Kezdjük az elején!
1. Van egy XP a másik partíción, ami szinte szűz, csak egy-két program van rajta, ez simán lemegy S3-ba. Amirőlmos írok, a is lement régebben, de valószínűleg valamelyik driver bekavar, és azért nem sikerül neki. Még nem volt türelmem letesztelni, de esetleg a daemon-tools...

Még a Raid driverre is gondoltam, de az nem lehet, mert a másik rendszeren fent van az is, és ott minden oké. Tehát valamelyik progi okozhatja
2. Egy Vista Ultimate is van a harmadik partíción, de az már alapból nem megy le S3-ba. Viszont a Longhorn Server azonnal és nyekkenés nélkül abba megy le, még Auto powerbeállításnál is.
3. Az ATI kártyát kaptam egy barátomtól, aki tesztelte és nyúzta, viszont a szűrői nem rosszak, de mivel csatornánként és filmenként kéne állítani, így nem sok értelme van, csak digizéskor. Másrészt ChrisTV-vel vagy Chris Tweakkel tudod elérni ezeket.
4. A Repostot engedélyeztem a Biosban, de semmi változás.
5. Nálam nem a feléledésnél van a baj, hanem alvásnál. Amelyik XP-n megy, simán feléled.
6. Az ASUS biosból volt már fent a 1021-es béta és a 1019-es final is (most ez van), de semmi különbség e téren.
7. összegezve: ki kell deríteni, melyk driver vagy program ül be úgy a memóriába, hogy nem engedi aludni menni a gépet, Vistánál meg csak akkor megy, ha nem másodlagos, hanem elsődleges partícióra van telepítve.