott egy valami ez a PC-hülyeség. Soksok éves "kiforrott" technológia, és mégis ilyen megbízhatatlan :(

Na most direkt nekiálltam pöcsölni vele.

BIOSban a Standby támogatást "S1 and S3"-ra tettem, aztán butultam a "régi" (dec. eleje) Windowssal.
Dumppo-val beállítottam, hogy minsleep=s1 - lement S1-be, de S3-ba NEM.
Átállítottam minsleep=s3 -ra, lement S3-ba.

Mindkét esetben feléledt, hibátlanul. Alaplapi Promise "SATA378" (PDC20378) is megy, minden megy.

Kipróbáltam hibernálni, és feléledéskor nem éled fel. Betöltődik, a monitor be van kapcsolva, és nagy fekete képet kapok. A másik "szűz", de már feldriverezett és konfigurált Windowssal azt hiszem ez is megy, de mindjárt megnézem.

Szerkesztette: Bástya elvtárs 2007. 01. 06. 13:39 -kor

#617 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 08:16

Vista Media centerbe lehet valahogy messengert heggeszteni? Úgy láttam, hogy az XP MCE 2005-ben default benne van, de Vista alatt nem találom :(
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#618 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 15:37

Sziasztok! :)
A HTPC-ról írok dologozatomban (vizsga),  és kellene egy kis segítség, persze én is keresgélek, de szeretném jobban átlátni a piacot. Amit találtam eddig az az Ansys egységei voltak ezeket azonban drágának, és nem teljesen tesztreszabhatónak tartom. Tudtok olyan oldalt, ahol lehetőleg sokféle márka és tipus adatait megtalálom? Most megyek dokihoz, így majd csak este érek rá megint vele foglalkozni, ha addig valaki egy kicsit tudna segíteni azt nagyon megköszönném. :) :respect:
Valamint mégvalami, én úgytudom a Microsoft régebben kész PC-hez árulta Windows Xp Pro Media Center Edition OS-ét, nos én ezzel az operációs rendszerrel "szerelem" a gépet, azonban, mintha úgytaláltam volna, hogy magyar nyelvű nem található ebből, egy ehhez kapcsolodó másik kérdés, a legálisan megvásárolt Windows Xp Pro-ra, legális forrásból tölthető le egy ilyen kiegészítés a Microsofttól amivé "média edition-á" tehetem az oprendszert?
Ezer köszönet. :)
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#619 Felhasználó inaktív   bbalus77 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 11. 00:05

Sziasztok!Ha tudja valaki hogy .mkv kiterjesztésű videót mi játszik le,azt megköszönném!

#620 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 07:22

Idézet: bbalus77 - Dátum: 2007. jan. 11., csütörtök - 0:05

Sziasztok!Ha tudja valaki hogy .mkv kiterjesztésű videót mi játszik le,azt megköszönném!

Például MediaPlayer Classic-al, de előtte telepítsd ezt: http://hp.vector.co....22257/matroska/

Szerkesztette: Socket 2007. 01. 11. 07:23 -kor

http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#621 Felhasználó inaktív   Jimmyy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 01:30

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2007. jan. 4., csütörtök - 16:22

Device Manager / View by connection / megkeresed az illetékes USB Root Hub-ot, és a Power Management-jében kikapcsolod az "Allow the computer to turn off..."-ot. És lőn, megy, még Hibernálással is :respect:

Ha mégsem, akkor telepítsd az "USBBIOSx" hacket.

A tunered meg sehogy sem fog menni analógban, mert nem HW-s éspervagy nincs neki SW-s MCE tömörítője.

BTW a dCut nem megy a Nero Video Decoderrel sem.

Kösz a Választ. Minden király amit írtál, csak nekem merült fel újabb probléma: suspend után visszjön a gép de vmiért az Nvidia Ge6100 videókártya nem adja a TVnek a VGA kimenetén a jelet így sötét kép jelenikmeg. Ha restartot vagy hibernálást nyomok akkor jó marad a TVn a kép, ezért kérdezném meg hogy Vkinek működik a hibernáció utáni távirányítóval történő indítás? Nekem a suspendből is csak USBBIOSx hackkel megy, de a hibernálás esetén teljesen kikapcsol a gép. Esetleg ötlet?

