HWSW Informatikai Kerekasztal: media center olcsó pc-ből, ötletek? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

media center olcsó pc-ből, ötletek? filmnézéshet, tévézéshez mindenttudó pc Értékeld a témát: -----

#321 Felhasználó inaktív   jozsiba26 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 16. 14:15

Sziasztok!

Lenne pár kérédem a MCE-vel kapcsolatban.

Először is hogy milyen formátumba veszi fel (mpeg2,wmv, divx) (vagy képes képes felvenni)  az adásokat( beleértve a time shift-et is), hogy annak minőség mennyire testreszabható (bitráta, felbontás, stb).

A felvételi funkciói mennyire sok rétüek, értem én ezalatt, képes időzitett felvételre (esetleg meg lehet adni neki a EPG-ből?) s annak napi, heti, havi ismétlésére, s itt van e lehetőség felvételenként a felvétel tipusának (mpeg, wmv, divx) minőségének felvételkénti beállitásra?
Van e lehetőség a 2 tuneres kártyával egyszerre két adás felvételére? Van e lehetőség a felvett adások vágására vagy erre továbbra is külső programok (premier, studio) kellnek?

Én most egy gyári HTPC-t néztem ki konkrétan az acer Aspire iDea 500-t,  igaz majd csak vmikor agusztus táján lesz csak kapható nálunk.

Ez egy core duo-s Viiv compatible, 2 analóg-digitális tunnerre van, HDMI kinenet, 250Gb HDD-vel DVD-rw, 7.1-es kimenet, Wifi, stb.,  28 dBA- max zajszintel.
Gondolom egy ilyen készüléknél már nem lehet gond az irányitóval való kezelés, az időzitett felvételek normális kezelése altatott állapotban is.

Ha a fenti kérédesket meg tudnátok válaszoni azt nagyon megköszönném!

ui: Néztem még az ansys-nek a HTPC-it, azokon vmi saját fejlesztésü magyar nyelvü kezelőfelület van magyar részletes EPG-vel, erről rendszerről tudtok vmit?

Szerkesztette: jozsiba26 2006. 06. 16. 14:17 -kor

#322 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 16. 15:54

Idézet: jozsiba26 - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 15:15

Sziasztok!

Lenne pár kérédem a MCE-vel kapcsolatban.

1, MPEG2 720*576*25fps, 2.5-3-4.5-6mbps, hang 384kbps MPEG, fixen. 3rd party utillal megoldható az MPEG2/WMV konverzió. MPEG2-ből meg azt csinálsz, amit akarsz :)
2, Időzítés, sorozat, kulcsszó, akármi, megoldható. Valójában az MCE-nek van talán a legjobb és komplexebb megoldása. Felvételnél megadható a minőség (4 fokozatban), más NEM.
3, 2 tuner OK, duplatuner szintén. Egyiken nézed másikon felveszed vagy mindkettőn felveszed.
4, Core Duo :respect: , 28dBa nagyon sok!!! 20 fölött már zajos.
*szerk: látom hogy idleben "csak" 23dBa. Az is sok :) És sajnos ez nem egy könnyen modolható valami.
5, láttam élőben (kikapcsolva) Ansyst, nem győzött meg. Gagyi ház, gagyi kinézet, SZVSZ komolytalan.
6, Az Ansys nem feljesztett semmit, csak kicsit átalakította a Media Portalt (ugye GPL). EPG-t meg vélhetően ugyanúgy állít elő, mind mindenki a fórumon, XMLTV-vel.

Jó dolog a Media Portal, de qrva lassú, instabil, darabos.

Szerkesztette: Bástya elvtárs 2006. 06. 16. 15:59 -kor

#323 Felhasználó inaktív   jozsiba26 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 16:28

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 15:54

1, MPEG2 720*576*25fps, 2.5-3-4.5-6mbps, hang 384kbps MPEG, fixen. 3rd party utillal megoldható az MPEG2/WMV konverzió. MPEG2-ből meg azt csinálsz, amit akarsz :)
2, Időzítés, sorozat, kulcsszó, akármi, megoldható. Valójában az MCE-nek van talán a legjobb és komplexebb megoldása. Felvételnél megadható a minőség (4 fokozatban), más NEM.
3, 2 tuner OK, duplatuner szintén. Egyiken nézed másikon felveszed vagy mindkettőn felveszed.
4, Core Duo :respect: , 28dBa nagyon sok!!! 20 fölött már zajos.
*szerk: látom hogy idleben "csak" 23dBa. Az is sok :) És sajnos ez nem egy könnyen modolható valami.
5, láttam élőben (kikapcsolva) Ansyst, nem győzött meg. Gagyi ház, gagyi kinézet, SZVSZ komolytalan.
6, Az Ansys nem feljesztett semmit, csak kicsit átalakította a Media Portalt (ugye GPL). EPG-t meg vélhetően ugyanúgy állít elő, mind mindenki a fórumon, XMLTV-vel.

