media center olcsó pc-ből, ötletek? filmnézéshet, tévézéshez mindenttudó pc
Elküldve: 2006. 06. 13. 09:29
Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. jún. 12., hétfő - 9:47
Ha az m$ berakja ezt a képességet a windowsba, akkor elhiheted, hogy szabványos a dolog és ezért nem fog meghalni a géped.
Elküldve: 2006. 06. 13. 10:21
A problémám a következő:
A gépemet mindig stand by módba kapcsolom ki, illetve úgy van beállítva, hogyha nem csinál semmit, akkor 10 perc múlva kapcsoljon ki stand by-ba. Használom az általad csinált EPG-t (köszönet érte), és minden nap hajnali 1 órakor a gép bekapcsol, viszont nem kapcsol ki. Van e lehetőség arra, hogy ne legyen automatikus frissítés, csak manuális, és ezt hol kell beéllítani. (feltéve ha emiatt kapcsol be)
Tisztelettel: szutyis
Elküldve: 2006. 06. 13. 13:29
szerk: csak azt módosíthatod külön utillal, hogy mikor töltse le az EPGt. Automatikusan, mindennap.
2, Computer Management -> Hardware, és nézd meg minden eszköz Power Options vagymi beállításait.
Nálam pl. az egér NEM ébresztheti fel a gépet, csak bill. vagy távirányító.
Esetleg valami processz fut a háttérben (indexelés, izébigyó, meg mintha a Media Center / WMP is csinálna valami "rendszerezést").
Regeszter: miért az MS berakja ezt a képességet? Hol, mikor, milyen Windowsba?
Szerkesztette: Bástya elvtárs 2006. 06. 13. 13:32 -kor
Elküldve: 2006. 06. 14. 07:14
My Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Themes\DownloadSites\100 DisplayName: themui.dll,-2015 URL:http://go.microsoft.com/fwlink/LinkId=488
Ezért? Pedig nem tudom hányszor megetettem vele a regedet.
Büntetlenül törölhetem ezt?
m1, m2, Duna stb. továbbra sincs. Nem értem: talán ez a tuner csak a kábelsávot fogja...?
Szerkesztette: Ba.G 2006. 06. 14. 07:14 -kor
Elküldve: 2006. 06. 14. 08:13
Idézet: Ba.G - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 8:14
Ezért? Pedig nem tudom hányszor megetettem vele a regedet.
Büntetlenül törölhetem ezt?
Nem tudom te mit írsz, meg mi az, meg miféle themeui, az valami nagyon tökmás
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Media Center\Service\EPG]
"discSvc"="http://w3.enternet.hu/cszolee/GetTVServicesMetaInfo.html"
1, A fentit beírod
2, Set up TV signal (Germany, Cable)
3, Use guide? Yes
4, Scan for channels
5, Add listings to channel
Kb. ennyi, 2-3 friss MCE-vel is próbáltam és ment.
Az xmltv --slow viszont NEM. Ötletek?
Elküldve: 2006. 06. 14. 08:28
Elküldve: 2006. 06. 14. 09:55
Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 8:13
Kb. ennyi, 2-3 friss MCE-vel is próbáltam és ment.
Az xmltv --slow viszont NEM. Ötletek?
Ez végül is nem "tök friss" MCE volt, hanem OEM (előre telepített). Így vettem a MM-ból, ott meg biztosan próbálták már állítgatni. Pl. van vmi "próbaidős" nvidia driver, holott az alaplapi Inteles. Nem tudom ez minek, tán mpeg2 dekódoláshoz próbálták? Majd leszedem, bár azt hiszem hamarosan teszek bele egy Aopen PCX6600-s Low Profile kártyát.
A fenébe, innen most nem tudom megnézni, csak otthon. A microsoft.com MCE demo swf-ében nem lehet a menü ilyen mélységéig leásni...: szóval a \Settings\Guide menüben talán a Restore...(?) menüpont alatt mondott valami ilyesmit, hogy nem tud a go.microsoft.com-ra csatlakozni, így kerestem rá erre a registryben.
