HWSW Informatikai Kerekasztal: media center olcsó pc-ből, ötletek? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

media center olcsó pc-ből, ötletek? filmnézéshet, tévézéshez mindenttudó pc Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   szutyis 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 02. 10:35

Itt a másik

#222 Felhasználó inaktív   szutyis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 10:36

Bocs
Itt a másik

Csatolt fájl:

#223 Felhasználó inaktív   Sentinel80 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 11:08

Rendben kiprobálom.Mit értel megfelelő helyre? sys32 dir?
Member of the MediaPortal Localisation and Test-team

Sony BRAVIA 32P3000, Thermaltake Bach VB8001 BNSD US Edition with iMON VFD + Spectrum Analyser Display Panel , Thermaltake Purepower 420W, AMD X2 3600Mhz, ASUS M2N, 2GB RAM, Samsung 200GB HDD, Gigabyte ATI Radeon x1650 Silent Pipe II, Hauppague hvr-1300 DVB-T Hybrid, Logitech Harmony 525 Remote, Yamaha RXV-359, Front: 2x Yamaha NS-50F, Sub: YST-SW012 with Yamaha Active Servo Technology II, Rear+Center Yamaha - NS-P60.

#224 Felhasználó inaktív   Sentinel80 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 22:23

Idézet: Mykee - Dátum: 2006. ápr. 22., szombat - 14:11

Na emberek, olyan csodát láttam, hogy el se hiszitek!!!!!!!!!!!!!!  :up:

Ugyanis most megfrissítettem a Windows MCE 2005-öt Rollup 2-vel, meg távirda frissítésekkel, és januári rolluppal, és ezután jött a csoda!!!!

Az MCE (na ez a lényeg!) LÁTTA A PCTV PRO TV-KÁRTYÁMAT!!!!!!!!!!!!
És nemcsak látta, de KEZELTE IS!!!!!!
Két dolog ami hiányzott: a hang és hogy pár másodperc után megállította a rögzítést.
A pár másodperces film bizonyítékként itt van!!!!

Sajnos a hang előcsikarását még nem tudtam kivitelezni, és az is lehet, hogy nem ezek az update-ek voltak ilyen jótékony hatással, hanem a PCTV 310i MCE drivercsomagja, de ezzel bizonyítást nyert a dolog: NEMCSAK Philips chipes tunereket lehetne beizzítani MCE alá, hanem a régi jó BT chipesek is mennek vele!!!!!

És honnan vagyok ebben biztos? Mert a 310-es driverét amikor kikapcsoltam, akkor láthatóan más kép volt és nem volt hang. Amikor a 310i-t kapcsoltam be és a PCTV Pro-t ki, ismét más kép és volt hang, a rögzítés ment tovább.

Na ki áll neki drivert írni???  :smoker:

Hi

Válaszd a country selection nél amikor a TV forrást állítod be (cabel), a hungary helyet Austria-t és lőn kép :respect: mikor elindítod a csatorna keresést.

bye

Sony BRAVIA 32P3000, Thermaltake Bach VB8001 BNSD US Edition with iMON VFD + Spectrum Analyser Display Panel , Thermaltake Purepower 420W, AMD X2 3600Mhz, ASUS M2N, 2GB RAM, Samsung 200GB HDD, Gigabyte ATI Radeon x1650 Silent Pipe II, Hauppague hvr-1300 DVB-T Hybrid, Logitech Harmony 525 Remote, Yamaha RXV-359, Front: 2x Yamaha NS-50F, Sub: YST-SW012 with Yamaha Active Servo Technology II, Rear+Center Yamaha - NS-P60.

#225 Felhasználó inaktív   Sentinel80 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 22:30

Sziasztok

Hát megvolt a nagy teszt, a legfontosabb részek üzemelnek a HTPC ben:

LCD kijelző : frontview plugin
EPG : az itt megalkotott módon, még át kell rendeznem
Pinnacle 110i tuner, a Pinnacle oldalról leszedet MCE driverrel

amit megosztok mindenkivel: furcsa effektus jelentkezet azt hittem valami gáz van. Történt ugyanis hogy párhuzamosan hallotam a Timeshift funkció hangját és azt amit a tuner küld a hangkártyának. Azt nem irja a microsoft sehol, hogy mondjuk esetleg huzzátok ki az audio kábelt a tv kártyából, mert nincs szükség rá .Hisz a mytv be a timeshift is always on, ezért a gépünk játsza le a TV-t azaz videót.Ha összekötjük a Tv tunert és a a hangkártyát 2 hangot hallgathatunk...

#226 Felhasználó inaktív   szutyis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 15:32

Idézet: Sentinel80 - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 11:08

Rendben kiprobálom.Mit értel megfelelő helyre? sys32 dir?

Program file/My movie
Ez csak ebben a progiban fellépő hibát orvosolja

#227 Felhasználó inaktív   szutyis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 15:49

Tisztelet Bástya elvtárs
Brutális az EPG szerver működése kipróbáltam. :respect:
Szuper lenne ha az összes adóról lenne benne infó nem csak 36.
Letöltése nem kerülne sokkal több időbe (kipróbáltam)
Mindenki tudná a saját szájíze szerint használni.
Cserébe küldenék egy meghívót 1 szerverre neked :D  :D  :D

#228 Felhasználó inaktív   Sentinel80 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 17:13

Hi

szutyis, nem tudom, de ilyen könyvtár nem nagyon létezik:) a program filesben max movie maker leledzik.

mellékelem a képet a kocka effektel..:(

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  k_p.JPG (0byte)
    Letöltések:: 0

#229 Felhasználó inaktív   szutyis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 17:47