Jó dolog a Media Portal, de qrva lassú, instabil, darabos.

Köszi szépen :respect: !

A 6mbps maximális értéken nem lehet növelni?
Mert van egy lg recorderem s annál 10mbps a legjobb minőség utánna meg az 5mbps-os, de ez utóbbival már nem mindig vagyok megelégedve, főleg ha utána még fel is akarom dolgozni.

Mondjuk nekem is soknak tünt a 28, csak amugy nem igazán vagyok otthon a témában, aztán a "szak"sajtóban nagyon oda meg vissza voltak tőle hogy milyen halk, de akkor ennyit az "elfogulatlan" leirásokról.

Igazából majd a nappaliba akarnék vmi multimédia center szerüséget összehozni, de akkor lehet, hogy jobban járok ha a "könnyebb" ut helyett, magam próbálok vmi épkézláb rendszert összehozni.

Csak még kis hazánkban (főleg vidéken) elég nehéz hozzájutni a megfelelő alkatrészekhez :( .

Szerkesztette: jozsiba26 2006. 06. 16. 16:29 -kor

#324 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 18:50

Idézet: jozsiba26 - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 15:28

... nekem is soknak tünt a 28, csak amugy nem igazán vagyok otthon a témában ...

Ha a VIA-s ketyeréket elfelejtjük, jelen pillanatban a leghalkabb konfigot A64-el lehet gazdaságosan csinálni. Az A64-et stabilan visszafogva 0,8...1,1V-ra, egy mikroATX-es alaplapra integrált nVidia6500-el venti nélkül is elmegy 1500MHz körül, ami már elég harapós.
Ha pedig mégis kellene a kakaó be lehet állítani Cool&Quiet-tel dinamikusan kapcsolgatósra

#325 Felhasználó inaktív   zolli 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 17. 11:23

Valakinek van már tapasztalata Sapphire Theatrix karival?
Mert egy pár oldallal visszáb írták hogy az MCE Rollup2-vel viszi az Ati Theater 550pro chipes karikat.
Sőt a felépítése is ugyan olyan mit amit az ATI adott ki referenciakártyát. Szóval alméletileg viszi, MCE Drivert külön még nem láttam hozzá, Vagy csak úgy tapasztalata nincs valakinek? Mennyi az esélye hogy megy MCE-vel? Mert az User's-ben most 19.900Ft. ;)
Megéri?

@Bástya elvtárs

Azt nem lehet valahogy átállítani hogy hova vegye fel az adásokat?

Szerkesztette: zolli 2006. 06. 17. 11:24 -kor

Zolli

#326 Felhasználó inaktív   gaspika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 17. 21:06

Idézet: zolli - Dátum: 2006. jún. 17., szombat - 11:23

Mert egy pár oldallal visszáb írták hogy az MCE Rollup2-vel viszi az Ati Theater 550pro chipes karikat.
Sőt a felépítése is ugyan olyan mit amit az ATI adott ki referenciakártyát. Szóval alméletileg viszi, MCE Drivert külön még nem láttam hozzá, Vagy csak úgy tapasztalata nincs valakinek? Mennyi az esélye hogy megy MCE-vel? Mert az User's-ben most 19.900Ft. ;)
Megéri?

@Bástya elvtárs

Nagyon jól megy MCE-vel. A drájver ugyan az mint az XP-hez.

#327 Felhasználó inaktív   gaspika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 17. 21:07

Idézet: zolli - Dátum: 2006. jún. 17., szombat - 11:23

Megéri?

@Bástya elvtárs

Megy Rollup2 nélkül is.