De a probléma valami módon megoldódott, Guide van!!!
Úgy tűnik, nekem is csak rövid ismertető van - Hová menjünk moziba? stílusban
Köszönöm az eddigi segítséget!
Szerkesztette: Ba.G 2006. 06. 14. 10:01 -kor
Elküldve: 2006. 06. 14. 10:05
Szerkesztette: Ba.G 2006. 06. 14. 10:05 -kor
Elküldve: 2006. 06. 14. 10:15
Idézet: gaspika - Dátum: 2006. jún. 14., szerda - 8:28
A "kész", betöltött EPG-t a My TV\Guide menü alatt láthatod, ahol nekem eddig csak ~"Data unaccessable" állt a csatornák sávjában. Illetve párnál még mindig. (Ez gondolom marad is, mert bár a görög, orosz, kínai műsorokra nagy igény mutatkozna
Szerkesztette: Ba.G 2006. 06. 14. 10:16 -kor
Elküldve: 2006. 06. 14. 10:58
Scannelés után szépen sorban megjelennek a csatornák valahogy így:
Unknown (179250khz)
TV Markiza
DUNA Televizio
Unknown (203750khz)
stb...
Ezek után Settings/TV/Guide/Add listings to channel menüben kézzel hozzárendeled a megtalált "Unknown"-hoz a megfelelő Guide programot, és kész. A csatorna nevet is látni fogod meg az EPG-t is.
BTW egy frissen telepített töküres MCE-re én csak a Dscaler MPEG2 Decodert teszem csak fel.
http://www.free-code...PEG_Filters.htm
Meg ha nem vagyok lusta, az AC3Filtert.
http://www.free-code.../AC3_Filter.htm
Elküldve: 2006. 06. 14. 12:45
Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. jún. 13., kedd - 14:29
szerk: csak azt módosíthatod külön utillal, hogy mikor töltse le az EPGt. Automatikusan, mindennap.
2, Computer Management -> Hardware, és nézd meg minden eszköz Power Options vagymi beállításait.
Nálam pl. az egér NEM ébresztheti fel a gépet, csak bill. vagy távirányító.
Esetleg valami processz fut a háttérben (indexelés, izébigyó, meg mintha a Media Center / WMP is csinálna valami "rendszerezést").
Regeszter: miért az MS berakja ezt a képességet? Hol, mikor, milyen Windowsba?
Állíts be egy ütemezett feladatot a windowsba és nézd meg, h el fog indulni akkor is, ha le van hibernálva a gép.
Elküldve: 2006. 06. 14. 17:45
Bocsánat a kételkedésemért, de amikor utoljára (1-2 éve talán) próbáltam a hibernálást, akkor bizony nem sikerült. Tán' még felébrednie sem, de hogy csak úgy Windowsból ütemezve felébredni, az tuti nem ment (ezért nem is használtam eddig).
Ami még szebb, a távirányítóval ilyenkor képes felébredni, míg teljesen kikapcsolva nem.
:confused:
Ezennel megkövetlek, mert igazat szóltál elvárs
Ja, és az S3 standby még mindig nem megy nálam. Így jártam.
szerk: dumppo-val beállítottam, hogy "dumppo admin minsleep=s4", és így standby helyett azonnal hibernálja magát. Akár Power Options-ben állítva, akár a Shutdown/Standby-t választva, akár a távirányítóról. Nagyon kellemes. Ezek után nincs is szükség az Auto Shutdown programra, mert beállítottam hogy 30 perc után menjen standby-ba a gép, és akkor szépen hibernálja magát. TV-felvételnél meg simán felébred. Legalábbis azt hiszem, mindjárt kiderül.
Szerkesztette: Bástya elvtárs 2006. 06. 14. 17:51 -kor
Elküldve: 2006. 06. 14. 22:09
A korábban sorolt adók ugyan továbbra is hiányoznak a guide-ból, sőt, a TV Paprikát összebrowsolni se sikerült valamiért, de annyi baj legyen.