Más: Miért nem frissíti nekem a zenéket? hiába teszek be a megadott folderbe új számot nem frissíti sem azonnal, sem MCE újraindításakor. Van vmi beállítás amit nem láttam? Talán fel kéne tennem a frissítéseket? (Merthogy most nincs fent egy sem)
Köszi,
Jimmy

#622 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 18:14

Idézet: Jimmyy - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 2:30

Kösz a Választ. Minden király amit írtál, csak nekem merült fel újabb probléma: suspend után visszjön a gép de vmiért az Nvidia Ge6100 videókártya nem adja a TVnek a VGA kimenetén a jelet így sötét kép jelenikmeg. Ha restartot vagy hibernálást nyomok akkor jó marad a TVn a kép, ezért kérdezném meg hogy Vkinek működik a hibernáció utáni távirányítóval történő indítás? Nekem a suspendből is csak USBBIOSx hackkel megy, de a hibernálás esetén teljesen kikapcsol a gép. Esetleg ötlet?

Más: Miért nem frissíti nekem a zenéket? hiába teszek be a megadott folderbe új számot nem frissíti sem azonnal, sem MCE újraindításakor. Van vmi beállítás amit nem láttam? Talán fel kéne tennem a frissítéseket? (Merthogy most nincs fent egy sem)
Köszi,
Jimmy

ugyanilyen gondjaim voltak, nálam teljes reinstall segitett csak. olvass vissza, leírtam a nyűgjeimet, hátha tényleg ráillik a tiedre.
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#623 Felhasználó inaktív   tic 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 07:54

Üdvözlet Fórumlakók!

Hosszú tépelődés után, HTPC-t vettem asztali DVD író helyett. A választásom nem könnyíti meg az életemet.
Próbálkozott már valaki VHS kazetta digitalizálásával? Nálam gyári kazetták esetén az MCE a record gomb  lenyomása hatástalan. Saját készítésű VHS, HI8 megy. Próbáltam külső S-VIDEO forrásként DVD lejátszót, megy. Rádiós videó átjátszó nem megy.

Minden gondolat és megoldás érdekel.

üdv.
tic

#624 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 08:17

Idézet: tic - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 8:54

Próbálkozott már valaki VHS kazetta digitalizálásával? Nálam gyári kazetták esetén az MCE a record gomb  lenyomása hatástalan.

Jaja, ezekben is van valami másolásvédelem. Régebben a 2-videós módszerrel állítólag ment a másolás, de az vagy' 15 éve volt :)

#625 Felhasználó inaktív   tic 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 08:25

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 9:17

Jaja, ezekben is van valami másolásvédelem. Régebben a 2-videós módszerrel állítólag ment a másolás, de az vagy' 15 éve volt :)

Ezzel csak az a gondom hogy a TV HDD-jére minden további nélkül fel tudom másolni az anyagot a gyári VHS-ről.

A két videósnál mire gondoltál?

tic

#626 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 08:58

Idézet: tic - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 9:25

A két videósnál mire gondoltál?

Nem tudom, soha nem volt 2 videóm. De valami kódolás / védelem azokon is van, gondolom valami spec. vagy nem spec. átjátszókábellel lehetett megoldani.

De őszintén szólva fingom sincs :)

#627 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 09:07

Nagyon régi videókon még nem volt Macrovision védelem. Lehet venni dobozt tizenpárezer pézér, ami leszedi ezt a védelmet.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#628 Felhasználó inaktív   simpox 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 08:33

Hali!

Következő problémába futottam bele...
Hozzámkerült egy divx film amin mind az angol, mind a magyar hang rajta volt (dual channel) és gondoltam megoldom frappánsan, feltelepítette a Morgan Stream Switcher progit ami leválasztani méltatott volna az angol hangot...
Az eredmény, a codec felpakolása után, hogy a magyar hang hallatszott csak DE innentől kezdve nem műlödött a TV (Nem találta a tuner kártyát az MCE).
Eventlog-ban persze semmi, codec eltávolítása nem segített...
Az eredmény, hogy most van egy friss MCE-m újra...:)
Ettől függetlenül, ha valakinek van valami ötlete, hogy hogyan lehetne megoldani, hogy az ilyen dualchannel-es divx-ek alatt ne szoljon csak a magyar hang azt nagyon megköszönném!

Simpox

#629 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 09:33

a, DivX kodek fel, és beállítod az igényelt streamet
b, akármilyen codec fel, és Media Player Classic.
Én mindig MPC-vel nézem a divikszet, mert... csak. Sokkal jobb erre a célra, mint az MCE.

#630 Felhasználó inaktív   simpox 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 10:00

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2007. jan. 16., kedd - 9:33

a, DivX kodek fel, és beállítod az igényelt streamet
b, akármilyen codec fel, és Media Player Classic.
Én mindig MPC-vel nézem a divikszet, mert... csak. Sokkal jobb erre a célra, mint az MCE.

Hmmm... nekem nem sikerült megtalálni, hogy hol állítom be az igényelt stream-et... segítenél?
Nem hinném, hogy bármi kényelmesebb annál, mint amikor rángatom távírányítóval az MPC-t:)

Téma megosztása:

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.