HWSW Informatikai Kerekasztal: media center olcsó pc-ből, ötletek? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (95 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

media center olcsó pc-ből, ötletek? filmnézéshet, tévézéshez mindenttudó pc Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 08. 10:44

Idézet: TEST11 - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 10:17

A bekapcs csak is Hibernálásból a legegyszerübb. Igy 10-15 másodperc és
már fut is a programod amivel fel tudsz venni.
A valós idelyű DVD irás már megoldott... igaz gyenge minőségben, de
ez napról napra javul.

A bekapcs az elég kritikus rész  :think:
Marad a biosz VAGY felhivod a modemet, hogy bekapcsoljon a géped.
Talán valahogy megoldható az SMS vezérlés is.
Teletext-ben megkeresi a WANTED filmeket és magától felveszi(ez még meg is oldható).
Úgyanigy rádióadásokat. ;)
Amikor alszol betömörit néhány filmet... stb.

Igazából ezekben van fantázia.
Mindenesetre jó kis hobbi. És valami értelme is van.

A villanyszámlára meg rámegy az ember gatyája is  :D
De félre a tréfával. 1 éven belül az asztali DVD felvevő szinte teljesen leváltja a hagyományos videomagnót. Ennek az eredménye, hogy egy ilyen felvevő megfizethető áron kerül forgalomba. Az, hogy felsőkategóriás Pioneer, Panasonic DIGA felvevőt vesz az ember vagy kommersz felvevőt az egyedi igény dönti el. Jelenleg is van olyan videomagnó ami 15.000Ft és van 70.000Ft-os is.
Szóval ma már multimédia center szinten PC-ben gondolkozni és abba fektetni nem érdemes mivel a folyamatos árcsökkenés miatt hónapokon belül minden ember számára elérhető lesz az asztali felvevő.

A PC-s megoldások ellen szól az is ha valaki nem egyedül használja hanem ott van még a feleség vagy barátnő, gyerek, szülő, stb. Egy ilyen PC-s megoldásnál elég nagy gondot tud okozni az, ha olyan szeretne felvenni vagy a felvételt visszanézni aki nem ért a számítástechnikához.

Akkor amikor én vettem a felvevőmet (tavaly szeptemberben) még csak a tehetősebbek engedhették meg maguknak és akkoriban még megérte PC-n szenvedni. Ma már a Pioneer DVR-520 is több mint 100.000Ft-al olcsóbb és még tovább csökken az ára. A többi kisebb tudású készülékről nem is beszélve.
Szóval ma már nem hinném, hogy megérné PC-n az a sok macera.

Szerk:

A felvétel minőségéről meg még nem is beszéltünk. Ahhoz, hogy PC-n olyan minőséget el lehessen érni mint amit egy asztali felvevővel eléggé ki kell nyitni a pénztárcát. Senki ne gondolja, hogy a kommersz TV tuner vagy VIVO-s kártyával olyan minőséget képes elérni mint az asztali készülékek. Egy komolyabb digitalizáló eszköz meg nem olcsó azaz az ára annyi mint egy HDD nélküli asztali DVD felvevő.

"Marad a biosz VAGY felhivod a modemet, hogy bekapcsoljon a géped."

A BIOS-al az a gond, hogy csak 1 időpont állítható be (max az, hogy mindennap ugyanakkor) és van ugye az az eset amikor több felvételi időpont van. A modem pontosabban a külső soros modem megoldás lehet csak viszont a hátulütője az, ha elfelejted vagy nincs lehetőséged felhívni magad.

Szerkesztette: wpepi 2005. 03. 08. 11:23 -kor

#42 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 08. 13:14

Wpepi, szinte mindenben igazad van, ellenben nekem:

1. nincs pénzem még normális felvevőre (hdd-s kellene mindenképpen)
2. nem jelent meg a Panasonic HDD-s, vékony, fekete, plusszos lemezt is kezelő egysége ;)
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#43 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 13:23

Idézet: AiRLAC - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 13:14

Wpepi, szinte mindenben igazad van, ellenben nekem:

1. nincs pénzem még normális felvevőre (hdd-s kellene mindenképpen)
2. nem jelent meg a Panasonic HDD-s, vékony, fekete, plusszos lemezt is kezelő egysége ;)

1. Egy jobb minőségű PC-s digitalizáló sem olcsó. Tehát inkább célszerű várni akkor 2-3 hónapot
    Én 2003 végén döntöttem, hogy veszek asztalit és az akkori kinézett típus közel 300.000Ft volt.
    Vártam és 2004 őszén megvettem a Pioneer egyik legkorszerűbb típusát 199.900Ft áron.