#328 Felhasználó inaktív   zolli 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 18. 09:39

Köszi, az jó hogy meg anélkül is mert nekem állandóan beszrik tőle az MCE mint most is.  :reklamacio:  By Microsoft, meg is látszik.  :omg:  hogy hivatalos.  :Đ
Ja, és milyen csatlakozója van, normál RF vagy ami a képeken is van ha rákeresel a google-ban. Annak most nem tom mi a neve mind1 ennyi lenne az összes kérdésem.
Zolli

#329 Felhasználó inaktív   gaspika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 18. 12:08

Idézet: zolli - Dátum: 2006. jún. 18., vasárnap - 9:39

Köszi, az jó hogy meg anélkül is mert nekem állandóan beszrik tőle az MCE mint most is.  :reklamacio:  By Microsoft, meg is látszik.  :omg:  hogy hivatalos.  :Đ
Ja, és milyen csatlakozója van, normál RF vagy ami a képeken is van ha rákeresel a google-ban. Annak most nem tom mi a neve mind1 ennyi lenne az összes kérdésem.

Normál csatlakozója van, nem csavaros. Egy a TV-nek egy a rádiónak.

#330 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 18. 13:26

Idézet: zolli - Dátum: 2006. jún. 17., szombat - 12:23

De, a partíciót beállíthatod, azon belül fixen "x:\Recorded TV"

#331 Felhasználó inaktív   zolli 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 18. 13:27

Vagyis ilyen
Kép

Nagyon köszi.
Akkor holnap megyek megvenni.
Neked is ilyened van?
milyen a képe?
Zolli

#332 Felhasználó inaktív   gaspika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 08:50

Idézet: zolli - Dátum: 2006. jún. 18., vasárnap - 13:27

Vagyis ilyen
Kép

Nagyon köszi.
Akkor holnap megyek megvenni.
Neked is ilyened van?
milyen a képe?

Igen ilyen.

#333 Felhasználó inaktív   zolli 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 16:47

Nagyon köszi az infót. ;)
Szerdán jön a kari.  :Đ
Zolli

#334 Felhasználó inaktív   mcfly9 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 06. 20. 22:23

Sziasztok!

Most találtam csak rá a fórumra, de nagyon megtetszett...

Most tervezek egy MCE-t összerakni és a következő hardver van jelenleg a shortlisten:

P4 dualcore D930
1gb ram
2x technotrend budget S-1500 (DVB-S kártya, DiSeq-es váltóval Astra és Hotbird)

Pár nyitott kérdésem azért még van...
1. milyen analóg/DVB-T tunert érdemes emellé venni? Kábelem nincs, csak földi TV-re kéne (analóg: tv2, rtl, digi: m1, m2, duna)
2. EPG-t meg lehet valahogy oldalni, hogy minden csatornát tudjon? tehát ne csak a magyarokat, hanem a lényegesebb Astra/Hotbird csatornákat és a magyarokat is?
3. mitől függ, hogy ki tudom-e rakni egy LCD-re natív felbontásban (1366*768) a képet vagy sem? csomó fórumban megy a vita, hogy DVI vagy HDMI a nyerő 50/60 hz-en
3a. mennyire bika videokártyát érdemes belerakni? DVB-S2 nem játszik, szóval maradnak a DVB-S-en elérhető HD adások
4. felvételeket fileserver-en szeretném tárolni, hogy máshonnan is elérhetőek legyenek. ehez van egy viszonylag bika szerverem (4x300G SATA, Raid5, gigabit LAN)... reális, hogy hálón átmegy egy (esetleg 2) DVB-T vagy DVB-S adás felvétele?
5. DVB-S2 ugye nem játszik MCE-n a h.264 kódolás miatt?
6. egy analóg/dvb-t hybrid tuner ugye csak analógnak vagy digitálisnak látszik MCE-ben, és nem két külön tunerként? (így 6 tuner kell, ha dvb-s, dvb-t és analóg adásból akarok tetszőleges 2-t felvenni egy időben?)

Köszi a válaszokat...!

#335 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 12:04

Úgy tudom, az MCE egyszerre csak 2 tunerrel tud dolgozni.
Javítsatok ki, ha tévedek.

#336 Felhasználó inaktív   zolli 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 12:46

Azt én is olvastam hogy max. 2 tuner kezelése oldható meg. ;)
A Volág legjobb MCE Fóruma: The Green Button
Nekem is lenne egy két lérdésem még?
Megtaláloma csatornálkat: m1, tv2, rtl, meg a lenti videót hogy már az is legyen. :)
Eddig minden ok csak amikor megnézem őket azon kapom a fejem hogy az m1-nek és a videónál nuku a hang. :(
Nem lehet ezzel valamit kezdeni?
Germny van beállítva (PAL)
És még sem jó.
Már szintem mindent próbáltam :(

Szerkesztette: zolli 2006. 06. 21. 12:47 -kor

Zolli

#337 Felhasználó inaktív   mcfly9 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 06. 21. 12:57

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 13:04

Úgy tudom, az MCE egyszerre csak 2 tunerrel tud dolgozni.
Javítsatok ki, ha tévedek.