Az én távirányítóm sajna bekapcsolni nem tud valamiért (ezt a tesztek is írják), de a hibernálás azt hiszem működik: "A készülék kikapcsolásához a távirányító is elég, ám bekapcsolni csakis a készülék gombjával lehet, ami kissé kényelmetlen megoldás." Pár másodperc alatt elmegy alukálni, hármat csipog közben - apropó, ezt nerm lehet kikapcsolni a BIOSban vagy valahol? húzzam le a hangszórót?
Szerkesztette: Ba.G 2006. 06. 14. 22:10 -kor
Elküldve: 2006. 06. 14. 23:18
Használ valaki közületek DVB-T hibrid tunert MCE-vel?
Nekem egy Avermedia M115 tunerem van, és ha digit adásokat akarok nézni, akkor nem tudok FM rádiót hallgatni többé, nem indul el a MCE-ben a rádió, nem tudok keresni sem.
Ha átállítom a TV (!) beállításoknál vissza analógra a jelforrást, akkor semmi gond, megy a rádió... Valami MCE bug lehet. Ötlet?
Ja, ha már rádió: RDS infókat megjeleníteni képes progiról tud valaki? Elég gáz, hogy csak a frekvenciát mutatja a MCE.
Más: nekem is rendes MCE távirányítóm van, a hozzá tartozó USB vevővel ( van ugyan egy integrált CIR vevő a gépen, de azzal nem megy). Kikapcsolni, standby-ba küldeni vagy hibernálni tudom a gépet távirányítóval (beállítástól függően), de felébreszteni egyik módból sem... működik ez utóbbi valakinek?
Elküldve: 2006. 06. 15. 07:20
Az alaplapon az USB_PWR jumpert át kellett tenni, hogy az USB kikaccsolva is kapjon feszt.
Abit NF7 lapon 3x2 USB van, 3 darab külön jumperral.
Power Optionsben be van állítva, hogy az eszköz(ök) felébreszthetik a gépet? Mármint az USB port is, meg a távirányító is, meg a mindenféle egyebek is (nekem feltesz 4-5 eszközt az MS remote).
Meg volt régebben szó valami USB-hackról is, amit mindjárt telepítés után feltettem (elméletileg service packekben már ki lett javítva).
Elküldve: 2006. 06. 16. 08:54
Elküldve: 2006. 06. 16. 09:16
Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 8:20
Ez magyar XP-ben hol is van?
Elküldve: 2006. 06. 16. 09:24
hivatalos oldal: SoundGraph
Tom's Hardware teszt (magyarul): teszt
Egy régebbi magyar teszt: teszt
Prohardver fóruma: prohardver
Elküldve: 2006. 06. 16. 10:03
Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. jún. 12., hétfő - 9:47
Bástya E!
Évek óta digizgetek TV-kártyával XP és anno még win98 alól is.
Mindig is úgy vettem fel TV-ről, hogy távollétem esetén hibernált állapotból ébred a műsor kezdete előtt(nem csak készenlétiből), aztán felvétel után vissz is küldöm mélyaludni.
Sőt, én rendszeresen vekkernek is használom a PC-t, néhány MP3 ver fel reggelenként, esetleg a reggeli híradó.
A hibernált állapotból ébresztés egy beépített opció, ha az alaplap támogatja a hibernálást (manapság mindegyik). A feladatütemezőben, az ütemezett feladat Beállítások fülön ki kell pipálni a "Szgép ébresztése a feladat futtatásához" (Wake PC to run the task) opciót és slussz.
Ja, a BIOS-ban a maxima energiatakarékosság okán az S4 opciót érdemes választani.
PS: bocsi az ismétlésért, elnéztem a topic végét, most látom, hogy már megbírált más is...
Szerkesztette: Mincza2 2006. 06. 16. 10:11 -kor

Súgó
A téma zárva.