2.  Arra várhatsz az életed végéig :D A Panasonic soha nem fog plusszos lemezt támogató felvevőt kiadni.
  A Panasonic csak és kizárólag a mínuszos lemezeket és a DVD-RAM ot támogatja. Egyébként vékonyra
  és ráadásul feketére meg egyáltalán ne számíts  :D
  Plusszos lemezeket a márkásabbak közül csak a Philips és a Sony készülékei kezelnek

#44 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 08. 13:39

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 13:23

1. Egy jobb minőségű PC-s digitalizáló sem olcsó. Tehát inkább célszerű várni akkor 2-3 hónapot
    Én 2003 végén döntöttem, hogy veszek asztalit és az akkori kinézett típus közel 300.000Ft volt.
    Vártam és 2004 őszén megvettem a Pioneer egyik legkorszerűbb típusát 199.900Ft áron.

2.  Arra várhatsz az életed végéig :D A Panasonic soha nem fog plusszos lemezt támogató felvevőt kiadni.
     A Panasonic csak és kizárólag a mínuszos lemezeket és a DVD-RAM ot támogatja. Egyébként vékonyra
     és ráadásul feketére meg egyáltalán ne számíts  :D
     Plusszos lemezeket a márkásabbak közül csak a Philips és a Sony készülékei kezelnek

1. Az általam emlegetett PVR-150 17e nettó, hardveresen tömörít MPEG2-be. Most abba ne menjünk bele hogy milyen minőségben, egy videót kiváltok vele simán és nincs vele sok kínlódás.

2. Azt azért te is érzed hogy 199.900 (de még 100e is!) nem a magyar átlagkeresethez mért, olcsó valami. Ha spórolnék rá egy évet én is biztosan meg tudnám venni, de inkább a PVR-150 megvétele után fennmaradó sok pénzt másra költöm :)

Azért remélem (sőt, szinte biztosra veszem), hogy jövő ilyenkor már 50-60e magasságában HDD-s vagy HDD-síthető Pana felvevők lesznek feketében! (vékony és plusszos nem nagyon muszály ha nem megy ;) )
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#45 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 13:49

Idézet: AiRLAC - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 13:39

1. Az általam emlegetett PVR-150 17e nettó, hardveresen tömörít MPEG2-be. Most abba ne menjünk bele hogy milyen minőségben, egy videót kiváltok vele simán és nincs vele sok kínlódás.

2. Azt azért te is érzed hogy 199.900 (de még 100e is!) nem a magyar átlagkeresethez mért, olcsó valami. Ha spórolnék rá egy évet én is biztosan meg tudnám venni, de inkább a PVR-150 megvétele után fennmaradó sok pénzt másra költöm :)

Azért remélem (sőt, szinte biztosra veszem), hogy jövő ilyenkor már 50-60e magasságában HDD-s vagy HDD-síthető Pana felvevők lesznek feketében! (vékony és plusszos nem nagyon muszály ha nem megy ;) )

2. Ha jobban belegondolsz akkor egy komolyabb DVD lejátszó 35.000-50.000Ft között van. Egy komolyabb
    és márkásabb TV 100.000Ft felett van.
    A 100.000Ft feletti DVD felvevő felsőkategóriásnak számít már ma is. Kommersz HDD-s típusokat már 
    60.000-70.000Ft-os áron is meg lehet venni.
    Arra ne számíts, hogy egy jobb Panasonic DIGA vagy Pioneer HDD-s felvevő ára lemegy 100.000Ft alá.
    A Panasonic DIGA családja és a jelenlegi Pioneer DVR-520/720/920 típusok a felvevők között a toppot
    képviselik.

Szerk:

Ha márkásat és minőséget szeretnél az mindig is sokba fog kerülni (legfeljebb a már elavult típusokat veheted meg olcsóbban)

kommersz típusok:
Pld. KISS asztali DVD felvevő mely tartalmaz 80GB HDD-t 63.800Ft +ÁFA

Szerkesztette: wpepi 2005. 03. 08. 14:17 -kor

#46 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 16:32

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 13:49

kommersz típusok:

Típust tudsz mondani?

#47 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 09. 07:24

Idézet: AiRLAC - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 16:32

Típust tudsz mondani?

KISS DP-508  http://www.ebolt.hu/category2039.html

#48 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 09. 17:08

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. márc. 8., kedd - 13:49

kommersz típusok:

Csak tuner nincs benne :Đ.
A DP-558-ban van az is.
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#49 Felhasználó inaktív   BuPe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 16:27

Nekem van egy Pinnacle PCTV Stereo.

Az lenne a kérdésem hogy tudtok olyan Media Center programot, ami normálisan tudja kezelni?

Én kipróbáltam a SageTV-t meg a fenti két ingyenest, de egyikkel se sikerült életet lehelnem bele... :(

#50 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 20:12

Idézet: BuPe - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 16:27

Nekem van egy Pinnacle PCTV Stereo.