Hello,

Több tuner is lazán megy :)

Hivatalosan az MCE2005 2 tunert, a Vista 4-et visz, de egy elég egyszerű trükkel (setup, device disable, másik device setup, enable) megszületnek a megfelelő registry bejegyzések, amikkel megy akár 4 szimultán recording is (UI nem tud kijelezni ennél többet, de elviekben megy több is).

Úgy néz ki a hibrid tuneres kérdésre megtaláltam a választ: az MCE csak vagy analóg vagy digi tunernek látja... így a megoldásom valszeg egy dual digi tuner, egy dual analóg és 2 DVB-S (ebből nem találtam dualtunerest...)

Mégolyasmiket hallottam, hogy a dualtuneres cuccokon néha gond az antenna jel erőssége... ezzel mi a helyzet?

#338 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 13:07

Tulajdonképpen mire kell neked 6 darab tuner? :think:

#339 Felhasználó inaktív   mcfly9 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 06. 21. 13:12

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 14:07

Tulajdonképpen mire kell neked 6 darab tuner? :think:

Nem a 6 tuner kell, hanem az, hogy tudjak egy műsort nézni és egyet felvenni... legyen az éppen esetleg 2 német csatorna szat-ról, vagy 2 magyar (digi az majd hosszú távon játszik, ha lesz RTL és  tv2 is digin...)

#340 Felhasználó inaktív   Ba.G 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 14:39

Szabad egy láma kérdést?: :)

Úgy veszem észre, a tuner (AverMedia M150) interlaced módban rögzít - ami nem is baj az álmoskönyvek szerint :) -, monitoron néze látszik a jellegzetes víszintes csíkozódás mozgásoknál. Tudom, elvileg tévén "kell(ene)" nézni a HTPC-t, hisz ez a dolog lényege :), bár progressiv scan esetén megint borul a formál logika... :) (Nincs ilyen megjelenítőm egyelőre, viszont ebbe a Spectrába most készülök tv-out videokártyát venni, addig monitoron nézem, így szúrt szemet.) Kérdés tehát, hogy az MCE-n belül (vagy kívül...) lehet-e állítani szoftveresen a visszajátszás interlaced/non-interlaced (progresszív/nem progresszív?) voltát. Ha egyáltalán jó helyen kapizsgálom a kérdés műszaki oldalát, egyébként innen az ihlet: Videopraktika: Az MPEG gyakorlata. (Sajnos a cikksorozat már csak a Google tárolta változatban van meg, úgy látom.) Ez a cikk ugyan az MPEG gyakorlatát vesézi ki a címe szerint is :), de hasznos, még akkor is, ha az MCE fájlformátuma nem ez. Hogy is van ez...(MCE/MPEG2 vonatkozásban)? Erre gondolok:

Idézet

Ha MPEG-2 készítésre alkalmas, támogatja-e a váltott soros (interlaced) tömörítést? Az egyszerűbb MPEG-2 tömörítők csak progresszív képes tömörítést alkalmaznak. Az így előállított anyag, TV-n történő kijátszáskor, a heves vízszintes kameramozgásoknál erősen vibrál. Az általunk birtokolt videoanyagok az esetek túlnyomó többségében váltott sorosak ("intelészesek"), azaz másodpercenként nem 25 egész képet, hanem 50 félképet tartalmaznak. (...) A megoldást nem a kóder, hanem a dekóder, lejátszó oldalon kell keresni. A szoftveres lejátszók között van olyan, amelyiknél beállítható a de-interlészes lejátszás. Ugyanakkor a TV készülékek nem képesek a de-interlészes anyagot "rendbe rakni", azokat vibrálva fogják kijátszani. Kézenfekvő tehát, úgy járunk a legjobban, az MPEG-et eleve interlészesre készítjük, így a TV-n szép lesz a kijátszás, a PC-n pedig a megfelelő lejátszó szoftver kiválasztása nyújtja a megoldást.

A megoldás a (leendő :) ) videokártya driverében van/lesz? Ott lehet - ha lehet - állítani? MCE-n kívül? MCE felületen? 

Szerkesztette: Ba.G 2006. 06. 21. 14:41 -kor

Téma megosztása:

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.