Mi ez a progi aminek a képét belinkelted?
Add meg,hogy honnan tudom letölte és megpróbálom megcsinálni :cool:

#230 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 05. 03. 20:36

Ez a Microsoft Media Center ;)
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#231 Felhasználó inaktív   Sentinel80 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 08:21

Hm :confused:  :D

Ez egy mediacenter topic, tehát a remekmű épp a mediacenter, azon túl is az RSS News reader ami az origoról szedi a híreket.  :rock:

#232 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 09:09

Idézet: szutyis - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 16:49

Tisztelet Bástya elvtárs
Brutális az EPG szerver működése kipróbáltam. :respect:
Szuper lenne ha az összes adóról lenne benne infó nem csak 36.
Letöltése nem kerülne sokkal több időbe (kipróbáltam)

Langzam spacíren, nihtc ugruibugri :)

Megnézem mennyi idő mind a 100 valahány csatorna, és ha elfogadható, akkor marad.

#233 Felhasználó inaktív   szutyis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 10:03

Elment a mail Tisztelt Bástya elvtárs nézd meg :respect:

#234 Felhasználó inaktív   szutyis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 10:40

Idézet: Sentinel80 - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 8:21

Hm :confused:  :D

Ez egy mediacenter topic, tehát a remekmű épp a mediacenter, azon túl is az RSS News reader ami az origoról szedi a híreket.  :rock:

Elnézés az értetlenkedésért de gondolom ezt külön telepítedted az MCE alá nem?

http://www.mymovies.name/  Amit belinkeltem neked az ennél a proginál fellépő kockát orvosolja.
Örülnék ha 1 kis infót adnál,hogyan tudok rsss newst csiholni az mce alá.
Előre is Kösz ;)

#235 Felhasználó inaktív   Sentinel80 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 14:02

Szia

Mostmár világosodik:), akkor gondolom csak ennél a résznél orvosolja az ékezetet:(

az Rss ről:

http://origo.hu/tech...iratkozzon.html

itt találsz lent linkeket amiket meg kell adni az RSS readernek.

Itt a link az Rss reader kiegészítéshez:

http://www.windowsmarketplace.com/prices.a...=2150253&stext=

Annyi a teendő hogy megadod a hírcsatornákat az origo link alapján. Lent fogod látni a tálcán az óra mellet a kis icont.Ezek után rendszeresen szedi majd mint az EPG-t. Elérni pedig a More programs alatt tudod.Kiváncsi vagyok ott neked is elöjön e az Ő Ű effekt.

Az lenne jó ha alapból úgy is lehetne ha Start menű alján, tetején scrollozna és nemcsak a More progzból lehetne lárni.

#236 Felhasználó inaktív   Sentinel80 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 14:16

Tegnap összeraktam végre a TV-vel, igaz szívtam mert alapból az ATI catalyst videodriver NTSCbe nyomta(király fekete fehér szemcsés kép), az Orion tv pedig nem annyira profi ,hogy le tudja kezelni.De az Omega driver feltéte után át tudtam rakni PAL ra hála az égnek, de még rájöttem ez nem elég mert a video csak a Monitororn volt látható, kellet a teahter mode is.

A mediaportalon egy nagyokos azt mondta ted fel a Windvr 3 trialt és menni fog az is.(persze hogy nem ment) a szoftveres kártyáknál csak ezt szajkozzák mindig, pedig nem lesz jó a szoftveres kártya igy se.
Persze hogy ezek után a mediacenter dobot egy hátast nem megy a hang.
Ráébredhetnének hogy a legtöbb embernek szoftveres terratec, pinnacle kártyája van.Illendő lenne ezeket is ugyanúgy támogatni.

Kár tényleg hogy max 4M/sec a Tv képminőség, lehetne szebb is, de szerintem ez kapcsolódik a timeshift funkcióhoz is hisz ugye mi a csusztatot képet nézzük, miközben veszi az eredetit. Kár hogy nincs semmi config arra hogy nagyobb bitrate et érjünk el.
A winxp esetében az update is elégé áttekinthetetlen, hisz ahelyet hogy várnának, egy nagyobbat kiadnak, elárasztanak minekt egyenként.

Még a pinnacle távirányítóját kell még bekonfigolni a mediacenterhez kézzel, átrendezni az EPG-t.

#237 Felhasználó inaktív   szutyis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 14:38

Igen igen látom a KOCKÁKAT
A megoldást pár nap mulva közlöm.
Szerintem ugyan úgy kell majd megcsinálni mint a másiknál mert ott is kockák vannak ha magyar oldalról másolok be adatot.
Majd szólok ,hogy mire jutottam  ;)

#238 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 17:07

Sentinel:

1, S/W kártya ennyit tud :)
2, az MCE "Live TV" 9mbit, a felvételi minőségek pedig 2.5/3/4.5/6 mbit/s, VBR. Legalábbis hivatalosan.
3, Az MS pont azért nem támogatja az S/W kártyákat, mert csak a szívás van vele. A gyártók meg azért nem, mert ha az egységsugarú user nincs rákényszerítve hogy új kütyüt vegyen, akkor éhenhalnak.

Ébresztő, ez itt a piacgazdaság, ez itten Ámerika :)

#239 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 21:28

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 10:09

Megnézem mennyi idő mind a 100 valahány csatorna, és ha elfogadható, akkor marad.

Egymás után 2x nem ment végig, pedig több mint 4 órát futott.
:mad:

#240 Felhasználó inaktív   szutyis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 21:50

Akkor legalább a magyar nyelvű adókat nem lehetne beletenni? ;)

Téma megosztása:

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.