Az lenne a kérdésem hogy tudtok olyan Media Center programot, ami normálisan tudja kezelni?

Pont olyat nem tudok, de itt egy lista egy marék programról, lehet próbálgatni. A Meedio nevű frontendet tudom ajánlani :).
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#51 Felhasználó inaktív   csiga_stilo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 17. 14:32

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 14:22

És hogy ne feledjem: az MCE-hez illik egy MCE távirányító (made by Microsoft Corp.) Sajnos MO-n nem kapni sehol. Ha esetleg valaki tud szerezni, mindenképp szóljon, mert _akarom_! :)

Sziasztok!

Kerestetek Microsoft MCE távirányítót.

Én itt találtam és meg is rendeltem. Most kiváncsian várom, tényleg kompatibilis lesz-e....

:)

www.edpland.hu

Remélem segít valakinek. Most nyomozok PVR-150MCE után is. Remélem tudok Mo.-n szerezni.

üdv. csiga

#52 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 15:04

Nemtom mert csak windoz megoldasban gondolkodtok. ha aszondjuk embedded PC, nezunk valami olcsobb lapot, legyen rajta integral 5.1 hang es svga kimenet meg persze igeny szerint VGA. Van egy linux valtozat, a geexbox Tokkal vonoval nem tobb 16meganal, tehat belesutheto egy pendrive-ba az egesz. Ha a PC tud pen drive-rol bootolni meg hdd sem kell. az egesz cucc eldocog vigan mar 32 mega RAM-mal is, de az integral VGA miatt celszeru 64 Meganal nyitni. Ha van pctv vagy egyeb ehhez hasonlo broketree tunered azt is kezeli, az ehhez jovo tavszabalyzokat is, meg az ati tv wonderet is kezeli a lirc driveren at. szal erdemes ilyen minimalist iranyba kapalozni. doom9-en irta valaki, hogy egy ilyen rendszer (sempron processzorral) mar 150 eurobol megvan = 40kHUF es siman jatszik HDTV anayagokat is

Szerkesztette: SFIJ 2005. 03. 18. 15:05 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#53 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 15:12

Idézet: csiga_stilo - Dátum: 2005. márc. 17., csütörtök - 14:32

Sziasztok!

Kerestetek Microsoft MCE távirányítót.

Én itt találtam és meg is rendeltem. Most kiváncsian várom, tényleg kompatibilis lesz-e....

:)

www.edpland.hu

Remélem segít valakinek. Most nyomozok PVR-150MCE után is. Remélem tudok Mo.-n szerezni.

üdv. csiga

MCE távirányítót tényleg megjelent az MS OEM hardver árlistában, kisker bruttó 8-9e körül.

Hauppauge MCE változatok MO-n nem tudom lesznek-e, az importőr Ramirisnél nem ígérik..

#54 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 18:00

:respect:
MCE távirányító :) Nem gondoltam volna hogy lesz. Meg is rendeltem hirtelen.

#55 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 18:34

Majd ha megérkezett valakinek és tesztelte akkor jelezze a tapasztalatokat, köszi!

#56 Felhasználó inaktív   csiga_stilo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 10:26

Most megyek érte. megérkezett a távrángató...! :))

Majd visszajelzek, hogy milyen.

üdv. Csiga

#57 Felhasználó inaktív   csiga_stilo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 10:38

Sőt! Találtam egy osztrák céget, aki kiszállít Magyarországra is. Meg is rendeltem a PVR150MCE kártyát.
Ez is érdekes tapasztalat lesz.

szerintem :)

csiga

#58 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 10:53

Ezt nem értem. Mi a különbség a "sima" PVR 150 és a MCE között. Csak azért kérdem, mert ennek a dobozára is rá van írva, hogy compatibilis a MCE 2005-el. :confused:  :D
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#59 Felhasználó inaktív   csiga_stilo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 10:56

Nem tudom pontosan. De csodálkoznék, ha csak ennyi lenne... :)

csiga

#60 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 11:23

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 10:53

Ezt nem értem. Mi a különbség a "sima" PVR 150 és a MCE között. Csak azért kérdem, mert ennek a dobozára is rá van írva, hogy compatibilis a MCE 2005-el. :confused:  :D

Már leírtam szerintem ezerszer: Az MCE-hez nem adnak távirányítót és szegényesebb a szoftverkörítés is (talán driver és ennyi), viszont van rajta rádió.

Az MS Media Center Edition pedig egy herélt XP, némi hozzáadott kezelőfelülettel, hogy távirányítóval könnyebben vezéreld pl. Ettől még a sima 150-es kártyákat is tudod használni alatta..

Téma megosztása:

• (95 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.